Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona fuafua le faʻamaʻi o le mycoplasmosis i moa, pe faapefea ona togafitia, pe faʻapefea ona puipuia

O pou, pei o isi manulele, e maʻi foi. O faʻamaʻi pipisi o manu felelei i totonu o manulele e sili ona lamatia, talu ai e tasi le tagata maʻi e mafai ona pipisi ai isi tagata mo sina taimi puupuu. O le tele lava o taimi mai moa faʻamaʻi o loʻo maua i le mycoplasmosis. Mafaufau pe o le a le mea e tupu ai lenei maʻi, ma le auala e taulima ai.

Faʻailoga faʻamaʻi

O le mycoplasmosis o se malulu masani lea e aʻafia ai le tele o ituaiga o moa. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e telegese le umi, o le siʻitia o le vaitaimi e oʻo atu i le 3 vaiaso. O lafumanu uma e mafai ona pisia i se taimi pupuu, talu ai o manulele ua uma ona toe faʻaleleia, o se punavai o se faʻamaʻi mo se taimi umi, lea o le a tuʻuina atu i fafo atu o le siosiomaga. I le pito i luga o lena, o fuamoa na faʻatuina ia palapala e mafai ona faʻasalalau le faʻamaʻi i totonu o le moa moa.

E taua! O le tele o taimi o le mycoplasmosis maʻi maila. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o la latou puipuiga faʻaleagaina e vaivai ona o le maualuga o le tuputupu ae ma le tulafono o le faʻailoga. O le olaga faaletino o se taunuuga o lenei maʻi i totonu ia i latou e faateleina i le 30%.

Mafuaaga o le faamai

E tele taimi e tupu ai lenei faamai i le "bouquet" ma isi siama siama ma viral, ma tulaga le talafeagai mo le tausiga o manulele e fesoasoani i lona atinaʻeina: le lelei o le ea, le lelei o le tumama i totonu o le falemoa, le lofituina o manulele.

Oʻi faʻamaʻi - o latou faʻamatalaga ma togafitiga.

O mafuaaga o le maʻi e mafai ona avea ma mafuaaga nei:

  1. O le mea sili ona leaga mo le faasalalauina o le mycoplasma o le manulele lava ia, o loʻo maʻi ma i le taimi nei o le tale poʻo le momoe, ma faʻaaoga foi meaai poʻo vai mai i tagata masani ma tagata inu.
  2. O le muamua o manu felelei uma lava e ola aʻe i luga o manu ma avea ma avega o lenei faʻamaʻi.
  3. E amata ona afaina ia chickini e oo lava i le tulaga o le pepe, e pisia e se moa maʻi.
  4. Faʻaleagaina le puipuiga o se faʻamaumauga o le tauʻaveina o faʻamaʻi poʻo i le popofou e mafua ai ona afaina le manulele i le maʻi.
  5. O se manaia mafiafia ma, o se taunuuga, o se tino ua vaivai ua avea ma taulaiga mo siama siaki-siama.
  6. O le faʻamalosi malosi poʻo le fefe e mafai foi ona oʻo atu ai i faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

O le gasegase o lenei faʻamaʻi e faigata tele ma aʻafia ai le tulaga o le puipuiga, ma le isi, o le umi e maʻi ai le manulele, o le itiiti foi lea o lona avanoa e toe faʻaleleia ai. O le pasene o faʻamaʻi i tupulaga talavou e maualuga atu nai lo tagata matutua. O le mea lautele, o faʻamaoniga, togafitiga mulimuli ane ma le gasegase o le faʻamaʻi lava ia e faalagolago i le matua o le moa, o le tetee o le totoga ma le puipuiga tuusao.

Saili po o le a le mea matautia ma le auala e togafitia ai faʻamaʻi o moa e pei o: colibacteriosis, pasteurellosis ma le maʻi Newcastle.

O le mycoplasmosis respiratory causes mafuaʻaga nei:

  • manava malosi, tale ma e oʻo lava i le vevela;
  • leai se tuinanau ma, o se taunuuga, gau o le mamafa;
  • lafoaʻi o le ulu o le lauulu gutu;
  • faateleina le faalialiavale o mata poo lo latou fafaga;
  • o se tulaga o le le mautonu ma nisi o le puipuiga;
  • tuai i le tuputupu ae o le moa.
Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, o le a faʻafefeteina sooga ma o le manulele e amata ona vaivai i le taimi o le gaioiga.
E te iloa? Le numera o moa a le aiga i le 3 taimi le numera o tagata i le paneta.

Faʻailoga

Talu ai o faʻamaoniga e tali tutusa ma le malulu poʻo le bronchitis masani, na o se fomaʻi e mafai ona faia se faʻamaonia saʻo. E mafai ona ia faia pe a uma ona suʻe suʻega i auala nei:

  1. O le suʻeina o le toto, e taʻua o lona tino, e faʻaaoga ai se suʻega faʻamalolo.
  2. Paʻu o mea faalilolilo e faʻaaoga ai se ipu Petri, lea ua tumu i agar.
  3. Polymerase faʻasologa. O lenei metotia e fesoasoani e fuafua ai le ono tulai mai o le faʻamaʻi aʻo leʻi amataina.

Togafitiga metotia

E na o se fomai faapitoa e mafai ona filifili le togafitiga saʻo. Na te faia lenei mea pe'ā uma ona iloa se faʻamaʻi ma fai se mea e iloa ai. O le mea e ave i ai le faamuamua e tatau ona puipuia ai manulele maʻi.

Tupe na faatauina mai

Ina ia mafai ona togafitia lenei maʻi, e tatau ona faʻaaoga vailaʻau faʻasaina e sili ona maualuga: Farmazin (1 g mo le 1 l), Enroxil (1 ml i le 1 l), Tilmikovet (3 ml i le 1 l) poʻo le Tilsol-200 "(2.5 g i le lita). O fualaau nei e togafitia ai manulele uma lava, e tusa lava po o le a le i ai o faʻamaʻi o le maʻi. O se tali o soʻo se tasi o nei tupe e tuʻuina atu i manulele e faʻavae i luga o le manaoga o le vai i le aso atoa (200-300 g i le 1 manulele). O le vasega o le ulufale mai e 5 aso.

O le a manaia le iloa po o le a le mea e manaomia e moa vitamini mo le faʻatauina o fuamoa.

O taunuuga lelei e faʻaalia i togafitiga lea e tuufaatasia ai vailaʻau e lua: "Furacycline" ma "Immunobak". O le fua o le muamua o le 0.5 g i le 1 kilokalama o le mamafa o le mamafa, ma le lua o loʻo tuʻuina atu i le fua faatatau o 3 inumaga i le 1 tagata taitoatasi. O le tuufaatasiga e faʻatautaia e ala i le gutu faalua i le aso. Faʻaauau auala - 5 aso. Afai e le faʻatagaina e le faʻamaoniga saʻo, ma le laveaiina o le manulele, e mafai ona togafitiga togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi, o lona aoga na tofotofoina e faasaga i le tele o siama ma siama. O togafitiga e sili atu ma le vaiaso (fafagaina) ma faia i auala nei (filifiliga):

  1. "Eriprim" (1 g i le 1 lita o vai).
  2. "Macrodox-200" (1 g i le 1 lita).
  3. "Tilodox" (1 ml i le 1 l).
  4. "Gidrotriprim" (1-1.5 ml i le 1 lita).
E taua! I le taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau e le mafai ona 'ai fuamoa po o aano o manufelelei. E mafai ona fai lenei vaiaso i le vaiaso talu ona uma le aʻoga o le tagofia o fualaau.

Faʻatau auala

O faifaatoaga oe ua feagai ma faafitauli faapena e fai mai e le mafai ona taulimaina le mycoplasmosis e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau. Na pau le auala e faʻateleina ai le faʻamaʻi e mafua mai i le manava po o isi mafuaʻaga o le fafagaina o manulele ma susu susu. O le a le fofoina ai i latou, ae o le malosi malosi o le a mafai ona taofiofia ai faailoga, o le a alu le faamaʻi i se tulaga tumau ma o le a faamuta le afaina o isi manulele. O fualaau o togalaau (St. John's wort, o le falaoamata, suauu, chamomile, sana siliki) e mafai ona faʻaaoga e fai ma fesoasoani.

Puipuiga

Mycoplasmosis o se faʻamaʻi e sili atu ona puipuia nai lo le taumafai e fofo. O le mea lea, e taua tele le taulai atu i le puipuiga o faʻamaʻi pipisi. O fua faʻatatau nei o le a fesoasoani e puipuia ai le osofia o le faʻamaʻi:

  1. Vaʻaia. O le tui e faia faʻatasi ma se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻiina o le mycoplasmosis, lea e mafai ona faʻatau i se falemaʻi vailaʻau. O se taunuuga, pe a mavae le 3 vaiaso, e atiae e le manulele le puipuiga, lea e tumau mo le tusa ma le tausaga.
  2. Puipuini mo manu fou (mauaina) manulele. E le itiiti ifo ma le 40 aso.
  3. Faʻatauina o meaola laiti po o vela vevela i totonu o faatoʻaga lelei.
  4. Faʻaauau le tausisia o tulaga uma o mataupu.
  5. Faʻamāina mamā o le otaota ma le faʻasologaina mulimuli ane o le moa moa.
  6. Tuuina atu o eseesega i le taumafataga e puipuia ai le puipuiga o manulele.
E te iloa? O le faʻavaeina o fuamoa i totonu o le moa e umi pe a ma le aso, poʻo le, 20 itula. I le taimi lea, o le fuamoa e faʻapupula i polotini ma isi fagu.

Taunuʻuga o le faʻamaʻi

E ui i le mea moni o le mycoplasmosis i moa e mafai ona faʻamalolo, o loʻo i ai pea taunuuga o lenei faʻamaʻi:

  1. O le taufaʻatau e mafua mai i le ulu atu o siama i fuamoa na talepeina e se manulele maʻi. E le mafai ona faʻaaogaina ia atigipusa mo le fafagaina o moa.
  2. Mo tagata, e leai se lamatiaga o le siama. Ae ui i lea, o le aina o aano o moa ua maliu ona o le faʻamaʻi e le fautuaina.
  3. E talitonu tagata popoto e ui lava o le fualaau oona e fesoasoani e aveese le faʻamaʻi, o le siama e tumau pea i totonu o le tino. O le mea lea, e tusa lava pe maeʻa le toe faʻaleleia, e sili atu le lelei o le moa e tuʻuina atu mo aano o manu (ae le muamua muamua nai lo le vaiaso talu ona maeʻa togafitiga).

Faitau foi e uiga ile auala e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o moa lapisi.

Mycoplasmosis o se faʻamaʻi tuga lea e ono afaina ai e le gata i moa, ae faʻapea foi le leiloa i le pule o le lafumanu. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faia ni puipuiga ma siaki le soifua maloloina oa latou manulele. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona aloese mai faʻamaʻi matautia.

Vitio: Mycoplasmosis i moa