Fualaau aina

Igoa tali tutusa ma tamato faapelepele eseese eseese o "Linda" ma se vaega o Iapani filifilia "Linda F1"

Linda Cherry tomato ituaiga o le a fiafia ia i latou e le fiafia i le i ai o latou lava fale mafanafana po o se pasefika mo le totoina o tamato. I le uma, o lona tele e mafai ai ona e mauaina se seleselega lelei i luga o lau faapaologa.

Peitai, o Linda F1, o le galuega a le au faipisinisi Iapani, o le a fiafia i tagata faatau ma faifaatoaga. O ona fua malolosi e fetaui lelei mo salakeke, lemu, suamalie, popo fualaau aina.

O le ae aʻoaʻo atili e uiga i nei ituaiga o tamato mai a tatou tusiga. O le ae iloa mea uma e uiga io latou uiga, matou te taʻu atu ia te oe a latou eseesega autu.

Tomatoes Linda Cherry: faamatalaga eseese

Uu fualaau suamalie suamalie e teu ai tomato. Pe a totoina pusa pusa i le sefulu tausaga talu ai o Mati, o le ae maua tomato o le uluai seleselega i le ogatotonu o Iuni. O le failaina o le Bush, faatasi ai ma sina numera o laulaau e oʻo i le maualuga pe a ma le 25 senitimita. O le ituaiga e tulaga ese i lona tetee atu i le malulu.. O le leai o se malamalama lelei e le afaina ai foi lona gafatia i fualaau aina.

O le pulumu muamua e faia pe a uma le 7-8 pepa. I le i ai o se pusa lapoa mo le totoina, i luga o le sikuea sikuea e mafai ona tuu i luga o le 7-9 kulupu totogo, faʻasaʻo i faʻamaʻi o verticillus ma fusarium.

Fua o fua:

  • O Bush o loʻo ufiufi moni lava i fualaau 'aina laiti, malolosi o le mumu.
  • O le mamafa o se tamato se tasi e 25-35 kalama.
  • O le fausaga e pei o se fusi vine.
  • E fetaui lelei lava mo le salting, faʻaleleia fou, teuteuina o salati.

Vaega o le tuputupu ae

Aʻo faʻaogaina uma totogo, e tatau ona faʻafefeteina eleele ma suavai lelei. Pe a tupu mai ni mea e tupu, e manaʻomia tele le faʻaofuofu ma le faʻaaogaina o minerale atoa. Mo le atinaʻe lelei o le vaomatua, ua fautuaina e faʻaaoga le stimulus growth stimulus. O le togi e iloga i le umi o le faʻamalosia. Faʻailoa lenei tusi tomati na faʻatoʻa aveese fua mulimuli i le faaiuga o Setema. E le manaʻomia le pine ma le nonoa. E pei ona fai mai le fai togalaau - "o se ituaiga mo le sili ona laititi."

Ata

O nai ata o tomato Linda Cherry:

Faʻamatalaga o le kulupu Linda F1

Vaitaimi "Linda F1" fafagaina e tagata Iapani. O le ituaiga mea e fai ai le faila ma le malosi malosi, e oʻo i le maualuga o le 50-80 senitimita. Le taimi o le vave galue vave, mai le totoina o fatu mo laau toto i le fuaina o le 101-105 aso. Fautuaina mo le ola ae i luga o pupuni. Ole fuainumera o laulaau o le avefeʻau, lanu lanumeamata i le lanu, masani mo se tamato. Maualuga maualuga i faʻamaʻi o verticillus, fusarium. E le afaina i le lau lanu uliuli.

Uiga o le fua:

  • O le fua o le fua o le fua e 80-115 kalama.
  • Tomato e matua mataga lava i le paʻi.
  • Ofo suamalie ma sina manogi.
  • O fualaau mama e le mama e moli lanumeamata i le lanu, e matua tumu i le mumu lanu mumu, i fafo ma totonu.
  • Laʻu paʻu paʻu.
  • Ua fautuaina i latou e togi atoa, e pei foi ona faaaoga i salati, kukaina o sauʻai tamato, saula, sua suamalie.
  • Mo le faʻapipiʻiina e aunoa ma se faʻaleagaga, ua fautuaina e seleseleina sina fualaau toto e itiiti ifo.
  • E lelei tele le faʻatinoga.

Vaega o totoga tuputupu aʻe Linda F1

Laʻau i luga o fualaau e faʻaalu ai 1.5-2 masina aʻo lumanaʻi le aso o le tau fuafua i luga o le tumutumu. Picks i le vaitaimi e 1-2 laulaau. E fautuaina le faʻapipiʻiina o le meaʻai ma le faʻamaʻiina o meaʻai faʻamaʻi. Pe a oʻo atu i vaieli ua saunia, faʻaopopo se paluga urea. E le manaʻomia se nonoa. Faʻaaoga lelei fua o fualaau aina i le maualuga o le vevela. E fautuaina i le afiafi, pe a uma le goto.

Linda

O tagata taʻutaʻua uma e matamata i faʻasalalauga mo se faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga o tamato e talafeagai mo le tuputupu aʻe i lalo o aiaiga o iai nei. Faʻalogologo i fautuaga a le au fai togalaau, atonu latou te mafai ona faafaigofie lau filifiliga.