Laʻau

Anthurium - tausiga o le fale: aisea e malogo ai lau

O le laau o le aiga Aroid - anthurium - (anthurium) o loʻo i ai se mea e maualuga lona teuteuga, o lea ua avea ai ma tagata taʻutaʻua i le fugalaau o le fale. Ae ui i lea, e oo lava i se ituaiga laau le taua i nisi o taimi e tigaina ona o le le popole o lē e ona. O mea o loʻo i lalo o loʻo faʻamatalaina e uiga i Anthurium, lona tausiga ma mafuaʻaga mafuaʻaga o faʻamaʻi.

Anthurium: tausi aiga, pe aisea e malogo ai lau

O le mafuaʻaga mo le faʻamamaina atoatoa o papatusi laupepa e mafai ona avea uma ma se mea e le lelei, ma le le talafeagai lelei.

Faʻagasologa o le soifuaga faanatura

Afai o loʻo ola le vao i totonu o le fale mo se taimi umi, e mafai lava ona amata ona matua ma faʻaitiitia lemu. E masani lava e tupu lenei mea i le 7-9 tausaga le matua, ae maise lava i le leai o se gaioiga. Ua vaivai le palapala ma e oʻo lava i luga o lavalava masani o le a le mafai ona laveaʻi le tulaga.

O le fugalaau e maualuga lona teuteu

Le tausiga le lelei

O lenei mafuaʻaga e aofia ai le tele o parakalafa e aʻafia ai le mea moni o lau o le a amata ona matua mago ma paʻu:

  • Televave pe le lava le suāvai. Pe a lūlūina se vao, e amata ona pala le aʻa, ma a maeʻa ona ufiufi laulaau i ni mea pogisa ma liua lanu uliuli. E le tupu foi le fugalaau, ma o le gaogao ua leiloloa lau lau. O se faafitauli talitutusa e mafua ona o le le lava o le suāvai. O le a faʻaumatia le togavao, samasama o le laʻau ma faʻamago atoa.
  • Ava malulu. Talu ai ona o Anthurium o se ogalaau vevela, e manaʻomia ai le ea malulu. O le faaitiitia o fua o le suavai e le gata ina afaina ai laulaau, ae o foliga vaaia foi o pogisa ma meaola faalavela. Iniseti o loʻo aʻafia faʻamaʻi, o lea e tatau ai ona e gauai faapitoa i le maualuga o le susu.
  • Le lava le ea. Talu ai ona o le mea sili ona lelei ma le i ai i totonu o le potu lava e tasi, ua amata ona vevela le vaomatua, ua malogo ona lau.

Taua! O le mativa vai, e oʻo lava i le fafagaina masani, e mafai foi ona faʻaalia nei faafitauli. E tatau ona faʻaaoga se vai mama mama i le vevela o le potu.

Faʻaopoopoga lata mai

E tupu i le isi itu, pe a uma le gaosiga, o le anthurium ua mūmū, o laulaʻau e liu enaena ma mago. I lenei tulaga, o le faafitauli e mafai ona mafua ona o le le lelei o le eleele, talu ai e manaʻomia se meaʻai toto mo le totoina.

Mo le anthurium, e tatau ona sauniuni faatasi ma elemene aupito sili ona manogi, talu ai o le laau ua vave ona maua le tuputupu ae ma le malosi tele. E tatau ona faʻafefiloi le eleele malamalama mama, humus, peat, mineral mineral nitrogen fertilizer, oneone oneone mo alavai.

Ona o foliga vaaia o meaola faalafua, o laʻau vao e amata ona oti

Maʻi ma meaʻai

O mafuaʻaga mafuaʻaga e mafai ai ona mamae le laʻau o foliga mai o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae peitai, e seasea lava ona maʻi le laau, seʻi vagana ua aʻafia le aʻa ona o le liua.

O meaola faalafua, o le vaomatua ua faʻalavelaveina e aphids, fuainumera iniseti ma miti vaʻaia. Latou te i luga o laʻau laʻau ma suʻe fafo ona sua. O le apogaleveleve o loʻo iloa pea e ala i le i ai o se 'ie mumu i luga o laʻau ma lau.

Aiseā na o le toʻatasi o lauʻau e faʻamago

Fugalaau Anthurium - pe aisea e lanu ai ma lagogo laulaau ma fugalaau

Totoina o pito o laulaau e mafai ona tupu ona o le malulu ma le faʻaalia o nisi faʻamaʻi. O lenei tulaga masani e tupu ona o iniseti parasite e fafaga i luga o le sua o le vao.

I le anthurium, o le lagogo o laʻau e mamago ona o le umi o le faʻaalia i le la, o nisi taimi i le faʻaopoopoga samasama po o le lanu enaena i luga o papatusi e ono foliga mai - mu.

O mafuaʻaga mo le faʻaalia o lanu samasama

Anthurium Andre - tausiga ile

Faatasi ai ma le malulu tumau i totonu o le potu, e mafai ona vave tulaʻi laulaau lanu samasama ma e le tupu aʻe i le tele o le manaʻo. Mumu atoatoa, e fai ma tulafono, o le a maeʻa pe a ma le 2-3 vaiaso pe a maeʻa ona faʻaalia.

O lenei faafitauli e tupu foi pe a maualuga le meaola o le chlorine i totonu o le vai. O le televave o le togavao faʻatasi ai ma faʻamaʻi pe, i se isi itu, o le leai o ni meaʻai i totonu o le eleele o se tasi lea o mafuaʻaga mo foliga o lanu samasama.

E faʻafefea ona togafitia le anthurium pe afai e liu lau lanu, ona liu enaena ma mimiti

Spathiphyllum - tausiga o le aiga, pe aisea e malogo ai le lau o le lau

O le a le mea e tatau ona fai ma le auala e togafitia ai samasama, faʻapogisaina ma faʻamagoina laulaau o anthurium? Muamua lava, ia faia ni tulaga lelei mo le tuputupu ae ma puipuia oso oso faafuasei i le vevela ma le vevela.

Le totoina o se fugalaau e te manaʻomia le faʻasalalauina malamalama

E taua tele le mataʻituina o le susu i totonu o le potu e fuafua ai le anthurium. Matou te manaʻomia le maualuga maualuga o le faʻamafanafana, lea e faigata ona faʻamauina i le taumalulu pe a oʻo i le vevela ma vevela vevela aso mafanafana. O le mea lea, i le vaitaimi o le vavaveina o loʻo faia i aso uma ma tuu se fugalaau fugalaau i luga o se paʻu ma vai mama.

Ia mautinoa e faʻamalosi le laau, ave i fafo ile pusa. Tau lava ina le faatagaina faʻamalosi malolosi, a leai oe mafai ona ausia le faʻafeagai. O le a oʻo mai le maalili o le fugalaau, ma o le a amata ona leiloloa lau paʻu ma e le fuga.

Pe a totoina ma toe totoina, e tatau ona faatumu le pito i lalo o le tane ma otaota. O se auala faigofie lea o le a fesoasoani e aloese mai foliga vaaia o lanu uliuli i laulaau ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻalogo lelei! Ina ia faaumiumi le ola o le togavao ma puipuia le vave o le soifua matua, ua fautuaina e faia le gaosiga i soo se 3 tausaga e faafou ai le palapala.

Auala e tausi ai se laau e aloese ai mai faafitauli o laʻau

Ina ia aloese mai le faafitauli, pe a vevela lau ma liliu atu i le anthurium, e tatau ona tausia lelei. A o le totoina se fatu laau i totonu o se atigipusa, e tatau ona e tausia le mauaina o se ipu talafeagai ma faia ni tulaga lelei mo le tausia i le fale. E sili atu le tuʻuina o le fugalaau i le mea e faʻasalalauina ai, a leai o le lanu lanu samasama ma faʻagogo.

O le eleele e tatau ona lanu ma susu, o lea e taua ai le faʻafeinu i taimi uma ma faʻamalo le eleele pe a uma ona faʻafefe atoa le vai. E masani lava, o laulaau o anthurium mago ona o le maualalo o le humidity, o le mea lea, ua fautuaina e fufulu ma solo pepa lautusi i le vaiaso faatasi ma se ie susū.

Anthurium e liua samasama ona o le le tausia lelei

Aisea e faʻamago ai Anthurium ma lanu samasama pe afai e tausia le fale e tusa ai ma tulafono uma? Atonu o le laau e leai ni meaʻai, o le eleele i totonu o le fagu e tatau ona faʻaleleia.

Laei pito i luga e sili ona lelei i le pepa faʻapitoa faʻatasi ai ma fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa. O elemene taua mo le taumafa o le vao o:

  • gaʻo - faʻapupulaina le maualuga o le eletise;
  • fuamoa - faʻamalosia ma fafagaina aʻa, faʻamalosia puipuiga, puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • paluga - ia faatumauina le faapaleniina o le vai i totonu o masini, fesoasoani i le togavao e fuga.

Faʻalogo lelei! Mo le fausia o se lanu meamata, e tatau ona e faʻaaogaina fualaʻau oona, ma mo le fugafuga - potas ma le fulu.

Vaʻaia ma matagofie laau Anthurium, o se tulafono, fiafia i ona tagata. E le afaina le laau i le tuua ma e masani lava e le maʻi, o lea e tatau lava ona e tausisi i tulafono o loʻo tuputupu ae.