Laʻau

Aucuba Iapani (Aucuba Japonica) - tausiga ile

Iapani Aucuba o se faʻalauiloaina o laau totō ua tupu i le togalaau ma i le fale. O le a fiafia tagata taʻitoʻatasi uma e tausia le seleselega. I le taui, o le a ia faʻafetai i le lanu meamata ma se lanu uiga ese, laʻau vave ma se faiga faigofie o le toe gaosia.

Aukuba, po o le laau auro, e masani lava i vaomatua o Asia i Sasae, e tupu i soo se mea i Iapani, mauga o le Lesser Caucasus ma le Himalaya. Se tamai laau ma lau laulaau.

Fugalaau fugalaau

Faʻaaliga foliga

I le fale i totonu, o le fugalaau ua maua i le XVIII senituri. Ae maise lava i lea ituaiga o laau, na maua ai e tagata o Iapani le laki, lea e tupu ai i soo se mea, auai i le faatinoga faaletausaga o le faitau aofaʻi o tagata. O le auina ese atu o aganuu mai le atunuu na muai faasaina - na taumafai tagata e puipui i le tele e mafai ai. E oo lava i lena taimi, sa talisapaia ona o lona mana faamalolo.

Faamatalaga faaopoopo! A, i se taimi mulimuli ane, na tupu ai le laau i Europa, o faafitauli na tupu i le filifiliga: o le fugalaau lava ia o le fafine, o se tane na manaʻomia mo le faʻafefeteina. O Robert Fortune, o se tausi fatu, ina ua mavae sina taimi, na mafai ona maua se ituaiga o fatu laau, ma na foia le mataupu.

Faʻamatalaga

Scindapsus - tausiga i le fale ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina

O le faʻamatalaga o le aganuʻu e masani lava ona amata i lau o le aucuba - o se pale lanumeamata matagofie e ufiufi i togitogi auro, e pei o lago o metala taua. O nisi ua taʻua le laau "soisi" aua sa latou vaaia i le tele o togitogi se mea e pei o se tipi o le soisi.

Taua! O nisi ituaiga o laʻau e iai lau laʻau lanu, ao le vao i le taimi lava lea e pei o se solo. Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, o se foliga teuteu e masani lava ona tupu.

Faamalologa meatotino

Bouvardia fugalaau: tausi fale ma metotia o le toe gaosia

O le aucub laau e le gata o se foliga matagofie. O loʻo i ai mea taua i laʻau e aumai ai le tele o aogā i tagata ma le lalolagi o loʻo siomia ai o ia:

  • Faʻaleagaina o siama faʻamaʻi ma microorganisms i le potu,
  • Faatonutonuina o le ea microflora i faailo talafeagai,
  • O se fesoasoani vave mo tagata ei ai manua ma mu, tumutumu ma le malulu.
  • Fausiaina o se siosiomaga filemu ma le mafanafana i le fale.

Faʻalogo lelei! O vaega uma o le fugalaau e afaina, o le mea lea, pe a tuufaatasia se fua, e tatau ona e tausisi lelei i tulaga ua fautuaina.

Mea masani masani

Ruellia - togafiti ile tausiga ma fuaina o fua

O ituaiga e masani ona faʻatau atu:

  • Hillieri
  • Variegata,
  • Goldiana,
  • Crotonifolia,
  • Dentata.

Crotonifolia

Aucuba Japonica Crotonifolia o se laau talatala lelei ma lona lautele e oo i le 3 mita. O le laulaau e lamolemole ma oʻo atu i le 20 cm le umi. O le ituaiga o speckles samasama e eseese mo le arotuba o Crotonifolia, o lea e maua ai ata faigata i le laupepa. O le laau e eseese tamaʻitaʻi ma fafine faʻataʻitaʻi. Fualaau aina pe a uma le fugalaau e mumu ma mamao.

Crotonifolia vao

Hillieri

O laʻau e eseese i foliga vaapiapi, monophonic, faʻasolosolo i luga o le pito, pouliuli lanumeamata.

Hillieri

Variegata

Laʻau susulu pupula, lanumeamata lanumeamata. O le faataapeapeina o fasi auro e susulu i luga.

Variegata

Goldiana

E talitutusa lava ma Variegata, ae o laulaau e laʻititi tele i le voluma.

Goldiana

Dentata

O laʻau e pei o se aganuʻu o Holly, o loʻo lanu meamata ma se mata faʻamau.

Dentata

Tausiga ile

Aucuba tausi fale e aofia ai:

  • Faʻasa
  • Fafaga
  • Le faʻavaeina o le vao ona o le teuteuina,
  • Tuuina atu o tulaga talafeagai ile malologa.

Lulu ma moli

O le fugalaau o le a tupu lelei, i le la ma le paolo. E le fiafia o ia i le la vevela. E oo lava i le paolo, o le a le aafia ai le susulu o laulaau.

I le taumalulu, o le vevela o le anotusi e tatau ona 6-12 tikeri, a leai o le a amata ona paʻu le laʻau ma pau.

Taua! E sili le tuʻuina o le fagu i luga o le faamalama o le itu i matu - o le a leai se vevela o le la, o le mea lea o le a puipuia ai le laʻau.

Faʻasalaina, faʻaleleia ma le faʻamalolo

E tele mea e fai, ae le sili atu, aemaise lava i le taumafanafana ma le tautotogo. Aʻo leʻi faʻamamaina, e tatau ona faʻamamago le pito i luga. Afai o le vai ua aoina i totonu o le apa, e tatau ona sasaʻa.

E le talafeagai le saluina o aganuu, e tatau ona fufulu laulaau mai le pefu. I totonu o le potu e tu ai le fugalaau, e le faatagaina le malosi o le susu.

Soʻo ma luga o laʻei

I le tausiga o le aucuba, o le laei pito i luga e taua tele - faatasi ai ma lona saʻo lelei ma le taimi tatau, o le a susulu ma lanu le laulaau.

Mai Mati e oʻo atu i le amataga o Setema, o le faʻalapotopotoga e faʻapipiʻiina i le vaiaso. E mafai ona e faʻaogaina le ofutino pito i luga e faʻatauina i se faleoloa mo laau teuteu, faʻatasi i le masina ona faʻaalia lau mea e sili ona e fiafia i ai - faʻafefe. E tatau ona tatala le palapala ina ia faigofie ai le malulu ma le susu.

I le taimi malologa

Iapani Aucuba tausiga i le fale i taimi o taotoga e ese. O faʻagasologa uma i totonu o le fale e faʻagesegese pe faʻamalologa foi. O le mea lea, mai ia Oketopa ia Fepuari:

  • O le fugalaau e "malolo" i totonu o se potu vevela,
  • Lavelelei o le ea - mai le 8 i le 12 tikeri,
  • Faʻataʻituina ma le faaeteete, faʻatagaina le eleele e faʻagogo,
  • Fafagaina e le manaomia.

Teuteu

Na tuʻuina ia Mati e fausia ai se pale matagofie ma aveese ai ni paʻu leaga. O totogo laiti e tatau ona tuiina - o le mea lea e liua ai se pale pupula. Afai e seleseleina lala mai le pito i luga, e mafai ona latou o atu mo le faʻalauteleina e pei o se aʻa.

Fuga

E sau mai ia Mati ia Aperila, tutusa-feusuaiga.

Fugalaau

Ituaiga ma ituaiga fugalaau

O le fuga o le aucuba o se lanu mumu-lanu enaena lea e aoina i panicles. Aʻo le fugaina, e faigata tele le gafa o le laau ma toetoe a le mafai ona fuafua. Fua - fualaau laiti, avea ma moli pe mumu (e le mafiafia ma le lanumeamata).

Faʻafefea ona suia le tausiga

Faʻaauauina le tausiga pe a manaʻomia i le tuputupu aʻe tuputupu aʻe ma le atinaʻe: faʻafefiloi vaiaso i luga o laei ma masani ai le fafaga.

Tofiga

E tupu i ituaiga eseese:

  • Lafoaʻiga - o faʻaogaina o le tuputupu aʻe o le tausaga talu ai ua faʻaaogaina,
  • O fatu
  • Vaalele i luga o le ea
  • E ala i pepa.

I le fale, o le auala sili ona faigofie e faʻaaoga ai le vegetative metotia o le aʻafia o le vavae.

Fatuina fatu

O le faʻaleleia o le aucu e ala i fatu e masani lava ona maua i nofoaga tatala i lalo o tulaga masani, ae o ituaiga o meaola e le faʻafefeteina - i lenei tulaga e matua faigata lava ona maua se fatu lelei, o le aganuu lava ia o le a leiloloa uma ona foliga.

Faʻasogaina o ni afifi

O le taimi aupito sili ona lelei e seleseleina ai, o le aso Mati poʻo le faaiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu. Ua tipiina laʻau i se naifi maamaai, 2-3 laulaau e tumau i luga ia i latou. Laʻu aʻa i totonu o se eleele ua saunia, faʻamamaina poʻo le faʻafefiloi palapala. Ufiufi le atigipusa ma se ata manino. Vaʻavave faʻavavevave, susulu, taofi i le vevela o le 20-22 tikeri. A maeʻa 2-3 vaiaso, faʻapala le totogo i se isi ipu.

Laʻau e afua

Vaalele i le ea

O laumei e amata ona fai mai lala ma aʻa i le vaega pito i lalo. I lenei tulaga, e tatau ona e togiina se lala laau, vai lelei. E le o toe umi ae mauaa.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

Aucuba le totoina pe a uma le faʻatau o loʻo faia i totonu o se tamai ulo. E tatau ona toto i totonu o se meaʻai, laufanua talafeagai mo laau teuteu poʻo se faʻafefiloi o turupa, eleele faʻasalalau ma peat (1: 1: 2). O le totōina o se fatu laau e faia i se eleele susu susu, lea e mulimuli ane manaʻomia ona fai sina siʻosiʻomaga.

Taua! Aganuʻu e le manaʻomia se gasegase masani. Afai o le fugalaau e matua, ona mafai lea ona toe suia muamua ile 2-3 tausaga. O aʻa e matua manifinifi ma palamole, o lea e tatau ai ona matua faʻaeteete i le faagasologa.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

I le tausiga lelei, aucub masani e le mafua ai faafitauli i le galueaiina. E i ai nisi itu taua e tatau ona gauai i ai.

Faʻataʻoto le laumei

<

Lafoaia o laʻau ma afifi

O le fugalaau e le lava le susu, o lea e vaʻaia ai le lau e tufatufa atu ai le meaʻai. E aoga le fetuutuunai o le fafaga.

Pale leaves

E foliga mai, o le susulu e sili atu le susulu. E tatau ona faʻafeiloaʻi le ulo i le paolo.

Fautuaga mago

Le lava le fafagaina ma le susu. Muamua, o lau e amata ona liu samasama, ona malogo ai lea. E tatau ona e suʻeina le mea e faʻamaualalo poʻo le fufulu o le fugalaau.

Paʻu le lau

Le lava le meaʻai. I lenei tulaga, o lau e laiti i le taimi muamua, ona amata ai lea ona pau.

Pests

O le tele lava o taimi, osofaia le laau e faʻamaʻi e aʻafia ai le faaleagaina o le laau e se pusi miti. O le isi meaʻai e tupu mai.

O foliga matagofie ma le i ai o mea aoga e avea ai le aucuba (laau auro) o se ogalaau lelei i isi. O laʻau matagofie e susulu le la i totonu o le la ma e mafai ona faʻamalolo le mu ma le mumu o le paʻu.