Berry

Nonofo pepe: puipuiga ma le pulea

O le faʻaopoopoga, o tagata e ona fanua ma faleoloa ua amata ona tutupu mai le vaomatua. O lenei laʻau faʻapena e maua ai ni mea lanu mafiafia e lanu uliuli. O fua e aofia ai le tele o mea aoga. O le faasolosolo mai o vaomatua o se faiga e faigata tele le taimi e alu ai. O se laau e vevela-vevela e le tu i luga, e faigofie i le tele o faamai, ma o le tele o meaola faalafua e faafaigata ai le tausiga o le laau. Sei o tatou taumafai e taulimaina ituaiga masani o meaola faalafua pepe ma fuafua auala e feagai ai ma i latou. Talu ai o aʻafiaga e aʻafia ai eleele uma ma lalo ole vaega o le laau, matou te iloiloina auiliiliga taʻitasi.

E faʻafefea ona tau ma faʻamaʻi aʻafia poloka

BlackBerry o se matua vavalalata o le fusi ma o loʻo amata ona ulufale i totonu o togalaau. O le mea lea, o le numera o ona faʻamaʻi o le a na o le tupu, ma e tatau ona latou iloa.

Medvedka

O le urosa o se iniseti togafiti, 3-6 cm le umi, e masani ona afaina i eleele ma le tele o susu ma humus. O foliga mai o vao vao e mafai ona fautuaina le i ai o se medvedka. O le meaʻai e fafagaina i luga o le aʻa, faʻalavelave e alu i totonu o le eleele. O lenei aʻa laʻitiiti e mafai ona vave tupu vave, alu i luga o le eleele ma i le eleele, ma "felelei" i luga o le ea, lea, faatasi ai ma lona gafatia e fetuutuunai i tulaga eseese, e lamatia ai le au fai togalaau.

E te iloa? O Blackberry sa i ai lona igoa mo ona nila o loo iai, e tutusa ma se pulu prickler.
Matou te fautuaina e amata le taua ma metotia Metakeka. Muamua e te manaʻomia e vaʻaia le palapala ile laʻau, ma faʻaleagaina ai le tele o faʻaoga ma mea e iai le iniseti.

Le isi, filifili le filifiliga talafeagai ma aumai i le ola:

  • O le tafe mai fafo o le anufe o le a faʻamalosi ai le vai e faʻatumu ai le fagu (faʻafefiloi 20 kalama o vailaʻau poʻo vailaʻau faʻasaina i le 5 lita o le vai) poʻo le alkaline (faʻasaʻo se luʻu o le tagamea tagamea i se pakete vai).
  • Lafoaina o le laau i le aʻa ma se vaifofo o le ammonia vai (3 lepu punetini i le 10 lita o le vai).
  • Mechanical - fagu e tasi le lita faʻatasi ai ma le gutu o le meli e eli i totonu o le eleele, ina ia paʻu ai iniseti i totonu o le ua avanoa. O aʻa toto e mafai ona puipuia e ala i le afifiina i se vaega o se pusa tioata filo i le loloto o le 7 cm. O le pito pito i luga o se talipupuni e tatau ona tafe i luga o le eleele.
  • O se pulou uila e faapipii i le eleele i luga o se uaea uamea o le a faatupuina ai sina mitiiti o le eleele ma o le a fefefe ese mai ai manu felelei ma e oo foi i manu.
  • Aromatherapy - o se anufe e le taliaina le manogi o nisi mea. E mafai ona e faʻafefe ia te ia e ala i le tuiina o lala alder i le eleele i vaitaimi o le mita. I le laasaga o le totoina o vao, fuamoa oona, otaota mamago o marigolds ma chrysanthemums ua sasaa i totonu o pupu. Laʻau na susu i le kerosene ma salalau i luga o le eleele, faatasi ai ma se manogi manogi, o le a tuliesea aʻa.
  • A fai le togavao i le tautoulu, tuu se faʻafefiloi o vao fou ma vaomago i totonu o pupu loloto. Iniseti e paʻu i lenei mea mo le taumalulu. I le tulaga o le kiona, e tatau ona tufatufa mea o loʻo iai i mailei i luga o le eleele. O lenei metotia o le a le gata ina faʻaumatia ai le meaʻai, ae faʻaleleia foi le palapala ile fugalaau masani.
E taua! O le totōina o vine, fugalaau ma strawberries e sili mamao ona tuʻuina mai le tasi i le isi, o lenei mea o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻamaʻi faʻamaʻiina laau ma meaola faalafua.

O auala fuafuaina o tauiviga e aoga tele ma matua le afaina ai le fua. Afai e te manaʻo vave vave ma sili atu le lelei o puipuiga, o oloa gaosi e ofoina atu le tele o filifiliga. O sauniuniga "Metaphos", "Regent" ua faaopoopo i le kuka (oats, buckwheat, peas) ma le "delicacy" maua i le nofoaga o le urosa. Medvetsid, Medvetoks, vailaʻau o le Bowerin e faʻaumatia ai manufelelei o loʻo faʻasalalau i totonu o le eria. Ole faʻaaogaina o metotia o le tauivi, e tatau ona e mulimulitaʻi i faatonuga mo vailaʻau taʻasa ma vailaʻau taʻitasi. Faatasi ai ma se uiga agavaʻa ma agavaʻa i le faʻaumatiaina o se urosa, o le a pasia le faagasologa e aunoa ma le tele o taumafaiga.

Tau feʻai

O le mai May, poʻo le manua, o se iniseti o arthropod lanu enaena po o le uliuli lea e lele i se leo lelei. I luga o le ulu o loo i ai moa-oona. Khrushchi e 'aina laulaau, fusi le rhizomes, o meaʻai e faʻaumatia ai aʻa laiti. Le iloa o le meaola o le a fesoasoani i le vaivai o laʻau o laau. Pipi e fafaga i pu ma mama, e fesoasoani ai i tagata fai togalaau ina ia faʻasaoina fua.

E te iloa? I aso tuai, na faamaloloina o tatou tuaa mai le le mautonu, atuatuvale ma le popole i taimi anamua. Mo lenei mea, sa latou 'aina se lima lima o fua e tumu i vine.
Aveesea le meaola o le a fesoasoani:

  • vailaau e tineia ai manu faalafua "Aktara", "Zemlin", "Basudin", "Antikhrushch", lea e tatau ona faaaogaina manino e tusa ai ma faatonuga ina ia aloese mai aafiaga leaga;
  • Lisiina ma le tatalaina o le eleele ma le filifilia o meaola faalafua;
  • Onion Husk Infusion - Faatumu le paʻu ma le tasi vae tolu o le koneteina ma ufiufi i le vai. Faʻaosooso 5 aso, ona faʻavaivai, faʻavaivai i le vai i tutusa tutusa ma vai i le palapala;
  • o se fofo o le 200 kalama o le chlorine ua solo i se lita o vai. O le mea e maua ai le suavai e faʻaaogaina ai le vavae, toe foʻi mai le aʻa o le 8 cm;
  • O le fua o le sinapi o le a fefefe i le May beetles ma lo latou manogi.

E faʻafefea ona taulimaina meaola faalafua o le laumei

Talu ai o aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma fugalaau, o laulaau o nei laau toto e afaina i meaola uma e tasi. O le leafberry leaf leaf, aphid blackberry, aphid leaf aphid, mite masani a le apogaleveleve ma le manogi fulufulu lauulu e aumaia ai le sili ona leaga i lau. Mafaufau i metotia autu o le pulea o meaola faalapoto.

Fugalaau launiu

O le leafberry leaffly o se iniseti lele e pei o le lele, o le fili sili ona leaga o se laau e mafai ona faʻaumatia le sili atu ma le afa o le pale pale. O le iniseti e fafaga i laulaʻau matutua, e mafai ona 'ai i se laulau po o le pito, e oʻo i le "siakiina" o le lau. I le taua faasaga i laulaau laʻau, o le aoina o laupepa (loka) ma le faʻaogaina o sauniuniga Malbofos, Kinmiks, Fufanon, Konfidor ma Phosbecid fesoasoani. O le masani ai o le puipuia o meaola pepe e fesoasoani: faʻamalo le palapala ma mulimulu.

E taua! Manulele e fesoasoani e faʻafefeteina meaʻai o meaʻai e teu i le 'aina o iniseti. O le faaleagaina o manulele e pei o ni vine e le tele tele.

BlackBerry aphid

Blackberry aphid - iniseti monoecious 3 mm le umi. Soifua ma fafagaina i lalo o le laulaau ma i le pito o le tipu. I le taimi lava lea e feteenai ai le laulaau, ma ua punou le fana. Pe a iloa lenei meaola, e talafeagai le vavae ese o vaega ua afaina ma susunuina. O le fofo o le "Nitrafen" 1% pe a gaosia i le tautotogo o vao ma afu pipii e aveesea ai laau mai aphids ma isi parasite. O le totoina o laau ma lenei fualaau faasaina e tatau ona faia i vaitau o le 3 tausaga.

Fugalaau lau fugalaau

Fugalaau lau fugalaau - pepe laiti e nonofo uma i vaega ma taʻitasi i luga o fualaau aina ma laulaau o tipu. Ua pala le laʻau ma ua paʻu laulaau, ae leʻi faʻafefe. Metotia o tauiviga e tutusa ma le apipi.

Uiga masani o le Upega Tausi

Umi lapoi masani - moa alamene. Nofo i tua o le ie, lalagaina i le upega tafailagi. E fafaga i luga o laau toto, e tipi ai le paʻu laulaʻau. E mafai ona e iloa le meaola e ala ile lanu samasama, lea e mago ma paʻu i le taumafanafana. O le laau afaina ua faaitiitia le fua, fua mai, o le tuputupu ae o le paʻu fou, ua le mafai ona tupu. O auala e pulea ai e talitutusa ma aphids blackberry, faʻapea foi ma le pulupuluina o le 1% vaifoni i le taimi mafanafana.

Umu fugafulu lauulu

Fugalaau lauulu lauulu - iniseti anufe 0.2 mm le umi, papaʻe. O loʻo i luga o le pito i tua o le laupepa o loʻo i luga o le laupepa, ae o loʻo i ai i totonu o ia nofoaga na faia ai faʻamaʻi, ma o le laupepa na gaosia. Aveʻesea se miti lauulu ma se upega uila.

E faʻafefea ona taulimaina le telefoni pepe

O sui o meaola faalafua e sili ona taatele, e pei o le nutberry-cracker, o le gallitsa o le mama (fusi vine), o le aphid shoots and the stem fly. O latou ola e faʻavaivaia ai le laau ma mafai ona avea ma mafuaʻaga o le oti. Mafaufau i ituaiga uma o tagata 'ai e sosola ma auala e taulimaina ai.

Umu le suka

Raspberry Nutsokotryok - Iniseti Hymenoptera e oo atu i le 3 mm le umi. E faʻaaogaina e fafine ia laʻau laʻau laiti e tuʻu ai fuamoa, ma o 'aiʻai e' ai fuʻa. O pests e mafai ona iloa e ni fualaʻau faʻapitoa e faʻalauteleina (galls) ia o loʻo i ai i totonu o vaega pito i totonu. O vao e faaleagaina e galls e itiiti fua ma e mamae. E iloa le 'upega faʻatasi ai ma na faʻafefetega o fusifiga e tatau ona faʻaumatia ma susunuina. O le faʻatoʻilaloina o lenei meaola o le a fesoasoani ia "Karbofos", "Faanatinati" ma "Aktellik", e manaʻomia ai le pulupuluina o laau i le amataga o le tautotogo.

O fualaau fugalaau gallitsa (mosquito mosquito)

Laʻau vavalo o le sogaso (mosquito mosquito) - o se iniseti e oʻo i le 2 mm le umi, hymenoptera. E tuʻuina e le meaola manu i fua o le mama ma lalo o le paʻu o le laau. Larvae e nonofo i vaega e oo atu i le 50 tagata taitoatasi ma fafaga i luga o fuʻa. Faatasi ai ma lona taua tele, ua faaleagaina ai e le Galitsa le paʻu, faʻaalia ai le fana, ma ua maeʻa ai le va i le maualuga o le 15 cm i luga aʻe o le eleele. E masani lava, o le aʻa e mamae i le taimi e fua ai, ma e le o se mea e ofo ai pe aisea e malogo ai vine i le taumafanafana. E mafai ona e aʻafia se namu fusi i le tipiina ma le susunuina o pama, faʻamalo ma mulching le eleele e faʻatatau i togalaau.

Fugalaau fasia aphid

O le alofilima aphid o se iniseti laitiiti, o le tautotogo e toto i fatugaʻo ma fafaga i luga o le suamalie, pe a uma ona oti fatugaʻo. Ona oso ai lea o le aphid, i luga o laulaau o le telefoni, ma taia le tumutumu o laau mama ma fugalaau. O kolone tetele o aphids i luga o laulaau paʻu e mafai ona iloa i laulaau uʻamea, fugalaau paʻu ma moli mamago. Latou te tauina le pest e pei o le blackberry aphids.

Fuga laʻau

O le fugalaau o le lele lele o se iniseti uliuli e oo i le 5 mm le umi. Larvae goto i tafatafa o tafatafa agai i le pito i lalo o upega. O vaega pito i luga o le paʻi na afaina i le felelei ua mamae, pouliuli ma pala. Auala e faʻafefe ai nei meaʻai e pei lava o le toilalo o le kiona.

E taua! Amataina o le pulea o manufeʻai o auala aupito sili ona lelei, e mafai ona e faʻaaoga metotia masani e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o vailaʻau faʻasolosi i luga o laau ma le tino o le tagata.

E faʻafefea ona taulimaina faʻamaʻi pipisi, fugalaau, afifi ma fulafula

O sui sili ona taatele o le a mafai ona faailoa mai le moth bud ma le tsvetoeda.

Fualaau faisua aisa

O le moa pepe o le tamaʻi pepe o se iniseti laitiiti, o ia anufe o loʻo fafagaina mea o loʻo i totonu o fatugaʻo, ma o le pipiʻi mai ia i latou mulimuli ane e 'ai i tumutumu ma fugalaau. O le miti fatuga na te taʻitaʻia le laau i le oti, faʻaititia ai le fua. E mafai ona faʻaaogaina se meaʻai e ala i le tipiina ma le vevela o fuālaʻau tuai ma lau paʻu e ala i mulching ma eliina le eleele ma togafitia le vao blackberry faatasi ai ma iniseti Karbofos, Kinmiks ma Phosbecid.

Fugalaau

Fugalaau o le pipi - vao e oo i le 3 mm le umi, lauulu-uliuli. O fafine latou te tuʻuina fua i fua, faʻapipiʻiina o se fusi. O le fusi o le paʻu e fuga i luga o se fugalaau, ma o le a avea ai ma le uila. I le avea ai ma se 'auʻau tele i Iuni, o le fugalaau fuga e' ai fua ma paʻu mo le taumalulu i le palapala. Ina ia faʻaumatia ia togalaau mai lenei meaʻai e te manaʻomia e eli luga le palapala faʻataʻamilo i vao, lulu le pipi mai laau i le vaveao. Lelei togafitiga o laau toto "Vofatoksom", "Faanatinati", "Gardon" pe a fuga. Fesoasoani i le tau faasaga i le pulupuluina o se fofo o le vao - 3 kilokalama o le pefu laupapa, 40 kalama o le fasimoli i se pakete vai.

E te iloa? O le muamua taʻua o vine i tusitusiga anamua o fualaau ia o le telefoni.
E ono mafai ona faʻamafiesea faʻamaʻi faʻamaʻi pepe ma e aunoa ma ni tupe faʻaalu faapitoa pe a fai e iloa i le taimi ma amata vave ona totoina laau, ma o le fua o fualaau aina suamalie o le a avea ma taui sili ona lelei mo le tagata fai togalaau.