Fualaau aina

Faatonuga mo le totoina o pateta mai fatu: totō i le fale ma luga o le malae

O le auala o le totoina o pateta ma fatu ae le o fatu e matua le fiafia i ai e le o fai togalaau uma na faalogo ia te ia.

I le taimi nei, o lenei tekonolosi e tele mea lelei. Ioe, e sili atu ona mamafa pe a faatusatusa i le masani, ae mautinoa lava le aoga.

I totonu o lenei tusiga e mafai ona e iloa uma uiga o le totoina o fualaau faisua mai fatu, suesue le faʻamatalaga o ituaiga sili ona talafeagai mo lenei mea, ma vaai i le ata o le auala na maua mai ai fualaau i lenei auala.

E le gata i mealilo o le manuia o le galueaina o fualaau faisua ma mea sese e masani ona faia i lenei mataupu.

Faʻatau ma faʻasoa

Muamua lava, e taua le malamalama i le lelei ma le le lelei o le metotia.

Faʻamatalaga:

  • E tupu mai o fatu mo le totoina e afaina, ma o le seleselega e le sili ona lelei. O le totoina o pateta mai fatu e faʻaaoga ai lenei faafitauli. O fualaau fualaau e maua ai le soifua maloloina, faʻasao i tulaga leaga o le laau.
  • O le tau o fatu e tele taimi e maualalo ai nai lo le tau o fatu. O le mea lea, o se avanoa lenei e teu ai tupe.
  • E toʻatele e fiafia e totō fatu i le tausaga o le seleselega. O le filifiliga e fiafia i fatu e faʻaitiitia ai le manaʻomia ona suʻe se potu e teu ai.
  • O le tele o ituaiga eseese e faigofie ai ona filifili le mea o le a faamalieina ai tulaga uma.

Cons:

  • O lauʻau e nofouta i soʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le leai o se malamalama lelei ua faʻalauteleina.
  • A aunoa ma le faʻaaogaina o biopreparations, o le a masani ona afaina ai laau.
  • Suiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele - o fatu laau e tupu mai fatu e sili atu ona pala.
  • Talu ai ona o le aʻa o ituaiga pateta e vaivai, i le taimi muamua e tatau ona matala le eleele pe a mafai.
  • O fua muamua o le a matua laitiiti lava. E mafai ona maua se seleselega lelei i le tausaga lona lua.

O ituaiga sili ona talafeagai

Muamua:

  • Fia. Maualuga patipati pateta ma fatu-oval-tubers. Faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faigofie ona faʻafeiloaʻi soʻo se tulaga fesuiaiga.
  • Le Palemia. Faʻasolosolo le tele o ituaiga meaʻai mo le faʻaaogaina o le laulau. Faʻailoa mea e le lelei ma tausia lelei.
  • Faifaatoʻaga. Paluga pateta ma le tofo lelei. E sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma le faʻaleagaina.
  • Manumalo. E tele naua mea e maua ai, faʻafeiloaʻi tulaga leaga. I le vevela mafanafana, e mafai ona maua ni seleselega se lua i le tausaga.

E mafai ona maua iinei le tele o le seleselega o pateta.

Vaitausaga:

  • Ballad. Faiga faʻavae ma lapisi lapoa e maualuga lona tofo. Faʻailoa i le lelei o le gaosiga e tusa lava pe o le a le tau ma le tau.
  • Virgo. Maualuga maualuga o fualaau faʻasaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi ma viral. E iloga i le televave o le fatuina o fatu.
  • Matagofie. O loʻo faʻaalia i fua lelei, tele-fua. E maualuga lona tofo.
E tatau ona maitauina o fualaau taitasi uma ei ai ona lava aso totō.

Gaosiga o fatu

O fualaau e masani lava ona afaina i faʻamaʻi pipisi. E taofia ai lenei avanoa fatu laau e totoina aʻo lei totoina - mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma se fofo o Fitosporin poʻo soʻo se isi togafiti. O laʻau e taatia lelei i luga o le pusa, sasaa ma se vaifofo ma tuu i le averesi mo le afa itula. E sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i ie nai lo le gau, o lea e le o fenumiai ai fatu laiti.

Faʻaleleia eleele

O le eleele mo laau toto e manaʻomia le sili ona lelei. E mafai ona faʻatau pe faʻatau i totonu o se faleoloa faapitoa, pe faia oe lava.

Ina ia saunia le kulimi eleele, o le ae manaʻomia:

  • 1/7 o le oneone.
  • 1/7 o le humus.
  • 2/7 fanua faʻatoʻaga.
  • 3/7 peat.

O le mea e maua ai le paluga e faʻafefiloi lelei, ona faʻamaʻaʻaina ai lea o vailaau faʻasaina. O le palapala e tatau ona tatala ma e tatau ona faʻalelei.. O lenei palapala e lelei tele le suavai, e maua ai le lelei o le fatuina o fatu toto.

Vaega o le luluina o laau

O le luluina o se tasi lea o vaega aupito sili ona taua o le totoina o pateta o le pateta i le fale, e tatau ona e mafaufau uma i totoga ina ia maua ai ni fua maloloina maloloina mo le tasi vaitau.

O afea e totō ai?

O fatu e totoina i pusa vave lava mo laau toto e ola ai. Sili mo lenei mea taimi e toto ai laau - faaiuga o Mati po o le amataga o Aperila.

Taualumaga

O le totoina o fualaau aina o se galuega galue. A toto le fatu, e mafai ona e amata totoina. Mafaufau i le auala e totoina ai le laau i luga o le eleele. O lea la, o le faagasologa e tatau ona pei o lenei:

  1. I totonu o le eleele susū, e fai sina paʻu i lalo o laina o le 1-1.5 cm. O le mamao i le va oi latou e tatau ona itiiti ifo i le 7-10 cm.
  2. O laʻau e tuʻuina i se mamao e 3-5 cm mai le tasi ma le isi ma fufuluina i le palapala poʻo le oneone. O le vaʻaiga lelei o le pito i luga o le 0.5 cm. Fautuaina ia fai sina siaki ina ia aua nei fufuluina pe a fausua.
  3. A maeʻa lena, e faʻamamaina le palapala i se pulumu, o le koneteina e ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata ma tuʻu i se nofoaga mafanafana ma se malamalama lelei.

Nuances o le tausiga

E taua le faʻamautinoa e le faʻamago le fualaau aina, o lea e sili ai le aua le tuʻu i luga o le windowsill. O le faʻasalaga e faia atoa lava e ala i le pani - e le tatau ona paʻu le vai i lau. E le mafai foi ona faʻaaogaina, e pei o le tele o vai e mafai ona tupu ai totogo e amata ona pala.

Faitau atili e uiga i le fafagaina o pateta, e aofia ai le malolo, faitau iinei.

Picks

Pe a totoina e le laau se pea o lau, e mafai ona e amata pikiina. O le a manaʻomia ai se eleele faʻapitoa ma vavae eseʻese o peat e faʻaaogaina ai fatu laau. O le aʻa e tatau ona faapuupuuina e le sili atu i le kuata, a leai o le a mate le laau.

Ina ia faigofie ona vave totoina laau, pe a uma ona pikiina, e fautuaina e fufuluina i se vaifofo o le ammonium nitrate faatasi ai ma le fuaina o le 10 g o le vailaau i le 10 lita o le vai (faitau e uiga i le auala ma le auala e faapaleni ai pateta, faitau iinei).

TAITAI! O le vave o le pikiina o le a oʻo atu ai i le atuatuvale ma aʻafia ai le tuputupu aʻe o pateta, ma ua tuai ona taufaamatau o aʻa ua tutupu o loʻo fesoʻotaʻi ma o le a faigata ona vavaeeseina.

Ata

Vaavaai i le ata, pe o le a se mea e foliga mai o le totoina o pateta mai fatu.



Auala leai se ola

Agrotechnology e avea o se metotia o metotia ma auala e totoina ai laau totino o loʻo fautua mai ai se isi auala e ese mai i le mea na mafaufau i ai muamua. E mafai ona e totoina se fualaau faisua ma le mea e taʻu o le totoina o fatu laau (e uiga i auala fou, e le masani ai ona totoina pateta i le togalaau, matou te taʻuina i lenei tusiga). I lenei tulaga, o fatu e totō saʻo ile eleele.

Faatonuga

Ina ia ausia se fua tele, e tatau ona suesue i le tekonolosi masani o le galueaiina. E mafai ona e toto fatu nai lo Me, sili atu i le afa muamua. A o le totoina i luga o se eleele na saunia talu ai, o laina e toso mamao mai i le 50-70 cm mai le tasi ma le isi ma tumu i le vai. A maeʻa ona totoina, e mafai ona totō fatu ile palapala malulu. O le loloto o le tulaueleele e tatau ona itiiti ifo i le 0.5 cm, o le mamao mamao e tatau ona i ai ile 5-6 cm.

E faʻapefea ona tausi?

Tausiga pe a uma le totoina o loʻo faia i le tausisia o nisi tulafono. Muamua, aemaise lava i itulagi ma se tau malulu, e fautuaina moega e faʻapipiʻi mo le po. Pe a totoina fatu, o le a mou atu lenei manaoga.

I le oʻo mai o ni laulaau, ua totōina fatu laau i se mamao e 25-30 cm mai le tasi ma le isi, o lea latou te le faalavelave ai le tasi i le isi ma aua le fegalegaleai ma aʻa.

Laʻau masani e vele ma spud mo le tuputupu ae faʻalelei.

E le o le vaega mulimuli e faia i le tau faasaga i le Colorado potato beetle, lea e fai ma sui moni o faalavelave mo pateta.

Faʻailoga a le Atunuʻu ma faʻatele mea sese

O nisi togafiti togafiti e faʻaaoga lelei mea faalilolilo o le galueaina o galuega:

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le metotia o le totoina o fatu i lepekini poʻo lepekini ua leva ona faamaonia lona aoga.
  • Ina ia faʻaleleia atili le laau, e mafai ona "faʻamaʻaʻa" - aumaia i le ea fou, taimi uma e faʻaopopo ai le taimi.
  • Afai e te teuina pateta mai tumutumu e leʻi tatalaina, o le a latou le faʻaaluina nisi malosiaga i luga o le fugalaau.

Ioe, e leʻo le mea sese:

  • A o totoina fatu, o nisi o fai togalaau ua tele naua lo latou sosolo fatu i le eleele. I lenei tulaga, o le toʻatele oi latou atonu e le o aʻe.
  • E le tatau ona suamalie ia fatu i le vai. Fuʻu, lea o le a masani ona susu, e lava.
  • E le o tagata uma e manatu o le germination o fatu pateta e maualalo, ona o le fuainumera o fuamoa atonu e itiiti ifo nai lo le mea na fuafuaina.
O le totoina o pateta e manaʻomia ai le malamalama i ni faʻaaliga e mafai ona suʻesuʻeina i mea a le au atamamai:

  • O fea ma pe faapefea ona faʻatupulaia i Rusia?
  • E faʻapefea ona faia se fuafuaga faʻapisinisi mo le totoina o fualaau faisua i luga o se tulaga tau alamanuia?
  • O le a le mulching ma o a mea e manaʻomia?
  • O fea e sau ai se fualaau aina ma o fea e lauiloa ai?

O le mea moni E le faigata tele le totoina o fatu, e ui lava i faafitauli. Ae o le taunuuga e faʻamaonia ai taimi uma na faʻaaluina - o le tau o le a maua ai le maualuga maualuga. Afai e te mulimuli i fautuaga uma ma faia saʻo, o le a tupu tele le pateta i totonu o le tausaga, o le a mautinoa lelei oe i se seleselega lelei.