Laʻau

Chubushnik teuteu - anti-aging, shaping

Chubushnik (Jasmine Garden) o se vao ma le tele o fuālaau ma fugalaau paʻepaʻe. A maeʻa le gafa, ona amata lea ona faʻafiafia le mata i se vaitau vegetative malosi i le maea ai o le 2.5-3 tausaga. O le fugalaau e tupu i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. O le tipiina o le ulavale pe'ā uma le fugalaau ma aʻo leʻi oʻo i le taimi e moe ai e talafeagai e tuʻuina atu ai le vao i se foliga ma le faʻavaeina o ni vaovao fou.

Le manaʻoga mo le faʻapipiʻi taimi

O le togavao e nofouta i suiga o le vevela. E alofa o ia i le mafanafana, o lea i le taimi o le vevela leaga e mafai ona ia tolotolo pe a le lelei. E faʻaalia lenei mea i le oti o le faagasologa, o le mafuaʻaga lea e aveesea ai i latou i le taimi muamua o le teuteuina pe a uma le taumalulu. O nisi taimi e tatau ona faia lenei mea toetoe lava atoa, sei vagana ai ni nai vaʻa.

Jasmine Bush Pruning Process

O le galuega o le tipiina o se tagata taufaaleaga e faalagolago ile ituaiga o lauulu:

  • mamā;
  • aneti-matua;
  • faʻatulagaina.

O nei taʻiala uma e tuliloaina a latou lava sini, ma o lea la e iai taimi eseese. O le muamua e faia ia le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga, i le tautotogo, ae mafai ona toe faia i le taumafanafana ma le tautoulu. O le faia o le lauulu e manaʻomia e faalagolago i le tuputupu aʻe o pine fou ma e faia i le taimi muamua i le 1-3 tausaga. O le faʻafouina o taualumaga e aʻafia ai le sui atoatoa o taʻaloga uma, i le 2 laasaga.

Afai e te le teuteuina le taufaaleaga, ona tupu aʻe ai lea o totō fou i itu eseese, ua vevela lala tuai. Mai i le ola o totoe, e oo atu i le faitau selau o tagata fou ua faia.

Fiafia! O se laau e fiafia i le malamalama. Ina ia faʻamautinoa e ulu atu i le ogatotonu, e tatau ona e faʻasaʻo avanoa.

O le fausiaina o le ulavale e manaʻomia ona o le mea moni e tupu vave. Afai e vave faʻapuupuuina pine, ona faʻalelei ai lea o le togavao. Faʻalagolago i le ituaiga o teuteu, e faʻaititia le laʻau mo le faʻamoemoe o le toe faʻafouina. O lenei ituaiga o taualumaga e manaʻomia muamua i tausaga taʻitasi.

Faʻasalaina faʻaupuina mataupu

A oʻo i Cut Jasmine

O le fesili i le auala e fai ai se ula ula e fiafia tele i faifaatoaga i le tausaga. O le faʻataʻitaʻiga muamua e faia i le taimi lava e maea ai le gaosiga. Faʻaalia vave le foliga o le tuputupu aʻe o le vao, aveese otaota leaga ma le le mafai ona vaʻaia, asiasia mo le tuputupu aʻe le talafeagai. O le teuteuga e faia i se tulaga e 2-3 aʻa malolosi e tumau e aunoa ma ni faailoga o le faaleagaina.

Thuja hedge - teuteu ma teuteu

E fautuaina e toe toe faʻaleleia lauulu pe a o leʻi amata le tafe o le suavai, poʻo le taimi o le taumalulu. Manua fafo ma faʻapipiʻi pine pe a maeʻa, i le taumafanafana.

E taua le iloa! O le teuteuga muamua e faia i soo se taimi o le tausaga, i le tautotogo po o le autumn, e fuafua i le taimi o le totoina.

O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i se mea faʻamalosi, e sili lava sikolasipi. O le fasi pepa e faia i le maualuga o le 45 tikeri, o le nofoaga e togafitia i le togalaau. Ona o lenei mea, o le lamatiaga o le faaleagaina e alamago ma isi meaola faalafua e le o aofia ai.

E tatau ona ou taina le tagata ulavale i le tautotogo

O le teuteuga muamua o le taufaamatau o le tausaga e faia i le amataga o le tautotogo. O le taimi sili ona lelei e saʻo pe a uma ona faʻamausalisa le kiona, ae le o toe fulafulaina. O le teuteuina o le tautotogo e faia i le ogatotonu o Mati, ae i taimi o le taimi e mafai ona siitia atu i le vaitau o le fugalaau. O lenei faiga e taua o le tumama.

I lenei laasaga, o le aveeseina o gaioiga e sili atu i le 10 tausaga, faapea foi ma mea e vavao ai le vao. Faʻafetai i lenei mea, o le totogo na maua i lenei tausaga o le a totogo i le tausaga a sau. A oʻo i le 2-3 tausaga o le laau, oti ese uma laʻau e mafai ona ufiufi le pale.

I le tautotogo e latou te faia ai foi le teuteu mama, aveesea uma tagata oti ma o latou lala mamago. Afai o maʻi le maʻi poʻo le faʻamago, ona vaeluaina lea i le maualuga o se ata ola maloloina.

Manatua! O le nofoaga sili ona lelei mo le tipi o loʻo i le gutu o le lau, lea o loʻo i ai fatuga moe. Afai e faia se mimiti i le maualuga o le lau, i lalo o le fugalaau, o le a leai se taimi e totogo ai le laau ma oti ai i le maualuga o tulivae e sosoo ai.

I le maitauina e le mafai e le laau ona faapalepale le taumalulu, e tatau ona faia le vevela o gaʻo i le taumafanafana, ae i le tautotogo. Ona, seia oo i le pau, o le a maua e Jasmine le taimi e toe maua ai le malosi.

I le tautotogo, e le aveeseina pito i luga o lala ina ia aua nei laasia le fugalaau. Afai e talitonu le pule e tele tele le vaomatua, ona faʻapuupuuina lea e tatau ona tupu i le taumafanafana, pe a maeʻa se taimi galue.

Laʻau faasolo laau

O le vevela vevela

Chubushnik fuga seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana. Ona amata ai lea ona mou ese elemene, lea e maua ai e le vao se foliga le fiafia. O le fesili e tulai mai pe a fuga mai le tagata tauemu, o le a le isi mea e sosoo ai?

A maeʻa le vaitau o le vegetative, e faia le teuteuga i le taumafanafana ina ia mafai ai ona fufulu fugalaau fugalaau. E talafeagai lenei mea e faʻasaoina ai le laau teuteu teuteu. E faʻapefea ona teuteuina le ulavale pe a maeʻa? O le faʻatulagaga e ese si ese mai le tulaga masani. O mea elemene uma e aveesea mai le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga, i lenei tulaga, e le talafeagai le togafitia o mea tipi i se visefofo.

Faʻalogo lelei! E i ai se mamanu: o le umi e fuga ai le pana, o le itiiti ifo o le a tupu i le uumi. Soo se 6-7 tausaga, e tatau ona e faʻaaogaina. I le tau mafanafana, e aveeseina ai aʻa laiti i le pito i lalo o le vao, ae latou te tuua pea laulaau.

A o faagasolo lenei vaitau, ua maeʻa le faʻaogaina o le lua. Aua nei galo e uiga i le faia o teuteu. O se isi lauulu lauulu tutusa e faia i le gasologa o le tausaga.

Autumn teuteuina

I le autumn, o le laau e pa'ū i totonu o se taimi malolo. I le taimi lea, o le tipiina o laʻau e le faasaina. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o le faʻatinoga e iai isi sini:

  • toe faʻafouina o le vao;
  • mimiti le pale;
  • soifua maloloina lelei;
  • fausaga.

O fea lala e teuteuina

O le tele o tausaga o se togavao, o le tele o fuā tuai i totonu. I le gasologa o tausaga, o le numera o fugalaau e faʻaitiitia, e paʻu ai pupu i itu eseese, faʻaleaga meatotino a le vao. Sprouts na faia i luga o le tau mafanafana, sei vagana pe a manaʻomia, aveese le umi faaopoopo. O vavalo tuai na tipi toetoe o mea uma, tuu 3-4. O le tausaga e sosoo ai, pe a tupu mai ni toto fou, o le a totoe le matutua o totoe.

O le ogatotonu o le vao e masani ona leai se malamalama. Ona o lenei mea, ua amata ai ona fausiaina e le togalaau o le togalaau ni nai pepe.

E taua le iloa! Afai o le laau e aofia ai le tele o lapoa lapopoa ma laiti, ona faʻaaogaina lea o meaʻai uma e maua i le tausaga atoa i lo latou tuputupu ae. E le lava mea e faʻasolosolo ai ona o le totoina o fugalaau.

O le togavao o le togalaau ua fausia ai le laumei lanumeamata e le mafaamatalaina. O le mea lea, e talafeagai le aveese o pamu i le tasi itu i se taimi talafeagai. E tatau ona i ai se taimi e faʻataʻitaʻiina ai lauulu lauulu ae leʻi faʻafefete le koluma thermometer i le 2-4 ℃ i luga o le zero ina ia leai se taimi e malolo ai.

Totoina o pepa

O lenei ituaiga o teuteuga e faia i le taumafanafana, pe a uma ona fuga. I le natura, o le togavao e fausia ai foliga foliga. O le mea lea, o le teuteuina o loʻo faia e tusa ai ma lenei mamanu i le gasologa o le tausaga. O le faʻavaeina o le togavao e faʻatino pe a matua le fale ma le 5 tausaga.

Fuchsia i le fale ma teuteuina

Faʻasalaga o le faʻaalia o le laau e manaʻomia ile tele o mataupu:

  • pe a tutupu vave le ta laau;
  • o le togavao e leai sona foliga masani;
  • o le pale o le mafiafia.

Faamatalaga faaopoopo! O le tali i le fesili, e mafai ona lafoaia le taufaaleaga ma le faamoemoe o le faia o se togavao, pe afai e le o vave ona tupu le togavao, ae le lelei. I lenei tulaga, o le teuteuina o le seleseleina e le sili atu nai lo le 3-4 tausaga.

E faʻapefea ona fausia se togalaau e teu ai? Ina ia lelei le taitaia o le fausiaina o vao, e tatau ona e mulimuli i le polokalame o taga:

  1. Ua tipiina pine tipi i le afa.
  2. O vaovao tuai na faʻamaualugaina le vaomatua e vaeluaina i le maualuga o le eleele
  3. O le numera o le faʻaosoosoina o le faʻagasologa o faagasologa ua vavaeina.

Tausia meaʻai

Chubushnik Shneysturm - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

A uma ona foia le mataupu i le auala e teu ai le taufaaleaga i se tulaga mama, o le tauleʻaleʻa po o le faʻatulagaina o sini, e tatau ona e tausia lelei le tipu. E manaomia e le laau le fafaga masani. Afai e le lava le suavai, e faʻafefe le vai i le vaega pito i lalo. Mai le amataga o le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana, ua lava lea e faia ai le 10 lita o le vai i le vaiaso. Afai e vevela le tau, ona faaluaina faaluaina lea o le fausua.

I le faaopoopo atu i le susu, o le taufaaleaga e manaomia le fafaga. O fualaau faʻapitoa mo togalaau faʻatoʻaga e talafeagai mo ia. I le tautotogo, e manaʻomia e le jasmine le faʻasaina ma se maualuga o meaʻai o le potassium, nitrogen, ma le phosphorus. Faafetai i lenei mea, o le a fiafia le laau i le tele o fugalaau. E le gata i lea, o se vaifofo o mullein poʻo moa moa ua faʻaopoopo 2 taimi i le tausaga.

O le a se mea e foliga mai ai se vaomatua o le jasmine pe a maeʻa se lauulu

A maeʻa ona fuga ma teuteu i le tautoulu, e faʻamaʻaina le fale ma faʻaaogaina faʻalaʻau faʻapitoa. O le faʻaaogāina o meaʻai e mafua mai i aʻa ma laʻau, o le mea lea o le faʻaogaina o le pito i luga o laʻau foliar. E faʻamaʻaina le togavao e ala i le faʻaleleia. O meainu minerale i le togavao ua avea o se paluga o le potassium sulfide, phosphates ma urea.

Faʻalogo lelei! E tasi le tausaga talu ona totoina le Jasmine, e amata ona faʻaaogaina fugalaʻau. O le nofoaga aupito sili ona aoga mo laau iti o le efuefu lea e faʻamamaina i le vai. O vailaʻau e tatau ona suia i le ituaiga o vailaʻau. O le mama mama i le aʻa aʻa e le mafai ona tusia ina ia le maua se mu.

Jasmine ua fai muamua ma le seleselega

<

I le tausiga o togalaau, e tatau ona manatuaina o le manaomia mo mea faaopoopo e faalagolago i le muamua o le palapala. Jasmine e sili ona lelei ile laufanua lafulemu. E tatau ona avea lenei mea ma nofoaga e tu ai i se mea maualuga ina ia aua nei paʻu le vai. Jasmine e le fiafia i le maualuga o le susu, o le mea lea e tatau ai ona tatau le tatau ona faʻavalea.

Afai i le totoina o le eleele palapala ma le maualuga maualuga, ona faʻaumatia lea i le talosaga a le lime. O isi faaletonu o totoe ua faasaʻoina e ala i le faaaogaina o mea talafeagai.