Laʻau

Auala e ola ai currants: ituaiga o ituaiga eseese ma mea autu o tekinolosi taufaatoaga

O le taimi nei e faigata ona mafaufau i se togalaau e leai ni fua o le vao. Saogaliga o lenei aganuu, ua salalau i lo matou atunuu, e faigofie ona maua, ma o la latou tau e maualalo. O le mea lea, e le gata ina totoina currants i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae faʻapena foi ona faia se aoina o ona ituaiga. O le tausiaina o soo se ituaiga o fualaau aina e aofia ai le mulimulitaia o tulafono faavae o tekinolosi taufaatoaga. I le taimi lava e tasi, o aganuu e masani lava ona maua ai se seleselega o au.

Mai le talafaasolopito o aganuu

Currant o se fale e susulu i le susu, i tulaga masani e filifilia ai vaomatua, vaituloto, vaituloto ma nofoaga vavave. O le nofoaga e nonofo ai o Eurasia, Amerika i Matu.

Sa leiloa e Eleni anamua ma Roma le ituaiga ma le tofo o currants. O ituaiga o meaola na tutupu i lena taimi i luga o laueleele o Europa Tutotonu ma Northern: o le laau toto na gafatia tulaga o se tau lelei ma malulu. E le fiafia o ia i le vevela, mea laiti.

I le senituri lona XV, na amata ona ola lelei le currants i Farani, sosoo ai ma Siamani. O le meaola muamua na feiloai i ai le au Europa e le o toe gaosia. Na latou tosina atu i le ituaiga uliuli i se taimi mulimuli ane.

Currants diversified lean dishes o monks i Rusia i le Vaitau Tutotonu

O le uluai faʻamaumauga tusitusia o le i ai o currants i Rusia e toe foʻi i le Vaitausaga Tutotonu. Ae ui i lea, i totonu o monasteries i Kiev, na totoina le aganuu i le 11 senituri. Na ave e le au monoma ia vao vao mai vao i tua atu o le pa o le monastery.

I totonu o togalaau o Pskov, Novgorod ma talavou i lena taimi i Moscou, na feiloai foi currants. Faatasi ai ma isi laau toto, na siitia mai vaomatua i fanua lelei.

O auvai o le vaitafe lea na tu ai Mososa sa ufiufi i vao vao. I lenei tulaga, na faaigoaina le vaitafe Smorodinovka (lea o le Vaitafe o Moscow).

I le seneturi XVIII, na maua ai e le au currants (aemaise le lanu uliuli - Ribes nigrum) le mamalu faʻapitoa i fua o fualaau aina. Ma o le taimi nei, o le aganuu ua leiloloa lona lauiloa. O fualaau vao e suia e isi vao vao.

Fualaau faisua eseese

O le faʻavasegaga e aofia ai ituaiga eseese o currants e 190. O le mea e sili ona fiafia i faifaatoaga, o:

  • lanu uliuli. Tufatufaina i le totonugalemu o Rusia ma Siberia, Europa, Mongolia, Kazakhstan ma Amerika i Matu. I le maualuga, o le vao e ola i le 1-2 mita. O lala laiti e lanumeamata, toeaina - enaena. Laʻau lauusiusi ua faʻaloloa, ma se lanu meamata lanumeamata ma le lanu uliuli, o se pito i luga ma malamalama. I le lanu lanu e aoina i le 5-10 fugalaau. O le Blackcurrant blooms i Me - amataga o Iuni. E maua mai fua mai ia Iulai ia Aokuso (fuafua i le ituaiga). O fua lanu uliuli o lenei ituaiga o fuamoa e oʻo atu i ni lapoa tetele (pe tusa ma le 1 cm le lautele), ei ai le suamalie suamalie ma le manaia ma se uiga manogi lelei;
  • mūmū mūmū (Ribes rubrum) o loʻo maua i totonu o vaomatua o Rusia, Asia, Europa, i le mea e tupu aʻe ai i le tele o vaomatua tetele i tafatafa o vaituloto. Lanu i se vaomatua o oneone poʻo lanu paʻepaʻe. I le ogatotonu o Mei, o loʻo i ai se vaega vaʻalele o lenei ituaiga fuamoa, i le ogatotonu o Iuni - o le fua o fualaau aina. O fualaau suamalie mumu lanu mumu o le 0.8-1.1 cm le lautele o loo i ai se tofo suamalie. E faʻaputuina i latou i fuifui umi;
  • paʻu paʻepaʻe (Rive niveum). O le nofoaga e nofo ai Europa ma Asia. I le fausaga, o le lanu paepae e foliga tutusa ma le mumu. O le maualuga le maualuga o le vao e 1.5 mita. O vaega o le fugalaau ma le fuaina o fualaau aina i taimi o le taimi e foliga tutusa ma currants mumu. O lanu lanumeamata samasama o loʻo i luga o se fusi umi. E sili atu le suamalie nai lo le mumu, faatasi ai ma sina faʻavalea;
  • fuamoa auro (Ribes aureum). E maua i le vaomatua i Kanata, Mekisiko ma Amerika Tutotonu. O laʻau e fafagaina i Amerika i Matu, Asia Tutotonu ma Europa. I lo tatou atunuu, ua tupu aʻe i togalaau o Altai, le vaega Europa o Rusia, le Caucasus, le mamao i Sasae. O le maualuga o le vao o lenei ituaiga o fuamoa e 2-2.5 m. E faʻalauteleina le faʻalauteleina, o lala lanu mumu e leai pe o loʻo i ai se malamalama mama. Laʻau lapoa: 5x6 cm I le oʻo mai o le tautoulu, ua susulu le lanu-moli-lanumumu, ia Setema o le a lanu mumu ma tumau pea se meaʻai seia oʻo i le taumalulu. Toto i le tautotogo o le tautotogo mo le 3 vaiaso. O fugalaau ei ai se lanu samasama po o le lanu samasama-ona o le mea lea, o le fualaau e maua ai lona igoa. Berries (0.6-0.8 cm le lautele) e faʻataʻoto i le amataga o Iulai, e iai se lanu uliuli po o le uliuli ma se mea manaia.

Faʻaaliga ata: ituaiga autu o currants

Lanu uliuli ma le mumu ua lauiloa e pei ona manaomia i fua o fualaau aina ma sili atu ona lauiloa. O latou eseesega:

  • faafetai i gaʻo taua o loʻo i ai i le blackcurrant, o vaega pito i luga o le vao i lenei aganuʻu e manogi ma manogi. O le manogi o le manogi o le manogi, e manogi ma e maualuga le pasene o sua suamalie;
  • i fualaau uliuli, o le vitamini C e 4 taimi sili atu nai lo le mumu;
  • faʻalauteleina o le fuamini mumu e masani lava ona faia e ala i le vaevaeina o le vao, ao le lanu uliuli e masani ona gaosia e ala i le vavaeina;
  • mūmū e itiiti ifo le manaʻo e faʻafeinu, faʻafeiloaʻi lelei aso malolo;
  • mūmū mūmū e faʻaalia le sili atu le teteʻe i le tele o faʻamaʻi ma iniseti, ae o le uliuli e laʻititi i lenei tulaga;
  • i se tasi nofoaga, e mafai e le currants mumu ona ola e tusa ma le 20 tausaga. O le atinaʻeina o le currant currant e faʻatapulaʻa i le 6-7 tausaga o le ola, pe a maeʻa ona faʻaleagaina e le vao ona uiga.

Faʻamatalaga o tekonolosi faʻatoʻaga

O le nofoaga sili i luga o le 'upega tafaʻilagi o se nofoaga avanoa ma le tele o faʻamalama i le aso atoa. O le aganuʻu e lagona le lelei i luga o soʻo se malamalama ma susu palapala, aemaise lava le pele o le lalolagi.

Faʻamasinoga

E totoina le fua i le taufaʻaiʻuina o le tautotogo po o le oʻo mai o le tautotogo - aʻo leʻi amataina le matala. O le tulaga autu o le saunia lea o le eleele aʻo le i oʻo i luma. 1-2 vaiaso aʻo le i totoina, eliina lua po o fagu 40-50 cm loloto ma taimi taʻitasi i fugalaau (6 kilokalama o manua palapisi po o le faapalaga, 20 g o le superphosphate ma le sulfate), lea e matua fefiloi ma le palapala.

E mafai ona e faʻaopopo le 0.5 l o le fafie i le vaieli.

I luga o eleele o le tuufaatasiga o masini eletise, e totoina le fatu ma se aʻa e faʻalauteleina ai le 8-10 cm. I luga o le eleele eleele mamafa, e le manaʻomia le faʻalolotoina o aʻa o le fatu.

A o lei totoina, e susu susu. E selesele fatu, ma tausia le 3-5 tumutumu i luga o le lala e tasi. Pe a totoina, e tatau i le laau ona nofo i luga o le tulaga. Ua faʻamaʻo aʻa, ufiufi ile eleele, faʻafeinu. O le eleele mafolafola ua solipalaina, e ufiufi i se laʻau o mulch (vaovao po o le peat).

O fualaau o ituaiga o meaʻai ua filifilia e pei ona taua i lalo: mo le uluai vasega pisinisi - o le i ai o le 2 pe sili atu faʻamau i se umi o le 40 cm, lima skeletal 20 cm le umi; mo le 2 vasega pisinisi - o le iai o le 2 pe sili atu foʻi laina 30 cm le umi ma tolu aʻa 15 cm le umi.

O le puipuia o fualaau seia totoina e aunoa ma se faaleagaina, o lo latou aʻa ua totoina i totonu o se mash massage ona toto ai lea mo sina taimi. O le Chatterbox ua saunia mai le omea ma le mullein, ua faʻafefe i le vai i se tulaga malulu ma ua maeʻa faʻafefiloi. Pe a teuina ni laau toto, e taua le taofia o le faʻamagoina o aʻa.

Faʻamasinoga faʻalelei

Pe a fausiaina currants, pe faʻaaogaina se faatulagaga se tasi o vao po o se laina e tasi. I le taimi lava e tasi, o le avanoa sili ona lelei o le laina o le 2.5-3 mita, ma le va o vao i le laina - 0.6 m.

Laʻei pito sili

Soo se ituaiga o fuamoa e tali atu i le faʻaaogaina o le faʻalaʻau. Afai o le eleele i le totoina o le lua na maeʻa maeʻaeʻa, ona oʻo lea i le isi 2-3 tausaga o vao o le vao, e le faʻaaogaina le laei pito i luga. Ua lava i le tautoulu e tapuni ai le mulch i le basal region, lea o loʻo faataatia i le tautotogo.

A mavae le 2-3 tausaga, i le faagasologa o le totogo o le autumn, e amata ona faaopoopo i ai le masini mamago-fulufulu fugalaau (30 g i le vaomatua). O le amu oʻate po o le Urea e vave faʻapipiʻiina i le tautotogo - e fai ai se vaifofo pe salalau tuusao i le kiona (25 g i le laau).

I le laʻau vavalalata, o le fafagaina o meaʻai e sili ona lelei mo vao: manu felelei (diluted 1:15 i le vai) poʻo mullein (1:10). I le fua o le fualaau suamalie, i le taimi lava e uma ai le fuga, e faʻafeiloaʻi vao vao ma le sulfate sine e faʻamaʻapeʻa i le vai poʻo Zavyaz.

I le taumafanafana, i lalo o le togavine e mafai ona e tuʻuina vao o vao mai vao. Latou te sopoia ma avea ma se mea lelei lelei.

Teuteu

I le taimi lava e uma ai le totoina, o le uluai teuteuina o le vao e faia. E fautuaina e faʻapuʻupuʻu uma aʻa, ma tuʻu ai le 5 cm mai le palapala. I le tausaga muamua o le seleselega, o le a leai ni lala, ae o aʻa laiti malolosi ma o le a amataina se aʻa. Laititi muamua le teuteuina e tatau ona faaosofia ai le atinaʻeina o le 3-4 gaʻo malolosi e oʻo i le 0.5 mita le umi.

I le faagasologa o le toe faafouina o le vaomatua, o currants e aveesea ai le Pine e sili atu i le 4 tausaga

Faʻatoʻa toe teuteuina le vaomatua

O le sini o le teuteuina o le toe faafouina, o le faaosofia lea o le faafouga o le vao, o le tuputupu ae o lala o le a fua mai i le isi vaitau. O se auala faigofie e toe faʻaleleia ai le fuaina o fualaau aina mo le au faifaatoaga: ia aveese le tasi vaefa o lala o le togavao. I le faia o lenei mea, vaevaeina le mafaufau i le 4 vaega, o le tasi o le a aveesea. Faatasi ai ma lenei auala, o le a leai ni aʻa e sili atu i le 4 tausaga. O le paʻu, lafoaia ma aafia ai paranesi e tatau ona ave faʻatagaina.

O se faʻalavelave faʻalavelave mo le toe faʻaleleia o le vao e aofia ai le aveesea o lala:

  • taʻoto i luga o le eleele;
  • taitaia i totonu o le vao;
  • manuʻa;
  • ua le aoga (o fualaau autu o le fua o le fua o le fua i luga o 2-3-tausaga le mama);
  • vaivai le tuputupu aʻe o le tausaga oi ai nei.

I le faaiuga o le faiga o le toe faʻafoʻiina, ia faʻasolo le pito i luga o le fualaau fualaau aina (e le o le "nullings") i le mea e matua lelei ai le fafie. O lenei mea e fesoasoani i le tuputupu ae o tipu ma fua tele.

O le faʻataʻitaʻiga mo le toe faʻaleleia o le vao, o lona sini autu o le avanoa lea (e aunoa ma le faalavelaveina) o le faʻaleleia o le polo, e pei o le polo, e alu ese mai aʻa.

Vitio: teuteu ma toe faafouina le pupu vine

Togafitiga o currants mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E oo lava i le tausisia o tulafono uma o tekinolosi tau faatoaga o currants e le mautinoa ai le puipuiga o vao mai iniseti matautia ma faamaʻi. O vao vao e masani ona osofaia e meaola faalafua - fusi vine, aphid, tioata fualaau aina, seefly, mite. E le mafai ona faʻamavaeina faʻamaʻi palapala, o le anthracnose. O le tau faasaga i iniseti ma faʻamaʻi e leʻi faʻaaogaina e mafai ona faʻailogaina i auala uma e iloa - mai i le aganuu i le faʻaaogaina o vailaʻau taatele. E le gata i lea, o laʻau uma ua faaleagaina ua seleseleina i luga o le laau. E tatau ona susunu. Faia vave i le tautotogo po o le tuai o le tautoulu. A maeʻa ona aveese laulaau ma se paʻu, e toe eli le palapala i lalo o le togavao.

Soʻo se faʻamaʻi o le fuamoa e faigofie ona puipuia nai lo le faʻaitiitia o ona taunuuga. Mo lenei mea, o loʻo iai faʻataʻitaʻiga eseese. Aemaise lava, o le fafagaina o currants i le vai inu o le tasi lea o fua faatatau lelei mo le puipuia o faʻamaʻi ma iniseti leaga. E fautuaina le faʻatinoga ina ia faia aʻo leʻi maeʻa le ufitia o le kiona. O le togavao e lūlūina i vai inu mai le suāsusu, e le gata e togafitia ai vaega o le laau, ae faʻapea foi le palapala. O le suavai suamalie, faʻamafanafanaina le eleele, e afaina ai le fafaguina o fatugaʻo, faʻaleleia le puipuiga o le laau.

Faʻatauga auala

E tele auala e faʻaleleia ai fua.

Tuʻu

Faʻapenaina e ala i le tafola lautele o le tuʻuina atu o se auala faʻaaoga soo. Soo se metotia e aofia ai le faʻaaogaina o pusi fuaʻau maloloina ma maloloina e pei o tina. O le lelei o lenei filifiliga o le aʻafiaina o aʻa i ni taumafaiga laiti a le fai togalaau, ma o le tina e le aafia i ni faʻafitauli matuia.

Ina ia faʻateleina currants e ala i le tuʻuina, o le tasi o vaotu taʻitasi o loʻo taoto i totonu o se vaʻaiga ma faʻapipiʻi

O laasaga amata ua faataatia vave i le tautotogo po o le amataga o le tautoulu.

  1. O le loloto o le 10-15 cm loloto e faia i tafatafa o le togavao.
  2. Latou te faataatia se aluga vaivai o le oneone, paʻu, humus, faapalaga.
  3. Mo le tuputupu ae o le taotoga, o vailaau malolosi tausaga poʻo 2-3-tausaga le matua ma le tuputupu ae ua filifilia. E tuʻuina i totonu o togavao ma fusi i polo.
  4. I luga o le taotoga, o le a tupu mai lala o le a fafagu mai. A latou oʻo atu i le maualuga o le 10 cm, e vaʻaia i latou, ma tuʻu saʻo le 1-2 laupepa.
  5. A maeʻa le 2-3 vaiaso i le tautotogo, ona toe faia loa lea o le faʻafanua. Afai e tupu lenei mea i le tautoulu, e vavae ese pupu mai le laau o le uterine ma siitia atu i lo latou nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

Laʻau

O le tipiina o currants e fetaui lelei pe a uma ona i ai se ituaiga o fuaina lelei i luga o le 'upega tafaʻilagi e te manaʻo e faʻaleleia. E sili atu ona faigofie i le seleseleina o seleselega i le amataga o le tautotogo i le faagasologa o le totoina o le togavao.

  1. O seleseleina e seleseleina mai le mama atoatoa o gaʻo, o lona mafiafia e le itiiti ifo i le 6 mm, ma o le umi e tusa ma le 15-20 cm. O le pito i lalo e tipiina lelei, ma o le pito i luga e faia tonu, alu ese mai le 1 cm mai luga.
  2. A o lei totoina le vavaega, o ia, faatasi ai ma laulaau puipuia, ua faʻafefeteina i se vaifofo faʻalauiloa ma Epin, Novosil, Kornevin, aloe juice.
  3. O le seleselega e totoina i se tulaga, faʻaititia le pito i luga 3-4 cm i le eleele, o le mamao o le 15-20 cm e faʻamautuina i le va o fualaau.
  4. O se vaega o le auʻau e 2 puani e leai se totogi, o le pito i lalo e tatau ona vavalalata i luga o le eleele.
  5. Ina ia mafai ai ona faʻaleleia lelei aʻa, e tatau ona tausia pea le faapaleni o le susu ile eleele. Mo lenei mea, ua mulimuluina le eleele i se 3 cm compost layer.

Mo le sili atu o aʻafiaga o aʻa, o le pito o le auʻau e faʻauʻuina i se aʻafiaga o le tuputupu aʻe aʻa.

Vaeluaina o le vao

O le toe gaosia o le vao e ala i le vaeluaina e masani lava ona faʻaaogaina i tulaga o le faʻalauteleina o faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi o se mea taua i se isi nofoaga poʻo le leai o se mea totō. O le faʻaaogaina tele o lenei metotia, o le vave faʻaolaina o le togavao faatoa totoina e aunoa ma se faigata tele.

I le vaevaeina o le vaomatua, o ituaiga eseese o currants ua fafagaina

Faʻamaumauga o le auala:

  1. I le faaiuga o Setema ma le amataga o Oketopa po o le amataga o le tautotogo, o le vaega talafeagai o le togavao po o le togavao ua aveeseina lelei mai le eleele e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.
  2. E ala i faʻamaufaʻailoga poʻo togalaau togavao, ua aveese uma weni tuai, ma ua faʻapuupuu tamaiti laiti i le 30 cm.
  3. Faʻatasi ai ma se fasi manoa, e vaevaeina le vaomatua i le 3-4 vaega. O se mea taua tele o le i ai lea i luga o lena vaega o le laau lea ua faamoemoe mo le totoina, o le tino vaaia ma le tele o aʻafiaga o aʻa maloloina.
  4. I totonu o le lua (50x60 cm), faʻamaʻaina ma mullein mulled, faʻaititia le vao. O ona aʻa ua ufiufi i le eleele, lea e tele naua ma suamalie (1.5 pakete vai i lalo o le laau).

E faʻapefea ona totoina currants mai fatu

E mafai ona tupu fua mai fatu. Ae ui i lea, e le tatau ona e faitauina i se vave seleselega i lenei mataupu. Mo le taimi muamua, o se togavao e ola mai fatu o le a amata ona fua mai fua i le 4th-5th tausaga o le olaga. Ae e oʻo lava i le mea nei, e mafai ona faʻatali se puʻe - atonu o le a ese mai ia fua mai ia mea na ave ai fatu. E faigofie le auala. O fualaau 'aina e tipi, faʻamamaina, fufulu mama, ma faʻafefe.

E mafai ona faʻamago muamua fua o vine i se vailaʻau faʻalaʻau faapitoa, ma ua maeʻa ona maua mai ni fatu mai ia mea.

E le gata i lea, e manaʻomia le faʻamalosiina o fatu. I lalo o le natura masani, o lenei faagasologa e foliga tutusa ma se tulaga pe a paʻu fua o paʻu mai lala e faʻaalu le taumalulu i lalo o le kiona.

Stratification - tausia fatu o laau eseese i le maualalo o le vevela e oo atu i le 70 e uiga iC e faʻaleleia o latou aʻafia. Ina ia faia lenei mea, o fatu e tuʻuina i totonu o suāuʻu susu poʻo palapala.

O fualaau suamalie e faaaoga i auala eseese: ua totoina i le tautotogo (o le metotia e pei o le totoina o fualaau faiva) e maua mai ai lala, tuu i totonu o se potu malulu mo le teuina seia oo i le tautotogo, pe totoina i le taimi o le taumalulu i se vaieli ua saunia.

Tuputupu fua o currants i luga o le ala

O le faʻatoʻaga masani o currants i totonu oa tatou togalaau e le lautele.Ae ui i lea, o lenei metotia o le fausiaina o aganuu e tele mea lelei:

  • fuaina o lālā ma pupu papa e le paʻi i le eleele, lea e faʻaleleia ai le lelei o le fua;
  • o paranesi taʻitasi e maua le tele o le malamalama, lea e aʻafia ai foʻi le fuaina o fua;
  • o le togavao e itiiti le mafai ona osofaia e iniseti leaga;
  • E sili atu le faigofie o le pikiina o le pi, faʻapea foi le tausiga o vao;
  • laau faʻapitoa e mafai ai ona lavea le saite;
  • tausia lelei le lio o loʻo latalata ane-e matua faʻamalosia;
  • o le laʻau masani e sili atu i le vao masani i mea teuteu teuteu.

Mo le faia o se tulaga faʻasalalau o se vaomatua, e lua auala e mafai ona faʻaaogaina:

  • togitogiga o se faʻasoa i luga o se sasa;
  • faia o se aʻa aʻa.

O le auala muamua e fetaui lelei mo na fualaau fualaau suamalie o loʻo lelei lelei i le togalaau "taotoga", o le lona lua e mafai ona faʻatautaia e oo lava i le amataina o fai togalaau.

E mafai ona faʻatonuina tala faʻatino uma mai le fua o fua

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O le a se mea e mafai ona ou fai atu mo currants: E lima au togavao. Ou te aoina ni fagu se lua. Na ou lelavava mo se taimi umi, sa ou tuu ese le uaina ma togi le 3-4 kilokalama. Na ou tipiina le vao e aunoa ma se alofa, ma na o ni paranesi lua. I le tele o taimi i le taimi o le taumafanafana, faʻatulaga le tuputupu ae, ma tuʻu ai 3-4 laʻau. O se vaega tele o poloka poloka o taimi uma lava i lalo o le mulch. Ou te le faalavelave tele tele - i le tautoulu ou te taoto ai i lalo, i le taumafanafana ma le mutia ma vao, i le tautotogo ou te moe ai ma masini malo. Ou te suavai i le taimi ma pe a maeʻa ona tupu tele ma tasi le taimi i le taimi e sasaa ai vine. Eseese le matutua, nisi e le mafaamatalaina, na tumau mai tagata na muamua, ae ou te matua fiafia i le seleselega. Ognevki e laʻitiiti lava, e na o na o le pata vevela e afaina. Ou te lei vaai i le pusa tioata mo le tusa o le lima tausaga. O le togi o le fatugao e le lelei foi.

Amnezia

//dachniiotvet.galaktikalife.ru/viewtopic.php?t=567

Faʻatau Black Magic Carbon. Ma i le tausaga 3 pakete o le manure e pei o le mulch. I le maeʻa o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, fafaga le urea ma le 500 g i le 10 lita. O le au e matagofie. Ma o loʻo i ai se mea e faʻaaogaina. O le vailaʻau e matua faʻamausali lava i paʻu paʻu, anthracnose, lapisi, ma tupe siliva.

mopsdad1

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=874.120

Vasega masani Matou te totō lelei, tipi i le 3 buds, e oʻo i le autumn 3 lala e ola e oʻo i le 70 cm le maualuga. O le tausaga fou i le amataga o le tautotogo, o nei lala ua tipiina i le leai. O le mea moni, e leai ni fualaau aina i luga o vaʻa taʻitasi, ma tuʻu ai latou o le a faʻalavelave ai i le tuputupu aʻe o talavou. I le faaiuga o Mei, o loʻo maua mai ai ni aʻa laiti mai le vaega eleele o le vao, e tele naua, e oʻo atu i le 30 pcs. E tatau ona tatou faia saʻo. O le mea e tatau ai, o le mea faʻafaatusa e tatau ona sui ai foliga o se togavao. O le sikuea lenei, i itu taʻitasi o loo i ai 3 togi. Taumatau 3, agavale 3, agai i luma 2, tua 2, atoa 10 fasipepa. I le va o le mama 7-10 cm I le amataga o Aokuso, tipi le tumutumu i luga o pupu, o le tuputupu ae lemu, fua mai fualaau aina i luga o le tipu. Mo le 3 tausaga, ua aveese tamaiti i le laasaga laititi. Mai le 4 tausaga le matutua, matou te tuua 2-3 o tamaiti laiti, lelei, e suitulaga i le mea na gau, ma le tioata. Mai le 6-7 tausaga talu ai o le faafitauli o le maua lea o le tasi le tausaga. Ina ia faʻamalosia le paʻu o le faʻafouina i le tautoulu, matou te tipi 3-4 lala tuai. E faigofie ona iloa i latou - o latou uliuli.

Maev_611

//www.forumhouse.ru/threads/399518/

O le mea masani, o loʻo faʻateleina currants e tagata fai togalaau mo mea e manaʻomia e le tagata lava ia. Ae ui i lea, i totonu o le maketi o le talosaga mo lenei fale e masani ona i ai, o loʻo i ai ma o le ai ai i le vaitau. O le manatu e faapea o le seleselega, e tusa lava pe itiiti le matauina o tekinolosi tau faatoaga, o currants ua i le tulaga talafeagai, e le aofia ai le foliga mai o nisi o faifaatoaga e fiafia i le faatupulaia faapisinisi o fua o faatoaga.