Laʻau

E faʻapefea ona tuʻu le toso i luga o lou fale: o le auala mo le fausiaina o galuega

Paquet o se fola faʻavae lelei, faʻaleleia o le siosiomaga, matagofie, taugata ma le maualuga. E ui o le tele o ituaiga fou o fola o fale e leʻi leva ona tulaʻi mai, e leai se aoga o le fola fola. Na ia tuua foi totonu, "alu atu" i le natura. Faatasi ai ma le fesoasoani o se togalaau faapitoa, e mafai ona e faia ni mea matagofie ma nofoaga malolo i totonu o le togalaau ma le fanua, faia auala matagofie, vaituloto, avanoa tatala e le fefe i le susu.

E faʻaaogaina le faʻaaogaina e teuteu ai laufanua o le vai i le mamanu o le laufanua - o vasa o le vaituloto, vaitafe, vaʻaia laititi o le a foliga matagofie, fiafia i luga o le fola e manaia ma mafanafana - e mafanafana lona tino ma e le fefe tele i le susu. Faʻatoʻaga faʻatoʻaga o se sikuea poʻo se faʻamaufaʻatasi, e fesoʻotaʻi le tasi ma le isi e faʻaaogā ai faʻamau.

O le igoa tonu o le terrace parquet o loʻo vaʻaia, e fesootaʻi ma le elemene. Mai le Igilisi Amerika, o lenei faaliliuga o le "nofoa." Ua leva ona faʻaaogaina le gaoi i luga o fanua o Amerika ma Kanata. O aso nei e mafai ona tatou teuteuina o tatou fanua poʻo le faapaologa ma lenei mea aoga matagofie.

O le mamanu o le vaiʻeleʻele ma se laupapa taliga. O le vanu vai e foliga manaia, ma o le savali solo i luga o le laupapa e sili atu ona fiafia, aua e mafanafana o ia. O le la e 'aina ma faamalu o le a foliga fiafia i luga o sea faʻavae.

Faʻamatalaga o lenei mea

O le laupapa faʻataʻavaleina e faʻavae i luga o se fafie-polymer composite, faʻaopoopo mea faʻaopopo, ma vailaʻau faʻafefiloi (e mafai ona tuʻu faʻasima pe faʻasaina). I le avea ai o se meaola mo le gaosia o laau, o laau o Siberia larch, cedar ma laau tetele e pei o le anufe, teak, azobe, mahogany ma le merbau, lea e sili ona tetee i le pala, ua faaaogaina. O faʻatau mai le vaomatua e sili atu le taugata.

WPC (po o le fafie-polymer composite) o se faʻafefiloi o falaoamata laupapa ma mea faʻasaina. O se maualuga malosi, mea faʻasaina o le susu ma le maualalo o le faʻamalosia o le afi. O le tele o falaoamata laupapa i le paluga, o le sili atu foi lea o le mea e pei o se laau. O le WPC e taʻua foi o le vai faʻamafanafana mo lona tutusa lelei ma le fafie masani ma lona lalata. O le pasene o fafie i totonu o le fatuga tele - mai le 60 i le 80%.

Ina ia mafai e tagata e ona le taumafanafana ona talisapaia mea fou, o le a tatou talanoa e uiga i ona lelei.

  1. Talosaga faʻalogo i le meafaitino, le leai o ni mea faʻaleagaina ma mea leaga.
  2. Le malosi e faʻapipiʻi lelei ai ma isi mea - tilati, maʻa faanatura ma maʻa, maʻa, iliili.
  3. O ia fola e mafai ona faʻaaogaina i totonu, ae o lona autu autu o le faia lea o se mea faʻapipiʻi i fafo, o le mea e le mafai ona faʻafefe ai le susu ile luga, e le maseʻe ona savali i luga.
  4. O le faʻalauteleina o lau togalaau e faigofie, e le manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa, o lea e te le manaʻomia ai le faʻaaluina o tupe i le galuega a tagata tomai faapitoa.
  5. Malosiaga ma le tumau. O le taofiofia o le fesuiaiga o le vevela i aso taitasi e oʻo atu i le 15 tikeri, e le faʻaitiitia i lalo o le vevela o le vevela, e tumau ai mamafa mamafa - e oo atu i le 2 tone i le sq.m.
  6. Faigofie ile tausiga. Ina ia fufulu le palapala mai le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa poʻo fufulu foi i se vaalele mai se pulupulu. E le manaʻomia se puipuiga faaopoopo - vali, varnish, ma isi.

O le vavaeina o vaega o ni vaega eseese, e mafai ona avea ma se fale talimalo poʻo se tui.

Terrace board or tile - o le a le mea saʻo mo oe?

E mafai ona lamolemole le laupapa o le taligalu pe i ai foi ni togi i luga o le eleele mo le faʻaaogaina o le suauʻu ma le alavai o le susu. O le filifiliga lona lua e sili ona lelei. O le umi o le laupapa e mai le 1.5 i le 6 mita. E lua ituaiga o laupapa: faʻapipiʻi ma le vaivai. O le laupapa lamolemole vaivai e iai se faʻavaa palasitino. O faʻapitoa faʻapitoa e faʻatagaina ai oe e faʻavave vave ona faʻafesoʻotaʻi ia faʻaoga e ala i le faʻaaogaina o sikulima. A maeʻa le galuega, o le ata o le ufiufi e foliga mausali, e le mafai ona iloa faʻamaumauga faʻamau. O komiti o le faʻaaogaina o masini e faia i laupapa mausali, faʻasao i le susu.

O le lafoaia o laupapa e talafeagai lelei mo le faaaogaina i fafo. A uma le vevela - togafitia i le vevela vevela e aunoa ma se avanoa i le ea, e maua e le laau ni mea fou - ua aveeseina le suavai, e le afaina, e le mago i lalo o le malosi o le la, e le mafai ona paʻu le lanu, e le fula i le maualuga, ma mama.

Ae o le togalaau faʻatoʻaga ua uma ona i ai se lua taʻalo. O le pito i luga o le lamellas (faʻapipiiina o foliga mata), o le pito i lalo o le faʻavaa lagolago (e mafai ona avea ma laupapa ma palasitika).

Faʻapitoa o le faʻapipiʻiina o togalaau

E pei ona uma ona taʻua, o le faʻapipiina o togalaau faʻatoʻaga e faigofie ma faigofie. Soo se nofoaga e talafeagai mo le faʻapipiʻiina - eleele, kalaupapa, iliili, tile, fola laupapa.

Faʻatulagaina o le togalaau i luga o le mafolafola - o se mea e faʻapipiʻi muamua, o taʻaleʻa e fesoʻotaʻi ma mea faʻapipiʻi i le faiga o se mamanu. Variants o le mamanu e mafai - i lenei tulaga, o le fesuiaiga o fasipepa mafolafola ma faasolosolo saʻo

E le fautuaina le faʻaaogaina o le oneone oneone e avea o se faavae - o le tilotilo o le a sosolo, oomi i le oneone, lea o le a taʻitaʻia atu ai i tulaga le lelei.

E tele ituaiga otaota, lea e pei o se laupapa, e pipii i ogalaau. O se filifiliga e sili atu ona aoga, o lea tulaga o le a malosi atu, e le mafai ona faateaina mo le taumalulu

Afai ua e filifilia le eleele e fai ma faavae, e tatau ona faamamaina vao, maa ma ufiufi i se suauu, o isi vao vao o le a taumafai e tupu i luga o vavae i le va o fale, lea e mafai ona oo atu ai i le faaleagaina o le lapisi. E sili atu ona faigofie le vaʻaina o fafie fanua i luga o se mea mafolafola mafolafola.

I se tulaga lautele, mo le faʻatauina e le manaʻomia ai se sauniuniga muamua o le faavae. O le mea sili o le maualuga o le laufanua ma o eseesega e le sili atu ma le 0.5 cm i le sikuea mita).

O le faʻapipiʻiina o fale i luga o se pusa o le mea sili ona faigofie ma faigofie. I luga o se tulaga lelei atoatoa, o le terrace o le a umi le umi. o le uta i luga o mauga e itiiti lava

Polokalame faʻaletausaga taʻitasi ua i ai poloka e manaʻomia ona fesoʻotaʻi. E vave ona fai lenei mea, o lea i ni nai minute e mafai ona e aoina se mita sikuea o lea inisiua. Afai e te manaʻomia le tuʻuina o le avanoa mo faʻasologa, pipili, vaega o faʻalapotopotoga e faʻalavelave ai, e mafai lava ona e tipi ese ma se ata.

O le faʻatulagaga faʻapipiʻi ua tuʻuina atu auiliili i le vitio:

Tekinolosi o le faʻapipiʻiina o se laupapa taliga

O le faʻaogaina o se laupapa faʻailoga e faia eseese. O le laupapa e le o faʻamau i luga o le faavae, ae i luga o laupepa o loʻo faia i laupapa poʻo palasitika. O laʻau o loʻo taatia i luga o se mea laugatasi - tila poʻo isi mea.

O le mamao i le va o lags e 35-50cm. O le umi o le laupapa, o le tele o le mamao i le va o laki, o le pupuu o le laupapa - o le itiiti ifo o le mamao.

Faʻatulagaina o se laupapa umi i luga o le ogalaau. I lalo o lags o loʻo i ai se mea e fai mo le faʻaleleia o le susu. O le tele o kamupanī o loʻo faʻatulagaina le terrest boards e faʻatumu seti ma mea faʻapitoa faapitoa

Afai e te fuafua e faʻaaoga le faʻapipiʻi i tulaga maualuga o le faʻamafanafana, e tatau ona e tuʻuina se mea maulalo i lalo o ogalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, tui taʻala. O lenei mea o le a maua ai le faʻavaivai i le tele o le susu. O ogalaau e mafai ona faʻamau i luga o le pito i lalo e faʻaoʻo ai mata, pe afai ei ai se manaʻoga faapena.

Matou te tuʻu le laupapa muamua i luga o laumei, faʻatusatusa i le pito o le lag. O le laupapa o loʻo faʻapipiʻiina i laupepa i totonu o le togavao faʻatasi ai ma se faʻataʻotaʻi lava i le maualuga o le 45 tikeri.

O le uluai laupapa e mafai ona faʻapipiʻi i le lag i auala e lua:
1) i totonu o le togavao faʻatasi ai ma se fao sikola
2) poʻo se kosi faʻapipiʻi foi ma se fao sikola

Ua faʻapipiʻiina nei faila i totonu o le togalaau o le terrace ma i luga o le lag, i luga o laupepa o loʻo faʻapipiʻiina ai ia paʻu i le faʻaogaina o mata. O le isi laupapa e tatau ona faʻaofiina i totonu o le kiliva ma se faʻaoga - o le auala lenei o loʻo faʻatulagaina ai isi vaega.

A maeʻa ona e faʻaogaina le kilipa i le lag ma se faʻataʻitaʻiga e mafai ona e faʻaogaina ai oe, e mafai ona e faʻapipiʻi le isi i le laupapa faʻatulagaina e ala i le faʻaofiina o lona tootoo. O lea ia faaauau pea i le iuga

Ina ia faʻamaeʻa le laupapa o le terrestle i le mea e nofo ai, e mafai ona e faʻaogaina ni laʻau e natia ai le pito i luga o le laupapa.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻatulagaga faʻapipiʻi, tagaʻi i le vitio:

O le terrace poʻo le faʻavae mai le fale o le togalaau mo le taumalulu e tatau ona faʻamavaeina pe afai e le tuʻuina i luga o ogalaau i le avanoa. O le eria mai le laupapa o le terrace o loʻo tuʻuina i luga o ogalaau e mafai ona ufiufi i se ata tifaga, ma afai o loʻo i lalo o se faʻavaa, o le taumalulu e le o se mea faʻafefe lava i ai.

Mai se fale talimalo e mafai ona e faia uma se fausaga faigofie ma se nofoaga e malolo ai ma nisi tulaga. Ina ia fatuina sea sone, e te manaʻomia se fomaʻi, ae o se fasi falaoa laitiiti o le a mafai ai e oe ona faʻatasi ma uo ma faamanatu aso malolo i lau togalaau faʻasalalau

I le tulaga o le faʻaitiitia, o le a manaʻomia le faʻamamaina o le efuefu, palapala, mago ma se nofoaga malulu e tatau ona filifilia mo le teuina seia oʻo i le mafanafana, pe a mafai ona toe fiafia i lau tafaoga i se nofoaga avanoa.