Faatoaga

Kalina mea aoga

E toaitiiti tagata e le iloa e uiga i mea aoga o le viburnum, lea o loʻo i luga o le puipuiga o le tagata atoa ma le togafitiga o malulu.

Ae peitai, e le na o le pau ia o le lelei o le laau, ma le isi, e le gata o vine, ae o isi vaega foi o le togavao ei ai aafiaga o le togafitiga. O le tele o le faaaogaina o lenei aganuu e lautele.

E mafai ona e mautinoa i lenei mea e ala i le faitauina oa matou mea, lea o le a matou faʻamatalaina auiliiliga auiliili e uiga i Kalina lanu mumu, ona mea aoga ma mea e faʻatau ai le faʻaaogaina.

Vitamini ma minerale i fua mumu

Kalina o se togavao o le aiga o Adox, lea e maua ai laulaau mumu, lanu samasama ma uliuli i se tofo suamalie.

E tusa ma le 200 ituaiga o viburnum i le lalolagi, ae le oi latou uma o fua mai fua. O nisi o na mea e faʻaaogaina mo na o mea teuteu. E faʻapipiʻi foi viburnum o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi, kuka, cosmetology.

O le toeaina e aʻafia foi i le aiga o Adoksov, ma o latou aiga ola faʻatasi ma le viburnum.

Mo se taimi umi ua iloa ai e uiga i le faʻamalolo o meatotino o viburnum vine. O loʻo faʻamatalaina - latou te aofia ai le sili atu ma le 10 ituaiga o meaola oona, resins, alcools, tannins, sugars, pectin, suauu taua, tannin, ma viburnin.

I le faaopoopo atu, viburnum o le faleteuoloa o vitamini ma minerale.

O le vailaʻau o le suamalie o vine e faapenei:

  • carotene (provitamin A);
  • retinol (vitamini A);
  • ascorbic acid (vitamini C);
  • E (alpha tocopherol).
O minerale nei o loʻo i ai i Kalina: Fe (iron), P (fotuka), Zn (zinc), Cr (chromium), I (iodine), Se (selenium), Cu (kopa), Mn (manganese).
E te iloa? I le lalolagi, e leai se isi ituaiga laau e ese mai le viburnum, o ona fua o le a iai ni ponaivi fatu..

Mea aoga

O fua uma o le viburnum ma fugalaau, faapea foi ma le paʻu o le laau, o loʻo i ai mea aoga.

Berries

O togalaau e faʻaaoga mo le faia o le sua, deco deco ma teas.

O le mea e aofia ai le vitamini A i totonu ia i latou e sili atu nai lo le fua o aso taitasi e manaʻomia e se tagata, o lea e aoga ai le faʻaaogaina e faʻamaonia ai galuega faʻatino, ia tausia mata maloloina ma le paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻamalosiina o le tino.

E auai foi o ia i le faagasologa o le toe faafouina o le tino, e fesoasoani i le vave toe faaleleia o sela, ei ai sona aafiaga e sili ona leaga. O Kalina e sili atu ma le 90% o le aso manaomia mo le tino o le vitamini C. O lona uiga o vine e faʻaleleia atili ai le vevela o le uʻamea, faʻateleina le tetee atu i faʻamaʻi viral ma catarrhal, faʻaitiitia le beriberi, faʻamalosi totola toto i totonu o le isu, ma faʻamalosia ai le au.

O le antioxidant sili ona mamana, vitamini E, o se vaega o fuamū mūmū, e fesoasoani e faʻamamā le tino o mea faʻamaʻi ma mea vevela, faʻasalalau le gaioiga o le gaioiga o le fafine, o le fatu.

E te iloa? Afai e faʻatusatusa le aofaʻi o vitamini C i Kalina, lemoni ma le fuamoa, ona sili lea i le siama mulimuli. Kalina e aofia ai le 82 mg i le 100 g o le oloa, o le 91.1% o le aso manaomia mo se tagata, 40 mg (44.4%) i lemoni, ma le 200 mg (222.2%) i currants currants.
O le teuteu ma le lauti mai fua o le viburnum e fesoasoani i le mumū o le pito i luga o le respiratory tract: tonsillitis, bronchitis, tonsillitis. E fautuaina i latou mo le niumonia.

Pectins ma tannins, faʻaaoga faatasi ma vine, fesoasoani e faʻasaga le gaoioiga o le digestive system, fufulu le ate. O le sua mai le vine e faʻaaogaina mo le puipuia o ulu o le ulu, migraines, ma le maualuga.

O faʻavae e faʻavae i luga o fualaʻau inu e pei o se astringent ma se diuretic, latou te fesoasoani i le fetogi tele, ei ai le malosi o le antipyretic.

Fugalaau

Fugalaau teuteu e fautuaina mo ituaiga uma o le mumū ma le toto. E faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le manaʻo, faʻaitiitia le vevela, toe faʻafoʻi le leo ma le faʻamaloloina o uaea leo.

Latou te fesoasoani foi i le faʻamautuina o le tulaga ma faʻasaʻo le tiga i gasegase gasegase i tagata e maualalo le eletise.

I le cosmetology, o lona uiga mai fugalaau Kalinov ua faʻaaogaina e faʻamalosia ai le tuputupu ae o lauulu, fao, faʻaleleia le leo o le paʻu o foliga.

Cortex

Viburnum paʻu o loʻo i ai resini, o suauu taua, gaosiga o le gaosiga, tannins, glycosides, faʻamalosi tino. Tupe faʻavae e faʻavae:

  • ia feagai ma faʻamaʻi pipisi o paʻu;
  • i ai sona aafiaga sili ona maualuga;
  • faatelevaveina le faagasologa o le faamalologa mo ulugaliʻi, afaina;
  • fesoasoani e taulimaina le le mautonu ma le le mautonu;
  • faamatuu atu le manava.

Sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O togalaau e seleseleina i le masina muamua ma le lua o le autumn. Ae ui i lea, ua talitonu o le taimi aupito sili e aoina ai viburnum o le vaitaimi lea pe a uma le kiona muamua.

I le taimi lea i le fua o le a avea ma sili atu o le faʻalauteleina o meaʻai, ma o le a le oona tele. O vine e tipi i fuifui, faatasi ai ma le vae. O nisi taimi e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa.

Mo le umi o le teuina, e fautuaina e faʻamago, faʻagogo, tapuni i fagu ma suka, poʻo le saunia o le suka Kalin.

Ina ia faʻamagoina vine, o le tautau ua tuʻuina i luga o pepa i totonu o se potu malulu. I lenei tulaga, e tatau ona 5-10 aso. Ona latou manaʻomia lea ona tuʻu i le ogaumu, vevela i le vevela ile 50 ° C, ma faʻagogo. Teuina o vine mamago ia tatau ona i totonu o ni taga faʻanatura masani i nofoaga e le ulu ai le malamalama ma le susu.

Ia, e mafai ona e faʻasaoina meaʻai i Kalina, pe afai e te tuu fua i totonu o se fagu ma toso i luga i le suka. Malosiaga e tapuni ai le tapuni. O lenei mea faigaluega, teu i totonu o le pusaaisa, e mafai ona faʻaumatia mo le ono masina. O le kulimi Viburnum e faia mai le fufuluina o fualaau mama. E pisi laitiiti, ma fefiloi ma le suka i vaega tutusa ma eleele. E sasaa le sua i totonu o pusa tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le umi o le a ia tu ai, o le sili atu foi o le tiga o le a ia tuua.

Ma le isi, e mafai ona saunia le suavai e ala i le fufuluina o le fale. Mo le 1 kilokalama o fualaau aina e ave le 1 lita o le vai ma le ipu suka. O le faʻafefiloi e kuka i le mama o fua. Ona tapeina lea o vine ma faʻaalu mo sina taimi. E sasaa suamalie i totonu o fagu ma teuina i totonu o le pusaaisa.

E taua! Faamolemole ia maitauina o le viburnum o le suamalie o loʻo i ai uma mea aoga ma faʻasolega. O le mea lea, e le fautuaina e inu lemu ma le tele o fua.
O le vailaau fofo ua seleseleina ia Aperila, i le laasaga mulimuli.

Fugalaau e selesele mai ia Me ia Iuni. Ua faʻamago ma teuina i totonu o fagu tioata poʻo taga pepa.

Le faʻaaogaina o mea tau vailaau i togafitiga faʻaleaganuʻu

O le mea moni o viburnum e mumu, o ona fua, fugalaau ma le paʻu, ei ai mea aoga, na iloa e tagata i se taimi umi talu ai, talu mai le tele o fualaʻau na faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O se filifiliga o le sili ona aoga o loʻo tuʻuina atu i lenei vaega.

Le faʻamalosiina o le tino puipuia

Mo le faʻamalosiina o le puipuiga o le tino, e fautuaina e faʻaaogaina i le tau o le tautoulu-taumalulu le vai viburnum, lauti, teuteu ma le faʻasolo.

I luga o le auala e fai ai le sua, matou te tusia i luga. O le la ua saunia e pei ona taua i lalo: fagu suavai suamalie (200 ml) ma fualaau aina (sipuni). Tuu le faʻamalosi mo le lua itula.

Ina ia mafai ona taofia le inuina o le afa ipu ile lua i le aso. Mo togafitiga togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga soo - e oo atu i le tolu taimi i le aso.

I le avea ai ma se mea lautele, o le paluga o viburnum (100 g), lemoni (tasi le fasi pepa), aloe lau (200 g), o se vaega itiiti o alavai, faʻamautu lelei i totonu o se mea e faʻaleleia pe faʻapipiʻiina e ala i se fai meaʻai, e matua aoga. E faaopoopo le suauu (200 g) ma le meli (200 g). E faʻaaogaina auala i luga o le laulau 'ulu pe a uma le taumafa.

Le faʻafilemuina o le tino

Talu ai o le vailaau valeric o se vaega o le paʻu viburnum, o le mea e maua ai mai le mea e mafai ona faʻasaʻo ai le atuatuvale popole ma faʻaumatia ai le gasegase vaivai masani.

Tipi le paʻu, 2-3 le sipuni gaʻo ma le melissa (sipuni). 30 minute mulimuli ane i le vai taʻele. Ona i lalo ifo o le tapuni, faʻamalosi mo le 50-60 minute. Faʻaalu se vaiaso i luga o se sipuni sekone ao leʻi 'aʻai.

O le vaivai o le a aveesea e peiseaʻi o le lima, ao le i momoe, e faʻaaoga se lua sipuni tele o le faʻafefiloi o le kalin ma le chamomile. Fugalaau faʻamaʻi faʻamaʻi fugalaau e fefiloi ma le paʻu mai le paʻu i tutusa tutusa.

Tuu se sipuni sipuni o le faʻafefiloi i se ipu vai inu. Ma mulimuli ane inu vai mo le 15-20 minute. Laumua aʻo lei faʻaaogaina.

Ma le angina

E masani ona fufuluina le fufuluina o fugalaau ma fualaʻau i se faʻamau tiga i le tulaga o le faʻamaʻi tiga. Mo lana tapenapenaga e latou te tutusa fugalaau ma vine, sasaa vai inu ma tumau pea 3-4 itula. Mo le faamamaina faʻaaoga afa afa.

E iai foʻi taimi e faʻaaogaina ai le mau Kalinova-honey, lea e tuʻu faʻalua i le aso mo le itula.

E faʻamaonia e le meli le gaioiga o le tino, o lea e fautuaina ai e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi eseese. E faalagolago i laau toto, o le meli e mafai ona avea o secacia, sainfoin, lime, chestnut, buckwheat, rapeseed, coriander, phacelia.

Ma se malulu

I faʻamaʻi catarrhal, faʻaopoopoga i le viburnum lauti, decoction ma le sua mai vine, e mafai ona e tataina le paʻu. O nisi nei o fualaau mo teuteuga:

  1. Paʻu paʻu (se lua punetini) e tuʻu i totonu o se ipu vai inu, taofi le vevela vevela mo le 10 minute. A maeʻa tuʻuina mo le 15 minute. I le taimi lava e te leʻi faʻaaogaina, faʻafefe i se vevela poʻo se gau, faaopoopo i ai le suauu buckthorn taua (7-10 fulafula), meli (se sipunipuni) i le faʻafefete.

    Inu ½ cup 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

  2. Se sipuni sipuni o le paʻu e palu faʻatasi ma le ½ ipu o le viburnum suamalie, faaopoopo se sipuni tele o ia laau: thyme, mint, chamomile, faʻapea foi ma le sipuni tele o le meli.

    Liligi le paluga i totonu o se ipu vai inu vai ma taofi i le ogaumu mo le lima minute. Metotia o le talosaga: i totonu o le afa-ipu aʻo le i ai meaai.

Ma le bronchitis ma le niumonia

Faʻatasi ma le bronchitis ma le niumonia e ave ni piko mai vine ma le paʻu. Latou te fia inu ma aveese le pala.

O se sipuni sipuni o lanu mumu o le eleele ma faaopoopo i se ipu malamalama o le meli vevela. E faʻaauau pea le 5-6 itula. Ave se sipuni sipuni 4-5 taimi ile aso.

O se sipuni sipuni o le paʻu paʻu ua faʻafefiloi ma le tele o laʻau: coltsfoot, mauga, fugalaau toeaina. Ona faaopoopo atu lea o se ipu malamalama vai. A uma ona faʻatali mo le afa itula, latou te inuina le vaifofo 30 minute ao leʻi faia taumafa mo le kuata o le ipu malamalama.

Tau le masani

Faatasi ai ma se tale, o se teuteu o vine (100 g / 400 ml o le vai), e kuka mo le afa itula, faatasi ai ma le faaopoopo o le ½ ipu o le meli o le a fesoasoani. E faʻamaʻaina i le lua sipuni tele, pe a uma ona faʻatali mo le 30 minute pe a uma se taumafataga.

Faʻasalaʻi

E masani ona faʻaaogaina le ulu o le ulu i taimi masani e ala i le faʻaaoga pea o le viburnum suamalie ma le faʻaopoopoga o le meli.

Ma le maualuga

O le maualuga o le maualuga o le isi faʻamaʻi lea e fesoasoani ia viburnum. Lelei e ave le sua viburnum. O le oloa e gaosia mai le sua suamalie, e toso mai i le pauna o vine, o se teuteu o vine ua uma ona totoina (sasaa 100 ml o vai ma le kuka mo le lima minute), o le sipuni sipuni o le meli. A uma le kuka, 'ai le 30 sipuni 30 minute aʻo leʻi' aʻai.

E mafai foi ona e taumafai i le meafaigaluega i luga o le faavae o laau mamago. E nutimomoia ma fefiloi ma le tina, valerian valea, fagu i vai inu ma kuka mo ni nai minute.

Maʻi faʻamaʻi

Kalina ma le meli o se auala sili lea e faʻamama ai le ate. Half kilo kilokilo o fualaau suamalie mo sina vaega ole vai ma le kuka. O fua e tatau ona faamaluluina. Ona fufulu lea i totonu o se sieve ma togi le meli (250 ml).

O le vasega o le tali e lua vaiaso. Taumafa sina lua sipuni i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe.

Mo le faʻamalosi

Kalina o se berry ofoofogia, aua o auala eseese e faavae ai i luga e mafai ona fesoasoani i le malosi ma le manava. E mafai ona e faʻagalo e uiga i le faʻamalosi e ala i le 'aiina o vine e 40 faʻatasi ma le meli.

E mafai foi ona e tipi fatu i se mea e fai ai le kofe, tuu ese se sipuni o le paʻu ma tuu i le 200 ml o vai kuka. A maeʻa le 10 minute, e mafai ona onā le oloa ile lua i le aso, faʻafefiloi ma le suka poʻo le meli mo le tofo.

Ma le manava

Faʻamau le nofoa o le a fesoasoani i le meafaigaluega mai Kalinov fualaau aina ma le meli. Fualaau aina (sina lua sipuni) tuʻu i le ½ ipu o le meli. Ona vevela lea o le paluga i luga o le vevela vevela mo le 10 minute, ae tatau ona oso.

A maeʻa maeʻa le paluga, ia 'ai i se sipuni sipuni i le ao, ia tausia vavao tutusa o le taimi.

O loʻo faʻaalia foi e le diarrhea faʻaaliga o le seleselega, o le sulu, o le suauu, yasenets, le skupii, le enoter.

Pe a gastritis

Faʻamālōlōina le setete o gastritis o le a fesoasoani i le lua sipuni tele o fualaau aina suamalie, faʻasusu se ipu vai inu ma faʻafesoʻotaʻi mo le 3-4 itula. O lenei vailaau e ave i le lua sipuni vavalalima i le aso 30 minute ao lei faia taumafataga.

Faʻatasi ma se maʻi o le manava

O gasegase gastric ma duodenal o ni faʻamaʻi matuia e manaʻomia togafitiga faʻapitoa. O auala e faʻavae i le viburnum e mafai ona faʻaaogaina e pei o se faʻaopoopoga faʻaopoopo. O le suamalie (sipuni) e paʻu ma tuu i totonu o le ½ ipu o vai inu vevela. Faʻaosooso 112 itula. Ona inu lea o se sipuni sipuni aʻo leʻi 'aʻai.

E taua! Afai e iai sau faʻamaʻi tuga o soʻo se totoga i totonu, ona e faʻaaogaina lea o lau laau mo togafitiga faafomaʻi, aua o le mea muamua e te vaʻai i se fofo mama e pei o viburnum ma le meli e mafai ona maua ai mea aoga ma faʻailoga.

Mo paʻu paʻu

O le pulupulu, maʻi o le tino, eczema - viburnum e fesoasoani foi e aveesea nei faʻafitauli. I lenei tulaga, e faʻaaoga i fafo. Kalinov juice faamama ile gau ma faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli mo le 1-2 itula.

O ia mea o le a manaʻomia ai ni nai aso. O le amataga o togafitiga e 14-18 aso. Ona tatau lea ona e malolo i aso e fitu. E tatau ona itiiti ifo ma le tolu vasega.

Mo le vave faʻamaloloina o maʻi paʻu, e faia mai i le viburnum broth: o se sipuni sipi o vine o loʻo tuʻu i totonu o le ½ ipu o vai inu vevela ma tuʻuina i luga mo le 6-8 itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefiloi le sipuni tele o le meli. Lotini na faʻaalu i le itula i le taeao ma le afiafi.

Faatasi ai ma le saluina o vae

Viburnum paʻu o se meafaigaluega sili ona lelei e faʻaitiitia ai le soona inu. Tuu se sipuni sipuni o le paʻu paʻu i le 200 ml o le vai ma kuka i luga o le vevela pe a uma ona vela mo le 10 minute.

A faʻamalieina le faʻafefete i le vevela o le potu, e faʻaaogaina e solo le alofilima.

I le faaopoopo atu i faamaʻi na faamatalaina, e tatau ona faapea o Kalina ua taʻua o se tamaʻitaʻi. A uma mea uma, e fesoasoani i nisi o faʻamaʻi tamaʻitaʻi. Kalina o loʻo faʻamalolo mea totino, peitaʻi, talu ai ona o loʻo i ai le faʻasaʻo, mo fafine e maua i le toto ma le tiga tiga. E mafai ona e tago i le inu o le paʻu.

O loʻo saunia mai i le tele o laulau vavalaʻau o le paʻu, faʻafefeteina i totonu o se ipu ava (70%), lea e tumau ai le 10 aso i se nofoaga e aunoa ma se malamalama. E tatau ona inu i le faalua i le aso i totonu o le sipuni sipuni.

Le faʻaaogaina o viburnum i totonu o le cosmetology ile fale

Kalina e aoga tele mo le paʻu o foliga. O faʻavae e faʻavae i luga ma le viburnum suamalie e faʻaleleia ai, toe faʻaleleia, faʻamalosia atili ma mama. Mo soʻo se faʻafitauli e pei o le kulus, e mafai ona e fufulu ese mata i le aso viburnum i aso uma.

O ia mea e afaina ai e fesoasoani foi i le faia o faanatinati ma tausaga laiti e le o iloa.

E mafai ona fefiloi fualaau ma le meli, fuālaʻau fuālaʻau, meaʻai susu, sua o lemoni, fuamoa.

E tele suʻega mo maso mata e faʻaaogaina ai le sua, vine ma fugalaau. Mai mataʻifu. Faʻafefiloi fua (tolu laulau punipuni), olive olive (kuka kuka), honey (teaspoon), fuamoa moa. Mo le faʻafefiloi e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se mea faʻaleleia. Faaaoga le masik mo le 15 minute. Ona fufuluina lea i le vai poʻo le teuteuina o lau.

Mai le gase. Kalinovy ​​o le suavai faʻatasi ma le kirimoli oona i tutusa tutusa. Fufuluina pe a uma le 20 minute.

Totogi. Faʻasusu le vai viburnum (lua sipuni), glycerin (tasi sipuni), honey (teaspoon), olive olive (sipuni), falaoamata. Faʻaafola foliga i le paluga mo le 10-20 minute.

Tuʻuina o le manogi. Fugalaau (lua punetini) tuʻu i totonu o le vai inu (200 ml), puipuia mo le lua itula. Maʻe ma faʻaaoga e solo le paʻu.

E taua! E mafai ona faʻaoga uma masks i mata pe a uma ona faia se faʻataʻitaʻiga i le paʻu i le itu o le tulivae. O auala e tatau ona faʻaaogaina i se vaega itiiti i lenei vaega faʻapitoa. Afai i totonu o le afa itula ole a le toe manaʻomia ni tali, e mafai ona faʻaogaina le masini ile mata.

Contraindications

O auala e faʻavae i luga o le viburnum e mafai ona aumaia uma le manuia ma le faʻaleagaina. E le tatau ona ave:

  • le mautonu aua e faʻaitiitia ai le toto maualuga;
  • oi latou ua faateleina le eletise o le gastric juice;
  • tagata e iai le gout ma le gasegase - viburnum e mafai ona faʻateteleina le tulaga o sooga;
  • ia i ai le faʻagasolo i le thrombosis;
  • maʻitaga maʻitaga i le tulaga o le faaumiumi o le faʻaaogaina, ei ai le tulaga lamatia o le faʻaosoina o le galuega muamua;
  • tagata e maua i faʻamaʻi fatu i le talafaasolopito.
O le faʻateleina o le aoga o le vaitamini C ma le viburnum e mafai foi ona faʻaalia se tali atu i le lotoifale i le foliga o se vevesi.

Калину при отсутствии противопоказаний нужно обязательно употреблять в периоды массовых эпидемий вирусных заболеваний. Ua faʻamaonia ua lava le aofaʻi o le elemene ascorbic i totonu o le fale ma faʻatoʻa faʻatoʻa mafai ona e faʻatautaia le malulu, afaina o le vaega pito i luga o le respiratory tract. O le lauiloa lauiloa e oo lava i lalo ifo o le tala: "O ai uo a Kalina, e le manaomia lena fomai."