Faatoaga faatoaga

E le o toe manaʻomia ni tagata faʻatau - Bress Gali o le moa

I sasae o Farani, i le itumalo o Bresse, ei ai se fasi fanua fanua e aofia ai se vaega e na o le fa afe kilomita. Ua na o le pau ia o manulele i le lalolagi oe ua faatagaina e tauaveina le AOC "faailoga lelei" talu mai le 1957. O le faailoga lea o le nofoaga na afua mai ai le manulele.

Manulele manulele lanu sinasina-lanu paʻepaʻe mumu mumu mumu ma ona lanu lanumoana mo lo latou tofo na iloa mai tala o le 1591.

Fai mai le tala, i le osofaiga a Savoys i le taulaga laitiiti o Bug-en-Bresse, na fesoasoani ai Burgundians e faatoilaloina le fili i tagata o le lotoifale. Ma o se faailoga o le lotofaafetai i latou na faasaolotoina, na avatu ai e tagata o le aai ia i latou moa.

Mai i punaoa faatuatuaina ua iloa ai o le Farani o le tupu o Henry IV, ina ua uma ona tofo i lenei moa mo le taimi muamua, na faaalia le naunautaiga o tagata uma i luga o le laulau e le itiiti ifo ma le faa-tasi i le vaiaso ona i ai sea moa.

Ae ui i lea, o lona moomooga e lei taunuu, ma e le mafai ona taunuu, ona e toaitiiti lava ia moa, ma e le mafai ona lava mo tagata uma. Ae e oo lava i aso nei o lenei moa manaia mai Bress o se meaʻai, ma o soo se faleaiga i Farani o le a faamamaluina e talia.

Faamatalaga o Bress Gali

Chickens Bress Gali o se tasi lea o ituaiga e tolu na mafai mo le fausiaina i Europa i sisifo.

O nei moa e fa lanu o lanu: paʻepaʻe, uliuli, lanumoana ma le mumu. Ae o lanu paʻepaʻe ma lanu paʻepaʻe sili ona taatele ma mūmū.

O chicken Bress Gali o loʻo i ai ni aano o manu, o le mea lea, e faatatau i aano o manufasi. O nei moa ua i ai ni fulufulu paʻepaʻe paʻepaʻe, o lanu mumu sesega ma lanu lanumoana. Ata o Bresse - Gali - o se tamaoaiga a le malo o Farani. O moa lanu e iai lanu o le fuʻa a Farani.

O nei moa na aumai i Rusia talu ai nei lava. Latou te fiafia tele i faifaatoaga Rusia. I le avea ai ma se aano lelei o aano o manufasi, o latou o se ituaiga o mea totino e sui. Ae ui i lea, o le aano o le papa e sili atu ona taugata nai lo le suamalie. E tasi le kilogram o ia ituaiga tau moa e tusa ma le 100 pauna.

O le natura o le hens e toʻafilemu i le laiti, ma tagata matutua, toetoe lava a le fefefe i se tagata.

Faʻapitoa

O chicken Bresse - Gali o loʻo sili ona manaia i le lalolagi.

I Farani, o le faailoga lē aloaia o Galio, o lona ata o loʻo tau i tupe siliva. O Falani e agalelei tele i moa o lenei ituaiga ma pe a ola tuputupu ae ma mulimuli i tulafono patino.

I totonu o le 'aufaʻataʻitusi o loʻo i ai le faʻaleleia o laʻau o moa, e na o le tolu i le vaega atoa. O i ai moa ua teuina i totonu o mea e fafaga ai. Pe a tutupu aʻe moa, e tuʻuina atu e faifaatoʻaga tamaʻi moa i le vaitau. A maeʻa lena mea, e tausia e le aufaifaatoaga moa i totonu o le fale mo le masina atoa ona toe faasaʻo lea o manu i le auala.

Bresse capon (eunuch) e taua tele. O loʻo faʻapipiʻi solo solo, pe a maeʻa latou te le toe pepese, aua neʻi solia ni moa, ae latou te 'ai tele ma matua gaʻo.

Latou te fafagaina moa ma le falaoʻo, lea e aofia ai le ivasefulu pasene o saito ma le sana, ma le sefulu pasene o oloa susu.

I le lua masina mulimuli ane aʻo leʻi fasia, o loʻo faʻanofoina moa i se taumafataga faapitoa, lea e aofia ai faʻanofisi faʻanua i le susu, maso, ma faʻafefiloi se salati lanu meamata. Poularos ma capone i le tolusefulu aso ao leʻi faʻaumatiaina ua tapunia i totonu o se potu pogisa ma gaʻo ai iina.

I lenei itu, ua talitonu Farani e le o manu felelei uma e mafai ona taʻua o le Bress. A maeʻa sea fafaga, o aano o nei moa e tofo i le susu, e matua suamalie ma lelei.

O Bressean Capon e lauiloa foi i Farani ona o le fiafia o lenei manulele ua faatulagaina ai e le Falani se moa atoa, ua iloa i le lalolagi atoa. O sea faʻaipoipo i luga o le meaola sili ona lelei e faʻatulaga le Farani i le va o le gaosi oloa talu mai le 1863.

O taʻaloga e faia taʻitasi i le tausaga, aʻo lumanaʻi aso Kerisimasi. O le au faifaatoaga a Bresse eo mai i le talafatai o Burg i le nofoaga tauvaga..

O loʻo tuʻuina i luga o pama ma o loʻo nonoa faʻatasi ma lipine, ua aveeseina i luga o fata ma muamua. I kusi "teuteu" ni atigipulu ina ia mafai ai ona tufatufaina atu gaʻo i lalo o le paʻu o le tino oti. Ona o lea mea, o le tino ua paʻu lemu - le lagisa, lea ua togi i luga o le pusa.

O moa Amrox ei ai se lanu mumu motley. E mafai ona e iloa i taimi uma a latou mea uiga ese i la tatou 'upega tafaʻilagi.

Afai e te le iloa pe faapefea ona mamanuina se potu malolo i totonu o le fale, ona e alu lea iinei: //selo.guru/stroitelstvo/sovetu/dizajn-gostinoj-v-chastnom-dome.html.

O nei moa ua i ai pea se mama i luga o le vae, lea e taʻu mai ai le igoa o le faifaatoʻaga - le gaosiga, lona tuatusi, le faamaufaailoga o le fasi fasimanu, i le mea na fasia ai o ia. E i ai foi se igoa o le nofoaga o loʻo faʻaalia ai le nofoaga ma o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga. Afai o se manufelelei lenei, ona tusia lea o Poularde i luga, ma afai e puʻe, ona tusia lea o Chapon.

O le tagata manumalo o le faifaatoʻaga o loʻo i ai ona tino maliu e fa lea e fetaui ma le sefuluono manaoga o komisi. Mo lenei mea, ua tuʻuina atu ia te ia se fagu taugata na faia mai Secelky porcelain, o se meaalofa mai le Peresitene o le atunuu. O le tali tutusa o le auina atu lea o le tino o le moa sili i Pale.

Faʻasologa o Ata

Matou te tuʻuina atu nisi o ata o Farani. I le ata muamua, o moa laiti o loo savavali i luga o le mutia lanumeamata ma se moa:

Fiafia talavou e saili meaʻai i le vao:

Ma o le auala lea e foliga mai ai le chicken Bress Gali:

O tamaʻi moa ua faʻaputu faʻatasi ma tilotilo i le mea puʻe ma le fiafia tele:

Totoina ma le tausiga

I Rusia, ua totoina ai chickens Bress Gali i faatoaga.

E amata lelei lelei ia chicken Bress Gali. Latou te 'ai lelei ma' ai tele, o lea latou te matua maua ai le mamafa. O latou vae mamā ma susu e tautala mo i latou lava.

Ae o le fafagaina, ua fafagaina i le saito, sana, meaʻai, meaʻai susu, ma greens, ma isi mea faapena ua faaopoopoina i cereal cereals. E matua lelei le fafagaina o pou i le vaitaimi o le tuputupu ae vave mai le 2 vaiaso i le 2.5 masina.

I le taimi nei e sili atu meaʻai o le protein latou te maua. E aofia ai le beets, kāloti, fatu vela poʻo iʻa fagota. Ae o le tele o nei mea o fefiloi fefiloi. Mo tausaga eseese - eseese fafaga. E masani lava, e faaopoopoina vitamini.

O mea o manufelelei i totonu o le moa moa e tatau ona ausia manaoga o lenei ituaiga. I le tau malulu, e tatau ona vevela le moa moa ina ia faatumauina se mafanafana lelei mo manufelelei.

Mo le faʻamafanafanaina o fola, o le vaomago e laina, ae le o le vaomago, e mafai ona e faʻatumu le fola i se kesi po o se pulou. Faʻafefiloi ma le paʻu, e maua ai se faʻamautino masani o le a laveaʻi ai tau faʻaalu.

O paʻu e matua faigata lava, i le ala, o manu felelei e lele lelei i luga o vaʻa. I lenei tulaga, o le lotoa savali, lea latou te savavali ai moa, ua siosiomia e le maualuga o poloka.

Le taua tele mo moa o le usitaia lea o le malamalama.aemaise lava i le taumalulu. Le lelei le malamalama e leaga mo le faʻataʻoto. Hens less rush. O aano o nei moa ua matua suamalie, pele, elite, taugata.

Mo le mauaina o ia aano o manufasi, e tatau ona e fafaga lelei le moa. O le mea pito sili ona taua - e tatau ona faapaleniina meaai. Mo le lelei o le gaosiga o fuamoa, o se vaega tele e faia i se eseesega o taumafa, o se mafanafana lelei mo le puipuia o manulele ma lagolagoina tulaga malamalama.

Uiga

Lafoaʻiina o hens amata amataina fuamoa i se mea e tusa ma le fa masina i lalo o le teuteuga o tulaga. Mo le 30 aso, o se moa e feʻaveaʻi e tusa ma le 28 fuamoa.

O lapisi e le tele tele, e tusa ma le 60 - 65 kalama o le elefane elefoni e masani ona faʻavasegaina. O tausaga taʻitasi, latou te aumaia mai le 180 i le 220 fuamoa. O se faailoga lelei lenei.

Hatching, o fuamoa e ola vave. O le masina o loʻo i ai atoa le fulufulu, o lo latou mamafa e 550 - 560 kalama. I le lua masina, o lenei moa e tusa ma le 1.5 kilokalama. Ma i le fa lona mamafa e sili atu i le 2.5 kilokalama. O le mamafa masani o ia moa i tausaga e sili atu ona aoga e silia ma le 3.5 kilokalama. Ma o le roosters e ola i le 5 kilokalama.

Analogs

I le faʻatusatusaga o le Bress Gali hens e mafai ona taʻuina Dzhirsiyskikh giants. O nei moa ua sili ona taua i le lalolagi. Toa anufe, lelei lelei noskosti. Chickens mai le 200 i le 240 fasipepa i le tausaga. O lenei aano manu. O fualaʻau e fa masina e tusa ma le 2.0 i le 2.6 kilokalama. ua uma ona goto. E tusa ma le 3 - 7 kilokalama e faʻaaogaina i masina taʻitasi e tusa ma le 3.8 - 4.0 kg.

O maikini e amata ona sosolo mai le 6 masina, faʻataʻatiʻe faʻatasi, lelei. O tagata sili o Jirsia o loʻo faʻafeiloaʻi ma o le moa a Bressky. I Rusia, o lenei ituaiga na foliga mai e le o toe mamao.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

I Rusia, o leva o le ituaiga o Bress-Gali e le o le toatele, o lea ua vave tele ai ona talanoa e uiga i le alamanuia, talu ai talu ai nei na latou o mai ai i le atunuu.

O faifaatoaga Rusia o lo o faʻateleina pea le gafatia mo le fausiaina o ituaiga ituaiga moa, faia o ni foga. Ae o Bresse - o le chicken Galsky o se ituaiga o manu felelei lelei tele, o le mea lea o le tufatufaina atu i Rusia o le a le o toe mamao.

I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina le tele o faifaatoaga oe na fanauina pepe moa BressGalsky. Afai e manaʻomia, e mafai ona e mauaina ma faʻafesoʻotaʻi ma tuatusi o faifaatoaga. O nisi nei oi latou na tuʻuina atu mo le faʻatau atu o pusi.

E mafai ona e faʻatauina ia moa:

  • Moscow, Itumalo o Stupinsky, M4 Don alatele 65 km.
    Faʻafesoʻotaʻi: tel. +7 (925) 504-96-31 (e ala ile tofiga). I-meli: [email protected]. Meate Chick Bressy Gal. Laʻau faʻanofoina mai fafo, faʻamuamua, tau - 500 rubles.
  • Bird Village - vasega numera numera 1 i Rusia.
    Mo fesili faamolemole valaau: +7 (916) 795-66-55; +7 (905) 529-11-55. Palu BressGalsky (paʻepaʻe), tau - 2200 rupu. O le tele o moa e 2.5 kilokalama., Roosters - 3.5 kg. Fuamoa 60 gr. O le gaosiga o le gaosiga e 170 - 190 vaega i le tausaga.