Laʻau

Faʻafefea ona fai uo ma se tupu tupu: ituaiga faʻatoʻaga togalaau o Tsaritsa

O togalaau faʻatoʻaga o le Tsaritsa ituaiga e le o iai ni a latou gaioiga sili ona lelei ma o le tele foi o le taugata. Ae o lenei mea e leʻi taofia ai le aufaipisinisi mai le iloaina o lona tupuaga tupu. O le mea e sili ona lelei o lenei fale o lona faʻafefeteina o aʻafiaga, o le soʻotaga lelei ma le tuʻufaʻatasiga o le tofo ma le suamalie.

Le talafaasolopito o le galueaina o strawberries Tsaritsa

O le ituaiga na fesuisuiai i le tau o le vaega o Bryansk, i le nofoaga faataitai o le VSTISP i Kokinsky. Na maua le masiofo i le laasia o Red Gontlet ma Venta. O nei ituaiga o strawberries e sau mai Scotland ma Lithuania. O latou uiga aupito sili ona taua - faʻamoemoeina faigata faigata o le taumalulu, fua lelei ma le tetee atu i meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi - na tuʻuina atu foi i le Tsaritsa ituaiga eseese.

Sulu, fua e masani ona fai - o se vaega o le ituaiga Tsaritsa

O le tusitala o le ituaiga, Doctor of Sciences Svetlana Dmitrievna Aytzhanova, e talitonu o lenei tama e faatusatusa lelei ona uiga, ma e iai foi lona manogi lelei ma le lelei, e talafeagai mo femalagaiga.
O le ituaiga o loʻo aofia ai i totonu o le Setete o le Resitara o Vaʻaiga Faʻapitoa. Fautuaina mo le galueaina o togalaau aina i totonu o le pitonuʻu o le tau o le Central Central of Russia.

Eseese faʻamatalaga Masini

Foliga vaaia ma uiga o le tofo:

  • o vaovao o le laau o loʻo salalau solo, i le maualuga;
  • laulaʻau e lamolemole, toetoe lava a leai se tamaʻi susu, vaivai, ma ni vailaʻau oona;
  • fugalaau paʻepaʻe, bisexual, e leai se maualuga maualuga atu nai lo le laʻau;
  • vine o le saʻo sao, toetoe tutusa lava le tele, susulu;
  • o le tino e mūmū, pe a oʻo i luga o le laʻau, e faʻapogisaina;
  • o le tofo o le suamalie, o le suka - e oo atu i le 10%, o le acid - 0.9%;
  • o le manogi e malosi.

Strawberry Tsaritsa e mafai ona saogalemu i le taʻua o ituaiga o mea lautele.

Vaega o le ituaiga - lamolemole, lanu mūmū mūmū ma le faʻaleleia lelei o mea - mafai ona faʻaaogaina, e aofia ai mo galuega tau fefaatauaiga.

Ua tuuina mai e le masiofo ni vine o le sao saʻo, lea e lelei le mafai ona feaveaia.

Gaioiga

O le taimi o le toe foʻi mai o le seleselega o lenei faʻasagaga e 2-3 tausaga. E tusa ai ma le au faifaatoaga, i tausaga aupito sili ona faamanuiaina ma tulaga lelei o le tau, faatasi ai ma le tausisia atoatoa o tulafono mo le tausiga o strawberries, o le 500 g o vine e mafai ona aoina mai le tasi togavao. Ae i le matua, o le fua e masani ona faaitiitia i le 350 g.

O le seleselega sili ona lelei e tupu i le tolu tausaga muamua

Tulaga o le vasega

Faatoaga vine vine O le tamaʻitaʻi o loʻo iai vaega nei:

  • o fua muamua i le vaitau e oo atu i le 40-50 g, o fua e mulimuli mai e tupu mai ile 13-15 g;
  • o le fua o fua o fualaau eseese e mai le 99 kg / ha i le 130 kg / ha;
  • periota matua - o le ala (o le fua o fua tele na tupu ia Iuni);
  • o le mafai ona toe gaosia - e ala i fatu, musele (sili atu tonu - taʻaloga);
  • pulupulu mo le seleselega e sosoo ai e tupu ia Aokuso;
  • malulu taumalulu - maualuga;
  • lapataiga o le lāmala - maualuga;
  • tetee i faʻamaʻi faʻamaʻi - maualuga;
  • tetee i siaki, slugs - maualuga.

Tulitulaloa tulafono

Mo le manuia o le galueaina o ituaiga, e taua le mulimuli i tulafono o le totoina ma le tausia lelei e le au faifaatoʻaga. Muamua, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete le saite mo fualaau mama. Mo lana vaega:

  • laugatasi, puʻeina e le matagi ma le la;
  • avanoa lautele avanoa (mo lenei mea, e tusa ma le 10 mita mai le vao vao e le totoina ni laau tetele, aua le tuʻu fale ma puipui).

I nisi tulaga, e mafai ona faatagaina se nofoaga e iai sina malulu, ae e taua le faʻamautinoa o le vai e le paʻu i aʻa. Afai e te totoina se pusa i se mea maualalo, laufusi, o le a matua afaina lava ma avatu ai se mea vaivai ma le itiiti.

Soo

Malamalama lelei le palapala ma meaʻai e talafeagai lelei:

  • i luga o le eleele ma eleele mamafa, o le a manaomia e le laau le tafeina o alavai - e taua le faaopoopo o le oneone oneone mo le eliina;
  • luga o oneone oneone o le a e manaʻomia ai se pakete o le povi vela pala, o se ipu fafie ma le 60 g Urea i le 1 sq m m. sikuea sikuea.

O nei vaega e mafai ona faaopoopo i le eleele i le taimi o le toina o le moega. Afai e tatau ai, e faʻapena foʻi ona faʻaofiina se soʻo seoxidizing ile eleele.

E tusa ai ma le au fai togalaau, o le eleele sili ona lelei mo le totoina o strawberries o le eleele mama ma le meaʻai

Faʻamasinoga

I le tautotogo, e fufulu mama mai laau tuai i fale puipui, vaega oti o laau, ona tatala ai lea o le eleele faataamilo i vao ma fafaga.

O fualaʻau ua saunia mo togalaau fou ua totoina ia Aperila poʻo Setema. Ae o le totoina o Aferika e sili atu ona faatuatuaina, talu ai ona o aʻa laau e vave ona vave aʻafia ma vave ona tupu.

O le totoina o le seleselega o le strawberries e sili atu ona faʻatuatuaina ona o le lelei o le ola

O toto laau e totōina i vaʻavaʻavaʻa, vaʻaiga o le humus ma vaʻalele-mineral. Le faasologa o taga:

  1. Fai ni tuʻuvaega ese poʻo ni togi i le loloto o aʻa o fatu.
  2. Ia mautinoa e salalau aʻa o fualaau i itu eseese.
  3. Taʻu le vao i le eleele (o se tulaga e tatau ai - e le mafai ona e faʻatumu i le fatugalemu, e tu i luga aʻe o le maualuga o le eleele).
  4. Faʻamamaina ma le faʻaeteete le vao vave (e sili atu le faia o lenei mea i ni vaega laiti, tufatufaina o vai i totonu o le laau).
  5. Mulch (faʻaaoga vao vao, vaomago po o le vao ma se vaega e oʻo i le 5 cm mo lenei mea).

Mo le puipuia o laau mai le osofaʻiga a manulele, e mafai ona e ufiufi i latou i le fulufulu, ma sili atu ona faʻatuatuaina - ma se upega. Ma i le taimi o timuga, o le a le ufiufiina vine ma vao i se taimi umi ma o le a le pala.

Vitio: faʻaaogaina o fautuaga

Auala e filifili ai ni fatu

Aisea ua talitonu ai le au faifaatoaga poto e na o le filifiliga tonu o le totoina o mea o le a fesoasoani e ausia taunuuga faamoemoeina mai le tuputupu ae? Aua o le tele o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi e aumai i totonu oa matou togalaau aina faʻatau fua.

O le tusitala o le ituaiga togalaau o togalaau strawberries Tsaritsa Svetlana Aytzhanova e fautuaina le na o le faia o laau toto:

  • i totonu ole nofoaga autu o suʻesuʻega ma le siaki pea o fualaau;
  • i fale tausimai lea e galue ai tagata poto faapitoa i meaola o loʻo ola i le toe gaosia (i lalo o tulaga faʻamaonia, faʻaaoga auala faʻaonapo nei).

Na o tulaga nei e mafai ona e mautinoa ai lo latou mama. O nei nofoaga autu ma nofoaga e fausiaina ai i Moscou (i le Konstantin A. Timiryazev RSAU), Orel, Tula, Michurinsk, Tambov Oblast ma isi.

O fualaau toto i totonu o ia mea e tatau ona faʻatau atu i ni pusa eseese, faʻatasi ai ma se aʻa faʻamau puipuia. O nei aiaiga, pe a tulaʻi i luga o se nofoaga tumau, ia maua se saofaga e ola ai le 100%.

O se faʻamalamalamaga taua: pe a faʻatau sau vine i totonu o se ulo, e tatau ona e suʻesuʻeina aʻa - e tatau ona tufatufaina atu i luga o le tane. Afai e faatauina atu laau i totonu o pusa paʻu, o aʻa malolosi ma ola maloloina e masani ona vaaia ao latou o ese atu i puipui.

O le totoina o mea e taua mo le soifua maloloina o le vao vine.

Faʻatau inu

E ui lava i le taʻutaʻua aloaʻia i vevela vevela, o le tele o le suāsusu e manaʻomia mo se fua maualuga. Ae maise lava i le itu i saute ole itu i sasae o Rusia, e fautuaina le faʻapipiʻiina o se faʻavaivai.

O fualaau o le ituaiga Tsaritsa e manaʻomia tele, faʻafefeteina le suavai

I le itu i saute ma le ogatotonu, afai o le vevela o le tau ua faʻatutuina mo le sili atu nai lo le maualuga, o le a manaʻomia e le vao vao le suāsusu masani (20 lita o le vai i lalo o le tasi vao vao, e le silia ma le tasi i le vaiaso). O le tele o le vai o le a faʻamamaina atoatoa le palapala ma sulu i le 30 cm i le loloto. O le tele lena o le avanoa e maua ai le aʻa o se aʻa. E taua tele lenei mea:

  • i le vaitau o le tele o fuālaʻau o strawberries;
  • ao faia le ovaries ma fua;
  • i le taimi o le sasaa ma le fua o vine.

I nisi taimi, e oʻo lava i se laasaga, timuga vevela, o le a lava lea e faʻatapulaaina ai oe lava e aunoa ma se faʻavaivai (2 taimi i le masina). Polokalame faʻapitoa mo le faʻaleleia o le suavai e mafai ai ona faʻaititia le vai i se pakete vai i le vaomatua.

E le fautuaina e faʻafefe le strawberries ma le fesoasoani o le faʻafefeteina - faʻafefe o le vai i luga o le vao e mafai ona faʻaleagaina ai fua ma fua. E faʻaaogaina le vaisu i luga o togalaau i na o le vevela ma le vevela o le tau, o le fea tulaga e vave ai ona tafe le vai, e aunoa ma se taimi e faia ai se mea leaga.

Fale tausi

Mo le atinaʻeina o le soifua maloloina, e manaʻomia e laʻau laiti ona vele ma vavae ese le palapala - e manaʻomia e strawberries ona maua pea le ea i aʻa. Ina ia faia lenei mea, aloese mai le foliga mai o se pusa malo malo. O tulafono autu o le tausiga:

  • lalagaina e faia i se suo i tafatafa o le pito o le laina ma se tamai taʻavale faataamilo i le togavao (faia lenei mea ma le faʻaeteete, e aunoa ma le eliina o le silia ma le 1 centimita latalata ane i le laau);
  • i le taimi lava lea e tasi, e masani ona faʻamamaina togalaau vine, o lau mago ma vao.

I le amataga o le tautoulu, pe a vaʻaia faʻalelei le eleele faʻataʻamilo i le vao, ma o le a tupu le aʻa o le laau, e aoga tele le spud strawberries. Afai e le faia lenei mea, mulimuli ane o le a faʻaalia aʻa, o le a faʻavaivaia le laau ma e ono maliu mai le maalili.

Laʻei pito sili

O le vaʻaiga ma le fuaina o fualaau aina o le taimi aupito sili lea e faʻamalolo ai le pati-sili ona faʻasaina

I le tuputupu ae ma le atinaʻeina o strawberries, e le tatau ona galo ia te oe le sili ona laei:

  • ao faagasolo le gaosiga, ua faʻafefiloi le faʻaaogaina o le vevela-minerale, e aofia ai le pefu, nitrophosphate ma Urea;
  • i le taimi o le fugalaau ma le fualaau o fualaau suamalie, faʻapipiʻiina faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasoa ma se faʻalavelave o le palukala e faʻatinoina (e taua foi le aofia ai manganese, boron, iron ma isi elemene);
  • pe a maeʻa le fuaina, e aoga tele le faʻapipiʻiina o le faʻaleleia o le suavai-Tausaga o le taumafanafana i fua o paluga.

Afai e le maua e le faʻatoʻa togalaau le tele o le faʻasusu, o le a faasolosolo lava ina amata ona tupu ona fua, ma avea ma mea manogi ma manogi. O lau o le a maeʻa, faʻafei luga ma suia a latou lanu lanu meamata i le paler, samasama poʻo le mumu.

E taua le aua nei galo o le tele o fomaʻi e afaina ai le tofo o le seleselega. E le gata i lea, o fua o fualaau aina e mafai ona afaina i le lauulu enaena. I le tulaga o le vevela i le faʻamaʻi faʻasamaʻi, o le mea e taʻua o le fatliquaring o le vao o le a tupu i le faʻaleagaina o foliga o le fua.

Musuche teuteu

Ina ia faʻasaoina le malosi ma le atinaʻe atoatoa o togavao, e taua le faʻapipiʻi o latou musele i le taimi. E sili atu ona saʻo le faia o lenei faalua i le tausaga:

  1. I le tautotogo, ae leʻi leva ona totogo laau.
  2. I le tautoulu, pe a uma le seleseleina.

Mo le galuega, e sili atu le filifilia o le timu ma le malu o le tau. E le mafai ona e vavaeina se musika e aunoa ma se meafaigaluega. E tatau ona faʻapipiʻiina i ni fasi kiliva mafiafia po o se meaʻai. Ua faia lenei mea e aloese ai mai le faaleagaina o aʻa i le taimi o se malologa.

O le antennae e sili atu ona lelei le aveese. Ae afai e toe faia se toe gaosia, e na o le pau muamua lava o le vao e tatau ona tuu.

Pests ma puipuiga mai ia i latou

A o lei totoina fatu i luga o se moega, e aoga le mautinoa e leai ni meaola faalafua. Afai o le Tsaritsa ituaiga e teteʻe i le meaʻai sili - fasi masi, ona mafai ai lea e isi parasite ona faʻaleagaina le strawberries. E sili atu ona lamatia nai lo isi mo ona toloiti laiti o le ogatotonu o le May ma le uaea.

Wireworm - o se tasi o mea e sili ona matautia mo meaola e ola ai fualaau mama o togavao vao

Ae masani lava, o latou foliga vaaia e aʻafia i le vavalalata o le saite i le tuaoi o le vaomatua.

O fili mataʻutia o fualaau vaomatua - lapopoʻa lapoa o le May

O le auala sili ona faʻamaonia e faʻaumatia ai le palapala o le mea e maua ai le faaopoopoina o le amonia. O le tulaʻi mai o le alkaloid lupine e fesoasoani foi. O vailaʻau o loʻo i totonu o lenei laau - alkaloids - faʻalavelaveina le atinaʻeina o meaola faalafua, ma le nodule bacteria o loʻo ola i luga o aʻa faʻamalosia le eleele ma le fualaau fuamasi talafeagai.

I le vaitau o le faʻaalia mai o ni paʻu, e puipuia ai le tupu mai o iniseti leaga ma le paʻu manogi, faʻamalo le totoga ma se vaifofo e aofia ai:

  • Karbofosa (60 g i le pakete vai);
  • colloidal sulfur (50 g i le pakete o fofo).

Afai e oʻo i le faaiuga o le taumafanafana e i ai ni lanu paʻepaʻe papaʻe-i luga o lau, e tatau ona e togafitia i latou i se vaivaiga vaivai o le manganese. Afai e le fesoasoani lenei, e tatau ona e mulimuli i faatonuga:

  1. Aveese laulaau tuai.
  2. Talia i latou i le fungicide o Topaz.
  3. Liligi le iodine solution i lalo o le aʻa (5 drops of iodine i le 10 lita o le vai).
  4. A uma ona fua, ia togafiti foi ma Topa.
  5. A maeʻa le seleselega, fafaga fagaʻau i le superphosphate.

Saunia o strawberries mo le taumalulu

Faatasi ai ma le au fai togalaau, o se metotia e lauiloa - e faʻamavae atoa ai po o togavao mo le taumalulu. Ae e toʻatele e talitonu e lava lea e aveese ai lau mago ma mamaʻi. A uma, o le vaega o loʻo i luga aʻe o le eleele e tatau ona i ai le taimi e ola ai seia oʻo i le taimi o le tautotogo, o le a le maua ai ni fualaau aina.

- O le mea e leaga ai, ina ia taofia le salalau o siaki ma siama, o le tasi e tatau ona laʻau lau. Ae ina ia le faaitiitia le faigata o le taumalulu, e tatau ona e tipiina laulaau ae le o le taumalulu, e pei ona faia e le tele o faifaatoaga faifaatoaga, ae vave lava ona uma le piki o vine. Naʻo le taimi lena o le a faigata ai le taumalulu (ma, i se taunuuga, o le gaosiga) e le gata ina faʻaitiitia, ae e oʻo lava i le siʻitia.

Ae ui i lea, o lau laʻau (atonu e ono afaina) e le tatau lava ona tuua i luga o le moega lava e tasi pe lata ane, a leai o le a le aoga le galuega, ona toe foi atu lea o meaola i le vao. O laʻau mama e tatau ona tanumia i le loloto e pei ona mafai i se faaputuga otaota, ma sili atu ona lelei - mumu.

S.D. Aitzhanova

E sili atu le tipiina o laʻau i le maeʻa ai o le seleselega - o lea o le a mafai ai e laau ona toe faʻaleleia i le taumalulu

E ui lava i le lelei o le taumalulu, e manaʻomia e strawberries le papaʻu o le kiona poʻo isi fale. Peitaʻi, e faʻalagolago lava i le nofoaga o le tuputupu aʻe. I le ogatotonu tutotonu, o le ogatotonu o Volga, Moscow, o le Tsaritsa ituaiga e le manaʻomia le fale ma faʻafefe le taumalulu. I le steppe, o le maulalo o le kiona, faapea foi i matu, e sili atu ona talafeagai le ufiufi o laau mo le taumalulu faatasi ai ma soo se ituaiga o laʻau po o mea taufaatoaga.

A aunoa ma le ufitia o le kiona, o le aʻa o laau e mafai ona tatalia -14-16 ° C. Afai e ufiufi e le kiona le eleele i se vaega e sili atu i le 25 cm, o le a mafai ona puipuia strawberries e tusa lava pe i lalo o le gutu ifo ile -35 ° C.

I le taumalulu a le kiona, ia mautinoa e ufiufi le moega ma lala vavae, vaovao, laʻau lapopoa (ufi, chestnut) poʻo mea faʻapitoa faʻapipiʻi. I vaega ole laasaga ma matagi malosi, o se fale e tatau ona toe faʻaleleia.

I le taumalulu a le kiona, e manaʻomia e sulu le fale

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Oi, o loo galueaiina e loʻu uso lenei ituaiga talu mai le tausaga talu ai i se fale vevela i le Ryazan Region. Ae atonu na ia faʻaaoga e tusa ma se pakete o le humus i sikuea mita o le palapala, ma le aofaiga lava o le peat mixed with sawdust. E tatau ona faia lenei mea talu mai le tautotogo. O fua muamua o le Masiofo e tele, o le mea mulimuli e leai, ae suamalie ma manogi. Matou te tietie i le 200 km i totonu o se faletupe i totonu o se taavale - matou te aumaia!

Marina Kuzanova

//vk.com/rastenijdoma

Ou te ola 3 vaitau. O le tele o ituaiga o fua o le ola. O le tele o le meaʻai, telefoni, faʻafeiloaʻiga e lelei. O le tofo e sili. Tetee malosi i faʻamaʻi o aʻa ma lau laʻau. Mo le taimi atoa o le galueaina, ou te leʻi faamaumauina faʻamaʻi o aʻa. O le tetee i le siaki o le avefeʻau (O aʻu o le ituaiga sili ona afaina). Aphids i laʻu 'upega tafaʻilagi alolofa tele i lenei mea. O le togavao e maualalo, faʻatusatusa, pala. Avanoa i le ogatotonu o le vao mo le gaosiga e leai se totogi. Faʻasologa i lalo o le laʻau, aua le uuina le pusa. E taia e le lauulu enaena i timuga. E lelei le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. Fua faʻatatau o le gaosiga: annuals - 2-3 fugalaau, lua tausaga le matua - 4-6. O le vailaʻau e paleni lelei, na o le pau le toe maua o le maualalo maualalo.

Roman S.

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=7262

Na ou ola i le Tupu Tamaitai mo le tausaga muamua ma sa ou manao lava e vaai i le fualaau aina, ma sa ou totoina ia Me, ou te lei tipiina le fugalaau, ae lei maua le malosi o laau, o lea na lelei ai fua, ae le tele, ma o le mamafa o le muamua e oo i le 50 g. tutusa lava i luga o se isi nofoaga lea e na o lena fua. O loʻu manulele na maua le aofaiga, ma o le a se isi mea e mafai ona ou faamoemoeina mai ia te ia.

Tamara

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?f=31&t=7585&

O le tele o fai togalaau e mafai ona latou le fiafia i strawberries o le Tsaritsa ituaiga e le gata mo o latou fua susulu ma manogi, ae faapea foi mo lo latou gafatia e ola ai i le tau malulu a Rusia ma le taumafanafana vevela. Faatasi ai ma sina taumafaiga itiiti, o le a mafai e tagata uma ona maua se fua lelei lelei o le faʻatoʻaga mai lea tausaga i lea tausaga.