Fualaau aina

Faufautua faʻatoʻaga faʻamaonia - Pink Spam Tomato: faʻamatalaga eseese ma ata

O loʻo faʻataʻitaʻiina e le aufaʻatoʻaga vao totoga sili ona lelei i totonu o le tele o fuafuaga o ituaiga ma hybrids.

O mamago mumu o loʻo i ai se manaʻoga tele. O lo latou matagofie ma le aoga o meatotino ua maua ai le lauiloa i le va o tagata e iai a latou lava faufauga eleele, fanua, faatoʻaga. O se tasi o sili ona lauiloa i lenei vaega o le Tomato Pink Spam.

I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai se faʻamatalaga atoatoa o le ituaiga, o le a e masani i uiga autu ma mea faʻapitoa o tekinolosi tau faʻatoaga, o le ae iloa mea uma e uiga i le tatau mo faʻamaʻi.

Tomato Pink Spam: faamatalaga eseese

Igoa tulagaPink Spam
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le faʻauʻuina o ituaiga
FaʻatonuRusia
Toto95-100 aso
PepaPaʻu o le fatu
LanuPink
Faatatauga o fuamati amata160-300 gm
TalosagaSiata laulau
Tuʻu atu ituaiga20-25 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika, e manaʻomia ai le faʻatupuina o vao
Faʻafitauli faʻamaʻiO le puipuia o faamaʻi afaina e talafeagai.

O le amataga o lenei ituaiga laau toto e fesootai ma le Bullish Heart tradition. Mai ia te ia, o Pink Spam na ia mauaina le tulaga patino o le tuputupu aʻe, lanu ma le tele o le fomaʻi. E tusa ai ma le ituaiga o atinaʻe, o se laau e le manaʻomia e manaʻomia le lagolago. O le faʻamaoni o le gafatia lea o se laau e ola i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe. Faitau e uiga i ituaiga meaʻai eseese.

E mafai ona e taofi le sogasoga o le laau agai i luga ma i itu e ala i le faapipii i le taumatau saʻo, ave ese isi ogalaau ma lala, o le pine lea. O Tomatoes o lenei ituaiga e aofia ai le vave ona matua: mai le germination e oʻo i le amataga o fualaau aina, 95 - 100 aso.

I totonu o le itu i saute, e mafai ona totoina tamato mumu pulupulu i eleele matala, ae, i le avea ai o se kulupu, latou te atiina ae lelei i greenhouses, greenhouses ma lalo o ata tifaga. I totonu ia i latou, o tamato e taulimaina lelei le kladosporiozu, vertitsellezu ma le mosaic mosaic virus. O le tetee i le tuai o le paʻu e le o le maualuga.

Uiga

Fua o le Multichamber ma le laʻau ma le lanu paʻu. E aofia ai meaʻai sili atu, vitamini, micro-ma macronutrients nai lo tamato o le ituaiga muamua. Toa suamalie. O latou lanu e sili atu piniki. O le foliga o tamato i luga o le tasi togavao ua laina, fatu-foliga, e le masani ona taamilo.

Fua fua mai le 160 i le 300 g. I le taimi lava e uma ai le seleselega, o fua e faʻamaonia ai le vaʻaia lelei, ae le fuafuaina mo le teuina umi. Faʻasologa o le totoina o fanau, faamauina i le Russian Federation ma lisiina e pei o le Tomato Pink Spam F1 i le Setete Setete mo le ola ai i totonu o greenhouses patino i totonu o falemalama.

Faatusatusa le mamafa o le fualaau aina ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Pink spam160-300 gm
Faʻatonu le potu25 kalama
Toto75-110 fua
Tupu o Siberia400-700 gm
Leai se meae oo atu i le 1000 kene
E foliga mai e le o vaaia280-330 kalama
Crystal130-140 fua
Katya120-130 fua
Caspar80-120 kalama
Nastya50-70

Tomato eseese Pink Spam - laulau. E manaia, suamalie, fualaau lapoa ma fagu vevela e faʻaaoga fou e saunia ai salakeke ma saula. Mo le faʻaaogaina i le taumalulu, latou te saunia ai le suamalie ma le pulupulu, pasene tomati ma vaitau (mo se faataitaiga, adjika).

Afai e matauina le tele o meaʻai, o le fua o le pine Spam ituaiga e sili atu i le averesi: 20-25 kilokalama ma le 1 mita. E sili atu nai lo le gaosia o le tele o isi ituaiga o tamato. E mafai ona faʻatusatusa i lenei laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Pink Spam20-25 kg i sikuea mita
Laʻau mumue oʻo atu i le 10 kilokalama mai le vao
Gulliver7 kilokalama mai se togavao
Bella Rosa5-7 kg i sikuea mita
Tagata faʻapitonuʻu18 kg i sikuea mita
Iupeli Auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Diva8 kg mai se togavao
Matagi susulu7 kilokalama i sikuea mita
Golden Fleece8-9 kg i sikuea mita
Le afaina3 kilokalama mai se togavao
Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: O a ituaiga tomato e maua ai le puipuiga lelei ma maua maualuga? E faʻapefea ona tausia lelei vave ituaiga o tamato?

E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i greenhouses i le tausaga atoa? E faʻapefea ona maua se seleselega lelei i le avanoa?

Ata

Vaʻai i lalo: Tomato Pink Spam photo


Malosiaga ma vaivaiga

O le sili atu le mautinoa i luga o isi ituaiga o tamato:

  • maualuga fua;
  • fualaau fualaau suamalie;
  • leai se mea e faalavelaveina;
  • sili ona lelei;
  • maualuga tulaga o meaʻai.

O le le lelei o le paʻu e itiiti ifo:

  • tausiga sili atu ona faigata;
  • tau le tausia lelei;
  • faʻafitauli i nisi o faʻamaʻi.

Vaega o le tuputupu ae

O le tuputupu ae o se paʻu ma lona gaosiga i le tele o itu e faʻalagolago i tulaga tuputupu aʻe. O laau taʻitasi e manaʻomia le faʻatulagaga ina ia maua ai le fua tele.

Tuputupu i le tele o tomato Tomato Spam i le tele o pine. O fatu e totoina i le masina o Mati e faʻaaogā ai mea e faʻaleleia ai le ola; e lua masina le matutua o loʻo tuʻuina atu i totonu o se lauʻeleʻele poʻo le tatalaina o eleele mo le galueaina i lalo o le fale pe leai.

Mai le laʻititi lava e manaʻomia ai le faʻatulagaina o le togavao. O lenei faiga faifaipea e faapitoa lava lona taua i totonu o le avanoa faatapulaa o le lau. Ua totoina le laau i le 1 'ulo. E tele le taulai atu i le aveeseina o laasaga. O nei vaovao e faʻasamaina le vaomatua ma faʻaaoga meaʻai, lea e aʻafia ai le aʻafia.

Mo ituaiga eseese, e manaʻomia le malamalama atili. Mo le ausia o lenei mea, o le ufiufi ua nonoa i se lagolago i luga o le laina i le vave e mafai ai ma o le faʻaauau pea o le faʻatulagaga. E le gata i lea, e manaomia e le laau le ea fou ma le maualuga le vevela.

Fesoasoani: I le vevela i luga aʻe o le 33 ° C i le taimi o le fugalaau, o le malosi e fai ai ovaries e faʻaititia tele.

E masani ona faʻaogaina e le vailaʻau meaʻai mai le palapala vave ma manaʻomia ai le fafaga atili. I le taimi o le tuputupu aʻe, e faʻaaogaina ai le phosphorus-potassium maniua, lea e faʻapupulaina ai le fua. E pei foi ona faʻaaogaina faʻamaʻi:

  • Organic.
  • Minerale
  • Yever
  • Iodine
  • Ava o le peroxide.
  • Amonaia.
  • Ash.
  • Boric acid.

Faʻasaga masani ae le soona tele. O le tele o vaiinu i le maeʻa o le lāmala e matautia. E tusa lava po o le a le malosi o le faigata o le tafe, o le suavai pe a maeʻa le palapala ua matua matautia lava mo le faamaoni o le fua. O le mulimulitaʻi o le a faʻaolaina oe mai vao leaga i le taimi o le totoina

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona mo punavai toto? O a ituaiga eleele mo le totoina o tamato?

O le a le palapala e faʻaaogaina mo le totōina o fatu ma le totoina o laau totō i totonu o le kiona?

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei o le toʻatele o tagata o le aiga o le nightshade, o nei tamato e le faigofie tele i faʻamaʻi. Latou te fefefe i naʻo nisi o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava, phytophthora.

Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, e masani ona faʻaauau le falemalama e aveese ai le maualuga o le vevela o le ea. O le eleele aʻo le i totoina fatu i totonu o le fale lauʻeleʻele e togafitia i le phytosporin poʻo se isi mea faʻamalolo.

Faitau atili e uiga i le auala e puipuia ai laau mai le tuai ma o le a le eseese e puipuia i lenei maʻi? O le a le Alternaria, Fusarium, Verticillis?

O a ituaiga eseese e puipuia i le tele o faʻamaʻi? Aisea e faʻaoga ai faʻamaʻi ma iniseti mo le totoina o tamato? O le a le tele o taimi e masani ai ona mamaʻi tamato i greenhouses ma faʻafefea ona togafitia i latou?

O le mea lea, o le kulupu totogo o le Pink Spam o se ituaiga e maualuga le fuaina o fualaau aina, ma e tatau ona gauai atu i ai le au fai togalaau.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga aoga e uiga i ituaiga tomato ma vaitau eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSili atu
Volgogradsky 5 95Pink Bush F1Labrador
Krasnobay F1FlamingoLeopold
Meli peleMaea le naturaSchelkovsky vave
De Barao RedNiu königsbergPeresitene 2
De Barao OrangeTupu o GiantsLanu pinana
De barao blackTatalaLocomotive
Vavega o le maketiChio Chio SanSanka