Fua o le gaosiga

Fesoasoani Muamua Kalatee pe a laʻau mago

Calathea (lat. Calathea) - aiga i totonu o le fale maranths (O lenei meaola e aofia ai Calathea: Saffron, Rufibarba, Zebrina, Lansifolia, Medallion, Varshevich, Makoy ma sili ona lauiloa i le vaomatua Maranta ma Stromanta).

O le igoa o le fugalaau e sau mai le upu Eleni anamua o Kalathos (ato), o lona uiga mo la latou lalaga faaaoga laulaau ma aʻa o Kalati.

Calathea e nofo i totonu o vaomatua o Central ma Amerika i Saute. I faleoloa fugalaau, o lenei laau e le masani ai e tosoina ai mata.

Ma e le o se mea e ofo ai: Calatei o le lanu muamua. E seasea lava ona faʻapitoa. O le tele o fugalaau fugalaau e teuteuina i mamanu matagofie o ata sili ona manaia.

O Calathea o se laau lauiloa. O faifaatoaga fugalaau, aemaise o le amataina, e tatau ona tele ni taumafaiga i le fugalaau e faamalie ai mata ma lona teuteuina ma le maloloina.

O le tausia o Calathea e tele ni faʻaaliga e manaʻomia ona e iloa. O le le tausisia o tulaga lelei mo Calathea e taʻitaʻia ai faʻamaʻi eseese o lenei matagofie faʻalelei.

Maʻi o Calathea ma ata

O se tagata nofomau i vaomatua o vaomatua, e le mafai e Calathea ona faʻafefeina le ea malulu, paolo, ata ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela. O nei mea uma o mafuaʻaga autu o faʻamaʻi fugalaau.

Le tele o faʻamatalaga i maʻi Calathea e mafai ona vaaia i le ata oi lalo:

Tuʻu faʻamago (matamata o lau)

Aisea e mago ai lau o Calathea? O lea ituaiga fesili e fesiligia e le tele o tagata fugalaau. Muamua e tatau ona e sailia le mafuaaga.

  • vaʻa vevela. Calathea e fiafia i le susu. I totonu o le potu o loʻo nofo ai, e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 90% o le susu. Taofiofia se faiga faapena e faigata.

    O se mea e faʻamaualalo poʻo le faʻaleleia i aso uma o laʻau faʻatasi ai ma vai mafanafana lelei ma faʻafefeteina e mafai ona foia le faafitauli.

    O le faaaogaina o vai masani "mai le tap" e le manaomia., ona o le mea lea e lafoaʻi ai le mea o loʻo i lalo o le laʻau, lea e le mafai ona aveesea mai luga o laʻau (o lenei mea e sili ona moni mo ituaiga o vao ma pepa lanu manu).

    Mo le faia o se masini mimiti laitiiti, e mafai ona tuu le fugalaau i fata faapitoa ma le susu susu. E tatau ona aveese mai pepa laau mai le laau i se taimi talafeagai;

  • susulu malamalama o le la. Calatheas e mama-e manaʻomia, ae o le moliuila latou te manaʻomia e tatau ona faʻamalulu ma faʻasalalau.
TAITAI! Faʻamanino le susulu o le la e mafai ona mafua ai mumu i lau o le laau. E mafai ona ese taunuuga: o le magoina o laulaau, o le leai o la lanu, pauu ese.

Ina ia fesoasoani i fugalaau, e tatau ona e suia lona tulaga. A faʻapea o Calathea ua "faʻagasolo" i luga o le loggia poʻo le faletalimalo, e tatau ona toso.

Laʻau mamago ma laʻau

I le fesili "Aisea e malogo ai Calathea ma paʻu laulaau?" E le mafai ona taliina ma le le mautonu.

E le tatau ona fenumiai lenei tulaga (fesuisuiai o laulaau) ma le gafatia masani e fai ai lenei mea o sui uma o antics. O lenei faiga e tupu i le po ma e masani lava.

O le isi mea, pe a e matauina laulau ma felafolafoaʻi luga o se laau i le ao, ua uma ona talanoa e uiga i se faafitauli patino. O mafuaʻaga e mafai ona avea ma mea nei:

  • le lava le suāvai, - e tatau ona tele, e le taliaina e le fugalaau le lāmala.

    Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona mafanafana ma puipuia lelei.

    Ae e le tatau ona e ave ese - o le sili atu o le susu e afaina ai Calathea ma mafai ona mafua ai le pala;

  • ata, malulu - mulimuli ane, o Calathea e faʻapitoa.

    Soʻo se faʻataʻitaʻiga poʻo le malulu i lalo o le 18 tikeri e mafai ona afaina mo ia.

    E taua le faatumauina o se mafanafana lelei i le potu e ola ai le fugalaau.

Ma, o mafuaaga e mafai ona i ai. Ma e tatau ona suʻeina tonu i latou ina ia mafai ai ona e iloa: afai o le lau o Kalathea e faʻamago, o le a le mea e fai.

Calathea e liliu samasama

E tupu ai le lanu samasama o Calathea. O nei faʻaʻailoga e mafai ona tupu fufulu lago po o le faaopoopo. Mo se laau toto, e lua mea e leaga. E tatau ona faʻaleʻeleina le calathea mai ia Mati e oʻo i Setema tasi i vaiaso uma ma mai ia Oketopa i Mati i vaiaso taitasi i le 5-6 vaiaso.

E manaʻomia le faʻaaogaina o mea faʻapitoa faʻapitoa mo laʻau teuteu teuteu. Ae o le fualaau o le faʻaaogaina o loʻo faʻaititia ma ave pe tusa ma le afa o mea o loʻo fautuaina mai i faatonuga ile pusa.

E le fuga le laau

  • eleele e le talafeagai. O le laau e ola lelei i le palapala eleelea ma le le lava o le lime, e aoga le gauai atu i le taimi e faʻatau ai le fanua i se fale fugalaau;
  • tausiga le talafeagai. O le maualuga o le vevela, mafanafana, faʻalauiloaina o le malamalama ma le fafaga taimi, o tulaga autu ia mo le ola maloloina ma le tele o fua o Calathea.
Afai o le fugalaau ua leva ona faatalitali e le faanatinati ona aliali mai, e tusa lava pe matauina tulafono uma mo le tuputupu ae, e aoga le tuu o le fugalaau i totonu o se pesini i le vai (pe afai o le pito i lalo o le ipu e le paʻi atu i le vai).

Pests

  1. Spider mite. O se tasi o fili sili ona matautia o laau i totonu. E toe gaioi i le uila vave. Le lanu o le iniseti e masani lava ona fesuisuiai mai le manogi i le lanumoana.

    E mafai ona iloa le i ai o se meaʻai i se 'upega faʻanoanoa lea e lalagaina ai se fugalaau ma ni paʻu papaʻe paʻepaʻe i luga o laupepa lau.

    O le apogaleveleve mite e fafagaina i luga o le telefoni o gaʻo ma lau.

    E mafai i sina taimi puupuu ona faʻaumatia atoa le laau.

    E le faigofie le tauina o lenei meaʻai, aua o le pine e vave ona faʻafetaui i ituaiga ituaiga vailaʻau.

    O le ea malulu o se tasi lea o mafuaʻaga mo le faʻaalia mai o lenei parasite, e tatau ona iloa ma tausia le tulaga tatau o le susu i le potu..

    E fautuaina e suʻeina le laau i le tele o taimi, ma, i muamua faailoga o le faaleagaina, aveese le laulaau pe a mautu le iniseti. I le tulaga o se osofaʻiga mamafa, o le fugalaau e togafitia i soo se vailaau faʻasaina (actellic, fitoverm).

  2. Mataʻituina le vitio aoga e uiga i le vaʻavavevele pulea lelei i lalo:

  3. Shchitovka. O le maualuga o pusa o lenei parasite e faigofie ona vaʻaia i luga o laʻau ma mata le lavalava. E fafaga le meaola i le fugalaau o le fugalaau, ona o lea mea ua mou ese, ua mamae, o laulaau laupepa ua ufiufi i lanu enaena.

    E mafai ona faʻaumatia se iniseti leaga faʻatasi ai ma le fesoasoani a soo se meaola pepe, aʻo togafitia muamua vaega na aafia o le laau faʻatasi ma se vaifofo fofo o le fasimoli.

  4. Thrips. O le faʻateleina o le faasasaina o le calathea e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le fesuiaʻi o aʻa, ae faʻapea foi i foliga o lenei meaola.

    O le i ai o vaovao e mafai ona iloa e lanu paʻepaʻe i luga o le laʻau (o le iniseti o loʻo i tua o le lau ma 'ai ai mai totonu).

    Paʻu paepae mulimuli ane faʻamago, malepelepe, pupuʻu ua faia i totonu o latou nofoaga. Ua leai se mea matagofie o le laau. Taumafai se iniseti leaga ma le fesoasoani o sauniuniga pepe, togafitiga o le laau atoa.

  5. Rhizoctoniosis. O le toilalo o lenei mushroom e mafai ona faaleagaina ai le calathea. E tupu ona o le tele o le inu ma le faʻaalia o aʻa. O le faʻaumatiaina o lenei fili e mafai ile togafitia o le laau ile fomaʻi.

E mafai ona e vaʻaia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o loʻo i luga e le matautia e pei ona mafai ona e mafaufau i ai. Faʻafefea ona faʻapolopolo Calathea? Faatasi ai ma faafitauli uma e mafai ona e taulimaina faigofie, e tatau lava ona e vaʻaia ma malamalama i le taimi o le faailo mo fesoasoani na tuʻuina mai e lau pusi lanumeamata.