Laʻau i totonu

Aisea e le tupu ai le anthurium ma le mea e fai

Anthurium - o se fale e sili ona lauiloa i totonu. I le faaopoopo i le teuteu, o se fugalaau aoga tele, e faʻamamaina le ea i totonu o le potu, e pei o se mea faʻapipiʻi. E tupu mai o le anthurium e faʻanoanoa ai tagata e le fuga. I lenei tusiga o le a tatou iloa mafuaaga e le fuga ai le anthurium, ma le mea e fai ina ia fuga.

Tulafono faavae mo le galueaina ma le tausiga o le anthurium

Anthurium e mai vaomatua o Amerika i Saute. E matua le mafai e le laau ona faapaleni le vevela o le eleele, o le susu ma le vevela. Ua tupu e pei o se ogalaau ona o lona lapoa, paʻu, lanu lanumeamata ma lanu lanu enaena e masani ona sese i fugalaau anthurium. O le maualuga o le vao, e fuafua i le eseesega, e eseese mai le 30 i le 100 cm. O fugalaau e laiti, e faʻaputuina i luga o le maualuga maualuga i le foliga o se kiona samasama. O lanu uma e valiina ai laulaau, ma o latou fugalaau o fugalaau nei, e ese le malosi o le tasi i le isi, o le mea lea e fatuina ai se mea teuteu matagofie o le laau. O le fugalaau e tatau ona faʻafefeteina, lea o le a tumau pea ona susu ai le aʻa, ae o le a leai se suavai o le palapala ma aʻa. Anthurium mo le soifua mālōlōina lelei e manaʻomia ai se malamalama mumu ma susulu, vevela i le potu ma fafagaina faavaitaimi. O se mea tāua o le tuʻuina atu lea o se fugalaau taimi malolo ma se mafanafana talafeagai mo lenei vaitau tuputupu aʻe.

E te iloa? I le lalolagi, e sili atu ma le 600 ituaiga ma hybrids o anthurium, ia e eseese ai le foliga ma le lanu o laulaau, faʻapea foi ma le eseesega o le lanu o le lapisi. Le lanu o le gau e mafai ona mumu, paʻu, enaena, toetoe lava uli, piniki, kulimi, paʻepaʻe poʻo le lanumeamata.

Aisea e le fuga ai anthurium

E le mafai ona fuga mai le Anthurium mo se taimi umi (pe leai foi) pe afai o tulaga e tupu ai e le talafeagai mo ia. Atonu e le talafeagai le microclimate, le faʻafefeteina le talafeagai poʻo le le talafeagai le faʻaaogaina o laʻei pito i luga, fufusi tele se ulo, o se osofaiga o meaola faalafua po o le atinaʻeina o faʻamaʻi. E tatau i le tagata e teu vine ona iloilo ma le totoa tulaga e tupu ai le anthurium, fuafua le mea sese, ma faia taumafaiga uma e foia ai lenei tulaga.

Faʻaleagaina o le microclimate

E lagona lelei Anthurium i le vevela o + 18 ... + 25 ° C. O le mafuaaga lena e le talafeagai ai le togalaau i fafo i le tau. E le fautuaina e ave le fagu i le taumafanafana, e pei ona faia i isi fugalaau, i luga o le terrace poʻo le lotoa, aua e le mafaamatalaina le tau, ma e le taliaina e le anthurium se paʻu le tumau o le vevela i lalo ifo o le 13 ° C.

I le tau mafanafana, ua seti le laau ina ia le maua ai le la. E mafai ona puipuia le fugalaau mai ave o le la e ala ile ufiufi o le faamalama ma se ie puipui. E le taliaina e Anthurium le ea vevela. O le mafuaʻaga lea o se nofoaga e le talafeagai i le taumalulu mo ia, o le nofoaga lea o le ipu i tafatafa o maa poʻo mea faʻavevela.

Saili po o fea ituaiga ituaiga o anthurium e lauiloa i tagata fai togalaau.

I le vevela o masina o le taumafanafana, e manaʻomia le susu o le vaomatua i le ea. E fautuaina le suluina o le fugalaau i le vai i vaitaimi o le lua pe faatolu i le vaiaso. O lenei faiga e mafai ona faia i se pulumu (moli) pe na o le tuu o le laau mo ni nai minute i lalo ole taʻele masani.

Faʻamama le faʻaleleia ma feusuaiga

O le isi mafuaaga mo le leai o se ola anthurium - le tatau ai le fuālaʻau. Afai o le fertilizing o loʻo i ai le maualuga o fua o le nitrogen, o le laau e vave ona tupu na o laulaau, e tupu ona o le tapulaa o le fauina o fugalaau.

E taua! I le taumafanafana, e fafagaina le anthurium i lalo o le aʻa i vaiaso uma e lua, i masina o le taumalulu, o le tele o laei e faʻaititia, e na o le tasi lava laei e lua masina e lava.

Pusa le talafeagai

Afai e le totogo le laau (tuputupu ae le lelei) mo ni nai tausaga, masalo o se faailoga lea e tatau ai ona toe totoina i totonu o se fagu telē ma eleele fou. O le faasolosolo saʻo e toetoe lava o taimi uma e aumaia ai taunuuga lelei.

Faʻafefea ona suia le anthurium:

  1. O le mea e sili ona fetaui lelei mo le eleele o le aiga o orchids poo bromelia, e mafai ona faatauina i faleoloa togalaau.
  2. I le pito i lalo o se mea fou, sili atu le manaia nai lo le tuai, ipu, tuʻu se alavai o le alavai e le itiiti ifo i le 4 cm. O le tafe o le a taofia ai le afaina o palapala i totonu o le ulo ma le aʻa o le aʻa. E pei o le alavai, e mafai ona e faʻaaogaina paʻu omea, fasi vaega o le kele poʻo ipu ipu. I le pito i lalo o le ulo e tatau ona tuʻuina atu ile tasi poʻo le sili atu foʻi pu mo le tafe vai. I le pito i luga o le kiona, ua tumu le ipu i le mea e fai mo le totoina o le anthurium i le 1/3 o le aofaiga atoa.
  3. I le taimi lava e tatau ai ona e vavaeeseina le ufiufi o le eleele i aʻa mai puipui o le fagu tuai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona faigofie ona tuʻituʻi fafo o le ulo i le togi o se naifi poo se naifi i le va o puipui i totonu ma le paʻu palapala.
  4. A uma ona vaeluaina le paluga eleele, ona faapipii lea o le ulo i le 45 tikeri ina ia mafai ai ona faalautele le ufiufi o le eleele. I lenei tulaga, e tatau i le tagata fugalaau ona taofi le fugalaau ina ia le malepe i lenei taotoga.
  5. O aʻa e lulu malie le eleele tuai ma asiasia le aʻa ona o aʻa ma pala. Afai e maua i latou, e vavae ese i latou i se manoa malosi po o se faga laufanua.
  6. I le isi itu, ua tuu le togavao i le ogatotonu o le gaosiga o le toto fou ma o aʻa ua lilofia i palapala. O le aʻa o se fugalaau e le tanumia i le eleele. O le palapala e faʻataʻaliʻoliʻo le fugalaau pe a uma ona faʻavasegaina sina faʻapipiʻiina ma faʻafefe lelei.

E te iloa? Anthurium o se laau toto i le vaomatua, vevela ma vevela vevela. O nisi o ituaiga vao eseese e mafai ona feʻaʻei laau i le malamalama ao latou tuputupu aʻe.

Maʻi ma faʻamaʻi

Anthurium e masani lava ona mafatia mai faʻamaʻi pipisi, ae o nisi taimi e tupu ai faʻamaʻi pipisi.

Malosiaga afaina o anthurium:

  1. Phytophthora - e aliali i totonu o laulaau i laulaau, e masani ona alualu i luma mai le aʻa i luga o laina agai i luga. E ono mafai foi ona atiaʻe le lanu gutu, lea e mama ai le lanu ma e le pine ae maeʻa.
  2. Roto - E foliga mai o lanu samasama-enaena i le pito i fafo o laulaʻau ma faʻaputu fuifui o loʻo i luga o le laupepa. O laʻau ua afaina ua vavae ese i tafatafa o le eleele ma, afai ua maeʻa le maʻi, aveese le vao atoa.
  3. Mealy dew - faʻamaʻi faʻamaʻi, o faʻamaoniga e faʻaalia i paʻe paʻe paʻepaʻe paʻu. O le fatu o Mealy e taofia ai le tuputupu ae o le anthurium ma a mavae sina taimi e tau atu i lona oti.

Ina ia puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, e mafai ona sosolo le anthurium i le sipuni poʻo le silati faʻasalalau, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o fualaau faʻamaʻi pipisi: "Faʻasaʻu", "Prestige", "Horus", "Fitosporin-M", "Tiovit Jet". O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i se suiga e le masani ai i le lanu i laulaʻau poʻo fugalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, mosaic patterns with green, gray, brown or red rings. E leai se fofo mo faʻamaʻi viral. E tatau ona faʻaumatia laau totō (e susunuina).

E taua! O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e salalau mai le laau toto e totoina e faʻamaʻi manu niniʻi.

Anthurium pests:

  1. Aphid - tamai iniseti o loʻo nonofo i 'aʻai tetele, suʻe laʻau vaovao, lea e oʻo atu ai i le oti o lau. Aphid e ufiufi le laau i lana pule faasee, o le sua o le meli. Aphid excretion e ufiufi laulaau, ma puipuia ai le gaogao - o le faagasologa masani o laau ola. E televave le tele o meaʻai, o lona i ai i luga o le fugalaau e maua ai laulaau samasama. E mafai ona fufuluina aphids i se vaitafe, mo se faataitaiga, i totonu o le taele i lalo o se vai, pe mafai foi ona fufulu fasi laʻau ma ni sipuni i se omomi, ma faʻasusu i le fasimoli. E mafai foi ona e togafitia le laau i luga o le laulaau i luga ole laulaau po o vailaau iniseti, e pei o le "Aktara", "Fesootai", "Aktellik".
  2. Umi o le motu - iniseti laʻititi laʻititi ma le umi o le tino e le sili atu i le 0.6 mm. O tagata matutua matutua o loʻo i ai se lanu uliuli o chitin, ma o tagata laiti ifo e manino. O lenei meaola e faigata ona iloa e aunoa ma se tioata tetele. O le upega taʻavale le pito i lalo o laʻau ma i le axils o taʻai ua molimau i lona i ai. O le atinaʻeina o siaki e sili ona lelei i le maualuga o le vevela i totonu o le potu ma le ea malulu; o le mea lea, i le taimi o le siakiina o le siaki, e tatau ona faʻaitiitia poʻo le faʻaitiitia foi le humidification o le ea ma faʻaitiitia ai le vevela ile fale. Mo lo latou faʻafanoga faʻaoga togafitiga o le vao ma iniseti: "Taofi Tick", "Actofit", "Antikleshch."

Isi mafuaaga

O se tagata nofo i le vaomatua i tulaga talafeagai e fuga mai 9-10 masina i le tausaga. O se tasi o tulaga o le fugalaau o le fua lea o le vaitaimi o le anthurium. Ina ia paʻu i totonu o se vaitaimi malolo, e manaʻomia e le fale le faʻaitiitia o le vevela i le + 16 ° C mo le 2-2.5 masina.

E taua! Ina ia faamalūlūina le vai i totonu o se suāvai, e mafai ona e faʻaopopo i ai nai mataua o le sua o le tipolo.

E fiafia Anthurium i le malamalama susulu, ae le talia le avanoa e susulu ai le la i luga o lau. Afai mo se taimi umi o le malulu atoa, e le mafai ona e faʻatali mo le fuga. O se fagu e iai se fugalaau e mafai ona tu i luga o le faamalama sill pe faʻafeagai ma le faamalama ina ia maua ai le inisiua atoa. Soo se faamalama, e oo lava i le itu i matu (faatasi ai ma ni tapulaa), e talafeagai mo lona totoina.

O le a le mea e fai e fuga ai anthurium i le fale

Afai e saʻo e fuafua le mafuaʻaga e le fuga ai le tagata nonofo i meaola, o le a faigofie ona faasaʻo le tulaga mo le lelei.

O le a le mea e tatau ona faia i le anthurium fuga:

  1. Le malamalama sese. E talafeagai le tuʻuina atu o le fagu i se fugalaau i le nofoaga e susulu ai le moli. E tatau ona filifilia ma le faʻaeteete le nofoaga o le anthurium, aua o le la tele e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le leai o se fugalaau, ae faʻapea foi i le suʻesuʻeina o laulaau poʻo le foliga mai o lanu enaena pei o mumu i luga o latou. A maeʻa ona faʻaaogaina le laau i le isi, itiiti le la, ia laʻau e toe foʻi i la latou lanu masani mo ni nai aso.
  2. Faʻamasa le talafeagai. Anthurium e fiafia i le faʻaleleia o le faʻamafa. Ae afai e te faʻaaogaina i le faʻavaivai, ma o le palapala i totonu o le ulo e amata ona susu, o aʻa o le a amata ona pala. O le a taofia foi le tupu. Ina ia le mafai ona lolovaia le laau, e le tatau ona fafaga vai inu i le 2-3 aso. E aoga le metotia: pe a faʻamago le palapala, e tusa ma le masina o le a saunia le laau mo le totoina vave.
  3. Suavai malosi. E taua foi le lelei o le suavai. I le mea e tatau ai, e tatau ona fafaga le anthurium i le kuka, ma faʻamalo le vai. O le laau e afaina mai le vai malosi ma maua ai le maualuga o meaʻai o le calcium ma le magnesium. O mea leaga uma le mama e mou atu pe a kuka. O le vai vai masani, lea e sasaa i totonu o le vai e mafai ma vave ona tuʻuina i lalo o le aʻa, e mafai foi ona afaina ai le anthurium. E tatau ona faʻatumu le tane taʻavale i le vai ma alu mo le faʻavae, ma faʻaaoga le aso e sosoo ai. E mafai foi ona e suʻeina fugalaau i vai mama.
  4. Le malamalama e le lava. Anthurium, faʻapipiʻi i luga o le windowsill north, o le a le fulafula e aunoa ma se faʻamalamalamaga faaopoopo. O ia faʻamalamalamaga e mafai ona faʻatulagaina e ala i le faʻapipiʻiina o se moli puipui poʻo se moli faʻamalama ma se "neck" e mafai ona faʻaaogaina. E fautuaina le tuʻuina o se velala poʻo se moli uila lanumoli lanumoana-paʻepaʻe i se mea eletise.
  5. Nofoaga e le talafeagai. E mafai ona e gaoioi le laau i le avanoa, atonu e le fetaui ma le nofoaga. E fautuaina le siitia o le fagu mo le 10-14 aso i le isi, nofoaga malamalama lelei (sili atu i le windowsill) ma matamata i le laau, atonu o le a amata ona lafo ese ia fugalaau.
  6. Laei le saʻo. E le mafai ona e faʻaaogaina meaai faʻatasi ma le maualuga o mea o le gaʻo. Afai e manaomia e le laau le faʻasaina, o le a sili atu ona lelei le faʻaaoga o le faʻamala, mauʻoa i le phosphorus ma le potassium, ae faʻatasi ai ma se fua faatapulaa o le vevela. E mafai foi ona e fafagaina fualaau aina i le natura, fugalaʻau, pei o falesa o le kofe po o fuamoa fuamoa. E le lava nei mea faʻamaʻi e fai ai le eleele, ma e tatau ona faʻafefiloi ma le eleele. Ina ia faia lenei mea, o le pito i luga o le eleele i totonu o se ulo ma se fugalaau ola e aveeseina ma le faaeteete ina ia le faaleagaina le aʻa, ma fefiloi ma fugalaʻau masani, ona toe foi mai ai lea i totonu o le ulo.

E te iloa? O laau toto ua totoina i totonu o le fale, faamama le ea mai le vevela, asu sikaleti, avea o se ituaiga o fuālaʻau fuā.

Fautuaga aoga mai le au fai togalaau

I le togalaau a le aiga o loʻo i ai le tele o togafiti, o le faʻaaogaina o le a faafaigofie ai le tausiga o laau toto:

  1. I le pito i luga o le palapala eleele ua le vave vave ona mama, ua lilofia i le mulch. E pei o le mulch, e mafai ona e faʻaaoga lau lauti momoe, fafie.
  2. E mafai ona faʻafefeteina fugalaau fugalaau e le gata i le susu i lalo o le aʻa, ae faʻapipiʻi foi se uila mo i latou. O se fulufulu ma le umi o le fulufulu mamoe e faʻaaogaina e pei o se uila, e tuʻuina le tasi pito i totonu o se fagu vai mo le faʻasusu, ae tuʻu le isi i totonu o se fagu, i autafa o le mea totino. O le fugalaau lava ia e faatonutonuina ai le suavai, ma tosoina le vai i totonu o le pakiaka pe a manaʻomia. Faʻatasi le faʻavaivai o le a foia ai le faʻafitauli o le faʻavaivai i le umi o le toesea o tagata e ona.
  3. Ina ia mafai ona togafitia se vao vao i le taumalulu ma aua le ave i fafo i le malulu, e fautuaina e tuu se taga palasitika tele i le pito i luga o le vao, ona fuʻeina lea o se moli mai le siaki ma le iniseti. O le fugalaau e togafitia e tumau pea mo le 3-4 itula, pe a maeʻa ona aveese le ato ma faʻamalu le lau o le laʻau i vai i lalo o le fagu.
O faifaatoaga e maua sina poto masani e masani ona fia iloa pe faapefea ona fai le anthurium fuga. E i ai auala faʻapitoa, ma e fautuaina e fomaʻi e faʻavaitaimi vai vai i le vai fefete. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le tasi lita o le vai e solo 50 g o le fefete fou, ona sua lea o laau i lalo o le aʻa. E faʻaaoga vave le fofo i le taimi lava e uma ai sauniuniga. E i ai foʻi faʻamatalaga i luga o le fafagaina o anthurium ma le susu, lea e faalua i le masina. Aʻo le fafagaina susu o loʻo faʻafefiloi ma le vai 1: 1.

Mea sese masani pe a tupu le anthurium

O tausiga le lelei e le mafai ai ona fuga le laau.

Faitau foi pe aisea e lanu ai laulaau i le anthurium.

Afai o le anthurium ua taofia le fugalaau, o taimi faapena e mafai ona taofia ai lona fuga:

  • leai se malamalama malamalama;
  • susulu malamalama i luga o laulaau;
  • o le laau e leʻi i ai i se taimi malologa;
  • fafagaina soo pe masani foi;
  • le atinaʻe o faʻamaʻi;
  • le i ai o meaola faalafua;
  • sili atu le suauu i totonu o le palapala poʻo le le lava o isi meaʻai.
O laulaau lanumeamata lanumeamata, lanu lanu eseese o papa ma samasama samasama o le a teuteu ai soʻo se fale. O le tagata e teuteu vine, i le tuʻuina atu o le togavao ma le tausiga lelei, e mafai ona manuia le anthurium i totonu o le fale mo le tele o tausaga.

Vitio: aisea e le fuga ai Anthurium