Laʻau i totonu

E faʻapefea ona totoina ma totoina se taffodil i totonu o se fagu

O le toʻatele o tagata e manatu o naffodils o ni togalaau totō totō. Ae peitai, o nei fugalaau e mafai ona totōina ma ola i le fale i totonu o se ulo. E le lelei, faigofie ona mama. O lenei tusiga o loʻo talanoaina ai ituaiga autu o narcissus mo le totoina ma le tausiga i le fale, o tulafono mo le filifilia o pulu, aemaise lava le totoina ma le vaavaaia o laau i totonu.

Narcissus: ituaiga eseese mo le ola i le fale

Daffodils e mafai ona aʻa aʻa i lou fale i ipu ma fiafia i fugalaau matagofie mai ia Tesema ia Mati. Ae peitai, e le o ituaiga uma o laau e talafeagai mo le ola i le fale. O le mea sili ona talafeagai mo le totoina o ipu e eseese ituaiga:

  • Avalanche.
  • Pepa
  • Inbal.
  • Ziva.
  • Maea.
  • Grand Soleil d'Or.
  • Erlichir.
O vailaʻau uma sei vagana ai le Magnet ma Grand Soleil d'Orua e tolu lanu lanu: beige, cream, white. O sui muamua e toʻalua e na o lanu samasama. O fugalaau Avalanche ei ai se nofoaga samasama ma peti paʻepaʻe, ma e ese mai Erlicir mai isi i se foliga manaia o fugalaau, e foliga mai e foliga mai o foliga vaaia. O le sili ona le lelei ma le umi o fugalaau ua manatu o Avalansh, Bumazhny ma Ziva.

E faʻapefea ona filifili togi mo le totoina

O falaoamata mo le ola i le fale ei ai manaoga faapitoa mo le tele ma le tausiga. Afai e te manaʻo i le laau ia pipii lelei i totonu o se ipu kuka, filifili ni tumutumu tetele. E le tatau ona faʻaleagaina (pu, lanu uliuli, magia, vaega o fesuisuiai). A maeʻa le faʻatau o pulu o le potu naffodils e fautuaina i le vave e mafai ai ona toto i totonu o ipu. A o lei totoina, e tatau ona teuina mea e toto i se nofoaga pogisa, matutu ma lelei.

E taua! I totonu o se potu manava po o le mafanafana, e amata ona maua aʻa i luga o le taimi, ma atonu foi e afaina ai le faaleagaina.

E faʻapefea ona toto se taffodil, manaʻoga masani

Daffodils unpretentious. Ae peitai, ina ia mafai e le laau ona ola lelei ma ia e fiafia i taimi uma ma lona fugalaau matagofie, e tatau ona e tausisi i tulafono patino o le totoina ma le tausiga. Pe a fasiotia i latou, o fugalaau o le narcissus e mafai ona faamemelo mai le taumalulu seia oo i le ogatotonu o Mati. O nisi taimi ei ai faitioga e leai ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le laau, ae e laitiiti lava pe e le totogo foi. O le tele lava o mafuaʻaga o ia faafitauli o loʻo i ai i le sese o le faʻaleleia.

E faʻapefea ona filifili se ipu mo daffodils

O le ipu mo le totoina o daffodils e tatau ona maualalo (pe tusa ma le 15 cm), laʻititi i le tele (10 i le 13 cm). I totonu o se tasi o ia ulo e mafai ona totō mai i le lua i le fa gutu, e faalagolago i lo latou tele ma le eseese. Le mea sili, pe a fai o le omea poʻo le koneteina.

E taua! Afai o le ipu e uumi pe lautele, o le a le fuga le laau.
I le pito i lalo o le ulo e tatau ona i ai ni pu. Latou te galulue e faʻamautinoa o le tele o le vai i le taimi o le faʻavaivai e mafai ona alu ese mai le tane. I se isi tulaga, o le a susulu le susu i le eleele, lea o le a mafua ai ona fesuiaʻi le laau.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele mo le totoina o le daffodil

I faleoloa fugalaau e mafai ona e faʻatau se eleele faapitoa mo daffodils. Ae peitai, o lenei laau toto o le a mauaʻa aʻa i le fanua masani o togalaau aina. Ina ia mafai ona fuga lelei le daffodils, e fautuaina e faaopoopo i ai se tamai vao, oneone oneone po o le omea i le eleele.

O le lalolagi e tatau ona faamalūlū ma vaivai. Afai ei ai susu i le eleele, ma amata ona pipii faatasi vaega o le eleele, e le lava le okesene e maua ai le palapala, lea o le a mafua ai le toilalo o le laau e ala i siama afaina. E fautuaina ina ia faʻasuina le palapala ma minerale poʻo le fafie.

E te iloa? E mafai ona tuʻu ni fasi pepa paʻu pepa paʻepaʻe i totonu o se fagu ipuinu ma le iliili. I le taimi lava e tasi, o le pito i luga o le pulufana e tatau ona tilotilo laitiiti (pe tusa o le 5 mm), ma le pito i lalo (tusa ma le 1, 5-2 cm) e lilo i le vai.

E faʻapefea ona toto se taffodil

Faatasi ai ma le filifiliga o le gafatia ma le palapala, ua uma ona tatou iloa, o le a tatou filifili i le auala e totoina lelei ai daffodils. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona tuʻu ai vai faʻavaivai (laʻitiiti laʻitiiti, pebbles) e tusa ma le tolu tamatamailima. O lenei mea o le a sili atu mo le lelei o le okesene ma le malosi e aveesea ai le tele o le vai i le taimi o le faʻavaivai. O le isi, faʻatumu le fagu i le pito o le palapala. Ua tuʻuina i luga luga o tumutumu ma tuʻuina i totonu o le eleele. O le pito i luga o mea totō e tatau ona tilotilo i luga o le pito o le ulo.

O le numera o pupulalu tuʻu i totonu o le ulo e faʻatatau i lona tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se atigipusa e iʻu ile 9 cm le mafai ona e tuʻuina ni anate e tolu i le tele 10-11 cm. E leai se mea e tatau ona pipii faʻatasi. A uma ona totōina, e faʻamamaina le eleele. Leai se mea e tatau ona faʻatumu ai le fagu, o isi mea totō e totoina ai o le a pala pe amata ona afaina. Ina ia mafai ona mauaa aʻa, ia tuʻuina atu pusa i le malulu (mai le +8 i le3 tikeri) le pouliuli mo le tolu masina. Ona siitia atu lea i le potu. O puluvao o ituaiga o Ziva ma Bumazny e le manaʻomia se vaitaimi malulu muamua, e mafai ona tuu i luga o le faamalama sill i le taimi lava e uma ona totoina ai.

O le totoina o le taimi e faalagolago lea i le vaitau o le fugalaau e manaʻomia: afai e tatau ona totogo le laau i le taumalulu, totoina i le amataga o Setema, pe a oʻo i le tautotogo i le aso o Novema poʻo le amataga o Tesema. Ina ia aua le leiloa, faitau le faʻamatalaga o le ituaiga, pe fia le taimi e manaomia e le laau mo le aʻafia ma le sauniuni mo le fuga.

Faʻapitoa tausiga mo daffodil i le fale

O le tuputupu ae o taffodils i ipu e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. E lava le mulimuli i nai tulafono faʻavae, ma e mafai ona e tupu aʻe i le aso 8 Mati, lea o le a faateia ai lou aiga ma au malolo. O se tasi o mealilo muamua o le auala e tupu ai le daffodils i luga o se windowsill o le le tuu lea oi latou i tafatafa o isi ituaiga o fugalaau. O le tuufaatasiga o le vailaau e aofia ai mea oona e mafai ona afaina ai le gaogao i le tausiga o laau totõ ma aʻa vaivai.

E te iloa? I le taffodils e totogo i le aso 8 o Mati, o le totoina o loʻo faia i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Novema (e faʻalagolago i le ituaiga). Ona tuu lea o fagu i totonu o se pogisa, malulu (mai le +8 i le +3 tikeri), nofoaga lelei. Lua vaiaso ao leʻi oʻo i le vaitau o le fugalaau e manaʻomia, e faʻafeiloaʻi le fagu i totonu o le potu ma tuʻu i luga o le faʻamalama o le faamalama.

Faʻaiga ma fafaga

O le suāsusu muamua e faʻatino pe a uma le tau. A o faagasolo le vaitau, o le vai inu e tatau ona sili ona lelei - tasi taimi i vaiaso uma. A maeʻa ona tuʻuina atu pusa i totonu o le potu, o le vai e masani ona faʻavaivai le eleele. E sili ona lelei lenei mea i le vai i le vevela o le potu ma i totonu o le apa. Pe a fuga le laau, faʻafefe tele, pe a maeʻa le vaitau o le fugalaau - faʻalelei. A maeʻa lau lanu, ona taofi lea o le vai.

I le laffodil i le fale ua lelei ona aʻa ma fuga, ua fautuaina le laau e fafaga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vailaʻau oona-potassium. O le uluai fafagaina o le a faia pe a uma ona tupu mai. Ma - pe a faʻapipiʻi mata, e tasi i vaiaso uma. I le vaitau o le vavave ma faʻatasi ai ma le faʻamutaina o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le suavai e le aoga.

E taua! A oʻo mai fugalaau, e tatau ona tuʻuina le laau i se nofoaga malulu e faʻalautele le vaitau o le fugalaau. I le vevela o + 10 ... + 12 tikeri, o le a latou fuga mo le tusa o le tolu vaiaso.

Taʻu ma tausi le daffodil pe a uma ona fuga

Daffodils e manaʻomia le tausiga pe a uma ona fuga. O fugalaau fugalaau e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete, ia faʻamago uma le vaega o le laau. A o faagasolo lenei vaitau, e faʻafefe faʻafefe ma fafagaina (e tusa ma le tasi i le 10 aso). A maeʻa maeʻa laʻau, o le vaega o le eleele e seleseleina lelei ma seleulu poʻo se naifi. Ona tuu lea o le sipuni i totonu o se pogisa, malulu.

E mafai foi ona aveʻesea masima mai le eleele. Tuu le mea totō i totonu o se taga pepa poʻo se taga pepa ae leʻi oʻo i le isi faʻasalaga ma tuʻu i se nofoaga malulu. Vaʻavaʻavaʻai i pulufana: fufulu faʻamaʻi pe pala i le taimi nei.

E te iloa? I le fale, o le pusa e tasi e mafai ona faʻamalo mo le 3 tausaga. Ae ui i lea, o tausaga taʻitasi mulimuli ane, o fugalaau o le a itiiti ifo, ma o le fugalaau e le tele naua. O le aisa i le amataga o le taumafanafana e mafai ona totō i le togalaau.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o le potu taffodil

O le faʻatele masani o le daffodil o se faʻamaʻi pipisi. E tupu lenei mea pe a tele le faʻafefe ma le teuina o pulu i totonu o se nofoaga mafanafana. O le puipuia o mea totō e totoina ai mai se faʻamaʻi, aʻo leʻi totoina e mafai ona togafitia i le maʻi. Faatasi ai ma meaola faalafua o ituaiga nei:

  • fuʻa lele;
  • pine;
  • nematodes.
Mo le puipuia o faʻamaʻi o le laau, o le eleele o loʻo siomia ai ua faʻamamaina i laʻau paʻu ma palu, faʻamaʻapeʻa, tui i iniseti. I le faaopoopo atu i ia faiga, mulimuli i tulafono faavae o le tausiga: aua e te lolovaia, aua nei teuina ia pulu i le vevela i luga aʻe o le 9-10 tikeri.

O lea na matou mafaufau ai pe tatau ona taofiofia se taffodil i le fale. O le tausisia o tulafono o le totoina ma le tausiga o le a mautinoa ai le umi o le vaeluaina o le fale ulu i le taimi manaomia. O le faʻamavaeina o leffins i le fale e le manaʻomia tele taumafaiga, taimi ma tupe.