Fua o le gaosiga

O se laau anamua i mea teuteu i ona po nei - Pelleya faataamilosaga: ata ma faʻamatalaga

O le tele o pella fern e taatele i luga o konetineta atoa ma se vevela ma le vevela o le tau.

O nisi ituaiga meaola na o le 80, e mafai ona tupu aʻe i se tau lelei. E i ai i le aiga Synopteric.

I le natura, e fiafia o ia i le vevela o le tau, ae le gafatia le vevela i le fale. E pei foliga teuteu fern ua leva ona maua aʻa i totonu o fale o mea e fiafia i ai laau.

I lalo o le tausiga lelei, o le pellet se foliga sili ona lelei ma e mafai ona aumaia le mafanafana i soo se potu, ma faia ai se mea matagofie tulaga ese.

Meaola

Fern - o se laau e le masani ai ma anamua. O laulaau e matua ese lava ma o le fuaitau faasaienitisi "wai" na faaaogaina faapitoa lava mo i latou.

O le igoa lea o le pepa lea e aoina ai lau o le tele o ituaiga o ferns. O le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga o ituaiga ia:

  • taamilomilo;
  • lanumeamata
  • ituaiga foliga;
  • le lavalava
  • lanu enaena;
  • aloese.

Lanu laʻau

Vaʻai e le faʻamalosi, ma ola lelei i le lalolagi masani i le vevela o le potu. Faʻateleina i le 25 cm. Fausaga laulaʻau. Mai i ogalaau o loʻo i ai 'au o loʻo nonofo ai laupepa lapotopoto. O le laupepa lafola e mafai ona faʻamafola ma fusi. Mai i luga o laʻau e sili atu le pogisa, mai le pito i lalo - malamalama.

E sili ona lelei pellets e fetaui lelei ma isi ferns. I le taimi lava e tasi, ia faʻaeteete le mamao i le va o vaʻaiga tuaoi e lava mo le atinaʻe masani.

O le fanua aupito sili ona lelei mo lenei meaola o le faʻafefiloi:

  • oneone;
  • eleele vaʻavaʻa;
  • peat;
  • humus;
  • sphagnum

E le manaʻomia le tele o vai inu, aemaise lava i le taumalulu.

Faʻaauau ata Kruglostnaya

Green

I lenei ituaiga meaola, fuga o le rhizome, rosette leaf (sculpted) maualalo. Longisi petiles enaena. Pepa - paʻu, mafiafia foliga. Lea puupuu e puupuu. Ole lautele e tusa ma le 50 cm le umi ma le 20 cm lautele. Faʻaaliga manino o le pepa - pepa uʻamea ma lapoa, faʻatusatusa i isi ituaiga, le tele o vao.

Ata o lanu Green:

Upu

Ua fetolofi fetolofi. Cirrus lau emanatu mai le root rosette. Luga le uumi - 60 cm., Faʻasalalau - 30 cm., Pepa - tafatafa. Petioles umi. O fetuʻaiga e faʻatulagaina i se laina mafolafola i autafa o pito o vaega.

Ata o le tao-pei o le faʻavae:

Le lava

O le maualuga o le aʻa e oʻo i le 35 cm. O le vaaiga e matua malamalama lava-e manaʻomia, ae i le taimi lava e tasi o le malulu. E talafeagai mo le ola i le avanoa tatala i le ogatotonu. I le vaomatua e sili ona fiafia i nofoaga o loʻo i ai maʻa.

Ata faʻapitoa ata Natu:

Pogisa paauli

Laʻau laʻau feʻai, ausia le 50cm le umi. Grey-green, double-pinnate. Petioles sina laititi, lanu viole. E le fiafia i le susulu malamalama ma le inu malosi. O le filifiliga sili mo lona nofoaga o le a avea ma se faamalama i le pito i matu.

Ata o le Pasefika Purple subspecies:

Ovoid

E laʻititi le laau, ae mai isi eseʻese tulaga faʻapitoa. Malamalama lau lanu meamata, i foliga o se fatu, matagofie tele. E mafai ona maualuga le maualuga mai le 20 i le 40 cm. O le tele o le malosi e tupu i le tautotogo ma le taumafanafana.

I le susulu saʻo o le la e lagona le le fiafia. E sili atu pe afai e faʻamaʻapeina le moli. Lagona tele i le vevela o le potu, o le a maualalo le vevela i le taumalulu.

Faʻasologa o ata Egg:

Tausiga ile

O ferns uma lava, ma, aemaise lava, pellets, faʻalelei ma e le mafai ona afaina i aafiaga o le siosiomaga. Ae o loʻo i ai pea tulafono e tatau ona mulimulitaʻia pe a faʻaleleia laau o lenei aiga.

Malamalama ma le vevela

O le vevela o le ea vevela mo ituaiga uma o pellets e tatau ona maualuga, e oo i le 22ºC. E mafua lenei mea i lona tuputupu aʻe ola i le vaitau mafanafana.

I le taumalulu, e iai se taimi e malolo ai, ma e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le 14-16ºC.

Afai i totonu o le fale e sili atu ma le 18º, ona tatau lea ona sosolo le laau, i totonu o vevela vevela laulaau o laʻau e afaina i le matua ma le oti.

Mo le susulu, e tatau ona e vaavaai mo se "vaeluagalemu". Faatasi ai ma le leai o se malamalama, ua ola le laau mo se taimi umi, o laulaau ua ola pea. I se isi itu, faatasi ai ma le faʻaalia pea i le susulu o le la, o le laʻau laʻau ma liliu samasama. Sili pe afai malamalama o le a faʻasalalau.

Faʻamamafana ma fafaga

O lona natura, e mafai e pelleya ona faʻafefe lelei le ea, ae faʻaaogaina sprays e manaʻomia e toe faʻaleleia lelei lau lau. O le aafiaga o le mafanafana i le vaitau o le taumalulu ua i ai se aafiaga faateleina, o lea i le taumalulu e tatau ona e tausia lelei le susu. O se fagu e iai se laau e mafai ona tuʻu i totonu o se fata ua tumu i le susu susu.

O le faʻamalosia o le suāinu e taʻitaʻia ai aʻa o aʻa, i le vaitaimi o le taumafanafana e tatau ona maua 2-3 taimi i le vaiaso, e fuafua i le susu o le potu. I le taumalulu - e le silia ma le tasi i le vaiaso. I le vaitau i le va o le fausiaina o le eleele e tatau ona faʻamago ese.

Fertilizers

Fafaga pellets naʻo le taimi o le tuputupu ae i le taumalulu, o le laau e malolo ma e le manaʻomia se fafaga faaopoopo.

Mo le laei e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fualaʻau faʻamaʻi i totonu o le faʻalavelave. E mafai foi ona faʻaaogaina fugalaau faʻatoʻaina, e na ona e manaʻomia e mautinoa ai Aua le susunuina le aʻa. A manaʻomia le toe faʻaleleia o le fale, e mafai ona iloa e laulaau: latou te iloa faʻapitoa ma laiti.

Trimming ma le totoina

E faia se mea e faʻaaogaina pe a faʻapipiʻi le aʻa ma ua totoina le laau i totonu o le isi ipu (ipu). O le taimi sili mo le faʻafeiloaʻi o le tautotogo.

E tatau ona manatua o ferns e mafatia i se gasegase e matua tiga lava. E sili atu le filifilia muamua o se faga tele fugalaau.

A le faʻapipiʻiina e le tatau ona luluina le eleele tuai - e mafai ona faaleagaina ai aʻa. E tatau ona vavaeina na o laʻau tuai ma mama, pe a foliga mai.

O le mea lautele, ona o lona laʻititi ma lona le mautonu, o Pelleya o se tasi o ituaiga pito sili ona lelei mo le ola i le fale.

O isi fale e aofia ai: Nephrolepis, Pteris, Tsirtomium, Asicknium, Adiantum, Davalliya, Blehnum, Salvinia, Polypodium, Platicerium, Uzhnik ma Humulus.

Tofiga

Fanau fana, e aofia ai pellets, i ni auala se lua:

Vaevaega

O le auala fevaevaeaʻi e masani ona faʻaaogaina e tagata fugalaau, ona o lona faigofie. Na o rhizomes o laau tetele e talafeagai mo lenei mea.

E tatau ona vavae ese ma le vaʻavaʻai mai le rhizome nisi o lelenok ma ni vaega o le tuputupu aʻe.

I le totoina i totonu o ipu eseese, mo le taimi muamua e ufiufi i pulou ma taofi i se nofoaga mafanafana.

Feeseeseaiga

A faʻapipiʻiina meaʻai, e tatau ona e lulu le mea mulimuli susu susu i totonu o se pusa i se mea pogisa. Ufiufi i le tioata i luga, ae le galo i le ea ma le vai i taimi uma. A oʻo mai pulapula (i le mavae o 1-3 masina), e tatau ona siitia le atigipusa i le mea e faʻafefete ai. A oʻo ina tupu aʻe, faʻaleagaina ma tuʻu le mea pito sili ona maualuga. O le masina mulimuli ane, e mafai ona totoina laau toto i totonu o ipu taʻitasi.

Mo se fatu fou, e taua tele le matauina o le maualuga o le manava o le ea - ia le itiiti ifo i le 70% ma le susu o le eleele. E tatau mo le faʻafetaui lelei ma le faʻavae i se nofoaga fou.

Pests

O le tele o ituaiga o vailaʻau e mafai ona lamatia ai le siaki, ma o le mafuaaga o nei mea uma e le talafeagai le tausiga.

Pests:

  • nematodes;
  • aphid;
  • talita;
  • faʻasolosolo.

O le mafuaʻaga tuusaʻo o le foliga mai o se nematode o se vai malulu tele i le taimi o le faʻainuina, aemaise lava i le maualuga o le chlorine i totonu. Faailoga o mea tutupu - samasama ma le faʻagogoina o laulaau.

Ina ia faatoilaloina sea osofaiga, E tatau ona totoina le laau ma togafitia i le iniseti. O meaola e totoe na aliali mai mai le ea malulu. Insecticides e faʻaaoga foi e faʻafefe ai i latou. Faiga e puipuia ai - faʻaauau ona faʻaleleia.

Faaiuga

E pei lava o laau uma o le fale, na o mai le fern o pellets io tatou fale mai le vao.

Ae o ituaiga o lenei aiga e tu i luga o le faamalama ua tatau ai.

O le laau e foliga matagofie, teuteu le potu ma faʻamamaina atoatoa le ea.