Pear

Fautuaga pito i luga i le tausiga ma le totoina o ituaiga o le vao Lada i lana togalaau

E manaia, lanumumu po o lanumeamata, e matua mauoa lava, o fua o fualaau suamalie ua leva ona mafaufauina o se tasi o fua sili ona fiafia i ai. Pear aumai se lagona o le atoatoa, ma o lona suka o le suka e na o le sulu i lou gutu. O le tele o ituaiga o talo e iloa, ae o se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai o le laʻau o le Lada. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i mea taua o le tuputupu aʻe o lenei ituaiga, e uiga i mea uma e fesootaʻi ma le tausiga o le tele o Lada.

Uiga ma tulaga lelei o Lada

O se tasi o uiga taua o le paʻu o le Lada, o lenei ituaiga o se tasi muamua. O le laau e laʻititi lona lapopoa ma se pale o le pyramidal. E pei lava o ituaiga uma o pears muamua, o le paʻu o Lada e lanu enaena, ma o le ogaumu o se laau talavou e lanu enaena. O laʻau laʻau e tusa ma le lapopoa, 1.5-3 cm, o le laʻau o le oval, e valiina i se lanu mumu lanu me se lamolemole lamolemole.

Lada fugalaau i lanu lanu, e aoina mai i vaega o le 6-8 vaega. O fua o laʻau o le Lada e laiti, fuamoa. O le mamafa o le mamafa o fualaau e tasi o le -100-110 g, o le paʻu i luga o le fua o se lanu lanu samasama, ma le vevela. O se tasi o mea sili ona taua o lenei ituaiga, o fua ia e vave amata - i le amataga o le taumafanafana, ma e mafai ona tumau pea i luga o le laau seia oʻo ina paʻu le vevela ile 0 °.

E te iloa? O le igoa Grusha Lada na mafua ona o le tuufaatasiga o foliga o le 2 isi ituaiga: Olga ituaiga ma ituaiga o Vaomatua.

O le aano o le pi o se mea e sili ona manaia, ma o se manogi manaia ma le manaia, ma se manogi, e le manaia le manogi. O fua o loʻo i ai se tele o vitamini, o loʻo latou fafagaina ma lelei.

O le lelei tele o le maualuga faigata o le taumalulu o le ituaiga Lada, faʻapea foi ma le mea moni o le pi e toetoe lava a leai se maʻi.

Faʻafanua

Afai e te manaʻo e ausia le maualuga o fua o laʻau o le Lada, ona e amata lea ona e tausia lenei mea mai le taimi e te totoina ai le laau. E tusa ai ma faʻalavelave uma o lenei faagasologa, o le a faaauau pea.

Auala e filifili ai ni fatu mo le totoina

Ina ia mafai ona toto lau laau, e fautuaina e le au fai togalaau ia fualaau laiti ua liua se tausaga pe lua. Afai o le sapling ua uma ona 3 tausaga, o loʻo i ai se tulaga lamatia e le taliaina.

E taua! O se tasi o tulaga autu mo le filifilia o laau o le a avea ma elasticity o le ogalaau ma lona matagofie lanu enaena.

Afai e le punou le ogalaau o le seedling, pe i ai foi ni faaletonu i luga o le masini, ona lelei lea ona teenaina sea ituaiga fatu. E le gata i lea, pe a filifilia mea e totoina, e tatau ona e mulimulitaʻia nisi o faʻavae e fesoʻotaʻi ma le aʻa o le fatuina: o ona aa e tatau ona lelei ona atiaʻe ma leai (tusa lava pe itiiti ifo) faailoga o le pala, manuʻa poʻo faʻamaʻi.

I se fatuga maloloina, o le a mamafa ma lapoa aʻa, a itiiti ifo i le 20-25 cm le umi.

Le taimi e totō ai

E mafai ona totoina paʻu o le Lada i le tautotogo ma le autumn. E leai se lotogatasi i totonu o faifaatoaga i lenei mataupu. E masani lava, o le pi ua totoina i le tautoulu - e tatau ona faia lenei faiga seia oʻo i le faaiuga o Oketopa.

O le tuputupu ae o se paʻu Lada i le tautotogo e taʻu mai e tatau ona totoina aʻo lei amataina Me, ao le i amata ona fuga mai, ina ia mafai ai ona totogo le laau aʻo leʻi oʻo i le malulu. Ioe, o le tele o fai togalaau e fautuaina le totoina i le tautoulu: aʻafia o aʻafiaga e vave faʻavave i lenei taimi ona o le eleele e sili atu ona susu.

Auala e filifili ai ma saunia se nofoaga mo le tulaueleele

E sili atu le totoina o se paʻu i totonu o se nofoaga manaia i luga o se mea laugatasi: e sili atu le filifilia o le itu i saute poʻo le itu i sasae o lau togalaau. O le nofoaga e tatau ona faʻamalamalama lelei mo le itiiti ifo ma le 10 itula, ae peitaʻi, afai e faʻalelei le peʻa i le susulu o le la, ona mafai lea ona faʻamago, valivali ma mimilo o laulaau.

O le mea lea, i le tumutumu o le la e sili ona lelei le pritenyat. Ae o le eleele, ona le lelei lea o le pi, ae o le filifiliga aupito sili mo lenei ituaiga o le eleele paʻu, laufanua, chestnut ma lauulu vaovao, lea e maualuga le maualuga o le susu. O le pi e tatau ona natia mai faʻataʻitaʻiga ma matagi malulu.

Afai i luga o le nofoaga o le a e totoina ai se laau, o le palapala o le ele, e mafai ona faasaʻo le tulaga e ala i le faamamaina o le palapala ma le faapalaga poo le peat. O se mea tāua tele pe a filifilia ma sauniuni le 'upega tafaʻilagi o le i ai o alavai, ona o le pear e le faʻafefeina le umi o le vai.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Ae e te leʻi amata totoina, e tatau ona e saunia se lua faʻalelei ma se lautele o le 70-80 cm ma le loloto o le 60 cm, o le mamao i le va o nofoa e tatau ona tusa ma le 1-2 mita.

  1. Liligi le humus po o le faapalaga i totonu o le lua tulaʻi i le pito i lalo, e mafai foi ona e sasaʻa peat.
  2. I totonu o se lua ma se faaputuga mauga, ao mai le eleele ma ave se pi.
  3. I luga o le maupuepue e tatau ona e faʻapipiʻi lelei le fatuga, faʻamalosi aʻa i foliga o se tagata.
  4. Uʻu le fatu ma le palapala i le tumutumu, ae o le aʻa o le lima 5-7 cm i luga ae o le palapala.
  5. Taofi le fatuina i tafatafa o le ogalaau ma lulu i ni nai taimi e faatumu ai le gaogao i le va o aʻa.
  6. Toto le eleele i tafatafa o le fatu.
  7. Lui le ogalaau e nonoa se pua.
  8. Faataamilo i le mea na e totoina ai le fatu, faia se puʻu papaʻu, faʻafefe le laau.
  9. Le faʻaaogaina o le auala ma le humus poʻo le peat.

E taua! A o lei totoina, o le aʻa o le pi e togafitia i le palukala, ina ia mafai ai ona fufulu le aʻa, ma ia siakiina mo le faaleagaina ma le faʻamalosiina o masini, o aʻafiaga aʻa e mafai ona vaʻaia ma le totoa e ala i le soloina o le vaega o le gaʻo i le malala.
Eseesega o le pollinators pear Lada: "Space, Northerner, Chizhovskaya, Rogneda, Otradnenskaya. O le mea lea, e tatau ona toto laau totō latalata i laau o nei ituaiga.

Tausia mea

Ina ia mafai e le laau ona fiafia ia te oe i fua suamalie ma ia maloloina, e tatau ona e tausia lelei. O le tausiga o le Lada ituaiga e faigofie ma e aofia ai na o ni nai vaega, e le gata ina mafai ona maua ni fualaau maloloina, ae faaleleia ai foi le lelei. O lenei o le a tatou iloiloina nei vaega.

E faʻafefea vai

E le lava le vai i taimi uma e maua mai ai vai mai le eleele poo le timu. O le mea lea, o nisi taimi e manaʻomia ai le faʻasusu faaopoopo. Afai o le lāmala i lau eria e tolopoina, ona tatau lea ona e fafaga le pi i le fua o le 3 pakete i le 1 mita sikuea. O le auala lea e tatau ona e faʻamamaina le pi i le vaitau o le tuputupu ae sili ona malosi - i le faaiuga o Aokuso.

Afai e laʻitiiti lava lau uila, e tatau ona e faʻafeinu soo atu nai lo se tagata matua. I lenei tulaga, ua faʻafefe le laau i se liʻo, eli i se suo, lea e mulimulu.

I le taimi o le tautoulu e manaʻomia ai le malosi o le pulu, ma o lea e susu ai aʻo lei oʻo i le taumalulu. Faʻasala ile tasi i le vaiaso (pe a le susu le palapala) o le a lava.

E taua! O le auala sili e faʻafefe ai le paʻu Lada o le sosolo lea. O lenei metotia o le lafoina lea o le vai i lalo o le malosi malosi i le ea i totonu o le laau.

E faʻafia ona fafaga

O le manatu e tatau ona fafagaina le pua mai le taimi o le malaga mai e sese, aua i le tausaga muamua o le olaga, ua lava le tumu o aʻa o Lada i meaʻai. Ae ua leva mai le 2, ma e oo lava i le 3 tausaga e tatau ona e faia le faʻamalo mo pears. Fertilizers mo Lada e faʻaaoga i vaega e tolu:

Muamua tulaga faia i le tautotogo. I le amataga o le tautotogo, ao faagasolo le vaitaimi o le fuga o le pua, o le vaega muamua o le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le lelei o le seleselega i le lumanaʻi. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le laei lea: 90 g o le urea e tatau ona faʻamavae i le 7 lita o le vai ma faʻafeinu le laau i le faʻataʻamilo.

E te iloa? O le aafiaga o le urea e tutusa ma le aafiaga o le fofo o le moa, ma o nei fofo e lua e faigofie ona suia e le tasi le isi.
O le lalagaina o le tautotogo e faʻaalia ai foi le faʻamaʻiina pe'ā uma le lāʻau. O iinei e mafai ona e faʻaaoga le nitroammofosku i le fua faatatau o le 1: 200. I lalo o le tasi laau e le mafai ona e sasaa atu e sili atu i le 3 pakete o sea vai.

Faalua taimi E fafaga le laau i le taumafanafana, ma sili atu i le afa lona lua o le taumafanafana. A o faagasolo lenei vaitau, ua faʻamaʻaina le laau i le potassium ma le phosphorus foliar. Afai ua e mauaina ni faaletonu o se laau i luga o se laau, e mafai ona faʻamaʻaina i se vaifofo o le manure, mullein lua vaiaso mulimuli ane nai lo le fafagaina o le foliar.

I le lona tolu ma o le taimi mulimuli e faʻaaogaina ai fugalaʻau i le tautoulu e saunia ai le pi mo le taumalulu. Fafaga e tatau ona amata pe a uma lau lau. O se vaifofo lelei o le a: 15 g o le potassium chloride ma le 35 g o le superphosphate i totonu o paluga e tatau ona faʻaitiitia i le 10 lita o vai. E tasi le vaega o nei laei e faʻaaogaina mo le sikuea sikuea. E mafai ona faaopoopo atu le 150 g o le pefu i sikuea sikuea i le palapala.

O le a le taimi ma le auala e faia ai le teuteuina

O le teuteuina, lea e faʻatatau i le faʻatulagaina o le saʻo ma le matagofie o le pale, e na o le 4 tausaga muamua lava na faia. I se taimi mulimuli ane, a oʻo ina matua le laau, ua faia le teuteu e toe faʻafouina ai le laau ma faʻamaʻi ai mama mama.

E fautuaina le laʻau i le amataga o le tautotogo. Lauina o lala ina ia mafai ai ona aveese faʻamaʻi o faʻamaʻi ma a latou puipuiga. Aveese foi lala na e ufitia le pale, e le mafai ai ona tupu.

O le faʻaogaina o le faʻataʻitaʻiga lava ia o loʻo faia faʻatasi ma fao uʻamea, faʻamalosi ma faʻavavevavega ina ia aloese mai isi faʻaleagaina i le paʻu ma le ogalaau. O vaega e sili atu i le 1.5 cm e tatau ona togafitia i le lotch garden pe olopala foi i le koala.

O afea e selesele ai ma le auala e teu ai mea totō

O le fua muamua o le pua o le a aumaia oe i le 2-4 tausaga. E masani lava ona fua le fua i le pito o Aokuso ma tumau i luga o le paranesi mo se taimi umi. E oo i le 50 kilokalama o fualaau maloloina ma le maualuga e mafai ona ao mai mai le tasi laau.

Aoina fua o fua i le tau vevela. O fua e manaʻomia ona filifilia mai le paranesi ma le 'au, faʻavasegaina ma tuʻu i totonu o pusa laupapa poʻo palasitika. O le seleselega e teuina e le o se mea umi, e oo i le 60 aso i le vevela o le 0 °, o lea e lelei ai le filifilia o se nofoaga malulu ma malulu mo le teuina.

O le itu taua o fua o latou lava i totonu o atigipusa e sili atu le aua le soʻosoʻoso vavalalata le tasi i le isi e aloese mai le faʻaleagaina o masini. Ole taimi e tatau ona siaki pe afai ei ai ni pears ua amata ona pala, pe "maʻi", o ia fua e tatau ona vave aveese mai le pusa.

I le felauaiga o pears, o ituaiga Lada e le o teteʻe, o le mea lea e tatau ai ona ave ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete.

Ou te manaʻomia se fale mo le taumalulu

Pear - o se laau e matua malulu, lea e mafai e le tagata matua ona tatalia le vevela i lalo--30 ° C. Ae maise lava e te manaʻomia le tausia o laau laʻititi aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, latou te manaʻomia se malutaga.

E sili atu i le 4 tausaga le matua mo le taumalulu e sili atu le afifiina o le pepa. O laau talavou e le faalavelave i le malutaga o aʻa i le pito i lalo o le ogalaau. Ina ia faia lenei mea, ia faia le mulching o le eleele ma le malala i se vaega o le 15-20 cm.

Mo le puipuia o laau matutua, e faʻaaogaina se faʻapitoa o le togalaau, ma faaputuputuina se faaputuga o le kiona i luga o le ogalaau, lea o le a puipuia ai aʻa.

Tuputupu ae tupu - o le faagasologa e faigofie, ae ui i lea, e tatau ona faia le tausiga i se auala faigata, ona tuʻuina atu lea e Lada o fualaau suamalie suamalie lea o le a e fiafia ai i le amataga o le autumn.