Laʻau

Echinopsis - fugalaau matagofie i luga o vae

Cactus echinopsis o se tasi o laau sili ona lauiloa i le aiga o Cactus i aso nei. O ana lanu manaia tele na ufitia ai maa papaʻe o Andes i Bolivia, Peru, Atenitina ma nisi o itulagi o Pasila. O se mea uiga ese o fugalaau lanu eseese o lanu eseese i vae uʻamea. O i latou, e pei o anetena, e taʻitaʻia i itu eseese. I le tausiga lelei i le fale, e fuga mai pea echinopsis ma fiafia i latou e ona le lanu susulu.

Echinopsis

Faamatalaga faʻatau

Echinopsis (echinopsis) o se mea faʻalelei, faʻavavevave le cactus. O loʻo i ai se vailaʻau lelei e atiaʻe, lea o loʻo i luga o le pito i luga o le eleele. O le aʻa e seasea mafai ona ufiufi i auala masani. A o laʻitiiti, e manaʻomia se foliga faʻapitoa, ae e faasolosolo lava ona alu ese. I le pito i luga o le 'au o loʻo i ai ni pito i luga o le' eletise e ufitia faʻatasi ma isoles. I nei isola o loʻo i ai ni mea papaʻe ma e iai ni laʻau faʻamalosi, saʻo pe faʻapipii.







O le fuga o le echinopsis e amata i le tautotogo ma e mafai ona oʻo i le ono masina. I le vaitau lenei, o fugalaau e iʻu i le 15 cm le fuga i tafatafa o itu o le pito i luga o le ogaumu. E i ai se vae umi i le foliga o se masini pulumu e oo i le 20 cm le umi. paolo. O nisi o meaʻai e fufulu ese ai se manogi manaia. I le ituaiga, e iai ituaiga eseese ma fugalaau ma ao.

A uma ona toto i luga o vae, o fualaau aina laiti e fusifusia. O le pulupulu suamalie o loʻo i ai le tele o fatu lamolemole ma se paʻu lanu uliuli ma susulu.

Ituaiga o Echinopsis

O le fugalaau Echinopsis e silia ma le 50 ituaiga. E tele ituaiga o laau toto o lenei laau ua gaosia foi. I le fale, na o nisi oi latou ua matutua.

O le Echinopsis o se pulou. O le laau faʻatasi ma se vaʻaiga lanumeamata lanumeamata e ufiufiina i luga o ripa e 10-12. O atulaulau e mafai ona sinasina, siliva po o le uliuli ma e iai ni pulumu lanu samasama. O fugalaau e pei o le fugalaau e iʻu i le 10 cm le umi i luga o le ogalaau e tusa ma le 25 cm le umi. O paʻu e valiina i lanu paʻepaʻe poʻo le lanu piniki.

Echinopsis tubular

Echinopsis o auro. Luga lanumeamata lanumeamata e ufitia i galu loloto. I pine e masani ai, e iai ni pine saʻo e tusa ma le 1 cm le umi. Fugalaau e iʻu i le 4-6 cm le fuga i luga o laʻau umi. E valiina paʻu i samasama ma moli.

Golden echinopsis

Echinopsis Airies. O se vaega tele o le lanumeamata lanumeamata e aofia ai 11-18 lavelave lavelave. O nei motu e faʻapipiʻiina i se faaputuga tupe siliva, lea e le mafai ona pipiʻi ai ni nila pupuu. Paʻupaʻepaʻepaʻepaʻepaʻepaʻepaʻepaʻe ma se fugalaau lanu lelei e oʻo i le 25 cm.

Echinopsis Airiesa

Echinopsis Huasha. O le laau ua umi ona pulapula lanumeamata. E mafai ona saʻo pe faʻaulu. I luga o le ivi o loʻo i ai le tele o isoles ma se paʻu o le terracotta ma le manifinifi, o le vavao umi. O le pito i luga o le au e faapaleina i ni fugalaau i luga o se vae lautele ma puupuu. Petals e moli pe mumu.

Echinopsis huasha

E tusitusi Echinopsis. O se laau e iai se lanu lanumeamata lanumeamata ma se limite e oʻo i le 25 cm. E aofia ai 8-14 faʻamaufaʻailoga faʻamau ma vaʻaiga loloto. Ole laititi ole isoles e ufiufi ile lauulu pupuu ma manulele paepae. Pink poʻo le mumu lanu o fugalaau e tu i luga o le masini sosoʻo 22 cm le umi.

Echinopsis acutifolia

Echinopsis o le fatu. O le laau faʻatasi ma se vaʻaiga lanumeamata lanumeamata lanumeamata e ufiufi i afaina. Spines e i ai i ni vaega toalaiti i motu. I luga o se vae umi, manifinifi ma e masani ona lolofi, o se fugalaau lapoʻa ma fuga lanu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe.

Echinopsis hybride

Echinopsis subdenudate (afa-le lavalava). E oʻo lava i se tagata matua e i ai se mea faʻapitoa o le lanu lanumeamata lanumoana. O lona lautele e tusa ma le 12 cm ma le maualuga e 5-9 cm. I latou taʻitasi o loʻo i ai se tau e tasi le 2 mm le umi. I le tautotogo, fugalaau fugalaau fugalaau i luga o le laau ma se paʻu e oo i le 20 cm le umi.

Echinopsis subdenudate (afa-le lavalava)

Faiga Faʻavae

O le toe gaosia o le echinopsis e faia i le metotia o le totoina o fatu po o le totoina o tamaiti. E ese le vavaeina o faiga i le tautotogo. A o faagasolo le aso latou te faʻamaluluina i le ea seia oʻo ina faia se kiriata manino. Ona tatau loa lea ona e tuleiina le fana i totonu o le oneone susu ma lagolagoina. O le faʻavaeina o le faagasologa e 1-2 vaiaso, mulimuli ane e mafai ona totoina ma le totoa ia laau toto i se nofoaga tumau.

O fatu e totoina i le masina o Mati i totonu o se pesini ma le oneone ma le oneone. O le eleele e tatau ona faʻatalanoaina muamua. Ua susunuina fatu mo le tele o itula i le manganese, ona tufatufaina atu lea i luga o le eleele susu. O le ipu ua lilofia i se ata tifaga ma teuina i se nofoaga mafanafana (+ 18 ... + 20 ° C). E tatau ona faʻafefeteina ma faʻamamaina le palapala. O pine e afaina pe a uma le 15-20 aso.

Suiga

Mo le totoina o le echinopsis, e tatau ona e filifilia ni ipu lapopoa ma papaʻu. Suʻega o laau totō matutua e faʻatinoina ile 2-4 tausaga. O le eleele mo le cactus e tatau ona i ai se aofaiga tele o oneone, kalaupapa ma mea tetele gaosi. E mafai ona e faʻapipiʻi piliki, perlite, kalaupapa i le maeʻa maeʻa o cactus palapala.

I le taimi o le gaosiga, e taua le aveeseina ma le faʻaeteete o le eletise tuai ina ia aua le faʻaleagaina aʻa o le fugalaau. I totonu o le vaiaso pe a uma le gafa, e le fautuaina le echinopsis e faʻafeinu.

Tausiga Tausi

I le fale, o le tausiga o echinopsis, e pei o le tele o cacti, e faigata.

Malamalama O le fugalaau e fiafia i potu susulu ma itula uumi. Ae ui i lea, e tatau ona masani i le mata o le la e faasolosolo malie ina ia le maua ai le mumu i luga o le paʻu. O le ae manaʻomia foi le puipuiga mai le taumafanafana i le aoauli.

Lulu Echinopsis e le fefe i le vevela. I le taumafanafana, e lagona e ia le sili i le 25 ... + 27 ° C. Mai le ogatotonu o le taumalulu e fautuaina e amata faʻaitiitia le vevela o le ea ma aumai i le + 6 ... + 10 ° C. O lenei mea o le a mafai ai e le cactus ona malolo ma fausia se numera tele o fugalaau.

Totogi. O le malo malosi ma se paluga o meaʻai e puipuia ai le aʻa mai le vevela tele o le susu, o lea e lelei ai le fugalaau e tusa lava pe vevela faʻamafanafana. E fautuaina e fufuluina echinopsis i taimi uma i lalo o se vai mafanafana e aveese ai le pefu.

Faʻasa. O lenei cactus e faʻafeiloaʻi sina lamala sili nai lo le lolofia o le eleele. E oʻo lava i le vevela o le tau e faʻafefe ai ile 1-2 taimi i le vaiaso, ina ia maua e le eleele le taimi e faʻamago ai ile afa. I le taumalulu, e le sili atu ma le tasi i le masina le susu o le eleele.

Fertilizer. Mai Mati e oo i le faaiuga o le fuga, o le a aoga Echinopsis mai le fugalaau. O se vaifofo ma le pito i luga o le mineral mo le cacti e faʻaaogaina i masina taʻitasi i le palapala. I le taumalulu, e tatau ona taofi fugalaʻau, a faʻapea e ono pala le aʻa.

Maʻi ma faʻamaʻi. Echinopsis e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Na o le lolovaia o le eleele, o le atiina ae o faʻamaʻi faʻaleagaina e mafai. I lenei tulaga, e tatau ona suia le lalolagi i le tele e mafai ai ma le laau, togafitia i le fungicide ma faaitiitia ai le faasusu.

Mai lea taimi i lea taimi, i luga o le mea e mafai ai ona e vaʻaia ni faailoilo o moli vavaveveve poʻo mealybugs. Faatasi ai ma le fesoasoani a iniseti, e mafai ona vave faʻaumatia le faafitauli.

Cactus fuga