Fua o le gaosiga

O le a le paʻu e manaʻomia mo laʻau? Fautuaga mo le filifilia ma le faagasologa o le sui

E tupu le kulupu Orchid i le vaomatua vaomatua o la tatou paneta. O tulaga uma e talafeagai mo ia iina. Ae ui i lea, i le fale, o sea ituaiga laau e matua faigata lava.

O nisi taimi e matua faigata lava ona tuʻuina atu le matagofie o le vevela i tulaga talafeagai o le taofia. O se tasi o nei tulaga taua o le filifilia lea o le mea saʻo.

E tatau ona aofia ai le paʻu. O le tusiga o le a talanoa e uiga i le tagata pala: pe faapefea ona filifili sao pe saunia oe lava ia.

O le a le mea?

O le paʻu o le igoa taatele mo se aofaʻi o tisipeli o loʻo i luga o le cambium. O nei tisipenesa e mafai ona maua uma i luga o pu ma luga o aʻa. O le ufiufi e aofia ai ie o ituaiga eseese ma fausaga.

O le a le mea e faʻaaogaina?

I totonu o latou vaʻa masani masani o loʻo nonofo i vaomatua o vaomatua. O iina latou te ola ai i luga o laau, aʻo faʻapipiʻi atu ia i latou i le fesoasoani a se aʻa malosi, lelei ona atinaʻe. O sea faagasologa e masani lava mo fomaʻi.

A oʻo ina totoina i luga o le fale, e tatau ona faʻaaoga le paʻu e faʻaogaina ai "tulaga ola" latalata i mea masani. O lea o le a maua ai e le laau mea uma e te manaʻomia mo le tuputupu ae ma le atinaʻe atoa.

O le a le aoga?

O lenei vaega e avea ai le soʻo ma mea e sili atu ona lelei.

Faʻafetai i le faʻaopoopoga o le paʻu, o le palapala o le palapala e sili atu ona matalao le mea lea, e sili atu le tuʻuina atu o le ea ma le vai. O sea faagasologa e le masalomia le faʻaleleia o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le orchid, ma faʻalautele ai foi le vaitau o le vavalalata ma lona faʻateleina.

O le a le mea e manaʻomia ma sili atu ona talafeagai mo lenei aiga o laau?

Mafaufau pe o le fea e sili ona lelei e totoina. O tagata fai togafiti poto e fautuaina mai i latou e mafai ona faʻaaogaina e tuʻuina atu ai le fiafia i le paʻu o pine ma moli. Ae o le faʻaaogaina o le paʻu o le perosi, thuja, ma le arasi e sili atu ona musu, aua e telegese tele le pala. O le isi filifiliga lelei e mafai ona avea ma paʻu o laau. Ae peitai, o le a sili atu ona faigata ona maua, ona o le natura e seasea lava ona maua ni laau o loʻo i ai ni paʻu laau e leai ni paʻu.

Ae e te leʻi saunia lau lava paʻu, e taua le faʻalogo lelei i le tulaga o laau lava ia: e leai se mea e tatau ai ona pala po o faʻamaonia faʻaalia o faʻamaʻi. E le gata i faʻamaʻi o loʻo i ai se tulaga lamatia o le pikiina o meaola faalafua e tele o le a vave faʻaleagaina le orchid.

Mo le faʻaleleia o orchids i le fale, o le paʻu o se vaega tele e sili ona talafeagai.

Meainu a le tagata lava ia pe faʻatau mai ile faleoloa?

O se tali le mautonu i lenei fesili e le ono tupu. Talu ai e manatu nisi tagata e sili ona lelei le faʻatau i totonu o le faleoloa se mea ua leva ona saunia, lea o le ai ai isi elemene taua nai lo le paʻu. Ae maise lava i lenei auala e mafai ona e faʻapolopolo taimi ma taumafaiga.

Ma isi Folafolaina la latou palota e fiafia i le paʻu o le tagata lava ia. O le faʻamatalaga lea i le mea moni e faapea o le a matua mautinoa le faʻatoʻaga i le lelei o le oloa gaosi. Ma o ia ma le isi filifiliga ua i ai le aia tatau i le olaga. E filifili tagata uma e faʻavae i luga o latou lava manaʻoga.

E mafai ona maua i se paka latalata i le fale. Afai e le o maua, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le atinaʻeina o le laau ma fesili ia i latou e uiga i le i ai o le paʻu.

Afai o nei metotia e lua e le fesoasoani, ona e mafai lea ona faatulaga se taamilosaga a le atunuu ma faaputu le paʻu i le vaomatua.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i ituaiga ituaiga o paʻu ma meaʻai o loʻo ofoina i totonu o le fale o loʻo faʻatuina ai le togi o le orchid:

Faʻamatalaga o faʻalavelave mai le tele o tagata lauiloa

Ceramis

O Saramis e le na o se paʻu, ae o se mea atoa e tumu i mea., lea e aofia ai le omea, faʻamaʻiina ma e oʻo lava i se faailoilo o le eleele. O lenei gaosiga e masani ona faʻaaogaina i na nofoaga o loʻo tele ai le tele o laau tetele ma e matua faigata lava le siakiina o le tulaga o tagata taitoatasi.

E mafai ona faʻaaogaina Saramis mo se vaitaimi umi lava - e tusa ma le 10 tausaga. O lenei paʻu e le manaʻomia ai le sui, dilu poʻo le fugalaau. O le faʻalavelave i le taimi e le o se mea e tele, ma e tumau pea lona vavalalata, e tusa lava po o le a le tele o le faʻaaogaina o le vai.

O le aoga autu o le paʻu o le faʻafefe lea o le susu, ona fafagaina lea i le togi, lea e mafai ai ona faʻamautu le paleni o le vai.

Aafiaga o meaola

O lenei gaosiga o se tasi lea o tagata e sili ona lauiloa i le va o tagata failaisa. O le tuufaatasiga e aofia ai na o vaega o le amataga o le eleele. O le vaega sili ona taua o le paʻu o le pine o le Angara..

O le mea e fai ai le mea e lelei mo laʻau, faʻapea foi ma le manava.

Sauniuniga o le paʻu pine paʻu mo le totoina e pei ona taua i lalo: o le uluai meafaitino ua faʻamago ma gaosia e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa.

O mea o loʻo i totonu o le dolomite e faʻamautinoa ai le faʻamautuina o le maualuga o le elemene i le gaosiga o le palapala. O le Bio Effect o loo i ai le tele o microorganisms, lea e sili atu ai ona puipuia le laau i maʻi ma meaola faalafua, faateleina lona puipuiga.

Matou te ofo atu e matamata i le vitio o le paʻu Bio Effect:

Royal Mix

O le faʻavae o lenei faʻafefiloi o se paʻu ua paʻu, lea e faʻapitoa i le vevela i le taimi o gaosiga. I le faʻaopoopoga i le paʻu, o le faʻalavelave e aofia ai le fiva o le niu, malala ma le tele o peat. E le gata i lea, o le oloa e maua ai le maualuga o le masnesium, iron ma le zinc.

O nei mea uma i totonu o le faʻalavelave e maua ai le laau ma se microclimate maloloina.

O le paʻu e matua lafoaʻi, lea e puipuia ai le faʻaleagaina o le vai. O le kalama e fesoasoani e puipuia le orchid mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Le auala o le gaosiga i luga o le gaosiga

O le togafiti sili ona taua o le ufiufi o le faʻalavelave lea, lea e aveesea ai le oneone ma isi vaega e le manaʻomia e pa'ū i luga o le paʻu i le taimi na ia mauaina ai.

Faʻatautaia o masini masini OK-66M ma le OK63-1. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le oloa e sili atu ona fou, nutimomoia ma sili atu ona lelei..

Auala e saunia ai oe lava: taʻiala i lea laasaga taʻitasi

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le kukaina o le paʻu ma ou lava lima i le fale, pine poo isi laau, o le fea o paʻu e talafeagai mo le laau.

Meafaigaluega manaʻomia

Mo le paʻu o le seleselega o oe lava e tatau ona e maua meafaigaluega nei:

  • naifi-jamb (ua fautuaina tagata totō fugalaau e ave ni nai naifi faʻatasi i le taimi e tasi: tasi e pupuu lona lima, o le isi i se umi umi);
  • paʻu laupapa i le pito i luga;
  • maea mo le fusifusia o le paʻu.

Le faagasologa o le aoina o mea ma nisi fautuaga mo lana filifiliga

  • O le paʻu e le tatau ona i ai ni lanu pogisa, faʻapea foʻi ma nofoaga e faʻafefe.
  • E tatau ona tuʻuina atu le mea e sili ona lelei i le mea faʻapitoa.
  • Ina ia lofituina le paʻu mai le ogalaau, e tatau ona amata ona e faia mai luga.
  • Ae e te leʻi alu i le fale ma avanoa, e tatau ona e togiina i latou ina ia faʻaumatia uma iniseti o loʻo i ai.

E leai ni fasi fafie e tatau ona teu i totonu o le paʻu.. E tatau ona ave muamua aʻo lei totoina.

Faʻasologa o oloa

O le faʻaaogaina o vaega o le paʻu e tatau ona tatau pe a sauni le paʻu. Seʻio tatou suʻeina pe o le a le paʻu paʻu o pine poʻo isi laau e manaʻomia, ma pe faʻapefea ona togafitia lelei mo le totoina o le orchids.
  1. Faʻamalamalama mama le i totonu o le mea faigaluega.
  2. Otioti le paʻu i fasi pepa e faʻaaoga ai se tagata faʻatau.
  3. Ma, afai e faigofie ona aveese le pito i luga, e tatau ona e faʻaumatia. O le ae manaomia foi le asiasia o le mea faigaluega mo le i ai o ni mataitusi palapala ma, pe afai ei ai, aveese.
  4. Iloilo le paʻu ma maua ai nofoaga e aafia i iniseti. Mai ia elemene e tatau foi ona faʻaumatia.
  5. Toe faʻafeiʻiaʻi le paʻu ina ia faʻapipiʻi vaega ma lua o le senitimita. Ma e tusa lava po o le a le faigofie o nei elemene. O le a le afaina ai le tulaga o le sui.

Totoina o otaota

Faʻasalaga, e kukaina ina ia mafai ona aveese mea e le manaʻomia. Sei o tatou iloiloina pe faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo lenei faiga, ma le tele o le mea e tatau ai le kuka o le paʻu o le pine poʻo se isi laau. Ina ia faia lenei faiga, e tatau ona e saunia se pakete mamafa muamua.

Faatonuga:

  1. Tuu ni meaagofie i le pito i lalo o le tane ma sasaa vai i luga.
  2. I le taimi o le kuka, e masani lava ona oso le popup. E le tatau ona i ai. O le mea lea, o le mea faigaluega e tatau ona paʻu i lalo i se mea mamafa.
  3. A maeʻa le suavai, e tatau ona faʻatali se isi itula.
  4. A maeʻa le taimi atofaina, taofi le kuka, ia faʻaliliu le paʻu.
  5. E tatau ona faʻafefe le vai e ala i se meaʻai. E tatau ona tumau pea mea e faʻaaogaina seia oʻo ina uma le vai.

Toto

  1. E tatau ona faia lenei mea i na o tulaga masani.
  2. O le pepa o loʻo tuʻuina i luga o le eleele malulu ma mafai ona faʻamago mo le 3-4 vaiaso.
  3. A maeʻa se taimi atofaina, momotu le paʻu ma siaki lona mago i totonu. Afai e mamago mea uma, ona tuʻu lea o le mea e taofi mo le isi 24 itula.
O tulaga sili ona lelei e teuina ai mo le paʻu o se pusa paʻu lea e le tatau ona vavalalata e mautinoa ai le lelei o le leleina o le ea.

Faʻatonuina o mea faʻapitoa

Mo le mauaina o le mea e sui ai o le a manaʻomia vaega nei:

  • vaʻalele sphagnum;
  • peat;
  • malala.

O vaega uma e faia i le tutusa o sea ma fefiloi. O lenei mea o le a mafua ai se fefiloi lelei eleele. Aʻo leʻi tuʻu le palapala i totonu o le ulo aua nei galo e uiga i le alavai.

E faapefea ona toto?

Uluai taimi

Faʻaeteete i mea nei ma meafaigaluega.:

  • O le fagu. E fautuaina le tuuina atu o le fiafia i le manino ma le lamolemole. O le a lelei le vaʻaia o le koneteina aʻo leʻi tulaʻi.
  • Togalaau togalaau, toso malosi.
  • Faʻalautele le palapala mo le faʻaleleia o alavai
  • Gaioio galue po o le kirimoni.
  • Faʻafitauli i le Insecticidal.
  • O le mea ua maeʻa (e sili foi ona lelei ona vaʻaia - e mafai ona faia lenei mea i le kisaisa, o loʻo i ai le eleele iina mo le lua itula).

Faʻamaumauga o aʻa

  1. A maeʻa ona aveese le rhizomes mai le tane, e tatau ona fufulu i lalo o se vaitafe mama.
  2. A maeʻa lena, o le aʻa e lelei ona maeʻa ma asiasia.
  3. O mea uma e afaina, maʻi ma le pala, ua aveʻese faʻatasi ma fagu poʻo seleulu.
    Faʻalogo i le mea moni e faʻapea, aʻo leʻi tipiina aʻa o se orchid oe manaʻomia e vaʻaia meafaifaʻaili.
  4. O nofoaga tipi ua togafitia i le carbon activated.
  5. Afai na maua aʻa i foliga o pala, o le rhizomes e sola i le iniseti.
  6. Seiloga uma nei gaoioiga, o le a saunia le laau mo le totoina.

Totoina o se fugalaau i totonu o se ulo

O le totoina o le togi i totonu o le ulo e pei ona mulimuli mai:

  1. I totonu o le fagu ma le alavai faʻafelatai le 1-2 simita o le mea faʻapipiʻi.
  2. Ona tuu lea o le laau i totonu o le fagu, o ona aʻa e tatau ona tufatufaina faasolosolo faataamilo i le nofoaga o le fagu.
  3. Vaʻai vave le lagolago mo le fugalaau.
  4. Ona faatumu lea o le vaega o totoe o le nofoaga.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei pepelu i le paʻu:

Faʻafitauli ma faigata pe a uma le faʻatinoga

I le taimi o le totoina o paʻu o faafitauli ma le faʻasologa e le tupu.

E tele taimi e tupu ai faigata pe a uma ona toto, i le faagasologa o le tuputupu ae. O le faafitauli sili ona taatele o le pala, e tupu ona o le tele o le susu i totonu o le ulo.

O loʻo i ai pea le tele o faʻafitauli e mafua ona o le le faʻavaveina o vai.

O le mea lea, e tatau ona mataituina lelei lenei manatu tau tausiga. O le isi mea lamatia o loo taoto i le auala sese sese..

O le tele o taimi, e manaʻo e tuʻuina atu le iniseti i le tele o le malamalama e mafai ai, e tuʻuina e le tagata fugalaau faigāluega se fagu ma se fugalaau i le la. E le tatau ona faia lenei mea. E tatau ona i ai le malamalama, ae le o se foliga o le vevela o ave.

O le fagu o se vaega taua ma le taua o le fualaau nutimomoia orchid.. O ia eleele e naʻo le aʻafiaga o le tuputupu ae ma le atinaʻe o le laau. O le mea lea, o le galuega a le tagata faʻatoʻaga e tatau ona filifilia le paʻu mai le paina poʻo se isi laau, faʻapea foi le mauaina o le malamalama pe faʻapefea ona saunia ma faʻaaogaina ma le poto.