Mataupu

Faamatalaga o le ituaiga pateta "Vector", ua aloaia o se mea na ausia i le galuega a le au Farani

O se tasi o mafuaʻaga autu e aʻafia ai le gaosia o se pateta lelei lelei o le mea tonu lea e totoina ai mea. O se tasi o ituaiga o pateta fou o loʻo folafola mai o le ituaiga "Vector".

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou tilotilo i le tele o pateta "Vector" mai itu uma - uiga, foliga vaaia, fua mai ma le tuputupu ae uiga.

Potato "Vector": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaVeʻa
Tulaga lauteleogatotonu o le vaitau o le laulau ituaiga filifilia Rusia
Gestation period80-100 aso
Manatua Pule17-19%
Masima o fai pisinisi92-143 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao8-13
Tuuina atu460-700 c / ha
Quality Consumerlelei ma lelei le tofo, talafeagai mo le faia o paluga pateta ma le gaosiga i le manava
Faanatinati97%
Lanu o le paʻukulimi
Pulp lanukulimi
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral, Volgo-Vyatka, Central Black Earth
Faʻafitauli faʻamaʻio le vailaʻau e teteʻe i le kanesa o le pateta, e mafai ona faʻaogaina i le kinati o le pateta auro, e faigofie lava ona oʻo i le paʻu ma le pito i luga
Vaega o le tuputupu aefaiga faʻapisinisi faʻapisinisi
FaʻatonuFaʻapitoa Research-Institute a le Potato Farm i le igoa o le A.G. Lorch

Laʻau maualalo maualalo. Lea laititi e laʻitiiti, vaitaimi, lanumeamata lanumeamata. O fugalaau e lanu viole, ae tele. O vavalaʻau o le oval, o le tele o le tele, o le tele o pateta e faia 92-143 g. O fualaau aina e maua ai le lanu mumu lanu mumu ma mata laiti. O le pulupulu e paʻu, malie, lanu samasama samasama.

Tala faasolopito

O ia meaola na atiae e tagata faapitoa o le Institute Scientific Institution All-Russian Research Institute of Potato Farming. A.G. Lorch faatasi ma a latou uo mai le GNU All-Russian Research Institute of Phytopathology a le Rusia Academy of Agricultural Sciences e ala i le sopoia o ituaiga 1977-76 ma Zarevo.

I le 2014, na ulu atu ai o ia i le Rusia "Malo Resitala o Suʻega Faʻatinoga Faamaonia mo le Faʻaaogāina".

Ata

O nei ata o loʻo faʻaalia ai le ituaiga pateta "Vector":

Uiga

E tusa ai ma le resitala, o le "Vector" ua fuafuaina mo le galue i luga o sod-podzolic ma suauu paʻu o le Central Central of Russia.

Eseesega e faasino i le ogatotonu o le vaitau, talu mai le totoina ao lei amataina le gaosia o oloa e 80-100 aso. Mo le atoatoa o fua o aʻa, o le aofaʻiga o le lelei o le vevela mo le taimi atoa o le atinaʻeina o laau e tatau ona 1400-1600 ° C, o le aofaʻi o le vaʻaia e tatau ona le itiiti ifo i le 300 mm (aemaise lava i le vaitaimi o le faʻatoʻaga).

O le fua faatatau o pateta o le 46 t / ha, faatasi ai ma tulaga lelei o le tau, o le taunuuga e oʻo atu i le 70 t / ha.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o le Giant ma isi ituaiga e faʻalagolago i faʻamaumauga i luga o le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Le lapoa460-700 c / ha
Margarita300-400 centent / ha
Alladin450-500 c / ha
Lototele160-430 c / ha
Matagofie400-450 c / ha
Grenada600 kg / ha
Le talimalo180-380 c / ha
Veʻa670 c / ha
Mozart200-330 c / ha
Sifra180-400 centent / ha

O le maketiina o le seleselega e 90-98%, o le aofaiga o otaota i le taimi o le teuina o le taumalulu e le silia le 5%.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai faailoilo o uiga autu autu o isi ituaiga o pateta mo le faʻatusatusaga ma le Sili:

Igoa tulagaMasima o fatu o meaʻai (kalama)Faanatinati
Le lapoa92-14395%
Liki90-12593%
Milena90-10095%
Elmundo100-13597%
Serpanok85-14594%
Svitanok Kiev90-12095%
Cheri100-16091%
Bryansk delicacy75-12094%
Faitau atili e uiga i le teuina o pateta: o le taimi ma le vevela, faʻafitauli faigata.

Ma le auala e tatau ona teuina lelei i totonu o se faleoloa o fualaau aina, i tulaga o se fale ma le fale, i luga o le faletusi ma i totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa ma fufulu.

O le anotusi sosolo i tubers e i totonu o le 17-19%. Aʻai le lelei o fua o le aʻa e lelei, pe a le faʻapogisaina ia fatu, e tusa ai ma le ituaiga o meaʻai e aofia i le vaega B (numera fuamoa). O le ituaiga e talafeagai mo le gaosiga o pisinisi - le gaosia o tupe meataalo.

Botva ma tubers "Vector" faʻamaʻi i le tuai o le paʻu, vailaʻau faʻamaʻi pipisi, Alternaria, scab, faʻasologa o le kanesa. O le ituaiga e le o se mea e faigofie ona maua i se mosaic banded ma wrinkled, leaf curl. Le tele o mea e ono aʻafia ai i le toilalo o le kati pati pati o le nematode.

Vaega o le tuputupu ae

Totoina pateta i le sefulu tausaga muamua o Me.

E fautuaina le fufuluina muamua o fuālaau (faʻapipiʻi lima poʻo le faʻaaogaina o se mea faʻamalosi) e aloese ai mai le faaleagaina o laulaau i le taimi o le taimi e toe foʻi mai ai. Ae e tusa lava pe e te le taofiofi nei mea tutupu, o le a leai se faʻaleagaina faʻapitoa.

I le vaitau o le tuputupu ae e manaʻomia lua laei laei minerale maniua. Faitau atili pe o le a le mea e sili ona lelei, o le a le tau e fafagaina ai laau, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga, pe faapefea ona fai pe a totoina.

"Vector" o loʻo malupuipuia le lamala, o vaiinu faaopoopo (sei vagana ai le faʻaleleia) e le o manaʻomia. O le mulilua o se fesoasoani sili lea i le puleaina o vao.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le taua faasaga i faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaumatiaina o le nematode auro. I le puipuiga i le tautotogo ma le autumn e faaaluina togafitiga ile palapala ma le lime ma sauniuniga faapitoa. O mea totō e filifilia ma le faaeteete ma aveese mai fatu na aʻafia. O le va o le totoina o pateta i se nofoaga e tasi e tatau ona le itiiti ifo ile tausaga.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi tele o le po: fusarium, blight, verticillis. E pei foi o le Colorado beetles, miti pateta, medvedki, wireworm.

O mea taua o le "Vector" - lelei gaosi, vevela palapala, malosi maualuga - faʻatagaina lenei ituaiga e tufatufa atu i le au faifaatoaga, faipisinisi ma tagata fai togalaau-amateurs.

Faʻafei foi ou te faʻalauiloaina oe i isi metotia o le totoina o pateta: tekonolosi a Dutch, e aunoa ma le vele ma le tumutumu, i lalo o vaomago, i taga, i paʻu, i pusa. E le gata i lea, faitau faʻamatalaga i le auala e ola ai ituaiga muamua, o nuʻu o taʻitaʻi i le totoina o pateta, ma le lamatiaga o le solanine.

I lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i mea e uiga i pateta ma fuaitau eseese:

VaitausagaLaititi vaveTaeaga tuai
SantanaTirasMelody
DesireeElisapetaLorch
TatalaVegaMargarita
Lilac fogRomanoSonny
YankaLugovskoyLasock
TuscanyTuleyevskyAurora
Le lapoaFaʻaaliaZhuravinka