Fualaau aina

Tomatoes "Masha Doll": uiga ma le faʻamatalaga o fuamato tomato F1

Faatasi ai ma le amataga o le vaitau, o le au faifaatoaga e sili atu ona faigata le fesili: o le a le mea e toto i luga o le saite? E tele ituaiga eseese, e lelei uma i latou lava. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga ituaiga o laau e pei o le "Masha Doll".

O le kulupu na fafagaina e tagata fomaʻi Rusia mo le totoina i totonu o greenhouses. E mafai ona maua se seleselega lelei i lalo o se ata tifaga, ma i vevela vevela. Mauaina le resitalaina o le setete i le 2002.

E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei ituaiga mai la tatou tusiga: faitau le faʻamatalaga, uiga, uiga o le galueaiina.

Tomatoes Masha Doll: faamatalaga eseese

Igoa tulagaDoll Masha
Faamatalaga lauteleOgatotonu o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuRusia
Toto95-110 aso
PepaFlat lapotopoto
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata200-250 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaigae oʻo atu i le 8 kilokalama i le sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

Tomato "Masha Doll" f1 o se ituaiga laau eseese e faamoemoe mo le galueaina i greenhouses. O le laau e maualuga le maualuga, maualuga o le vao 60-90 senitimita, tulaga faatonuina, mautu. O le fua o le fua o fua e 95-110 aso, o lona uiga, sredneranny. O lenei ituaiga o tamato e sili ona teteʻe i se faʻamaʻi e pei o ni vailaau.

O fua na oʻo i le matutua o le varietal ei ai le lanu piniki, o foliga o le lanu, i le mamafa e mafai ona oʻo atu i le 200-250 kalama, ia sili atu le lelei o mea totino. O kulimi mama e 4-6 potu ma e aofia ai le 5% mea matutu. O le "Doll Masha" ei ai sona tofo matagofie. Atoatoa mo le taumafa fou. Ona o lona telē e talafeagai mo le faia o sauniuniga i fale. E talafeagai foi mo le faia o suamalie ma pati tamato.

Talu ai o le laau o le fale laufanua, e mafai ona ola i itu uma o Rusia, sei vagana ai vaega o le mamao i matu. I le ogatotonu ma sili atu i le itu i matu, e faʻapea foʻi, e faʻaalia lelei fua o fua o fua. Atoatoa mo itulagi i saute, e pei o le Astrakhan poʻo le Itumalo o Krasnodar.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o se ituaiga ma isi ituaiga i le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Doll Masha200-250 kalama
Yusupovskiy500-600 kalama
Pink King300 gm
Tupu o le maketi300 gm
Novice85-105 kalama
Gulliver200-800 kalama
Sugarcake Cake500-600 kalama
Dubrava60-105 kalama
Spasskaya Tower200-500 kalama
Laveʻa Mumu230 kalama

Uiga

O le gaioiga lelei o se tasi lea o meatotino e fiafia tele ai le au fai togalaau i lenei ituaiga. Faatasi ai ma le ala saʻo i le pisinisi ma le filifilia o se kiona, faatasi ai ma ituaiga eseese, e mafai ona e alu i luga i le 8 kilokalama i sikuea mita. se mita o fualaau suamalie. E manaomia e lenei kulupu se meaai masani lelei e maua ai se seleselega lelei.

Faatasi ai ma le le mautonu e mafai ona matauina:

  • tetee i le upu moni;
  • fua lelei;
  • maualuga le tofo o fualaau aina suamalie;
  • faaaogaina masani.

Faatasi ai ma mea le lelei, latou te matauina o lenei tamato e mafai ona ola na o greenhouses, e le o faamoemoe e tatala ai eleele.

Ona o le tuufaatasiga tulaga ese o meaola ma suga, o lenei ituaiga e sili ona lelei lona tofo. Aʻo faʻatupulaʻia le malosi i le faiga o le moli ma le faʻamaina. Fualaau aina fuamalie e faʻafeiloaʻi ai le teuina ma le umi o le teuina.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Doll Mashae oʻo atu i le 8 kilokalama i le sikuea mita
Tanya4.5-5 kg ​​i sikuea mita
Alpatyeva 905 A2 kilokalama mai se togavao
Leai se mea6-7.5 kilokalama mai le vao
Pink meli6 kg mai le vao
Uluai vave5 kilokalama i sikuea mita
Toto20-22 kg i sikuea mita
Maofa i le lalolagi12-20 kg i sikuea mita
Honey Cream4 kilokalama i sikuea mita
Laʻau mumu17 kg i sikuea mita
Tupu vave10-12 kg i sikuea mita
Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi: o faʻamaʻi masani masani o tamato i greenhouses ma le auala e taulimaina ai.

O a tamato e faʻasao i le tele o faʻamaʻi ma faʻasao i le tuai? O a metotia o puipuiga mai le phytophthora o loʻo i ai?

Maʻi ma faʻamaʻi

"Doll Masha" o loʻo i ai se teteʻe malosi i faʻamaʻi, ae le galo e uiga i le puipuiga. O le matauina o le auala e faʻafeinu ai ma faʻamalama, e mafai ona e aloese mai le tele o faafitauli. O meaola faalavela, o le lanu papae ma le apogaleveleve e sili ona osofaia. E masani ona faʻaaoga le "Confidor", i le fua faatatau o le 1 ml i le 10 lita o le vai, o le vaifofo o le 100 sq. mita E faʻaaogaina se faʻaoga fasimoli e faasaga i le mite, lea e faʻaaogaina e fufulu ai vaega o le vao.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, "Masha Doll" o se tomato matagofie ma ni mea matagofie. Ae o se ituaiga ituaiga e sili atu ona talafeagai mo le aufaatoaga poto masani, ae o nisi o taumafaiga ma se tagata amata e mafai ona taulimaina. Lelei lelei ma le seleselega tele.

E mafai ona e faamasani ma isi ituaiga o tamato i le laulau:

Laititi vaveSili atuVaitausaga
IvanovichMoscow tau fetuPink elefane
TimofeyUluaʻi amatagaPaʻu solitulafono
Black truffleLeopoldOrange
RosalizPeresitene 2Uluma luma
Sugar giantLe vavega o le kinamonaStrawberry dessert
Orange siliPink ImpreshnSnow tale
Tasi paunaAlphaYellow ball