Fua o le gaosiga

Faatoaga o le togalaau vao

Willow o se laau manaia tele, ae ona o le mea moni e vave ma malosi le tupu, e le mafai i taimi uma ona faʻailoa sea ituaiga tagata matagofie ma se pale salalau i lona eria. Ma o le analog teuteu e sau i le laveai. Sei o tatou vaai po o fea e tupu ai le ulu o le ulu ma le auala e tausi ai.

Faʻamatalaga

Dwarf willow o le igoa lautele mo le tele o ituaiga o laau laiti. O nei laau toto ua leva ona maua le lauiloa i le mamanu o laufanua i le salafa o le lalolagi.

O le fia iloa afai e te fesiligia se fesili e uiga i le lala o le muti, o fea e tupu ai - i le steppe poo le tundra, e te le vave tuuina mai se tali saʻo. E mafua lenei ona, faafetai i le eseesega o ituaiga o ituaiga, e mafai ona filifili se laau o le a teuteuina ai se togalaau i soo se mea o le lalolagi.

I totonu o le vaomatua, e mafai ona maua i totonu o le vaomatua, laititi-willow i totonu o polar ma circalar regions o Europa ma Amerika, e masani lava i luga o mauga, ona o le aʻa o lenei tamai vao e matua malosi tele, ma e aʻafia ai i eleele papa.

E taua! O lenei togalaau e le o le aisa e le fiafia i le vevela tele. Le mafanafana sili ona mafanafana mo le tuputupu aʻe o le ulu o le willow - 20-25 ° C
O se mea uiga ese o le vao o willows - o laʻau laititi, lea e le afaina tele pe a fufulu. I le taimi lava e tasi e matua matagofie lava o ia i le taumafanafana ma le autumn.

Le lelei o meaʻai laiti-ituaiga

O le aoga sili o le dwarf willows o loo i ai ni fomu tele, ona latou te ausia le maualuga o le 0.5 i le 2 m. E ui o le alofa ma le alofa matagofie uma, ua maua e lenei laau matagofie, ae, mo lona matagofie tulaga ese.

E taua foi le matauina o le tele-ituaiga olaola e ola vave vave, ma afai e tatau ona faatumu se avanoa avanoa i totonu o le togalaau i se taimi vave lava, ona lelei lea o nei laau toto mo lenei mea.

I le faʻaopoopoga i le paʻu ulu, e mafai ona e tupu ai se'oti ma le ulu o le tagi i luga o lau fuafuaga.

O fea o loʻo tupu ai le dwarf Willow: le filifiliga o le nofoaga

Ina ia mafai ona fuafua le nofoaga mo le totoina ma saili pe o fea e mafai ona ola ai le mutilisi vao, e tatau ona mafaufau i auiliiliga o meaola o lenei laau toto. O uiga lautele e aofia ai le mea moni o le mini-laau e le lelei ma o le tele o le malulu. E oo lava i le vevela o nofoaga e manaia tele mo le totoina.

E te iloa? Dilf willow ua taua o le lelei tele o laau totifi o le meli, e pei o ona fugalaau matagofie e tosina ma o latou foliga ma e matua mauoa i le nectar.

Sei o tatou tilotilo totoa i faataitaiga patino:

  • Uila fetolofi - o se sui lautele o le ituaiga o meaola, lea o le a aʻafia uma lava i luga o nofoaga papaʻe, nofoaga papa, ma i luga o se susu.

    E foliga matagofie lava lenei laau fetolofi. E fuga mai mo se taimi uumi umi, muamua piniki ma sosoo ai ma fugalaau fugalaau samasama. I le maualuga e oʻo atu i le 40 cm, o laulaʻau e lanu meamata mai le pito pito i luga ma lanu mai le pito i lalo. E tupu tele vave.

    Mo le totoina o se vaaiga laiti-talafeagai e matua tatau lava i soo se eleele. O sea laau e mafai ona totō uma i le togalaau ma luga o le terrace po o le faletalimalo.

  • Willow net - o se tasi o ituaiga sili ona lalelei ma lauiloa. I le natura o le vao e masani lava ona maua latalata ane i vaituloto, vaitafe, faapea foi ma mauga. E le o manaʻoga i le eleele, e tupu i luga o vaega mago ma susu.

    Mo laau toto, o eleele eleele aliali e sili ona lelei. O le mea pito sili ona taua o lenei meaola e faigofie tele ona maua aʻa i le willow netting: ua lava le tuʻuina o se toto i luga o se eleele faʻamamaina - ma aʻafia ai le laau.

    Ona o le mea moni o loʻo ola le vao i le tundra, ua fetaui lelei i le maualalo o le vevela, ma o matagi malulu e le sili ona leaga i ai. Mo le taumalulu, na o laau toto faatoa totoina o loʻo malupuipuia, lea e leʻi oʻo i le taimi e maua aʻa ai.

  • Fuga laulaau lauulu - tulaʻi mai i le pito i lalo o le togalaau, ae mo ia e sili ona lelei o loʻo i ai ni vaituloto lata ane. Mo le saʻo saʻoina o le ogalaau, o le tolu tausaga talu ona totoina, e tatau ona galue malosi ma teuteuina.
E te iloa? E ui lava o laau totō o loʻo i ai i laau toto, e masani lava e leai se latou taimi e faʻamaʻa ai la latou laulaau aʻo lei muamua le kiona.

I le otootoina o mea o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻamautuina e mafai ona totoina nei laau teuteu i luga o nofoaga papaʻu ma susu. O le tele-meaola e matua malulu ma e aʻafia.

Talosaga tausi tausiga

O le tausia o ia togalaau e le faigata. Pau lava le mea e manaʻomia o le faʻamautinoa o le faʻamafaʻasusuina ia le itiiti ifo i le tasi ile 4 aso. E masani lava, e le tatau ona galo ia i tatou e matua tatau lava i sui uma o lenei ituaiga ona teuteu masani.

O le eseesega ua na o le vaeluaga i le va o lauulu. Afai o le sini o le tuʻuina atu o se laʻau tele i se fomu, ona tatau lea ona tipiina lala i luga o tumutumu ma se meaʻai e le itiiti ifo ile tasi i le 14 aso. I na tulaga pe afai o se foliga manaia e faigofie, ma o le sima e le o seti, e lava le tipiina o lala mamago pe le saʻo i le tausaga, aemaise lava i le tautotogo. A maeʻa le teuteuina e manaʻomia ona faʻaleleia le tele o le laau i taimi uma.

Ina ia le mafai e le laau o le willow ona leiloa lona malosi teuteu, ae ia na o le faateleina, ia aua nei faatamalaina ofu. Faʻamafa i le tele o taimi i se vaitau faʻapitoa sauniuniga.

Aoao atili e uiga i ia laau teuteu pei o: mumu mumu, sycamore, oak oak, catalpa.

Faʻavaeina uiga

E mafai ona faʻapipiʻi le lala o le muti i auala e lua: e ala i le tipiina ma le mauaina o se fatuga mai le aʻa. O le laau e vave ona aʻa i le oneone po o le vai. 10 aso talu ona faʻavae aʻa, e mafai ona e totoina se fatuga saʻo i le eleele.

Totoina fatu laʻau i le tautotogo po o le tautoulu. I le tulaga lona lua, e tatau ona maua le malutaga mo le laau talavou, talu ai o le a leai se taimi e maua ai le taimi e maua ai le loloto o loloto aʻo leʻi faʻamaisa.

E taua! I le tausaga muamua talu ona totoina, ia mautinoa ia eʻi totoʻa faʻapitoa i le tele o faʻamafa.

Faatasi ai ma lena mea, pe o fea e ola ai ituaiga-tele, ua tatou malamalama ai. E sili ona lelei le faʻatau mai o laau i ni fale tausimai faapitoa, lea o le a fesoasoani ai tagata atamamai ia te oe i le filifilia o se laau e sili atu ona talafeagai ma fautuaina oe i le tausiga lelei.

Dwarf willow, sili atu, o lona faʻamatalaga tatou te malamalama ai o le laau o le a ola lelei i tafatafa o vaituloto ma i nofoaga malulu, e feteʻenaʻi ma talitonuga maualuluga o loʻo ola tupu ai le willows.

O lenei laʻau teuteu e le atoatoa ma e le afaina tele, ae na o le aumaia o le matagofie ma le nofo lelei i lau togalaau.