Fua o le gaosiga

E uiga i le nectarine: oa fua e lelei mo le tino o le tagata

O lenei fua ile mamao e faigofie ona fenumiai ma se pi. O le faʻalogoina o lona igoa mo le taimi muamua, e toʻatele e manatu o se ituaiga o mea faʻapitoa pe faʻapitoa. I le taimi nei, o le nectarine o se meaola eseese, ma e taua le iloa pe faapefea ona aoga mo o tatou tino.

Calorie ma mea taua

"Peʻa Paʻu" (o le isi igoa o le nectarine) e faatatau i meaai maualalo-kalori. O le taumafaina o le 100 g fua suamalie, e na o le 48 kcal e maua ai. O le aofaiga lava lea o tala mo le 11.8 g o gaʻo ma gaʻo na o le 0.2 g gaʻo.

Afai e te faʻaaogaina, o le a sili atu le maualuga o le tau - 53 kcal i le 12.8 g carbohydrates, e leai se gaʻo! Puipuia i itu uma e lua - e 0.9 ma le 0.4 g faasologa. O le mea o loʻo totoe o le tele o le vai (e le itiiti ifo ma le 85%) ma filo meaʻai.

I le 100 kalama o le sua nectarine, o calories e oʻo lava i lalo ifo: 37 kaloli i le leai o gaʻo ma le 8.6 kalama o meaʻai, o le protein e na o le 0.4 kalama, o se filifiliga lelei mo dieters.

E taua! E le tatau ona e teuina se fua i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi: i le mavae ai o le 5 aso o sea teuina, o lona aoga aoga ua leiloloa.

O le vailaʻau faʻasolosolo o fualaau maloloina

O le Nectarine e mauʻoa i le tele o minerale, acids ma vitamini, ma o lona aoga sili lea.

E 100 g fualaau aina na fuaina:

  • 201 mg o le potassium;
  • 26 mg o phosphorus;
  • 9 mg o le magnesium;
  • 6 mg o le calcium.
O isi elemene aoga aoga o loʻo i ai, ae i ni vaega laiti. Mo se faataitaiga, o le uʻamea e le itiiti ifo i le 0.28 mg, ma le zinc - 0.17. O le kulupa ma le manganese o loʻo i ai i lalo ifo o faʻamaumauga.

Vitamini ma meaʻai i le nectarine e le itiiti ifo i le luasefulu. O le mea e sili ona lauiloa o vitamini o kulupu A, B, C, E, K ma faʻamalosi tino.

O uiga taua o loʻo i ai i ituaiga ituaiga o laau aina: apple, zizifus, apricot, plum, cherry plum, pear, lagona pele.
E le pei o le pi, nectarine e aofia ai le bioflanoidy (o le mea autu o le beta-carotene). O nei elemene na ia aitalafu ai i lona lanu e le masani ai, e faʻafefiloi mumu, lanu piniki ma moli.

E faapefea ona aoga le nectarin?

Faatasi ai ma se ituaiga o fualaau aina suamalie e mafai ona taua o se moni moni o le ola maloloina.

E te iloa? O le laufanua o le fua o le Asia i Sasae. Mai iina, na ia "malaga" i atunuu mafanafana o le Metitirani - Tunisia, Eleni, Italia.

O le lisi o ona aoga taua e faagaeetia:

  • fesoasoani e aveesea toxins ma otaota mai le tino;
  • faamalosi le muso o le fatu;
  • ona o le gaioiga agaʻi e faʻamaonia ai galuega a le manava;
  • faateleina le maualuga o le hemoglobin;
  • aoga mo le toto maualuga;
  • faʻamamaina le paʻu;
  • faʻafoeina faiga faʻavae i le tino;
  • faʻamautuina le faʻalavelave.
E le o se mea e ofo ai e faʻapea, o se ituaiga o uiga lelei e masani ona faʻaaoga e avea o se vaega o meaʻai maloloina, ma faʻafefe ai faʻamaʻi ma le mamafa.

Vaega o le faʻaoga

Seʻio tatou vaʻai pe o le a le mafuaʻaga e mafai ai ona e faʻaaogaina lenei fua.

I le cosmetology

Nectarine o loʻo faʻaalia ona meatotino mataʻina i le fanua o le cosmetology. E mafai ona e taulimaina le faafitauli o le paʻu vevela e ala i le tuʻuina o nai fasi pepa ile foliga mama.

E tumau pea le susu mo le taimi umi, ma o le faʻaaoga masani o le paʻu e masani ona susu. Na tuuina atu e Carotene ia te ia se paolo malulu maloloina. O masks i luga o sea ituaiga faavae e sili atu ona lelei: i le i ai o le malosi o le toning, latou te saturate le vaega i vitamini ma fesoasoani i taua taufega, faʻalelei i fafo.

E taua! A filifilia se fua, ia tilotilo i lona amio saʻo: o le nectarine e tatau ona atoatoa (leai ni tootoo). O fualaau suamalie ma faʻapipiʻiina ua le toe talafeagai mo meaai.
O se faʻataʻitaʻiga lea o se tuufaatasiga: o le pulupulu e faʻafefiloi ma le 1 sipunipuni o le maso ma le teaseti o le elekene. O lenei "faʻafefiloi" e faʻaaoga i luga o foliga mo le 3-5 minute, ona fufulu ese lea i le vai mafanafana. O le aʻafiaga e faʻamautuina e faʻaogaina ai se masimata faalua i le vaiaso.
Mo faamoemoega faʻamalositino, latou te faʻaaogaina foi dogwood, pineapple, fugalaau, tilo, apricot, cherry.

I meaai paleni

Ona o lona maualalo o le kalori, o le nectarine i soo se ituaiga e maua i le toetoe lava o manusina taumafa.

Faʻaopoopo i lenei mea sili ona manaia faatasi ai ma le malosi e faatumauina ai se lagona o le faamalieina mo se taimi umi - e te maua ai se fofo lelei mo i latou oe tauivi ma isi kilokone faaopoopo. Afai e te 'ai fua i taimi taʻitasi (1-2 i le aso), ona mafai lea ona fufulu lelei lou tino i le gasologa o le vaiaso e aunoa ma le faaaogaina o vailaau ma fualaau.

I le kuka

E mafai ona e 'ese le nectarine poʻo le avea o se elemene o salakeke, desserts ma nectars. O le saunia o le suamalie po o le siamu mo le taumalulu, e mafai ona e faʻafiafiaina oe lava i se "taumafanafana" i le malulu.

I le faʻatumuina, o se faʻaopoopoga sili lenei i le masani masani o keke keke. E tusa lava pe maeʻa le togafitiga o vevela, o le tele o elemene taua lea e matua mauoa ai le nectarine i se mea leai. Pe a tao ni aano o manu i totonu o le ogaumu poʻo luga o le meaʻai, taumafai e tuʻu ni fasi keke - o le a maeʻa le manogi (o le a gaʻo le aano o le sua). Naʻo se mea fualaau aina e le mafai ona faʻafefiloi ma oloa gaosi susu i soo se ituaiga.

I le kuka, galala vao, seleni, cilantro, nutmeg, basil, cardamom, saffron, loquat, plum, ginger, rosemary, thyme, ma le hyopop e lauiloa.

E mafai e le nectarine ona maitaga

I le taimi o le maitaga, o le tino o le lumanai o le a amata ona toilalo i nisi o taimi, ma o lenei fua e fesoasoani e faapaleniina le tulaga atoa o le tamaitai o loo galue.

O le faʻaleleia ole fesuisuiai e masani ona faʻatasi ma le taʻavale. E fesoasoani le sua mai le Nectarine, 100 kalama, 20 minute aʻo leʻi 'ai, ma faasolosolo malie le faʻavasegaina ole nofoa. O le isi tiga - manava o le ita, e faʻaaogaina foi i le ave o le sua: ½ cup i le aso e fetuunai ai le galuega o le inumaga. O le faaletonu o le Hormonal e tupu i le paʻu vevela (matou te talanoa e uiga i masofa siititi maualuga atu). I vaitaimi mulimuli ane, aemaise i le tolu tausaga, o le tele o fafine i totonu o le galue e faateleina lo latou mamafa.

E mafai ona masani ona faʻaaoga le nectarine: pe a ma le afa itula ao lei faia se taumafataga, e tatau ona e 'aina le fua e tasi - ma o le a faʻaleleia lau soifua maloloina, ma o le a iai se lelei o le tino i le tino.

E taua! Afai na tatala e le tagata faatau le fua, ma o le i ai se ponaivi gau, e le mafai ona e faatauina. O se ituaiga o gaioiga i le tele o vailaau faʻasaina e togafitia ai laau. E le gata i lea, o le ponaivi lava ia o mea oona.
Ae o loʻo i ai faʻasolega. O fafine o loʻo i ai se predisposition i le maʻisuka ma allergies, mai lona faʻaaogaina e lelei tele le teena. Suga i le pipi tele, ma e mafai foʻi ona faʻavaivaia le tino. Afai e leai ni faafitauli faapena, e sili atu ona lelei le tausisi i le fua.

Mea leaga o le oloa

O faʻamaoniga manino e mafai ona valaʻau sei vagana ai le maʻisuka. O nisi tulaga lamatia o le ponaivi - o loʻo i ai se vailaau malosi (hydrocyanic acid).

Mo le taumafaina o meaai, e sili atu le vaʻaia le nectarine mai le lisi o afiafi. O le mea moni o fualaau suamalie o le a fesoasoani i le po urination. I le vaitau o le susu mai mai le suamalie suamalie. Mo pepe ei lalo ifo o le 7 masina le matutua, ua matua solia.

E te iloa? E tusa ai ma se faʻavasegaga faasaienisi faasaienisi, e le o taʻua ni peachima i le vaega masani o fua, ae o le ituaiga o Almone (aiga Rosaceae). Vaavaai i le ponaivi - o le foliga o se almond i lenei tulaga e manino lava.
I le sailiga o aogā, e le tatau ona tatou faʻagaloina le uiga o le fuataga: 1-2 vaega i le aso o le a lava, ae o le 4-5 pe sili atu nectarines i le aso e teu ai se tagata soifua maloloina i totonu o se faʻafitauli lamatia (toto maualuga toto, afaina ai ma le manaʻoga, manava le manava ).

Matou te iloa le mea e le nectarine, o le a lona aoga. O lona tuufaatasiga e mafai ona avea ma finauga mamafa i le tauiviga mo le matagofie ma le faamalologa.