Pasili

E faʻapefea ona toto le pasesa mo le tuputupu vave vave?

Vaʻai faalemafaufau o se togalaau e aunoa ma le pasili e toetoe lava a le mafai, ua tupu uma mo le gaosia o fualaau faisua ma fuga manogi, lea e faʻaaoga e faʻaleleia ai le tofo o ipu eseese.

E faʻapefea ona manuia le pasili i luga o lau faamalama sill poʻo totonu o le togalaau, pe faʻapefea ona mautinoa le lelei ma le vave faʻapipiʻiina o fatu, e mafai ona e faitau atili i nisi auiliiliga.

O afea e tatau ai ona e totoina le pasesa mo le tuputupu ae vave?

O le tafu i le lauʻeleʻele e mafai ona tupu mai le amataga o le tautotogo, pe a uma le kiona, ma seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. Mo le totoina o fatu, ua lava le maualuga o le vevela o le ea + 1 ... + 5 ° C. Faʻalagolago i le itulagi, o nei vaitau e ono fesuisuiai, e pei o le tele o itu i saute, e mafai ona tulaʻi i le tau o Fepuari, ma i matu na o Aperila, pe a maeʻa le kiona.

E mafai ona tulaʻi i le taufaʻaiuiuga o le autumn mo le taumalulu, i lalo o le kiona, ona mafai lea ona latou faʻaaluina le taumalulu i lalo o le kiona. I lenei tulaga, o fatu o loʻo faʻaʻeleʻeleina i le eleele i le taimi latou te le maua ai le taimi e toto ai e puipuia ai le oti o fualaau. Lauina o le pasili fatu i le laufanua lauʻeleʻele. I totonu o le palapala, e mafai ona latou gafatia sina gutu malulu e oo i le -8 ° C. I tulaga o le gaosiga o le kesi, o le tulaueleele e lua vaiaso muamua atu. Afai e fuafua le totoina muamua, ona tatau lea ona tuʻuina atu i le mea e totoina ai faʻamalamalamaga faaopoopo; o le faʻaopopoina o le afi o le a fesoasoani i le faʻaleleia masani o fualaau. E le totoina ni ituaiga aʻa i se taimi mulimuli ane ia Me, a leai o le fua o le a le lava le taimi e matua ai.

E taua! O le totoina o le tautotogo e sili atu ona aoga, ona o le maualalo o fatu o fatu ua totogo ma e leai se togafitiga mo le taumalulu, e pei foi o se mea e malolo ai, ona oʻo ai lea i le malulu malosi, pe a mafai ona malolo.

O le a le tele o le pasili e ola pe a uma ona lulu?

Afai tatou te talanoa e uiga i le germination - o le faafitauli autu lea pe a tupu le pasili. I le averesi, o le germination e tusa ma le 15-20 aso, lea e umi lava le taimi. O le umi o le faagasologa o loʻo faʻamatala manino mai i le mea moni e faapea o fatu ei ai se atigi manifinifi ma tumau o latou gaʻo taua, lea e puipuia ai le afaina o le susu i totonu.

Aisea e le aliali ai pine

Iloa le tele o aso talu ona totoina laau, e tatau ona faʻamoemoeina, ma, e aunoa ma le faatali mo i latou, e tatau ona e mafaufau pe o le agrotechnology na faia i se auala talafeagai ma o le a le mafuaʻaga na le totogo fatu. E i ai le tele o mea taua e mafai ona mafua ai se taunuuga le lelei:

  • o le leai o se eleele malulu, talu ai e manaʻomia le faʻamamaina o fatu ina ia mafai ai ona tupu, o lona uiga e tatau ona latou i lalo o le malosi o le susu mo se taimi umi;
  • leai se fetaui talafeagai. O le eleele e tatau ona faʻasaʻo ma se acidity o le 5.5-6.7 pH. Le faʻaleleia atili o uiga lelei, faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi e mafai ona faʻaaogaina;
  • fatu maualalo;
  • ua muta le aso e faamutaina ai fanau;
  • aafiaga o tulaga o le tau;
  • suavai le faʻafefe, eleele matutu.

E te iloa? "Tuputupu ae i luga o se maa" o le igoa lea o le pasesa e faaliliuina mai le Eleni, ma ua faamatalaina e le mea moni o le laau e matua le lelei lava i tulaga o le tuputupu ae ma le teuga.

Auala e faʻavaveina ai le germination

E mafai e faifaatoaga faʻapitoa ona ofoina atu le tele o metotia e faʻavaveina ai le germination o fatu pasili, talu ai o lenei faʻatoʻaga e faʻaalia i le umi ma le le manuia i taimi uma. O le mataupu autu o le faʻatinatiina o lenei faagasologa, o le fatuina lea o fatu e tatau ona aumai i le "mea piʻopiʻo" ona lūlūina ai lea i totonu o le eleele sauniuni, ma lelei.

O auala sili ona lauiloa e aofia ai:

  • fufulu i vai eseese;
  • germination o mea totō aʻo leʻi totoina i le mea e sui ai.

E taua! A o leʻi gaosia ma fagogoina fatu, e taua le asiasia oi latou, aveesea le leaga o le lelei, faʻaleagaina ma faʻamaonia mea faʻapitoa.

Lafoaʻi pasili fatu aʻo lei totoina

Mo lenei taualumaga sauniuni, e mafai ona e faʻaaoga:

  • vai, e ui i lea, e le tatau ona malulu pe vevela. Le mea aupito sili ona lelei - o se vai mafanafana lea e faʻafefeteina fatu i le po;
  • Vodka. Ova malosi, o se vaega o lenei meainu malosi, e faamaluluina ai le atigi puipuiga o le fatu. Ua afifi le fatu i se solo solo i le vodka mo se vaitaimi e le silia le 30 minute. Ona fufulu ai lea i lalo o le vai tafe, mago ma lulu;
  • susu O le fufulu i le susu e tusa pe tusa ma le afa itula, a maeʻa ona latou vave uta i se pusa ua saunia. E taua tele le saunia o le palapala. Ina ia faia lenei mea, e lelei le susu ma togafitia faatolu faʻatasi ma se vaitaimi o 15-20 minute. I totonu o le 3 itula o fatu o le a maua mai ai ni fatu laʻitiiti, aʻo le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 20 ° C. A faʻamalūina i le susu, pasi mafiafia le pasili;
  • tuputupu aʻe faʻaleleia faʻaleleia. E pei o fualaau lauiloa ua mafai ona taʻua nei sini: "Zircon", "Humat", "Appin". O nei mea faʻamalosi e faʻatautaia ai le tuputupu ae ma le faʻavaeina o rhizomes, fesoasoani i le totoina o le malosi i faʻamaʻi eseese. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaaogaina le cotton paʻu i totonu o mea faʻafefeteina, lea e tuʻu ai fatu.

Vitio: Pasili Soaking

Muamua

Ina ia mafai ona totoina fatu aʻo leʻi totoina fatu laau, e mafai ona e faʻaogaina auala nei:

  • afifi i se solo susu, lea e lafoina i se pogisa, ae mafanafana mo ni nai aso. E taua le maitauina o fatu o loʻo faʻapupulaina o le a tuʻuina atu i le pusaaisa mo le faʻamaʻaina, naʻo le taimi mulimuli ane ua totoina ai i le malulu malulu o le eleele;
  • fufulu mo le 4-6 itula i le vai mafanafana lea, ao faʻamamaina, suiga, aʻo leʻi tupu aʻe ma totogo ae totogo. A maeʻa lena, o le a auina atu le fatu i se solo solo, afifiina i ata, e faia ai le gaosia o le greenhouse ma ufiufi i se ie mago;
  • disinfection i se vaifofo o le paluga oona, lea latou te susu ai mo ni nai itula, lea e fesoasoani i le saoasaoa o le germination. Ona, afifiina lea i se laumei susu po o le sipuni ma faatalitali mo aʻa e aliali mai;
  • faʻaaogaina o vai faʻafefeteina mo le faʻamalosia - aofia ai le faʻaaogaina o se pusa o meaola aquarium, lea e tafe atu ai le ea i totonu o le vai ma fatu ua gagau. O fatu e alu i totonu o le vai ona o le lele i le ea mo le 10-12 itula. O lenei auala e faʻaleleia ai le autasi o fatu.

Vitio: Parsley seed germination

Faʻatekonolosi faʻataʻitaʻiga mo le faʻavaveina o le germination

Afai tatou te mafaufau i le televave o le totoina o fatu, ona E tele itu e mafaufau ai:

  • fatu lelei;
  • tausisia le luluina o tekonolosi;
  • faia ni tulaga sili ona lelei mo laʻau o le pasesa i le togalaau.
O le tulaga lelei o fatu e tatau ona taʻua eseese, aua e tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi, o le pasesa o le vasega 1 ei ai le eletise e tusa ma le 60-70% e aunoa ma le toe gaosia, ma le vasega 2 - 30-40%. O le mea lea, ina ia maua se seleselega lelei o lenei lauusiusi, e tatau ona aua nei galo le tulaga lelei o fatu na faatauina mo le luluina. E sili atu ona lelei le faia o se faʻatau i faleoloa faʻapolofesa poʻo mai i latou e faʻalagolago i ai aiaiga mo latou aoina ma teuina.

E te iloa? Ole maualuga o le chlorophyll i le pasili e matua maualuga lava e mafai ai e le faʻaaogaina o lenei oloa ona faʻaumatia le manava le manava ina ua uma le kalaka.

Tomai e totoina

I le totoina o fatu i le laufanua, ua faatofuina i le palapala e le sili atu nai lo le 2-2.5 cm. Afai o le eleele i luga o le nofoaga o le totoina o togalaau e le mafai ona taʻe ma ua fuafua e mulimulitaʻi i le lumanaʻi, o fatu ua faatofuina i le loloto e na o le 1-1.5 Vaʻaiga o le totoina o fatu mo le taumalulu e faia i se tulaga malogo i le loloto o le 1.5-2 cm. Afai ole eleele eleele ole 3-3.5 cm. Ina ia faʻamalosia le tulaʻi mai o tanu, e mafai ona e faʻaogaina le auala e faʻafeinu ai togalaau, o loʻo totoina ai fatu, ma vai mafanafana, o le vevela o lea mea e iai le 38 + 40 ° C. O le muaʻi fufuluina ma le germination o fatu e aoga foi, o se taunuuga, e mafai ona tupu mai laau toto i le 15-20 aso, ae a aunoa ma le gaosiga ma le faʻamalosi o le a latou faia la latou ala mo le 7-10 aso le umi.

I le taimi o le lūlūina e tatau ona tausia lelei le taua o mea taumafa o le eleele, lea na faʻaofiina ai le eleele i:

  • urea 13-18 g / m²;
  • superphosphate 40-50 g / m²;
  • ammonium sulfate 40-50 g / m²;
  • potassium sulfide 20-30 g / m².

Vitio: Tui pasili fatu i le tautoulu

Fausiaina o se gaosia i le kiona i luga o le moega

Talu ai ona o le totoina o le pasesa e manaʻomia ai le susu o le eleele, e mafai ona faʻaaogaina auala eseese e tausisia ai lenei tulaga, lea e mafai ona mautinoa le faʻavaeina o le greenhouse, e fai ma faʻataʻitaʻiga, spunbond, polypropylene agrotextile. O lenei metotia e fesoasoani i le puipuia o le susu i totonu o le togalaau. O se fale o lenei ituaiga e faʻaaogaina ao le i tupu mai pine, o lona uiga, mo 2-3 vaiaso. Mo le faia o se gaosiga o le kiona, e mafai ona e ufiufi moega i se palama palasitisi manino

Fautuaga aoga

Mo faʻamanuiaga sili, e mafai ona e faʻaogaina le fautuaga a le au fai togalaau:

  1. Pe a tupu le pasisa i totonu o se fagu i le fale, e tatau ona mautinoa le maualalo o le susu o le eleele, lea e tatau ona faia ai vai inu i aso taitasi. I le taimi lava lea e tasi, e taua le faʻamautinoa o le suāsua e faʻalelei ma tausia le maualuga o le maualuga, e le faʻaumatia ai le meaʻai.
  2. E le fautuaina le fale-togalaau e tuʻu i tafatafa o mea faʻavevela afi, aʻo latou faʻamalo le ea.
  3. O le maualuga o le ea o le ea mo le ola pasili o le + 15 ... + 20 ° C. E faʻaaoga lenei mea i nofoaga uma ma nofoaga tatala. Pe a oʻo i lalo, o le a faʻagesegese le alualu i luma, ma a oʻo i luga, e mafai ona amata faʻagogo le lanumeamata.
  4. Afai ua totō le totō o laau toto, ona tatau ai lea ona tafe.
  5. Pe a tupu le pasisa i greenhouses, e taua le tuʻuina atu o le laau i se malamalama lelei lava. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina le velampy, lea e tuu i se mamao o le 60 cm mai le pusa faʻatasi ma fatu.
  6. A o lei totoina mo le taumalulu, o fatu e mafai ona vaneina, lea e tanumia ai i totonu o se taga ie i le eleele mo le 2 vaiaso. A maeʻa se taimi atofaina, eliina ma faʻaputuina mea totō, ona totoina lea.

Saili po o le a le pasesa e lelei mo.

Parsley fatu e maualalo le fatu, o le tele o fai togalaau e faʻaaogaina metotia eseese e faʻavavevave ai ma sili atu le manuia o taunuuga o lenei faiga. O le tausisia o tekinolosi faʻamatalaina o le a fesoasoani i le totoina o se seleselega lelei i se vaitaimi puupuu.