Fua o le gaosiga

Fugalaau fugalaau mo le tau o le taumalulu

Fugalaau fugalaau e matagofie, ae puupuu. Ae ui i lea, ei ai fugalaau e mafai ona faamemelo mo le tele o masina poʻo ni tausaga foi. Faatasi ai ma tagata fai fualaau aina, ei ai le igoa lautele o fugalaau matutu, ma o se faaputuga o ia fugalaau e mafai ona teuteuina tumau se fale. O nei laau toto e mafai ona aofia ai i aiga eseese, ae ua autasi i latou e mafai ona faatumauina foliga ma lanu mo se vaitaimi uumi.

Ammobium

O se fugalaau matagogo, ae i totonu oo tatou latitudes ua tupu aʻe e pei o le tausaga. Lago faʻamaʻano, oʻo atu i le 70 cm le maualuga. Inflorescences e paʻepaʻe, ma se lanu samasama tele. O le maualuga o le inflorescence e 1.5-2 cm. O le ammobium fugalaau e amata mai i le ogatotonu o Iuni, e faʻaauau le alualu i luma seia oʻo muamua i le kiona.

E le gata i lea, i le avea o se fugalaau mamago, ua latou ola ae o se vasega pepe, o Volzhanka, o le gypsophila, o se sese.

Amaranth

O le laau e taʻitasi tausaga, o Amerika. O ona togitogi e mafai ona faigofie poʻo paʻu, o nisi taimi e tupu aʻe i se maualuga o le tasi ma le afa mita. O mea leaga o ia ituaiga o meaola e pei o le taoto, pouliuli po o le paniculate, e aoina i ni uumi uumi po o ni paʻu. E mafai ona lanu lanu eseese: auro, lanu viole, mumu, ma isi. O le fugalaau o le aloese e amata ia Iuni ma faaiu i le amataga o le malulu matuia.

E te iloa? Amaranth e le faatapulaaina i meaola teuteu. Mo le fiaafe o tausaga, o lenei laau o le faʻatoʻaga tele o tagata tagatanuʻu o Amerika. Sa taʻua e tagata Spaniane le "Aztec wheat" ma le "Inca bread." O Amaranth o loʻo faʻaaogaina foi e pei o meaai fagafao. O lenei laau e masani foi ona faaaoga i vailaau faaleaganuu, ae maise lava le taua o le suauu.

Alala

O le tele o le malosi o le malosi o le malosi lea o le aiga. E tusa ma le 60 ituaiga o fugalaau fugalaau ua lauiloa, e aofia ai i latou uma i tausaga taʻitasi ma le faʻaleleia, ae o se tulafono, e masani lava ona tatou faʻasalaga tausaga taʻitasi, aua e le mafai e le malosi ona tatalia le malulu malulu.

O le maualuga o le toto e oʻo atu i le 90 cm. O fugalaau laiti e aoina i ni faʻalavelave mataʻutia, lea e mafai ona faia i ni foliga eseese: pine, selu, sulu. O latou lanu e mafai ona mumu, lanu viole, lanu samasama, ma isi mea faapena.

Helihrizum

O lenei fugalaau e sili atu ona iloa i lalo o le igoa immortelle. O ia o le aiga aster. O le laau e ono faʻaleleia, ae ua tupu e pei o le tausaga. O le au e saʻo, e oʻo i le mita mita. Fugalaau e fausia ai ni mea tetele-ato. O latou lanu e eseese tele - auro, mumu, paepae ma piniki, lanu viole, ma isi.

E sili atu i le 600 ituaiga o le tino olaola. O le mea sili ona lauiloa o Helichrisum, Milford helihrisum, ma Sandy helihrizum. Fuga - mai ia Iuni ia Oketopa.

Xerantemum

O se fale taʻitasi lenei mai le aiga Asteraceae. E taua foi fugalaau matutu. Laʻau o le xeränemum saʻo, faʻalaina. O le maualuga e oʻo i le 60 cm. O le faʻaogaina o ni 'ie lanu violē, lanu paʻepaʻe poʻo le piniki. I luga o le fesuiaiga o le tau e fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu.

Cartamus

O lenei laau e masani ona taʻua o le kuka. E tasi le tausaga, o nisi taimi lua tausaga, ma o le aiga o aster po o fugalaau fugalaau. O loʻo i ai se fua saʻo, faʻalaʻaulaʻau e oʻo atu ile maualuga ma le afa mita. O le faʻaogaina o se ato mumu, moli pe samasama. I fafo atu, o le kuka e pei o se vaitui. Fuga mai ia Iuni ia Setema.

E te iloa? Buddhist monks latou te ofuina o latou ofu e lalagaina mai le taʻavale, ma i le cosmetology o le suauu saluʻo e taua tele e pei o le faʻamaluluina ma le faʻamalosia o paʻu.

Craspedia

E pei o le toatele o isi mai la matou lisi, o lenei fugalaau mamago e mo le aiga Aster. Faʻapipiʻi, faʻatuputeleina e oo i le 90 cm. O le laau e taua tele, ae o loʻo i ai foi se tausaga e tasi le foliga. O fugalaau laʻititi i le ituaiga o tubules e faia ai se mea e sili ona mataʻutia i le lautele o le 4 cm, eseese lanu samasama. O Kraspediya e tupu ia Aokuso ma Setema.

Kermek (limonium)

O lenei ituaiga o fugalaau mamago e aofia ai le aiga o gilted. Faatasi ai ma le toatele o sui o lenei aiga, e mafai e se tasi ona faafetaiaʻia laau e lua ma laau toto, faatasi ma i latou taʻitasi ma taʻitasi. O le maualuga o laau, e fuafua i le ituaiga ma tulaga o le tuputupu ae, e mai i le 30 i le 1.3 m. O lenei laau e toto mai ia Iulai seia oo i le faaiuga o le tautoulu. I fafo atu, o foliga o Kermek e foliga mai e manaia tele - o ni mea e sili ona maanuminumi ma paleni-lautele o lanu eseese. E mafai ona lanu viole, lanumeamata, samasama, paʻepaʻe ma piniki.

O foliga vaaia, ma le tausiga lelei, e foliga mai o se ao lanu. Laʻau vao, Kermec broadleaf, e pei foi o le tautoulu, e pei o le pa'ū, ma se matagi malosi mai le mea e vevela ai le eleele, e masani ona malepe ma taamilo i luga o le steppe.

Katananhe

E ui lava e le oi ai nei le Metitirania i totonu o mea e sili ona fiafia i ai le au faifaatoaga, e foliga mai e matagofie i lona faigofie faigofie. O lenei ituaiga o fugalaau mamago e lelei mo le totoina i se auala o le gaogao, ma e faʻaaogaina foʻi mo togafitiga faʻapitoa o togafitiga. Na amataina i le XVI senituri le faʻataunuʻuina o le pese i Europa.

O le laau e na o le 5 ituaiga. O le ituaiga sili ona lauiloa o loʻo i ai se fulu lanumoana e foliga tutusa ma le chicory. O fugalaau fugalaau e mafai foi ona sinasina, lanu samasama ma le lanu viole, e faalagolago lava i ituaiga. O petals ua gaugau pito. O le maualuga o se 'au saʻo e tusa ma le 60 cm.

Me ma Iuni o le taimi o le fuga o lenei fugalaau mamae. Ae o nisi ituaiga o katananhe, mo se faataitaiga, "Kapids Dart", e mafai ona ola saʻo agai i le malulu. O lenei mea totino o se ituaiga o le malulu, e le mate le togavao e tusa lava pe o le malulu -30 ° C. O le sese o le faʻamatalaga e faapea o le taananie e ola na o le lua tausaga. Na o lenei laau ina ua mavae le 2-3 tausaga o le fugalaau e leiloa le teuteuina ma e manaʻomia ai le tele o fevaevaeaʻiga nai lo isi mea.

Sogi (lulu)

O lenei togalaau o le aiga o faʻatoʻaga o loʻo faʻamatalaina e le tagata Eleni anamua o Galen, ae e ese mai i le faʻamaloloina o meatotino, e masani ona faʻaaoga i totonu o teuteu teuteu. "Loimata Kukushkiny" - o lea na taʻua ai e tagata lenei ituaiga o fugalaau mamago ona o le tulaga e le masani ai e foliga mai o laulelei (loimata) i luga o moa vevela. O sina matagi matagi e lava lea e faʻafefe ai, lea e faaopoopo ai se lanu i le savili.

I le ituaiga o savili o le vao e maua i Europa, Aferika, i sisifo o Asia, faapea foi i Amerika i Saute. O nei mea e masani lava o tausaga ma tausaga. O laumei e manifinifi ma tuʻufua, faʻatasi ma lala e oo atu i le 80 cm le maualuga. O le faʻaogaina o foliga o le palatic 3-20 cm le umi ma e aofia ai le 20-50 puʻupuʻu. Spikelets e lapopoʻa, paʻu, 10-25 mm le umi. O latou lava e felafoaʻi, sosoʻo solo, faʻavili, poʻo tafatolu i foliga. I le amataga o le ola aʻe - lanumeamata, i luga o le taimi, brownish-auro.

Lagurus

O lenei fugalaau matagogo ei ai le isi igoa - "laina telefoni", ona o le maualuga o le afaina, e faamanatu moni ai le siʻusiʻu o se lapisi. I luga o se ata mapi, o lenei laau e sili ona manaia.

Lagurus e faatatau i cereal annuals. E tusa ma le 50-60 cm le maualuga O le laau e fuga i le tau mafanafana uma, o ona ulu sinasina e masani ona valiina i lanu eseese, ma faia ai ni laupepa mataʻina. O Lagurus e alofagia e fanau ona o le uluai foliga o le vaivai ma le vaivai, lauulu-pei o laulaau.

Tansy

O lenei mea o se mea faigata-i-lanu po o se aster laau ma se manogi manaia manaia. Tufatufa atu i le itu i matu o le itumalo i vaʻaia lelei. Tansy e oʻo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga ma o loʻo i ai ni lanu samasama samasama, e aoina i ato, i luga o le malosi ma le malosi o lanu lanu meamata.

E taua! Faatasi ai ma le au fai togalaau, o le tansy e lauiloa e le gata o se laau teuteu, ae o se fofo masani foi i namu, lago ma isi iniseti le lelei. O lenei fugalaau matagola e masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi, e leʻo se mea e sili ai le igoa o le tansy - o le anufe. E tatau foi ona manatuaina o fualaau aina ma pulupulu o le meaʻai e masani ona inu.

Vaega o le fugalaau fugalaau totogo

I le avea ai o se tulafono, o laau toto o lenei ituaiga e matua le lelei, ma e le faigata a latou gaosiga. O fua e masani ona totoina ia Mati-Aperila, o laau totō o loʻo totōina ile lauʻeleʻele i le afa lona lua o Me, o ituaiga meaola vevela - i le amataga o Iuni. E masani ona totō i le laufanua o le fugalaau. O le tele lava o ituaiga o fugalaau e malulu, e le manaʻomia ai le faʻamautu faaopoopo. I se isi itu, e mafai ona gasegase laau mai le suavai.

Auala e tipi ma fugalaau fugalaau

Filifili filifilia fugalaau mamago i aso sili ona pogisa ma le taumalulu. I le faʻamuamua, soʻo se fugalaau e mafai ona faʻamago, ae o fugalaau faʻagogo e le maumau pe a faʻagogo ma taofi lanu lanu.

O le aoina o fugalaau mamago e faia i vaitau eseese, mai le tautotogo i le tautoulu, pe a fugalaau, e tusa ai ma le tagata fai fualaau aina, ia uu foliga talafeagai mo le tau o le taumalulu i le lumanai. Otioti fugalaau e tatau ona i ai i le tau vevela, lelei i le leva o le taeao. Laʻau e seleseleina ma se tele tele, e mulimuli ane filifilia faʻataʻitaʻiga sili. E le gata i lea, o fugalaau mamago e sili ona leaga ma e faigofie lava ona faaleagaina pe a fatuina le tuufaatasiga. Le auala sili ona faigofie e faʻagogo ai - natura. Faatasi ai ma lenei metotia, o le tipiina o fugalaau e taofiofia e tumutumu pito i lalo. O le faʻamagoina o loʻo faia i totonu o se potu malulu malulu - o lālā o le la e mafai ona suia ai lanu mo le leaga.

E taua! A faʻamamago, moli, lanu piniki, lanu moana ma le lanu violē e sili ona puipuia. Ae o le lanu mumu ua pogisa.
E mafai foi ona e faʻamago le laau e faʻaaoga ai fulufulu mamoe. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le pusa faʻatasi ma se pu ile pito i lalo ma se vaega o le fulufulu mamoe. O le aʻa o laau e lafoina i totonu o le lua, o le fugalaau e ufiufi i le sipuni, ua tautau le pusa i totonu o se potu pogisa.

Tipi fuʻu fugalaau e masani ona faʻamago i totonu o pusa inu, faʻatumu i mea e faʻafefe lelei ai le susu. Aʻo faʻaaogaina e ia mea e faʻaaoga ai le oneone lelei poʻo le semolina.

Fautuaga ma togafiti mo le faia o se fugalaau

O se fugalaau fugalaau mamago, e fuafua i le tele o lanu, muamua lava o le a manaʻomia se mea teuteu teuteu. O le mea lea, o paluga ma se lapopoa o lanu eseese o lanu samasama ua maeʻa faʻatasi ma vailaʻau laupapa poʻo le maʻa. Afai e faia e le tagata fugalaau fugalaau le tele o lanu, o lona uiga o le a sili atu le matagofie o le galuega i luga o ata uila.

O le fuga e faia i tulaga. I le taimi muamua, e teuteuina e fugalaau fugalaau eseese fugalaau fugalaau mama ma fusi i latou i se lipine fugalaau. Ona faʻapipiʻiina lea o launiu sauni i totonu o se fualaau e tasi.

E te iloa? I le faaopoopo atu, o le mea moni, o fugalaau fugalaau mamago na faia ni ata vali (tolu-dimensional pe i foliga o mea faʻaaogaina mai fugalaau, faʻamago e ala i le mama), paneta, mama teuteu.
Mo le faia o ni mea lapopoa, e faʻaaogaina ai se ato wicker. Ua tumu i se aloapolo fugalaau faapitoa, lea e masogi mai luga ma puʻu. O fugalaau fugalaau e pipii i lenei omomi. O sea ituaiga o pese o le a avea o se teuteuga matagofie o fale.