Laʻau

Strelitzia: tausiga ile

Strelitzia poʻo Strelitzia (mai Latina Strelitzia) o se faʻalapotopotoga o laau vao vao. E aʻafia ai le aiga o Strelitzia. Homeland o Aferika i Saute. O le igoa o le ituaiga ma le tasi o ituaiga na tuuina mai i le seneturi lona 18 e faamamaluina ai le Tupu Tamaitai o Egelani, o se tasi e alofa i fugalaau - Charlotte Mecklenburg-Strelitskaya.

Strelitzia Faamatalaga

I tulaga masani, e tupu mai i le 2 i le 10 m le maualuga. O laulaau e foliga lelei, e tutusa ma lau o faʻi, ae iai ni petioles e tele e faʻalelei mai i le rhizome. I meaola uumi, o petioles e fai ai se pusa-pama-ogalaau. O le uumi o le uumi e mafai ona oʻo mai i le 30 cm i le 2 m.

Fugalaau i luga o se uumi uumi uumi e aoina i ni mea e le masani ai, e foliga mai e le masani ai foliga, e foliga mai o manulele pupula matagofie, o ituaiga Aferika i Saute latou te taʻua le laau "kiona". O fugalaau o loʻo i ai faʻamalosi i le tino o vaʻa tetele e afifi ai lea e maua mai ai petals.

E na o le ono petals: 3 fafo ma le 3 i totonu. O latou lanu e mafai ona sinasina pe faʻafefiloi le lanu moli, lanu violē ma lanu moana e tusa ai ma foliga. O fuga e masani ona tupu i le tautotogo ma le taumafanafana.

O le rosette o le leaf e 5-7 peduncles. Ma luga o le mea mulimuli, e oʻo atu i le 7 fugalaau e mafai ona tatala faʻatasi. Fugalaau fugalaau suamalie e lelei tele. E tosina mai manulele manu, lea e palota ai le fugalaau i le natura natura.

Ituaiga o Strelitzia

5 ituaiga e iloga:

VaʻaiFaʻamatalagaLeaFugalaau Fugalaau Vaitaimi
Royal (Strelitzia reginae) po o le manulele o parataiso.O le tuaa. Faʻailoaina i le faaiuga o le 18 senituri. I le natura, e oʻo atu i le 3.5 mita. Faʻaleleia i tulaga o potu.Oval, umi 15-40 cm, lautele 10-30 cm, petiole 50-70 cm.Orange, viole, lanumoana. Tifaga 15 cm. I luga o le tasi piluncle e mafai ona oʻo i le fitu fugalaau.

E amata i le taumalulu, e muta i le taumafanafana.

Strelitzia Nicholas (Strelitzia nicolai).O loʻo tauaveina ai le igoa o le Duke Sili o le Malo Rusia Nikolai Nikolaevich. I le natura, e oʻo atu i le 10-12 m. E i ai se pseudo-ogalaau. O fatu e le fuaina e faʻaaogaina mo meaai, ma ua faʻaputuina lau laau e fai ai maea.Aapa i le 2 m, i luga o petioles umi.Paʻepaʻe ma le lanumoana. Toa e oo i le 50 cm.

Poto-taumafanafana.

Reed (Strelitzia juncea)I le fuga, foliga tutusa ma le tupu. Na vavae ese i se ituaiga eseese i le 1975. Scientific-botanist R.A. Gyor mai Aferika i Saute na faaalia se eseesega o le gaioiga i le va o nei meaola. Mataʻu ma le lamala.O le vaapiapi e pei o ni nila po o ni vao e fai ai se tagata lele.Lulu moli i le lanumoana. E fuga i le 4 tausaga talu ona totoina.

Fuga mai e le aunoa.

White (Strelitzia alba)E ono oʻo i le 10 m le maualuga. E fafagaina i tulaga avanoa ma lava avanoa mo aʻa ma luga o vaega.Lanu enaena e oʻo i le 1.5-2 m.Paʻepaʻe.

Taʻeleʻele tautotogo

Mountain (Strelitzia caudate)Faʻailoa i le 2016. E seasea ona tuputupu ae i le Aferika i Saute Aferika. E mafai ona ola e oʻo i le 8 m.Faʻafiafia faʻatasi ma veins pronounced.Toa e oʻo i le 45 cm, paepae.

Taʻeleʻele tautotogo

Strelitzia tausi ile fale

Strelitzia e le lelei. Ina ia lelei lau fugalaau, mulimuli i nisi o tulafono o tausiga i le fale:

FactorPoto / taumafanafanaPau / taumalulu
Nofoaga / Malamalama Matafaga i sasaʻe po o le itu i saute, malamalama susulu. E paolo i le ao mai le vevela vevela, ave i le faapaologa po o le togalaau. Puipui mai faʻataʻitaʻiga.I le itu i saute, sisifo poʻo le itu i sasae, pe a manaʻomia, faʻaaoga le moli faʻaopoopo.
Lulu+ 22 ... +27 ° С+ 14 ... +15 ° С. Latou te fautuaina se paʻu vevela i le aso.
Totogi70% Faʻaaogā le taʻele i lalo o se faʻavevela mafanafana, o se fata ma susu susu.E le silia le 60%. Vaʻaia le pale i lea taimi ma lea taimi.
FaʻasaAotelega o meaʻai po o vai ua faamamaina.Faʻaitiitia, faʻatagaina le eleele e faʻagogo e tusa ma le 1 cm le pito i luga.
Laʻei pito siliFautuaina fomaʻi mo le fuga. Minerale 2 taimi i le vaiaso, organic - tele taimi i le tausaga.Leai se mea e manaʻomia.

Suiga

O le gaosiga o laau talavou e faia i tausaga taʻitasi i le tautotogo i totonu o se pusa 3-5 cm sili atu nai lo le muamua. O laau matutua ua totoina pe a mavae 3-4 tausaga. E mafai e se fugalaau tele ona manaʻomia se fagu. O le faʻatulagaina o loʻo faʻatino e ala i le faʻasalaga.

I totonu o le pusa ua tuʻuina, ua faʻasaina ai se alavai, o loʻo i luga o se vaega o le eleele fou ma se laau faʻatasi ai ma se faaputuga eleele. Afai ei ai aʻa ua afaina, manuʻa pe faaleagaina, ua aveesea, o nofoaga o le teuteuina o loo fuga i le gaʻo ua gaosia.

A maeʻa lenei togafitiga, ona totoina lea. O le eleele fou e faaopoopo atu i nofoaga avanoa o le fagu e ala ile lulu malu. O le fugalaau e faʻamaʻaina ma tuʻu i lalo o le paolo mo le faʻafetaui mo sina taimi.

Tofiga

Strelitzia faʻalauteleina ni auala se lua:

  • fatu;
  • vegetative.

E vave vave ona le mafai e fatu ona fufulu o latou germination, o le a faʻaaogaina fou, e le sili atu nai lo le tausaga.

  • O loʻo faʻamaluluina mai le 2 i le 24 itula i le vai vevela (40 ° C), e mafai ona e faʻaaogaina se vevela.
  • O se tamai ulo ma alavai faʻaofuofu ua tumu i le eleele ua saunia i le siʻisi vol.
  • Ua faaopoopo le oneone i le palapala susu ma ua totoina fatu e le sili atu i le 2 cm, e aunoa ma le faamamaina i luga.
  • Ufiufi le fagu i le afifi ma tuu i se nofoaga mafanafana.
  • Faʻasuina i taimi uma i vai mafanafana.
  • O fatu e ola mo se taimi umi, mai le 1,5 masina i le 0.5 tausaga.
  • Laʻau laiti lanu meamata e tupu mai i le ea.
  • A maeʻa, e foliga mai e 2-3 lau, e totoina ma le totoa, e aunoa ma le faamanualia o aʻa aʻa, ua totoina i totonu o se fagu fou ma faʻamaʻaina.
  • O le gaosiga o loʻo maua le malosi faʻamalosi. O le a totogo ina ua mavae le fa, pe valu tausaga.

I le taimi o le totoina o laau, o vine laiti o se tagata matua ua totoina. E mafai lenei mea i totonu o se fitu tausaga le matua ina ua uma le fuga. E tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete, aua o aʻa e matua faʻapitoa. Afai e manua, e mafai ona maʻi le fuga ma e oʻo lava ina oti.

  • Faʻaaogā pusa ei ai le diamita 20 cm, faʻapipiʻi i le eleele ua saunia.
  • Faatasi ai ma se manoa malosi, e vavae ese ai weni moli mai le mama o le tina.
  • Malosiaga o loʻo galue gaosi.
  • E le tatau ona afaina le eleele ina ia le afaina ai aʻa. Ina ia tufatufaina atu le palapala, lulu le ipu.
  • Malosiaga malosi ao tupu le fugalaau. Pe a ma le 2 tausaga, o le a maua e le laau le malosi ma o le a fuga.

Faʻaiʻuga i le tausiga o Strelitzia, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Strelitzia e seasea ona maʻi, ae e tatau ona e iloa poʻo a ni faafitauli atonu e tulai mai:

Faʻaaliga i laulaʻau, isi faʻamaonigaMafuaʻagaFua
Pogisa ma le pala.Sulu tele po o le maualalo o le vevela, poʻo le malie.E fautuaina e fetuunai le fainuina: o le vaivai, o le itiiti ifo o le suāsusu. O vaega ua pisia o le rhizomes ua aveesea, ua togafitia i latou i le malie, ma o vaega ua fusi i le paʻu o le carbon carbonate.
Yellowing.Le aoga o meaʻai pe maualalo le vevela.E fafagaina i taimi uma, tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei.
Toto faataamilo i itu.Ava vevela i le vevela o le tau.Salu le laʻau.
Lafoaʻiga, fesuiaʻi.Le lava le malamalama ma meaʻai.Tuʻuina le moli susulu ma le malosi faaopoopo.
Le oti o le tumutumu.Agai i le taimi o le fauina o fugalaau.E fautuaina e aua le gaoioi i le taimi o le fugalaau.
Lanu paepae ma le uila.Thrips.O maʻi gasegase ua aveeseina, o mea maloloina e masani ona fufulu ma togafitia i se iniseti.
Lanu samasama ma enaena, suia i le maelega, faʻamaʻaloga pipisi, liua i le papa paepae.Shield.Ua aveeseina le iniseti ma se omomi, togafitia i se fofo o le soap-wash and Confidor and Actara preparations, toe faia pe a uma le 3 vaiaso.
Laititi papae lanu paepae ma le motu o le motu apogaleveleve.Spider mite.Faaaoga se mafanafana mafanafana ma togafitiga ma Actellik.
E le tupu le fugalaau.Katia le malosi.Suʻeina i totonu o se fagu lapoa e iai le eleele fou.

Blooming Strelitzia e fiafia i mata ma lona susulu ma le faʻamuamua. O fuga e tumau mai le tele o masina i le ono masina. E faʻaaogaina e fai ai se fala, e tau 2 vaiaso pe sili atu.