Faamanuiaga ma le afaina

Cinnamon Milk Slimming

O fua lelei o fua o fua o mea mamafa e fiafia tele i le tele o fafine, toetoe lava oi latou uma o loʻo taumafai e sailia le filifiliga talafeagai mo i latou lava. E tele mea e iloa e uiga i aoga o le kinamona i le tuʻuina atu o le paʻu o le mamafa, ae e mamao ese mai le mea e iloa e tagata uma e uiga i lana gaioiga faʻatasi ai ma le susu. Matou te fautua atu ia e mafaufau i lenei filifiliga o se vaiinu aoga ma aoao atili e uiga i ona meatotino.

Onamamoni ma susu

O nei oloa taitasi lava e aoga tele, ma i le tuufaatasiga o le tasi ma le isi, latou te fausia ai se vaiinu matagofie e le gata ina faaleleia ai le tino o le tino, ae faaleleia atili ai le manuia lautele. O le susu o le susu e fesoasoani i le faatupuina o le malulu ma lagona ai le vafealoai fiafia, ma o lona tofo o le a oʻo lava ia i latou e le o faʻaaogaina lenei oloa. O le'amamoni ua fefiloi ma ia e sili atu le faigofie ona eli ma maua ai se mea vevela, o le mea lea, e faaopoopo atu i uiga lelei ma le lelei, o le a fesoasoani e faʻaleleia le soifua maloloina. E tusa ai ma le faʻaalia, pe a uma ona faʻafefiloi ia mea e mafai ona e maua i taimi uma se suamalie e sili ona manaia, susu susu, lea, afai e saʻo le saʻo, o le a talafeagai i luga o se laulau fiafia.

E te iloa? O le laufanua talafaasolopito o le kannamon o Sri Lanka, ma i le taimi nei, o le meaʻai i le lotoifale o le tulaga maualuga o le lelei. I le nofoaga lona lua i tulaga o le lelei o le afamoni mai Initonesia, sosoo ai ma mea manogi mai Initia ma Pasila.

Mea aoga

O le faʻafefiloi o le kinnamon ma le susu e maua ai se vaiinu maloloina lelei, e mauoa i vitamini, minerale, o suauu taua ma antioxidants. O lona faʻaaoga masani e iai sona aafiaga lelei i okeni ma tino o le tino, e tuʻu ai i totonu:

  • le faʻasalalauina o le vaega o meaʻai;
  • faaitiitia le ono mafai ona pipisi toto i totonu o vaa;
  • faʻasaʻoina o le ate;
  • ie faamama mea mai le toxins ma slags;
  • faʻaleleia atili o le gaioiga o falemaʻi;
  • le faʻamautuina o le cholesterol ma le maualuga o le toto;
  • faamalosi le muso o le fatu ma faamautu le toto toto;
  • faateleina le malosi puipuia o le tino;
  • faaleleia le tulaga o le paʻu.
E le gata i lea, o le kanamona ma le susu o se fesoasoani sili lea i le aveesea o le mamafa, aua e le gata ina faʻaitiitia ai le manaʻo, ae faʻaleleia ai foi faiga faʻavae, aveeseina o gaʻo susu i totonu o le manava. E taua foi le matauina o le lelei o le inu ma mo le malulu: pe a mafanafana, e faʻamamafana lelei ai le faʻaʻau, faʻamalolo le tale, faʻamalolo ai le manava ma le gaogao e afaina.
E taua! Afai e le maua e se tamaititi le allergy i mea manogi, ona fautuaina lea o le susu o le kinamoni e faʻaaogaina e tamaiti mai le lua tausaga, talu ai e mafai ona faʻaleleia atili le gaioiga o tino vaivai ma tino o le pepe. Ole vailaʻau maʻoti o mea manogi e faʻatalanoaina taʻitasi ma tamaititi.

Fautuaga mo le taliaina

E tusa lava po o le a lou malosi e te manaʻoe aveesea le mamafa, pe a faʻaaogaina soʻo se auala e taua ai le suʻesuʻe ma le totoa ona uiga uma ma fautuaga mo le faʻaaogaina. I le tulaga o le susu o le kinnamon, e taua le iloa o mea nei:

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei metotia faapitoa o le paʻu o le mamafa, e fautuaina e suʻe lou tino mo gasegase o le tino, aemaise lava e tusa ai ma oloa na faʻaaogaina;
  • e ausia ai taunuʻuga aupito maualuga i le leiloa o le mamafa, e mafai ona e inu vai susu i le po, vave i le taeao ma i le taimi o le aoauli;
  • e leai se sili atu i le 0.5 ipu o le oloa e tatau ona onā i le taimi, pe o le kirnamone na o ia pe faʻatasi foi ma isi mea e mafai ai;
  • pe a 'ai le susu o le kinamona, e manaʻomia le lafoaʻi o falai, meaʻai ma ulaula, faʻapea foʻi ma mea inu faʻamalosi, sukalati, meaʻai vave ma isi ituaiga o mea e afaina pe suamalie.
O le mea moni, o ia lava mea inu e le fesoasoani i le vave faʻaumatia uma o pauna faaopoopo, ae faʻatasi ai ma le auala saʻo i lona faʻaaogaina ma le amanaia o nei fautuaga uma, o le avanoa e maua ai le taunuʻuga aupito maualuga e faʻapupulaina.

Saili po o le a le aoga ma le afaina i le tino o le popo niu, susu ma le propolis ma le susu ma le kalaka.

Contraindications

O loʻo i ai le tele o mataupu e le gata ina faʻaaogaina ai le inu, ae e le manaʻomia foʻi, ona o aʻafiaga o ona vaega. O nei faʻailoga e aofia ai:

  • maualuga maualuga (o le ulanamona e mafai ona faateleina le mamafa e sili atu);
  • taimi e faʻasolo ai (o se meainu e mafai ona faʻaosoina ai le faʻailoga o le uterine);
  • taimi e fai ai susu (o le tali a le tamaititi i le kinamona e le mautonu);
  • eseese totoga;
  • hyperexcitability poʻo le le faapalepale o tagata autu;
  • faʻalauteleina o le vevela o le tino (o le manava o le gaosiga o le susu o le a na ona faʻaleagaina ai le tulaga).
E taua! E tusa lava pe le o lau mataupu i soʻo se mea o loʻo taʻua i luga, e le mafai e le tagata ona le faapalepale i se ituaiga milkshake, o le mea lea, pe a oʻo mai soʻo se lagona le lelei pe a uma ona inu susu ma le cinnamon, e tatau ona taofi lana tali.

Metotia faila

O loʻo i ai le tele o fualaau pito i luga mo le mamafa o le paʻu e faʻavae i luga o le susu ma le namononi. I nisi o tulaga e faʻaaogaina tutoʻatasi, i isi e mafai ona faʻaopoopoina i isi vaega, ae o vailaau taʻitasi ua sauniuni e aoga lava i lona lava auala.

Faataitaiga masani

O lenei filifiliga o le faia o le susu susu o le faigofie ma sili atu ona taugata, talu ai e faaopoopo i mea o loʻo i luga, e te le manaʻomia se isi lava mea. O se ipu vai susu mo le 1/3 sipuniti o le kinamona. A maeʻa maeʻaeʻa, ona lafo lea o le vai i se afi, e tatau ona vevela lelei, ae le o le kuka, a leai o se vaega taua o elemene aoga o le a leiloloa, ma o le susu o le a le lelei tele.

Siaki i ituaiga autu o le susu o povi.

Moli suamalie

Afai e te le lava le masani ai ona inu pulu, ona mafai lea ona e faaopoopo atu le meli i lenei paluga mama. I lenei tulaga, o le lisi o mea o le a foliga faapenei:

  • 1 ipu susu;
  • 6 ml o le meli meli;
  • 6 g fulani paʻu.
O le mea muamua e tatau ona e faia mo le kuka o le kuka lea o le suāsusu ao lei sasaa atu i totonu o se pusa eseese. A vevela, e sasaa le vai inu i totonu o le ipu o le kinnamon ma, pe a uma ona faʻafefiloi, ona tuʻuina lea mo le 30 minute. A maeʻa le taimi atofaina, e tumau pea na o le faaopoopo atu o le meli ma faʻafefiloi lelei le tino. O le taimi lava e maua ai lau masini tutusa, e tatau ona faʻamafanafana e ala i le tuʻuina i totonu o se pusaaisa poʻo se isi nofoaga malulu mo ni nai itula. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le vai inu malulu, aua a vevela, e le o se mea manaia tele. E ala i le aofia ai o se mea inu tutusa i lau taumafataga, e mafai ona e faʻaitiitia le leiloa o nai kilokalama i totonu o le vaiaso. Ole cocktail e mafai ona taʻua o le lelei, na o oe e le mafai ona e le amanaiaina le i ai o le meli i lona fatuga. O lenei oloa o se mea e malosi ai le allergen, o le inu o le susu e le tatau ona faʻatuai mo le silia ma le lua vaiaso.
E te iloa? O le tuufaatasiga o le meli e tutusa ma le tuufaatasiga o le toto o le tagata. O lenei vaega o loʻo tuʻuina mai ai le oloa o le paluga toetoe atoa 100% digestibility, e aunoa ma le malosi o le taumafa. I se isi itu, e tusa lava pe itiiti sina suamalie o le a maua ai se tauleleia lelei o le fiafia mo se taimi umi.

Kelati inu

O le faʻafefiloi o le susu ma le sukalati ma le kinamona o se filifiliga lelei mo i latou oe ua vavaeeseina atoa le suka ma le sipuni mai le lisi. Talu ai ona o le tino o le tagata e le mafai ona faia e aunoa ma le kulukose, o le filifiliga o le inu o le a le na ona fesoasoani i le faasaʻoina o le fuainumera, ae o le taui foi mo le le atoatoa o lenei mea, ma faapea ona faapaleni ai le soifua manuia lautele. Ina ia saunia se vai inu lelei, o le a e manaʻomia:

  • 1 ipu susu;
  • 1-2 tamai laumei;
  • e tusa ma le 10 g sukalati (sili ona lelei);
  • 3 g o le koko koko koko ma le aofaiga tutusa o le kinamona;
  • 6 kalama o le suka.
E pei o mataupu muamua, o le faiga o le saunia o se meainu e le tele se taimi. Muamua, e tatau ona e aumaia le susu i se tulaga mafanafana (e le tatau ona kuka). Ona tatau lea ona faaopoopo mea uma i totonu o le atigipusa, ma, pe a maeʻa le fefiloi lelei, aumai le paluga i se vevela i luga o le vevela vevela (ina ia aua neʻi faaleagaina le ipu, e tatau ona e faanatinatiina le inu i le lumanai).

Faitau foi e uiga i aoga o le kinamona ma le meli ma le kinamona.

O le taimi lava e oso ai le toto, e vave ona aveese mai le ogaumu ma faʻamalie i le vevela o le potu. O le faʻaaogaina o le aisa po o le pusaaisa i lenei tulaga e le taliaina, talu ai o loʻo i ai avanoa uma e faʻaleagaina ai le manogi ma le tofo o uiga o le suamalie susu. I le faaiuga, o le taimi e inu ai le vai ma toetoe lava a maeʻa maeʻaeʻa, e tumau pea na o le faʻaopopoina o le laumei, faʻaleleia le manogi manaia o le inu. O se mea inu masani ma le faaopoopoina o sukalati e aumaia ai le tele o aogā i le taumalulu, pe a manaomia e le tino ona toe faʻafoʻi lona malosi, ma o lona sukalati e talitutusa tutusa ma tagata matutua ma tamaiti.

O meaai mamago ma fualaau mamago

Mo i latou oe ua uma ona "fai mea leaga" o le manogi-namamona, o loo i ai se fua lelei mo le faia o meaai mama e faavae i oloa ua uma ona iloa. Faatasi ai ma lona faʻaaogaina masani, o le ae maua avanoa uma e le gata ina vave paʻu le mamafa, ae ia mautinoa foi o le leiloa o kilokalama e le o toe foi mai. O le saunia o se mea taumafa e faigofie tele pei o le faia o se vaiinu masani e faia mai le susu ma le afamoni, sei vagana ai i lenei tulaga e tatau ona e saunia se mea e sili atu. O le a e manaʻomia:

  • 2 ipu o susu;
  • 5 g o aʻa faʻamau;
  • 20 g vine mamago;
  • 6 g fulani paʻu;
  • 3 laupepa;
  • ni nai fasi 'auʻau mago;
  • 6 ml o le meli.
E oʻo lava i se tamaititi e mafai ona faia se mea manogi suamalie, aua o mea uma e te manaʻomia o le sasaʻaina o le totoa, faʻala, pulupulu ma vine i le susu, ona kuka ai lea o le faʻafefiloi uma ile vevela vevela. Loto, vevela, sosolo ma le kinamona, ma a vave ona faʻalelei, faaopoopo le meli. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le susu ma le kinamona ma fualaau mamago aʻo lei moe. Faʻatasi, o nei mea e faʻamamafa lelei ai le tino ma faʻafefe ai toxins mai le tino ao moe.

E te iloa? O le povi povi i le taimi lava e tasi e aofia ai le 11-23 lita o le susu, o lona uiga, e tasi le manu e tusa ma le 80-90 tioata o le oloa i le aso.

Blueberry Milk

O lenei fua e mautinoa e aioi atu i tagata e talisapaia fua. O le susu ma le laumei e seasea ona tupu ai ni mea e afaina ai ma e masani lava ona gafatia e le tino o le tamaititi, o lea e le tatau ai ona e musu e inuina se inu. Mo lana sauniuniga e tatau ona saunia mea nei:

  • 1 ipu susu;
  • 1 laau o le lalanamon;
  • 1 cardamom;
  • leai se sili atu nai lo le 3 g pauna o le paumone;
  • e tusa ma le 10 g o vine mamago;
  • 3 ml o le sua suamalie;
  • 4 g lanu moli.

Mo le leiloa o le mamafa, faaaoga le meli, guarana, kombucha ma le vai meli.

O le faagasologa o le saunia o se meainu e aofia ai laasaga nei:

  1. Fufulu le susu i se tulaga mafanafana.
  2. Faaopopo lanu, lanu moli, cardamom ma laau paina.
  3. Fufulu le paluga ma faʻamalosi lelei, ae aua le faʻatagaina e kuka.
  4. Aveese le meaʻai atoatoa mai le ogaumu ma tuʻu lelei i le vevela o le potu. Mea uma! Soifua maloloina maloloina e inu i le blueberries sauni e 'ai.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le o se fua e tasi e iloga i le lavelave o le sauniuni, ma o le tele o mea o loʻo i ai e mautinoa o le a maua i totonu o umu umukuka uma, o lea e leai se mafuaaga e teena ai se mea aoga ma fuamoa e faavae i luga o le susu ma le kinamoni. Faatasi ai ma sina taumafaiga tele, o le ae faia se vaiinu lelei tele ma le tele o mea lelei.