Cherry

O afea ma pe faʻapefea ona tipi le peleni i le tautoulu

O le sauni mo le malulu malulu e le gata i le taimi e seleseleina ai, ae faʻapea foi i le sauniuni o le togalaau ma fualaau faisua mo gutu malulu. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo i taimi e teu ai cherries, pe faapefea ona mafanafana laau i le tautoulu ma saunia i latou mo le malulu, o a mealilo o le totoina o togalaau.

Aisea e te manaomia ai le teuteuina o le autumn

O le fufuluina o laau mai lala tuai pe maʻi o se mea taua lea e faʻamalolo ai le laau. O faʻamanuiaga o sea ituaiga taualumaga e matua lava:

  • faavae ma le faasaʻoina o le pale o laau;
  • toe faafouina e ala i le aveesea o lala tuai tuai;
  • aveeseina ma le puipuia o le foliga mai o le matua faateleina o le cortex;
  • maualuga gafatia i gaioiga i le lumanai.

E maitauina e iai eseese auala e teu ai - o le faʻaogaina o le auala (pe a vavaeina lala i le pito i lalo) ma le auala faʻapuupuuga (e le uma ona vavae le lala). O metotia uma e lua o loʻo faʻaaogaina i le totoina o cherries ma isi fualaau 'aina.

E talitonuina o le seleseleina o le laau e faʻavaivaia ai, ma sili atu ona faigofie i le malulu. I se vaega, e moni lenei mea pe a faʻaaogaina e le aufaatoaga le lelei le auala teuteu.

E taua tele i le au faifaatoaga ona iloa le auala e tatau ai ona totoina fualaau aina ma laau matala: pi, apu (punavai, autumn, laau tuai), pi, plum, gooseberry, fualaʻau, fusi, vine (spring and summer).

Taimi sili mo le teuteuina o le autumn

O le tulafono autu o le selesele manuia o le galueaiina i le taimi, ao le i oʻo mai muamua muamua pulu. I nofoaga mafanafana o le malulu e le mafai ona tupu seʻia oʻo lava i le aso Tesema - o le mea lea, i lenei tulaga, e aoga le totogi seia oʻo i le faaiuga o Novema. Ia Setema, e mafai ona iai ni pulu i latū latū, o le mea lea e tatau ona faia faʻatautaia laupapa i le vave e mafai ai.

Seti o meafaigaluega mo togalaau mo galuega

O le teuteuina o se laau e le o se gaioiga galue malosi, ae e manaʻomia pea le tausiga ma nisi taumafaiga. O se faiga faʻapitoa lenei mo cherries, o lea e sili ai le filifilia o meafaigaluega lelei mai kamupani faʻamaonia. Mo le gaosia ma le aveesea o lala atonu e manaʻomia meafaigaluega:

  • Faʻatau. O le mea faigaluega autu mo le galuega. E fetaui lelei mo laulaau mumu po o faiga o laʻau fafie.
  • Togalaau na tilotilo (hacksaw). E faʻaaogaina e aveese ai lala tuai po o gaioiga e silia ma le 50 mm le mafiafia.
  • Lopper E le mafai ona faʻaaogaina pe a galue malosi ma e le faʻaaogaina nofoaga - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se vavalalata malosi o lala.

Faʻalogologo - o meafaigaluega uma e tatau ona faʻamalosia atili ina ia faʻaitiitia ai le malosi, ia mautinoa le saogalemu o le faʻatoʻaga ma faʻaleagaina le leaga i le laau. E manaʻomia le i ai o le meafaigaluega e aunoa ma le faʻaaogaina o le seleulu ma vavalalata pito pito iʻu o seleulu - o le a mafai ai ona faʻaoga le meafaigaluega.

Aua foʻi nei galo e uiga i totigilima togalaau - e mafai ona puipuia ou lima i le tulaga o se paʻu faafuaseʻi.

O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, "Ural Ruby", "Lyubskaya", "Black Large", "Turgenevka", "Youth", "Chocolate Girl".

Eseesega o le teuina e fuafua i tausaga

Auā o ituaiga tagata taʻitasi ua i ai a latou lava faʻailoga i le gaosiga ma le faʻatoʻaga - ma e le gata ina faalagolago i le ituaiga o laau. O le faʻamamaina o cherry e eseese i tausaga, tikeri o fualaau, taimi e galue ai ma ituaiga o laau. Mafaufau i nisi auiliiliga o metotia taʻitasi.

Fualaau aina

O le mataupu autu mo le totoina o laau talavou o le fausia lea o le pale saʻo. O laau talavou e seasea ona aafia i soʻo se faʻamaʻi, o le teuteuina e faʻaumatia ai faʻamaʻi ma mamago, e pei o se tulafono, e le faʻaaogaina. E iai foʻi laʻau e faʻaaogaina ma le faʻamoemoe o taofia le mafiafia o le faagasologae mafai ona faaleagaina le pale o le laau. I lenei laasaga, e taua le iloa o lala o le skeleton o le laau, lona faavae - e le mafai ona vavaeeseina.

A totoina se laau, ona vave totoina lea o lala, ma tuua ai le 5-6 o le malosi. Nofoaga faʻataunuʻu e tatau ona ufiufi ma se togalaau faapitoa pe vali vali i le vali vali e faʻamalolo ai manuʻa. O le mea aupito sili lava, pe afai o lala paʻu o loʻo tuʻuina atu i itu eseese - e faʻamautinoa ai le sao saʻo o le paleni o le paleni.

E taua! E le mafai ona tatou faatagaina lena mea pe a tumau le teuteuina o lala, faanatinatiina se tulimanu tulimanu mai le faavae o le ogalaau. O lenei mea o le a taofia ai le tupu aʻe o fualaau aina fua.

Fua o fua

O le eseesega i le va o cherries ma isi laau e fua mai ai fua, o le amata lea ona fua vave mai, o se itu lelei ma leaga. I le tasi itu, o nei gaioiga e faigofie mo le fai togalaau, ae, i le isi itu, o le a oʻo mai le saoasaoa o faiga o le vaivai ma le matua o le laau. O le mea lea, o fualaau aina e fua mai fua e mafai foi ona totoina.

O le toe faatulagaina vave o lala e le faatagaina ai le laau e solo. O iinei, o le mataupu faavae o le "itiiti ifo e sili atu." I luga o lala o loʻo totoe, e tusa lava pe i ai se vaega itiiti, o le a sili atu le malosi o le seleselega, o le a sili atu ona suamalie ma suamalie fua.

E te iloa? O le au pele e faʻatulagaina e pei o laau vevela, ma afai o manua e mafua mai i le toe faʻaleleia e leai se taimi e toso ai aʻo lei amataina pulu, e mafai ona maʻi le laau.

Trimming old

O le galuega autu mo le galueaiina o laau tuai - aveese laau mamai ma magoe faʻalavelave ai le atinaʻeina o aʻa laiti. O se togafitiga faʻatulafonoina lea, o le a fesoasoani e puipuia le tupu mai o faʻamaʻi ma, o se taunuuga, o le oti o cherries. E talitonuina o le taimi aupito sili e faʻapipiʻi ai se laau tuai o masina ia o le tautotogo, pe a mafanafana ma e faʻaitiitia le faʻaleagaina o gutu faʻafuaseʻi. O le tilivaina o cherries tuai i le tautotogo o le a fesoasoani i le laau e sili atu ona faigofie ona tatalia na faigata. Afai ei ai lala i luga o le laau e malosi le toso i lalo ma punou, e tatau foi ona aveesea.

Eseesega o le teuina e faalagolago ile foliga

O le totoina o le laau e faalagolago i le ituaiga faapitoa o le peleni. O le lalataina o laau ma togavao o vao e iai a latou eseesega taua.

Fugalaau Cherry

O le polokalame o le auala e faʻapipiʻi lelei ai le peleni i le tautoulu e faigofie lava - e tatau ona manatua ni nai tulafono.

  1. O le totoina o lala o lenei ituaiga e mafai ona tupu ao leʻi amataina le nofoaga o le fatuina o fatugaʻo (tuputupu aʻe pe moe).
  2. 'Otiʻoti lala ma fatugaʻo e le mafai.
  3. Afai o pito pito o lala o se laau paolo e faasolosolo malie ma vaivai, e tatau ona aveese. E le aveeseina atoa le paranesi, ae sili atu i le tolu poo le afa o le umi.
  4. Aua nei galo e toe faaleleia le nofoaga e tipi ai i se togalaau faapitoa.
  5. E masani ona faapuupuu lala o le selu i le paranesi la i fafo, lea ei ai le gafatia ma le manao e tuputupu ae i luga. Afai o le cherry e malosi le vavalalata, e tatau foi ona faʻaogaina.
  6. E sili atu le tuʻuina o ni fuālaau fou - o le a aʻafia ai le atinaʻeina o le seleselega i le lumanaʻi.

E taua! Afai ei ai se manaʻoga e aveese se fuainumera tele o lala i le taimi e tasi, e le mafai ona faia i le taimi e tasi. O lenei faiga e matua tiga lava ma popole mo le pele ma e mafai ona fesoasoani i le faʻalavelave o le maʻi.

Laʻau teuteuina

O le eseʻesega taua i le va o se laau ma se mea taulima o le muamua lea o fua e naʻo luga o lala taʻitasi (tuputupu aʻe), ma i le tulaga lona lua - i le tausaga ma le fugalaau. O se laau toto e manaʻomia ai se auala sili atu ona faʻaeteete i le galueaina - e le tatau ona teuina lala uma i se laina. E tatau ona faapuupuu le pale, e aunoa ma le faaitiitia o le umi o lala i lalo ifo o le 2-3 mita. Afai ua faʻagesegeseina e le laau lona tuputupu ae, e tatau ona teuteuina lala e le toe gaosia ni fuʻa fou. Afai o le cherry, i se isi itu, ua faateleina le malosi o le tuputupu ae - aua le galo e uiga i le mimitiina o lala.

O le toe totoina o togalaau (tipi ese uma lala tuai) o le taloina o le laau e mafai ona faia pe afai o le tuputupu ae faaletausaga o lala e le sili atu i le 15 cm. Faʻalogologo: e tatau ona toe faʻatulagaina lala o loʻo gaosia.

E te iloa? O foliga o le palealii o se peleni e mafai ona faia ma faasaʻo amata mai le tausaga muamua o lona tuputupu ae - o le matua o le laau ma le mafiafia o le paranesi, o le sili atu foi ona tiga o le gaioiga o le a.

Faʻasalaga faʻasolosolo

O le mea pito sili ona taua e manaʻomia ona faia e fesoasoani ai i le laau ia ola mai le faʻalavelave e mafua ai ma faʻamalolo ai manua o le togafitia o nofoaga e taina ai (e oʻo lava i nai mea aupito laiti) faʻatasi ai ma se togalaau faʻapitoa poʻo se suauʻu vali i le suauu faʻamago. E mafai ona e faʻatau atu ia ituaiga masini i se nofoaga faapitoa o le faʻatau. Afai e te le ufiufi le mea e leai ni mea, o le cherry, o se maa laau, e le mafai ona ola i le taumalulu (e tusa lava pe malosi, malosi laau).

Fautuaga ma mealilo mai le au fai togalaau

O sea faagasologa e pei o le teuteuina o se peleni e mafai ona faigata mo le amataina. Ae peitai, e taua le manatuaina o le galueaina o lenei laau i le tautoulu o le a aoga ia te ia ma fesoasoani ia te ia e tumau ai i le taumalulu. O faʻatoʻaga togafiti poto latou te tuʻuina atu nei fautuaga:

  • E tatau ona faʻauʻuina aʻo leʻi amataina gutu.
  • Manatua le eseesega i le va o cherries ma isi fualaau aina: o le a le mafai ona i luga o le umi atoa, ae i pito - o le mea lea, pe a toe faatulagaina, e tatau ona aveeseina pe solo, tuu 2-3 tumutumu i lala taʻitasi. I lenei tulaga, o le a le faaitiitia le fua o le seleselega.
  • Mo se toe faʻafouina o cherries, o le ae manaʻomia se silasila.
  • E fautuaina e tipi le laau i se auala e tutusa uma lava le umi o le pine - 30 cm. I lenei tulaga, o le a le mafai ona ufiufi lala.
  • Aua nei galo e aveese le tuputupu ae o le aʻa o cherries - o ia lala e faaitiitia ai fua.
  • O le maualuga pito sili ona maualuga mo cherries o le a oʻo atu i le 3 mita le maualuga - e tatau ona amanaia lenei mea pe a faʻaleleia.
  • O le faasologa o le faiga e tatau ona taʻitasi tausaga - o le peleni e vave ona vave faʻavave ma faʻagesegese ai le tupu aʻe o fualaau aina.
  • E le mafai ona e tipi uma lala i se laina, e tatau ona e vaʻaia le va o lala taʻitasi ma le fugalaau.

Seʻi oʻo mai i le taimi nei, e eseese manatu, pe ono mafai ona tipi le peleni i le tautoulu, pe e aoga le faia i na o le tautotogo. Ae ui i lea, o le poto masani o tagata fai togalaau ma iuga o suʻesuʻega ua faaalia ai o le faagasologa o le galue i le taimi o le tautoulu e fesoasoani i le laau e sauni ai mo le malulu.

E taua tele le manatuaina o le faamoemoega o le teuteuina e le o se suiga o le laau i tua atu o le amanaiaina, ae o le faasaʻo ma le faʻaaogaina, lea e faʻaleleia ai le seleselega i le lumanai ma maua ai le puipuiga mai faʻamaʻi eseese. O le tausiaina lelei o le faiga o teuteu e mautinoa ai le lelei o le tausiga o laau ma le faʻaleleia o se seleselega lelei i le isi vaitau e sosoo ai.