Maota, fale mautotogi

"Fugalaau o le alofa" i luga o lau 'upega tafaʻilagi - togalaau o le hibiscus: toe gaosia ma tausia

O le togalaau o le hibiscus o se teuteuga moni o soʻo se fasi fanua. O le le fiafia i le tausiga, o le a ia fiafia i lē e ona ma lana fugalaau fugalaau mo le tele o tausaga.

Hibiscus e masani ona faʻapipiʻiina - vavae ma fatu. O nei metotia e aoga, faigofie: e oʻo lava i se tagata faʻatau vine e mafai ona taulimaina.

O le a vaʻai le tusiga pe faʻapefea ona saunia le eleele ma filifili se nofoaga mo le totoina, pe faapefea ona aʻafia le tipi, ma pe faʻapefea foi ona tausia se laau poʻo se mutia e totōina ile laufanua.

Iloilo foi faafitauli i le taimi o le galueaiina.

Le taimi sili e fai ai

O le filifiliga o le taimi o le tausaga e faalagolago i le auala o le toe gaosia. O le mea lea, o fatugaina e faia mai Ianuari ia Mati. I le taimi o le taumalulu ma o le totogo o le tautotogo o le a ola, maua le malosi, faamalosia. I le matala, ua totōina fatu laau i le ogatotonu o Mei. O seleselega e vavae mai ia Aperila ia Aokuso.

O le masina aupito sili ona lelei o Me: o le laau e tumu i le malosi, o loʻo galue malosi, o le ea vevela e maualuga, ae e leai lava se vevela vevela, tele le susulu o le la. I le taimi o le taumafanafana, o le a mafai e le toto ona ola i lalo ma tuputupu ae malolosi.

Faʻaleleia o le eleele ma le filifilia o nofoaga

  1. Lalolagi

    Mo le lūlūina o fatu ma le totoina o se togalaau o le hibiscus, o le a talafeagai lelei le mea e faʻaaoga ai peat:

    • o se faʻafefiloi o peat ma moss - sphagnum;
    • se paluga o peat ma le perlite;
    • se faʻafefiloi o laufanua togalaau, peʻa, oneone lapoʻa tutusa tutusa.

    Mo le totoina o le hibiscus i le malae vaʻavaʻai e manaʻomia ai foi se eleele malamalama ma susunuina i mea tau meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, laumei, lau lauʻeleʻele, humus, oneone paʻu i le fua o le 2: 2: 1: 1. E fai ma filifiliga: 5% perlite, 45% paʻu mai laupapa, 50% peat.

  2. Nofoaga

    O le nofoaga sili mo le togalaau o le hibiscus i le eria - penumbra, e le taliaina le la susulu malamalama. Ae e le mafai ona e tuu ia te ia i le ata lafoia. E tatau foʻi ona puipuia le nofoaga mai faʻataʻitaʻiga.

E faapefea ona toto fatu?

Fua o le fatu e mafai ai ona maua se laau totogo pe a mavae le 3 tausaga. Muamua e te manaʻomia e aoina ma saunia fatu. A maeʻa le faʻasolosolo o le hibiscus, ona amata lea ona vevela pulu o fatu. Le fua o le vevela - o pamu e amata ona liu enaena. I soo se taimi latou te mafai ona tatala ma pau i le eleele.

A o leʻi aoina fatu, e tatau ona ufiufi le laau i meafaitino poʻo pepa e puipuia ai mai le malepe. A o le lūlūina, e tatau ona faʻamalieina fatu mo le 10 itula i se tagata faʻateleina le faʻaleleia.

Faatonuga i le tulaʻi mai lea laasaga i lea laasaga:

  1. Saunia mea e te manaʻomia mo le luluina: fagu, masini, alavai (faʻalautele le oneone, pebbles, piliki piliki), fatu, sulu i vai, tioata poʻo le palasitika.
  2. O le pito i lalo o le fagu ua tumu i le faʻavaivai, ona - o se palapala palapala.
  3. E tatau ona faʻaleleia lelei le palapala.
  4. E tufatufaina fatu i le mamao i le mamao o le 0.5 cm mai le tasi ma le isi, ma o se fasi lamolemole o le mea o loʻo sulu i luga, o le fatu e 5 mm loloto.
  5. Faʻamamaina faʻapitoa le pito i luga o le fagu moli.
  6. O le ulo e ufiufi i le tioata poo le polyethylene, tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu, ae aunoa ma le susulu o le la. Fautuaina le vevela o le tausia o le + 25С - + 27С. O piuga muamua o le a aliali i le 2 - 3 vaiaso.
  7. E tatau ona faʻaauau pea le faʻamamafana i totonu o le kiona, aua nei galo e faʻaleleia ma faʻaauau pea ona fufulu fatu ma eleele.
  8. A oʻo i le laʻau o laʻau muamua, e manaʻomia ona nonofo i totonu o ipu taʻitasi.
  9. I le ogatotonu o Mei, ua totōina fatu laau i fanua matala.
E taua! O le auala o le faʻalauteleina o togalaau o le hibiscus o le a le faʻamautinoa ai le faʻasaoina o uiga uma (lanu, eseesega) o le matua matua. Faʻasaʻo uiga uma lava e mafai ona na o le faʻalauteleina o laau toto e ala ile tipi.

E faʻapefea ona faʻavae le vavae?

O le auala e faʻaleleia ai e ala i le tipi o se mea sili ona fiafia i ai i fualaau faifaatoaga, e talafeagai mo laau uma ma vao vao. O le aʻa o le a maua aʻa i le masina ma le afama o le laau, e tupu mai i mea e selesele ai, o le a totogo i le tausaga talu ona toto.

Mo le faapipiiina, e tatau ona tipi se tiʻetiʻe talavou, semi-lignified mai le pito i luga o le vao (10-15 cm le umi, lua i le 3 internodes), tipi ese mai le tina i se mea faʻamaʻi ma se mama mama poʻo se sele, faʻafeʻe lau pito i lalo, ma tipi pito i luga . Ua faapuupuuina le pito i luga o le pupuʻu i se vavae saʻo.

Faʻatau i totonu o le vai

Faatonuga i le tulaʻi mai lea laasaga i lea laasaga:

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia: o se atigi pusa tioata po o se tioata, o se tipi, o se kuluma gaʻo ua gaoioi, o nisi o tuputupu aʻe e faʻaleleia ai, o se lauʻeleʻele.
  2. Malosiaga e faʻatumu ai le vai faʻafefe i le vevela o le potu (2/3).
  3. Faʻaopopo i ai le kulimi carbon carbon activated i le vai ma faʻamaeʻaina le aʻafiaga o aʻafiaga i totonu.
  4. Tuu le tipi i le vai.
  5. I luga aʻe o le faga sosolo e tatau ona ufiufi i se lau.
  6. Tuu le vaa i se mafanafana (+ 20С - + 25С) ma se mea manaia (ae aunoa ma le susulu tuusao).
  7. O nisi taimi e tatau ona matala se fale lauʻeleʻele, luluina se matāua o le condensate mai ona puipui ina ia le amataina le faiga o le pala.
  8. A maeʻa aʻa ona tupu i le 2 - 3 cm, e mafai ona toto i le eleele.
Fesoasoani Afai e leai se mumu tioata, ona mafai lea ona faia mai se pusa paʻu i le tipiina. O se taga palasitika e talafeagai foi, lea e fautuaina ina ia faʻamamaina i se mea e faʻaleleia e tausia ai se maualuga maualuga o le susu. E mafai foi ona e faʻaaogaina pusa o meaʻai pipiʻi, ae muamua e tatau ona e mautinoa o le tapuni e fetaui lelei i totonu o le koneteina.

Lue i le eleele

Faatonuga i le tulaʻi mai lea laasaga i lea laasaga:

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia: o se pusa (200 - 500ml, e tatau ona i ai se alavai faʻavaivai), alavai (faʻalauteleina o le oneone, pebbles, piliki piliki), mea e sui ai, tipi, aʻafiaga o aʻafiaga aʻa, penitala (laau laau), faʻafeinu i le vai.
  2. O le pito i lalo o le ulo e tatau ona faʻatumu i le lapoʻa lautele (2-3 cm), o le isi vaega e tatau ona faʻatumu i le meaʻai.
  3. Laʻau vai tele vai. Tuʻu le taimi e faʻafefe ai le vai.
  4. Faaaoga se penitala po o se laau, ia toe tolopo le 3-5 cm i le mea e sui ai.
  5. Moega i le malologa ½ tsp. aʻafia stimulance.
  6. Faʻamaulalo le togavao i le malolo.
  7. Fafasi i le meaʻai ma faʻaoga mo se faʻalelei lelei.
  8. Ufiufi le pito i luga ma se tamai kiona.
  9. Tuu le vaa i se mafanafana (+ 20С - + 25С) ma se mea manaia (ae aunoa ma le susulu tuusao).
  10. Faʻamaumauina e tatau ona matala se fale lauʻeleʻele, luluina se matāua o le condensate mai ona puipui.
  11. A maeʻa pe tusa ma le 1.5 masina, o le a faʻavaivai le aʻa i le aʻa, ma e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o le eleele mafolafola e faʻaaogaina ai le auala faʻafefe. Ae o le a sili atu le lelei pe afai o le laau e faʻaalu i le taumalulu muamua i totonu.
Faʻalogo! Le siakiina pe o le tipiina i le eleele, ia lava le lava e toso ai le pito i luga po o lau: afai o le tipiina, o le a nofo mausali i le eleele.

E faʻapefea ona tausia se laau poʻo se mutia totō na totō ile laufanua?

E faʻapefea ona tupu aʻe le hibiscus pe a uma ona totōina ile laufanua, ina ia avea ma teuteuga o le togalaau? Ina ua uma ona totoina le togalaau a le togalaau i luga o le saite, e tatau ona maua le tausiga o se tagata matua. Lafoaia masani o le pito i luga, aveeseina o vao, faasusu masani (i le vevela vevela ma le vevela e tatau ona faia i aso uma) - o le mea lea e manaomia e le laau.

E faalua i le masina, mai ia Iuni ia Setema, e tatau ona fafagaina le togavao o le togalaau i fugalaʻau ma se maualuga o meaʻai o le nitrogen ma le phosphorus., ma i le taimi o le tautoulu - fugalaʻau faʻasaʻi. Aua nei galo e uiga i le teuteuina masani.

Ata

Siaki i ata o le togalaau matagofie a hibiscus, lea e saunia ai le tausiga lelei:





Faʻamatalaga faʻafitauli i le tuputupu ae

  • O le malosi o le fatu ua maeʻa pe a uma ona totoina i le eleele.

    A o totoina se laau talavou, na faʻaleagaina ona aʻa. O Hibiscus o le a toe vavae ese, talu ai e leai se avanoa e ola ai mo sea ituaiga. E mafai ona puipuia se mea uiga ese pe a fai o le suʻeina o loʻo faia e ala i le fesiitaiina o le laau: aveese le laau mai le fagu tuai ma, e aunoa ma le fufulueseina o le ufiufi oneone, tuu i totonu o le eleele.

  • E leʻi totogo le laau i le taimi faʻatulagaina.Mo le faʻaleleia ma le tele o fuālaau faʻatoʻaga e manaomia e le hibiscus le teuteu masani.
  • O le togalaau a le togalaau o loʻo faʻaalia ai faailoga o faʻamaʻi pipisi (pala, mea paʻu, ma isi). Mo le puipuia o lenei mea matautia, ua fautuaina e solo le eleele, o le fagu o le a totoina ai (togafiti togafitiga, togafitiga o vevela). E mafai foi ona e fatuina, aʻo leʻi pala i totonu o se vaifofo o le tuputupu aʻe e faʻaleleia, faʻapipiʻi pupuu i se vaivaiga vaifofo ole potassium.

O auala faʻaleleia e lua na faʻatalanoaina i le tusiga e faigofie ma faʻatuatuaina. O le filifiliga a se tasi oi latou o se mataupu o le tofo, manaʻoga, ma mea e mafai e le fai togalaau. Ae i soo se tulaga lava, o le dacha o le a teuteu i se talavou, le lelei, fualaau faiva.