Laʻau

E faʻapipiʻi ona faʻapipiʻi le poletito i se fale fale tutoatasi

O le poletito o se elemene taua tele o le fausiaina o se fale o le atunuu, lea e faaopoopo atu i lona faamoemoega aoga, e faia ai se galuega matagofie, e faamamafaina ai le matagofie o le fale atoa. E pei o le pito i luma o le fale, o le faapaologa o se fale tumaoti e mafai ona tele se mea e mafai ona faamatalaina e uiga i lē e ona: e uiga i mea na te tofo ai, uiga faaalia i lona fanua, tamaoaiga faalelalolagi. O le mafuaaga lena e toatele ai i tatou e taumafai e teuteu foliga o le fale ina ia tu ese mai isi. Ma e tusa lava pe i le tulaga o le fausaga e le maua e le pule le avanoa e faapipii ai se faapaologa laupapa matagofie i le fale, e mafai lava ona ia iloa le mea na te manao i ai pe a mavae sina taimi.

Faʻailoga Filifili Filifili

O le poletito o le fale laupapa o se faʻaopoopoga i luma o le faitotoa o le fale, lea e avea o se fesuiaiga mai le eleele i le fola.

Talu ai o le eseesega tele i le va o le eleele ma le fola e masani lava ona maua mai i le 50 i le 200 ma e sili atu i le centimita, o le faapaologa e faʻapipiʻiina i luga o se ala savali e tuʻuina atu mai laasaga

O le gaioiga masani o le poletito, o le faʻalauteleina o laupapa e mamanuina e puipui ai le faitotoa pito i luma o le fale mai le kiona ma le timu. O le mea lea, o le fausaga lata ane i le faitotoa pito i luma ua faʻapipiʻiina foi i se pulou. Faʻalagolago i foliga ma le faʻamoemoega o le poletito e mafai ona iai se tasi o filifiliga mamanu, mafaufau i nisi o ia mea.

Filifiliga # 1 - o se avanoa avanoa i laasaga

O le faʻatulagaga faʻatusatusa faʻatasi ma laasaga lata ane o loʻo avea o se mea e sili ona lelei i le fausaga faʻasolosolo o se fale e tasi ma le lua-fale fale laupapa laupapa laiti

Faʻasalalauga # 2 - faʻafanua ma puipui puipui

Pe a faʻapipiʻi se faapaologa o loʻo i luga o se mea maualuga, e maualalo e pa puipui se galuega puipui, puipuia mai le pa'ū ma manuaga e ono tupu.

I luga o le faapaologa, o lona maualuga e le sili atu i le afa mita, o ia nofoaafi ma puipui puipui ua maeʻa e sili atu ona galue e pei o se teuteuga teuteu

Faʻasalaga # 3 - faletusi tapunia

E masani lava ona faʻapipiʻi e tagata e ona fale fale fale se faapaologa matala pe a latou maua le avanoa e faʻatu ai se nofoaga sili atu avanoa i luma o le faitotoa.

O le avanoa o sea faletala - o se fale, faʻanofoina mea lelei mo mea totino, e mafai ai ona e maua malo ma fiafia i se tafaoga manaia i le ea fou

Fausiaina e le tagata lava ia o se faapaologa laupapa

Vaega # 1 - mamanu fale

Aʻo lei faia le fausiaina o le faapaologa i le fale, e taua tele le fuafuaina e le gata o le tele o le fausaga, ae ia mafaufau foi i le i ai o laasaga, o le maualuga o lima ma foliga masani o le faapaologa.

O se faʻamatalaga auiliili o le lumanaʻi a le lumanaʻi pe o se ata o le faapaologa o le a mafai ai e oe ona vaʻavaʻai se ata ma fuafua le aofaʻiga o mea manaʻomia

Pe a mamanuina se fausaga, e tatau ona amanaia nisi o vaega:

  1. O le lautele o le faʻavao o le faapaologa e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi ma le afa o le lautele o le faitotoa i luma. O le faapaologa o loʻo i luga o le laulau e tasi pei o le fola o le fale. I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu se pito i lalo o le 5 cm mai le maualuga o le pupuni o le faitotoa mo le faitotoa pito i luma. O lenei mea o le a mulimuli ane aloese ai mai faigata i le tulaga o le faaleagaina o luga o le faʻavae laupapa i lalo o le malosi o le susu pe a tatala le faitotoa i luma. E moni lava, e tusa ai ma mea e manaʻomia mo le saogalemu o le afi, e tatau ona tatala fafo le faitotoa i luma.
  2. O le fuainumera o laasaga e faʻatatau ma le faʻamaoniga i le mea moni e faʻapea, pe a sii aʻe, o se tagata e savali i luga o le potu o le faapaologa e tau atu i le faitotoa i luma ma le vae lea na amata ai ona gaoioi. Pe a faʻapipiʻi le poletito i totonu o se fale telefoni, e masani lava ona latou tolu, lima ma le fitu laasaga. Le maualuga o le maualuga o laasaga: o le maualuga o le 15-20 cm, ma le loloto o le 30 cm.
  3. O laasaga uila e tau atu i le faapaologa e tatau ona tuu i lalo ifo o sina laititi o ni nai tikeri. O lenei mea o le a taofia ai le galo i puddles pe a uma le timu poʻo le faʻafefe o le aisa i le tau malulu.
  4. E fautuaina e tuʻuina atu mo le faʻapipiʻiina o se pulou e puipuia ai le faitotoa i luma mai vaʻavaʻa. O le i ai o pa puipui ma nofoaafi o le a faafaigofieina ai le maualuga ma le maualuga o le faasitepu, lea e faapitoa le moni i le taumalulu, pe a ufitia le pito i lalo i le aisa. Mai le vaaiga o ergonomics, o le pito sili ona mafanafana mo se tagata e maualuga le maualuga e 80-100 cm.
  5. I le fausiaina o se faapaologa, e tatau foi ona manatua i le taimi e faʻapipiʻi ai se faʻaopoopoga i se fale faʻapitoa, e matua le manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi lelei o fausaga fale. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le fale ma le poletito, e eseese ona mamafa, faia ni suiga eseese. O lenei mea e mafua ai le taʻe ma le faʻaleagaina i sooga.

Vaega # 2 - tapenaga o mea ma le fausiaina o le faavae

Ina ia faia se fale laupapa, o le a e manaʻomia mea e faʻaaogaina:

  • O se fagu ma se pito i luga o le 100x200 mm mo le faapipiiina o pou lagolago;
  • Komiti o loʻo i ai le mafiafia o le 30 mm mo le faʻatulagaga o le 'upega tafaʻilagi ma laasaga;
  • 50 mm slats mo taʻavale pito i tua ma nofoaafi;
  • Antiseptics mo le togafitia o laau;
  • Sima sima.

Mai meafaifale e tatau ona saunia:

  • Vaʻai pe faʻafefe;
  • O se samala;
  • Tulaga;
  • Viliviliva;
  • Faʻapipiʻi mea (fao, sikoa);
  • Shovel.

O le fausiaina o so o se fausaga o fale e amata i le faataatiaina o le faavae.

O le filifiliga sili mo le faʻatuatuaina ma le tumau mo le fausia o se fale laupapa i le fale o le fausiaina lea o se faʻavae

E le pei o sitaili masani o faavae, o le faavae o le faaputuga e le manaʻomia ai ni tau tupe tetele mo le fausiaina. I se faaopoopoga, e faigofie tele ona faʻapipiʻi: soʻo se tagata e umia tomai faʻavae faavae o le a mafai ona fausia se faʻavae faʻavae.

O faʻamau faʻamau e faʻamoemoe mo lagolago e tatau ona togafitiga faʻatasi faʻatasi ma le faʻaaogaina o visepisi aʻo leʻi faʻatulagaina. E fesoasoani lea i le puipuia o le pala o le fafie ma faʻateleina le ola o le fausaga lagolago. I nofoaga o le faʻapipiʻiina o lagolago, matou te eli i totonu o lua i le loloto o le 80 cm, o le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina i le oneone ma le iliili "aluga".

A maeʻa ona faʻaoga le pito i lalo, matou te faʻapipiʻi pou lagolago, faʻavasegaina e tusa ai ma le maualuga, siaki le maualuga, ma pe a uma ona faʻatumu i le sima

Ole maualuga ole faaputuga e tatau ona fuafua ile mafaufau e tusa lava pe a uma ona faataatia i luga ole folasia, o le mamao ile faitotoa e tatau ona le itiiti ifo ile 5 cm.

Liligi i luga i luga i luga i luga i luga o le va o pou ma le sima, faʻamali e faʻamago atoa. E naʻo le maeʻa ona matou faʻapipiʻi le laina tele o pou lagolago i le puipui o le fale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga. O lenei mea o le a matua faateleina ai le malosi o le fausaga. O laʻau e faataatia saʻo i luga o pou lagolago.

Vaega # 3 - faia o se kosour ma le faʻatulagaina o laasaga

Ina ia faʻavaveina le vaalele, e tatau ona e faia se laupapa faʻapitoa faʻapitoa - o se kosour poʻo se faʻatau.

Ole vaʻaia o le faasitepu e mafai ona i ai ni filifiliga se lua: faatasi ai ma laasaga e faʻavae pe faʻapipiʻiina foʻi laina

Faʻaaogaina se mamanu tafatolu faapitoa matou te faia ai ni mea malolo mo se mea e faʻatau ai. E mafai foʻi ona e faia se faʻataʻitaʻiga e oe lava e ala ile tipiina o se avanoa mai le pepa malulu. O se tasi o itu o le mamanu e fetaui lelei ma le vaega o le laasaga o le lumanai - o le solo, ma le laina lona lua - o le riser. O le numera o laasaga e faalagolago i le tele o le poletito ma le mea o loʻo faʻamoemoeina o le a latou lavatia.

I le faʻatulagaina o numera manaomia ma le tele o laasaga, i luga o le laupapa matou te faia le makaina o le talaaga o le faʻapipiʻi o le lumanaʻi. I le avea ai o se faavae mo le gaosia o se fana, e sili atu le faʻaogaina o le lumanaʻi, e le sili atu le lautele nai lo laupapa laupapa.

Ina ia faʻapipiʻi le pito i lalo o le uʻamea, e tatau ona faʻatumu le fausaga o le sima. O le puipuia o le tulaga maualalo mai le maualuga o le uu mai le eleele ma le pito i luga, e manaomia le laina o le pa puipui.

I lenei laasaga o le fausiaina, e tatau foi ona tuʻuina atu se masini e "faʻaogaina" e aveese ai le tele o le susu

O le sasaaina o le faʻavae lagolago i le sima, tatou te faʻatali mo le faʻavae e faʻamago atoa ma faatoa maeʻa ona tatou faʻaauau i le faʻapipiʻiina o le fana. Matou te faʻapipiʻiina i luga o laupepa e faʻaoga ai faʻataʻotaʻi pe fao. O le mamao i le va o taʻaloga e le tatau ona sili atu i le tasi ma le afa mita.

Vaega # 4 - faʻapotopotoga o le fausaga laupapa

Matou te faʻapipiʻi le mea e fai i le mea e fai e ala i le vaʻaia, poʻo le faʻaaogaina o le togavao, ma matou faʻapipiʻi i le laulau. O le faia o lenei mea, matou te faʻaogaina laupapa i luga o laʻau i le vaʻaiga o le vaʻaia ina ia mulimuli ane ua faʻapipiʻiina i luga o vao o le laupapa.

A maeʻa lena, matou te faʻaauau le faʻatulagaga o le fola laupapa o le 'upega tafaʻilagi. Pe a fai ni laupapa, e fautuaina e fetaui ma i latou i le vave e mafai ai. O lenei mea o le a sili atu ona aloese mai le faʻavaeina o lapopoa tele i le faiga faʻagogo o laupapa.

O le laasaga mulimuli i le faʻapotopotoga o le faapaologa laupapa o le faʻapipiʻiina lea o laasaga ma risers

Tatou amata amataina mai le laasaga pito i lalo, faia o le faʻamauina e le "laulaufaiva-ma-teu" auala ma faʻaopoopoina i latou i ni sikulima faʻapitoa. Muamua tatou te faʻapipiʻi le riser, ona tatou solia lea.

O le faapaologa ua toetoe lava a saunia. E tumau pea na o le faia o se fafie ma faʻaauupegaina le pupuni. Ina ia maua le mamanu se foliga sili atu ona manaia ma atoatoa, ua lava lea e ufiufi ai le foliga i varnish pe vali.

Faʻafiafia ata puʻe

Vitio 1:

Vitio 2: