Laʻau

Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola

Chlorophytum (Chlorophytum) - se vao vao vao. Na muamua faamatalaina i le faaiuga o le XVIII senituri. I le selau tausaga mulimuli ane, na tupu ai se fugalaau i Europa. Ae o le au fai togalaau e leʻi maeʻa ona filifili pe o le aiga latou te iai - Asparagus, Liliaceae poʻo Agave. O le Chlorophytum na faʻaalia i vaomatua o Aferika, o loʻo maua i lalo ifo o Ausetalia ma Asia. Ona o tulaga e le faʻaleagaina, o se tasi lea o laau taatele ile lalolagi.

Laʻau faʻaputu vaipuna o chlorophytum e oʻo i le 50 cm le umi ma le lautele. Tupula vave, mauaina le tele o se tagata matua i totonu o le tausaga. Latou te nonofo i le fale mo le tusa ma le 10 tausaga, ona toe faʻafouina lea o le laau. Chlorophytum fuga i soo se taimi o le tausaga. Pepa o paʻepaʻe 6-petal, e tutusa ma fetu. I lo latou nofoaga ia tupu aʻe "tamaiti" i luga o ni uumi uumi.

Chlorophytum e faigofie i mea uma: ile tausiga, toe gaosia, e oo lava i lona igoa e le lelei. O le upu e afua mai i faavae Eleni o chloros ma le phyton ma faaliliuina o le "laau lanumeamata".

O le tuputupu aʻe vave, e maua ai le tele o se tagata matua i totonu o le tausaga.
Chlorophytum fuga i soo se taimi o le tausaga.
Faigofie ona tupu le toto
Laʻau tele

Meatotino aoga o le chlorophytum

Chlorophytum o se vaalele lelei lelei, lanumeamata lanumeamata i le fale. O le faʻaaogaina o gaʻo eletise (formaldehyde, chloroethylene, benzene), e faʻasoa ai le okesene. O le laau e faʻaleleia mea faʻapitoa, faʻamaʻiina totonu ole ea. Faaitiitia le maualuga o le mamafa o metale mamafa ma a latou tuufaatasiga; neutralizes nicotine.

O le mea lea, o le fugalaau chlorophytum e taua tele i totonu o falemaʻi lea e ola ai fomaʻi, tagata mamaʻi ma tagata e maua i patmonic pathologies. O le faʻamamaina o le ea, chlorophytum e faʻamamaina ai foi, e fesoasoani ai e aʻafia le leo tele. Mo se aso, e 5 laʻau eletise tulaga faʻalavelave matautia i luga o se nofoaga e 10 m2. I Aferika, o le chlorophytum e faʻaaogaina e avea o se laxative mo tamaiti.

Tausia o chlorophytum i le fale (faʻapuupuu)

A o leʻi filifili e toto chlorophytum i le fale, e tatau ona e suʻeina mea e fiafia i ai le laau ma uiga o le tausiga:

Tulaga o le vevelaI le taumalulu - aupito maualalo - + 7 ° C, lelei - + 9 - 18 ° C; i le taumafanafana - e oo atu i le + 25 ° C.
Faʻamamaga o le eaFaʻaalia faʻasaʻo i le maualalo o le suavai, ae fiafia e faʻaali ma faʻaleleia; Lafu soo i le taumafanafana, e le masani ona i ai i le taumalulu, ae aua le taofi, aemaise lava pe a fuga le fugalaau i le pamu.
MalamalamaTulaga sili atu i sisifo poʻo nofoaga i saute sasaʻe; tuputupu ae malosi ma avea ma mea ofoofogia i le felafolafoaʻi malamalama; o loʻo i ai se paʻu o le malamalama i totonu o le "curly" chlorophytum lau laulau saʻo; laau lanumeamata-laʻau e faʻafeiloaʻi ai le paʻu i taimi pupuu.
FaʻasaO le eleele e tatau ona susu, ae le faʻafefeteina; i le taumalulu latou te faʻafefe tasi i aso uma 7, ma i le taumafanafana - i aso uma 3.
SooE mafai ona e saunia se faʻafefiloi o le 0, 5 tautua o le perlite, fanua turf, peat, fanua laʻau, faʻaaoga i le 1 vaega; E mafai ona e faʻatau le eleele atoa ua saunia ma le faʻaaogaina le eletise; o nisi taimi e tupu aʻe i le malulu.
Fertilizing ma fugalaisaMai le tautotogo i le tautoulu - 1 taimi i le 14 i le 21 aso e faʻaaoga ai fualaʻau o minerale lautele pe a uma ona faʻamalosi.
SuigaO tausaga uma i le tautotogo - togavao laiti; i le maea ai o le 2, 5 tausaga - tagata totō matutua (pe a amata ona aliaʻe aʻa mai le lua faʻavaivai.
Chlorophytum Toe faiaVaevaega o le vaomatua, tama fafine, fatu.
Tulaga TutupuO vao laiti ei ai ni laʻau matala maaleale, e le manaʻomia ona faʻamamaina ina ia aua neʻi malepe. O lapisi laititi na le maua ai le tuai ona vavaeeseina: latou te puipuia le fugalaau mai le tuputupu aʻe ma faʻaleagaina ona foliga. Chlorophytum e fiafia i le ea fou, o le mea lea e tatau ona masani le potu (e puipuia le vao mai le ata).

Tausia o chlorophytum i le fale. Auiliiliga

Chlorophytum i le fale e faigofie ona tupu e oʻo lava i se tagata e amataina vine. Ae o le totoina o le "laau lanu meamata" e tatau ona fetaui lelei, ao le i suesueina ana mea e fiafia i ai. Ona fuga mai lea o le fugalaau ma atiina ae ma le fiafia.

Fugalaau chlorophytum

O le fuga o le chlorophytum e tupu i soo se taimi e le ogatasi ma le vaitaimi o loʻo momoe, e masani lava mai ia Aperila ia Oketopa. I lalo o tulaga lelei, e totogo le laau mo le masina, ma fai ni fugalaau paʻepaʻe papaʻe, e pei o fetu. Fugalaau e faʻaputuina i paʻepaʻe paʻepaʻe.

I lo latou nofoaga, e aliali mai ai lau o laulaau fou, lea e mafai ai ona e totoina ni vao fou. Afai e aveese ni laupepa e le manaomia, o le a faaauau pea ona tupu. O le chlorophytum maturo i totonu o se tafaoga o tafaoga laiti e foliga mai o se punavai lanumeamata mataʻina. O ē e faʻaaogāina le chlorophytum e faʻafefe eseʻeseʻeseʻese aʻa e pei o se taliga ina ia faʻasaoina le susulu o lau.

I moli lanu moli, ua ave le pulou ina ia taofi ai e le vao ia latou "fefete". O se fusi mafiafia ma se talavou e mafai ona mafua ai le leai o se fua.

Tulaga o le vevela

O le fugalaau chlorophytum i le fale e le manaʻomia ai se faigamalo vevela, e ui lava e sili ona lelei le tausia o le laau i + 9 - 18 ° C. I le taumalulu, o le vevela o se mea itiiti e faʻaititia ina ia lelei le Chlorophytum. Ole maualuga pito i lalo ole fugalaau e mafai ona faapalepale e oʻo ile + 7 ° C (O se mea taua lea, e sili atu le le aumaia i ai). I le taumafanafana, o le faateleina o le koluri mercury e mafai ona oʻo atu i le + 25 ° C.

O faʻataʻitaʻiga ma le malulu e afaina ai le fugalaau.

Lafoaia

O le totoina o se vaega taua o le tausia o togalaau. E ui o le chlorophytum e faʻafefe lelei le va i totonu, e fiafia o ia i lenei faiga, e pei o se mafanafana. I le tau mafanafana, e masani lava ona faʻaleleia le faʻaleleia. I le taumalulu - e le masani ona masani, ae latou te le taofi, aemaise lava pe a latalata le laau i maʻa.

O laʻau chlorophytum e sosolo i le vai faʻafefe i le leva o le afiafi, e puipuia le fugalaau mai le la. Mai lau mago ma lanu samasama o laulaʻau, e mafai ona e iloa o le taimi lea e fufulu ai le fugalaau.

Afai o le chlorophytum ua tupu i totonu o se ulo, ae le pei o se ampel, e mafai ona tuu i totonu o se apa ma laumei susu (e le tatau ona paʻi aʻa i le vai). O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le faʻamamafana.

Malamalama

Ina ia tausia le chlorophytum maloloina ma matagofie, e fautuaina oe e le fale e tausi lelei le malamalama. O le filifilia o le moli e faalagolago i le ituaiga o laau, e ui lava o le chlorophytum e sili ona fiafia i le susulu o le malamalama, ae o le tumau pea i le malamalama susulu e mafai ona taitai atu ai i ogaumu o laulaau.

O le ufiufi e afaina ai le lelei o le lanu ma foliga vaaia o laulaau: "faʻamalosolo" ituaiga meaola e faʻamaʻoina a latou laulaau, ma e fesuisuiai e leiloloa lo latou susulu. Faatasi ai ma sina malulu, e na o lanu lanumeamata e mafai ona maua. O le chlorophytum o loʻo faʻapipiʻiina o se laau malu, ae i lalo o le maualalo o le lanu o laulaau e vave ona vaivai, o le fugalaau ua le lava, o lona tuputupu ae lemu.

O le togavao e sili ona lagona i le itu i sautesasae po o sautesisifo o le potu. I le taumafanafana, o le chlorophytum ua ave i le ea fou, e tu ese mai le la ma le timu.

Faʻasa

O le faʻamauina o soʻo se laau toto e manaʻomia ai se faʻaeteete ma faʻaogaina. Afai e le maua e le aʻa aʻafia le taimi e faʻaalu ai le aofaiga o le sasaʻaina o vai, o le a amata ona pala. I le chlorophytum, o aʻa e mamafa ma mamana. I totonu ia i latou, o le susu e tumau pea mo se taimi umi. E taua le taofi o le eleele i totonu o le fagu, ae e le tatau ona i ai se sisi o le susu.

Ole suavai lelei o le a fesoasoani e puipuia ai le suavai. O le Chlorophytum e matua faʻafeinuina i aso vevela, i aso uma e tolu, i le taumalulu - e tasi i le 7 aso, taumafai e sasaa vai i autafa o le ulo, ae le o totonu o le togavao. E mafai ona e malamalama pe a manaʻomia le suāsusu e ala i le faʻaalia o laumei i luga o aʻa, faʻamago ma pa'ū o lau, ma le faʻagogoina o le palapala. O le fugalaau e faʻafefeina i le vai o le lukewarm.

Le tuʻuina o le susu i le palapala, mulch ma le supo.

Chlorophytum Pot

E televave le ola o le vao, o lea e tatau ona sui le paluga masani, ma o le lapisi o le koneteina fou e tatau ona 3 - 5 cm le tele. O le ipu mo le chlorophytum e filifilia lautele ma e le maualuga tele ina ia tupu fua ai aʻa i le lautele. I totonu o se atigi pusa, e le mafai ona fuga le laau. Ae o le totoina o le chlorophytum i totonu o se atigipusa sili atu, e le tatau i le tasi ona togi i le filifiliga o le lautele: i totonu o se potoa tele, o le a umi se taimi e teu ai le laau, o lona uiga e umi se taimi e fuga ai.

I totonu o se ipu omea, e vave faʻavave le vai, ma e fiafia le chlorophytum i le palapala e susu, o lea e le talafeagai ai le fugalaau mo fugalaau. E masani ona totoina laau vao, e pei o le ampel, i fugalaau fugalaau. O nisi o fai togalaau e totoina le laau i ogalaau ma pama.

O nisi taimi, ae le o se potopotoga masani, ua tupu le chlorophytum i se mea tioata e faaali ai le tioata po o se florarium na faia mai i se vateatea vateatea. E siosiolioina e nai laumei lanu-lanu eseese, starfish ma shells, e foliga maualuga.

Chlorophytum primer

O le eleele mo le chlorophytum e manaʻomia le tatalaina ma le malamalama. E mafai ona e faʻatauina se paluga ua saunia mo fugalaau. Suʻu talafeagai mo rosa, begonias poʻo ni pama, o loʻo i ai le eletise le lelei (pH 6.4 - 7.3). Faʻatasi ai ma se faʻamalosi pe faʻapitoa, o le a tupu le faʻaogaina o le laau. E mafai ona e saunia le mea e te filifilia, ave le 1 vaega o le turf, peat, lau laʻau ma le 0.5 vaega o le perlite. E taua tele le faʻaaogaina o alavai lelei - mai i piliki, peʻapeʻapeʻa, mafolafola lautele.

Talu ai nei, o le chlorophytum e masani ona totoina e le o le eleele, ae i totonu o se paluga. O togavao na totoina i lenei auala i florariums foliga matagofie. Ae, i le mulimuli ai i le masani, e tatau ona e iloa nisi uiga o fugalaau fugalaau i totonu o se paluga. O laau talavou e sili ona fetaui mo lenei mea: e sili ona faigofie ona maua aʻafiaga i le siosiomaga fou.

O aʻa o le togavao ua fufulu mai le eleele aʻo lei totoina. O le chlorophytum i le suka e le o tuu i se malamalama susulu. E fufulu vai faʻaleleia vai e faʻavaivai ai ina ia leai se vai o vai. Ina ia faatumauina le susu i le palugala, o nisi taimi e faaopoopo i ai le vai.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Fertilizing ma fertilizing fesoasoani chlorophytum tausia le lau e sili ona susulu ma susulu; lagolago le fugalaau i le taimi o le faʻavaeina o tama teine ​​ma faʻaleleia le alualu i luma o "tamaiti." Mai le tautotogo i le tautoulu, chlorophytum fafaga tasi i le 14 i le 21 aso faatasi ai ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le suavai faʻaitiitia i le afa.

O faʻataʻitaʻiga mo tagata matutua e fafaga i le tautotogo, 1 taimi i le tausaga. O nisi faifaatoaga latou te fafagaina i lea taimi le laau ma le tolu aso o le fusi o faʻi faʻi, lea o se punavai masani o elemene ma elemene. Laei pito i luga e faʻaaogaina i le susu i le afiafi po o le timuga. I le taumalulu, e le faʻapalaina le chlorophytum.

A maea le toe totoina o le fugalaau, vaiaso 1, 5 e tatau ona pasi, na o le taimi la e amata ai ona fafaga.

Chlorophytum transplant

O le chlorophytum transplanting e manaʻomia pe afai o aʻa o le laau na amata ona aliali mai i le alavai faʻavaivai o le ulo. E masani lava o fatugaʻau laiti e totoina i tausaga taʻitasi - i le tautotogo, ma o nisi taimi e tatau ai ona e faia lenei mea i le tele o taimi i le tausaga - o lea e ola vave ai chlorophytum talavou. E manaʻomia e le 'au matutua matua le gasegase - pe a ma le 2, 5 tausaga.

O vao matutua i nisi taimi na o le toe faafouina o le pito i luga, e aunoa ma le toe totoina. Aveesea o se fugalaau mai le ulo, siaki aʻa. Ua vavaeʻeseʻese ni vaega mago. O mea na tipi e faʻasusu i le gaʻo ma faʻamago. Na totōina i totonu o se fagu fou e oʻo i puipui ma le pito i lalo e 3, 5 cm, ina ia maua ai aʻa i se auala saoloto ma e mafai ona atiaʻe.

O le pito i lalo o le tane e tatau ona tumu i le faʻavaivai.

Teuteu

O lau o le laau ua fausia i le ogatotonu o le root rosette. Ina ia fausia le pale o le vao, e le o tipi le chlorophytum. O le teuteuina i lenei tulaga e faia mo faamoemoega faʻalelei e tuʻuina atu ai le fugalaau e foliga lelei. I le faʻaaogaina o le faʻasologa, ua aveeseina ai laulaʻau mamago pe gau. O nisi taimi e tipi ese ia tama teine ​​e fafagaina le sua o le tina ma faʻavaivaia lona tuputupu aʻe.

Taimi e malolo ai

Chlorophytum ua sauni e faʻamamā le fale i le tausaga atoa, o le taimi o totoe e manino lava e le o faʻaalia. O le galuega a le tagata e ona le tausiga o le auina atu lea o le fugalaau e malolo ina ia mafai ai ona totoina fugalaau fou. I le taumalulu, e faʻaleleia le chlorophytum i totonu o se potu malulu, latou te le toe fafaga ma e seasea ona fafagaina.

E mafai ona tuua le chlorophytum e aunoa ma le alu i aso malolo?

Afai e te malolo mo le 2 vaiaso, e mafai ona e toʻa: chlorophytum o le a faʻafeteina le leai o se vaiinu. Aʻo leʻi alu, e manaʻomia lou suʻeina o le fugalaau ma toe faʻapipiʻi i totonu o se mea malulu. A o faagasolo lea taimi, e mafai ona paʻu laulaau, ae leai ni faʻafitauli e ono tulaʻi mai.

Afai e te fuafuaina se toesega umi, e sili atu le fai atu ile aiga e tausi le "laau lanu meamata," ma tuu ai le vai ma se faasologa o vai. O se pusa tatala o le vai e tatau ona tuu i autafa o le fugalaau e tausia ai le malulu o le ea.

O le chlorophytum ile fale e le o faʻamalosia i tuutuuga o le taofiga, e tusa lava pe faʻavaeina tulaga tulagalua, o le a fiafia ia te oe i se vaaiga lelei.

Chlorophytum Toe faia

Faʻalagolago i le ituaiga o laau, o le toe gaosia o le chlorophytum e mafai i auala eseese.

Tuputupuina chlorophytum mai fatu

Talia mo ituaiga meaola e le avea ma "fanau", mo se faataitaiga, mo le chlorophytum moli.

  • O fatu fou e afifiina i se solo solo ma tuʻu i totonu o se pusa paʻu.
  • Ufiufi, susu i le + 25 - 28 ° C, ma faʻagasolo susu le solo.
  • A maeʻa le 2 vaiaso, pe a fatuina "fatu", e totoina i le eleele susu i le loloto o le 5 mm, ia faʻaeteete ia aua le faʻaleagaina le vavao paepae umi.
  • Ufiufi ma se ata tifaga ma tuʻu i se nofoaga mafanafana.
  • O le ata tifaga e ave i le vai ma faʻamaʻalo le laau.
  • Pe a tusia ni lautusi moni (2 - 3), faʻaaogaina fatu.

Faʻafouina o le chlorophytum rosettes

O se auala faigofie lea e vavae ese ai lapisi, e ola i le 5 - 8 cm, ma vavae ese mai peduncles. E oʻo mai i le taimi nei, e tele ni atunuʻu ua i ai aʻa, ae afai e leai, o le togavao e mauaʻa i eleele palapala poʻo vai (e tatau ona sui tele le vai). A aʻafia i le vai, latou te faʻatali seia oʻo mai aʻa. Ona totoina lea ile eleele. O tamaiti "talavou" e vave ona maua aʻa. E faigofie ona faʻalauiloaina ituaiga o meaola e ala i lenei auala. Ae o le metotia e le fetaui ma le apaau ma le Cape chlorophytum: latou te le maua se "musika".

Faʻapenaina o le chlorophytum e ala ile vaevaeina o le vao

O lea faʻalautelega e faʻapipiʻiina i se gaosiga o laau.

  • I totonu o se laau na aumai i fafo mai le ulo, ua fufulu le rhizome.
  • Faatasi ma se naifi maamaai, vaevaeina i ni fasi mea, sasaa le tipi i le paʻu ola.
  • Ua aveesea aʻa ua faaleagaina, ua faapuupuuina aʻa uala e afa.
  • O vaega ua saunia ua toto i le eleele. Se filifiliga vave e maua ai se manava malosi.

I lenei auala, ua fautuaina e toe faafou le vao i le 5 tausaga. O lenei metotia e talafeagai mo le faʻaleleia o meaola uma.

O le taimi sili ona lelei mo le toe gaosia o le chlorophytum o le tautotogo, pe a malolo le chlorophytum i le taimi o le taumalulu, ua saunia e tuʻuina atu le ola i se fale fou.

Maʻi ma meaʻai

E masani lava, ma le tausiga lelei, o le chlorophytum e ola maloloina ma matagofie - o se "laau lanumeamata" moni, ae o nisi taimi e osofaia e faamaʻi ma meaola faalafua. O le fugalaau o le a lipotia se faafitauli i le suia o foliga vaaia:

  • Chlorophytum lau lanu samasama - pala o aʻa mai le fulu (pe afai e paʻu le aʻa, e le mafai ona lavea le laau, pe afai e afaina ni vaega laiti, ua aveeseina, o le tipiina o le carbon powder, transplanted into soil fou ma le susu mo le tele o aso, teu i lalo o le paolo);
  • mea lanu enaena o laʻau chlorophytum - leai se meaʻai po o le maualuga o le vevela i totonu o le potu (fafaga, toe vaʻaia i se mea malulu, faʻamaʻalo);
  • o lanu enaena i luga o le chlorophytum e alu i le taumalulu - sili atu le susu (e mafai ona e faʻagogoina aʻa, totoina le fugalaau i le eleele fou, aua nei faʻafeinuina mo ni nai aso; fetuutuunai le faʻavainu);
  • lanu felanulanuaʻi ma lanu samasama-lanu enaena, lanu enaena o lau chlorophytum - o le le lava o le suavai (vai tele, faʻamautu lelei);
  • chlorophytum e faasolosolo lemu - leai se meaʻai, sina malamalama (fafagaina, faʻaoga i totonu o se mea moli, faʻaoʻo le moli);
  • chlorophytum e le o fanau - fagu vevela po o le le mautonu o se fugalaau (faʻapipiʻiina i totonu o se potopotoga tele);
  • chlorophytum lau paʻu paʻu - itiiti le malamalama poʻo le leai o se meaʻai (toe faʻaofi i se mea e sili atu le malamalama, fafagaina);
  • pala i le ogatotonu - sili atu le susu (faʻagogo aʻa o le fugalaau, faʻafeiloaʻi i se eleele fou, aua le faʻafeinuina mo ni nai aso, ona fetuunai lea o le suāinu);
  • o lau e amata ona vaivai - e malulu le fale (toe vaʻaiga i se mea mafanafana);
  • mumu lanu enaena i luga o lau - lava (pritenit);
  • fualaʻau lau lauʻeleʻele - vaʻa vevela i totonu o le potu (vavao, tuʻu i luga o se paʻu ma le susu susu lautele);
  • chlorophytum amata ona pau i lona itu - ua tele naua le vao (ua vaevaeina i ni vaega ma ua toe totoina);
  • lau lanu uliuli i le taumafanafana - itiiti le susu, ea vevela (sasaa le tele o vai, fufulu, tuʻu i luga o le paʻu ma le susu susu).

O nisi taimi o le chlorophytum e aafia i iniseti: thrips, aphids, mealybug, nematode. O loʻo faʻaaogaina iniscticides faasaga ia i latou. Afai e tele naua mea faʻamaʻi, e tatau ona e faʻataʻitaʻi muamua metotia a tagata.

Ituaiga o le chlorophytum fale ma ata ma igoa

I lalo o le natura masani, e sili atu i le 200 ituaiga o chlorophytum e maua. I le fale, na o nisi oi latou e totoina.

Chlorophytum crested (Chlorophytum comosum)

Le ituaiga masani o le chlorophytum. Faʻataitiiti vavalalata (pe tusa ma le 2 cm) laʻau faʻataʻatia saoloto. E i ai la latou foliga mafolafola ma lanu lanu meamata. O le a tupu e oʻo i le 100 cm, muamua fugalaau fugalaau e fai i luga (e oo i le 7 vaega), ona - "pepe".

O nisi o ona ituaiga e sili ona lauiloa.

Eseesega (Chlorophytum Vittatum)

O se paʻu paʻepaʻe laititi e taamilo i luga o le laulau.

Eseesega (Chlorophytum Variegatum)

O taamilomalie e tafe i autafa o le laulau.

Chlorophytum curly (Bonnie) (Chlorophytum comosum Bonnie)

O le vavao faʻatasi ma laʻau lanu e foliga mai e foliga mai e maua ai e le laau se foliga malie. O le ogatotonu o le laulau laupepa o loʻo manino le makaina i se kulimi kulimi.

Chlorophytum orange, po o le star orchid (Chlorophytum orchidastrum)

O se meaola e matua eseese lava mai isi ituaiga o chlorophytum. O le maualuga o le vao e oʻo i le 40 cm. Mai le basal rosette, lautele, mamana o laulaau foliga i luga o petioles umi o le moli. E lanu lanu meamata lanu meamata. O le puʻupuʻu pupuu e pei o se taliga. "O tamaiti" e le masani ona fai.

I le fale, e lua ituaiga e masani ona tupu:

Eseesega (Green Orange)

O se lau lanu lanumeamata lanumeamata lapopoa o loʻo taoto i luga o se moli lanumeamata mumu. O le laina i luga o le laupepa e tutusa lava le lanu.

Aʻoaʻoga (afi afi)

O le a le mea e ese ai mai Green Orange o le leai o se moli lanumeamata moli, e na o sina ata manifinifi o se petiole pupula e mafai ona iloa.

Cape chlorophytum (Chlorophytum capense)

O le lautele (3 cm le umi) faʻaloloa (toetoe 60 cm) lanu lanumeamata susulu. E i ai o latou foliga lalagaina. I luga o pupuʻu pupuu laiti fugalaau fugalaau papaʻe. O le eseesega tele mai le chlorophytum taufefe o le, o se taunuuga o le fugalaau, e leai ni "fanau."

Chlorophytum o se laau lelei mo le fale, e maua ile toetoe o fale uma. O fualaau suamalie e fafagu lagona lelei ma faamama le ea. E totoina i totonu o pusa pipi poʻo luga o florariums, o vao o le "lanumeamata lanumeamata" e faʻaleleia ai le avanoa ma faʻamalosia lona tulaga ese.

Faitau nei:

  • Alocasia fale. Totoina ma le tausiga
  • Coleus - totoina ma tausi ile fale, ituaiga laau ma ituaiga
  • Oleander
  • Platicerium - tausi fale, ata
  • Duranta - tausiga o aiga, ata o ituaiga ma ituaiga