Fualaau aina

Masalo eseese ituaiga tomato - "Mikado Pink": faʻamatalaga o se tamato ma ata

Afai e te manaʻo e maua ni tamato suamalie mo salata fou, faʻalogo i le tele o tamato "Mikado Pink", o le faʻamatalaga o le a e mauaina i la matou tusiga. E taua foi o le "imperial" mo foliga o le fua, e toe faamanatu mai ai le palealiʻi.

E talafeagai mo le tuputupu ae i ni togalaau laiti. E le o le tausaga muamua lenei ituaiga o tagata lauiloa i totonu o faifaatoaga a le fale, aua e tetee i le tele o faamai. O le tusiga o loʻo i ai faʻamatalaga aoga e uiga i tomato "Mikado Pink", o se ata mo se faataitaiga manino o le ituaiga.

Tomatoes "Mikado Pink": faamatalaga eseese

Igoa tulagaMikado Pink
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuFaʻalētonu mataupu
Toto90-95 aso
PepaTaamilosaga, faʻalelei
LanuPink
Faatatauga o fuamati amata300-600 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga10-12 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeSa manaomia e Stepchild
Faʻafitauli faʻamaʻiEseesega puipuia i faʻamaʻi tetele

O le Tomato eseese "Mikado Pink" e le o se uila. O le mea lea e tutusa ma le maualuga o le vao mai le 1.7 i le 2.5 mita. Vaʻaia tamato tuai amata i le matua 90-95 aso. O lenei mea e ese mai ai mai tagata, e pei o se faataitaiga, Mikado Red tomato.

O se tasi laau o lenei ituaiga e maua ai fualaau e 7-9. O le laau e manaʻomia le lagolago faʻapitoa ma se pusi i luga o le ala, faʻapea foʻi pasynkovanie. E talafeagai mo le galueaina i totonu o eleele tatala ma puipuia. Faʻailoa i le 1 'au. E faaopoopo i lanu piniki, e iai ituaiga o "Mikado" ma fua o le mumu, samasama ma le uliuli. O meaʻai ma tomai faʻapitoa e tutusa lava i ituaiga uma.

Uiga

"Mikado piniki" e maua ai le lapoa - mai le 300 i le 600 g Fua o le lanu piniki. O le uʻamea ma le pulupulu e tele, lea e mafai ai ona teuina ma feaveaia. O le foliga o le fua o le lapotopoto, e laʻititi faʻalelei. E suamalie le tofo. E tusa ai ma le poto masani o faletalimalo, pe a mafai e le totosoina o se tamato ona suia lona tofo ae le mo le sili atu. O le mea lea, e fautuaina atili mo le taumafa fou.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina faʻatasi ma isi e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Mikado Pink300-600 kalama
Gypsy100-180 kalama
Iapani a Iapani100-200 kalama
Grandee300-400 kalama
Cosmonaut Volkov550-800 kalama
Sukalati200-400 grams
Spasskaya Tower200-500 kalama
Newbie pink120-200 grams
Palenka110-135 kalama
Popo masei80-110 kalama

E matua suamalie i salakeke, e talafeagai mo le faʻatumu o soupisi, faia o le patate pasene, sau sau ma le sua. Mo le wholegrain canning, e mafai ona e faʻaaoga fualaau mumu poʻo fualaau lanu.

Ae o le fua o se ituaiga, e 10-12 kilokalama i le sikuea mita, ma e mafai ona e faatusatusa i le fua o isi ituaiga i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Mikado Pink10-12 kg i sikuea mita
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Samara11-13 kilokalama i sikuea mita
Apple Russia3-5 kilokalama mai se togavao
Valentine10-12 kg i sikuea mita
Katya15 kg i sikuea mita
Le afaina3 kilokalama mai se togavao
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Yamal9-17 kg i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita
Matou te tuʻuina atu i au faʻamatalaga manatu e uiga i le maualuga o le gauaʻi ma ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ma e uiga foi i tamato e puipuia i le tuai o le paʻu ma e uiga i metotia lelei o puipuiga mai lenei faʻamaʻi.

Ata

Ina ia faafaigofie ai ona e mafaufauina le tomato Mikado Pink, e mafai ona e vaai i ata oi lalo:


Vaega o le tuputupu ae

Talu ai ona o lona umi uumi ua tupu i luga o se lagolago. I le avea ai o se ituaiga e le taua, e le gata ina manaʻomia ai, ae o le togiina foi o se mea tuputupu ae. O tamaiti uma ma laʻau pito i lalo i luga o le au e aveesea.

O le totōina o le Mikado Pink ua maeʻa ona faia e tusa ai ma le 50 x 50. Mo se fatugala, o se lua o le lapoa ua eli ma o se pou e oʻo i le 3 mita le maualuga o le a tuʻuina i totonu.

E le mafai ona faʻafefeina le tau. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le mama o tamato e manaʻomia ai le tele o le malamalama, ma masani ona totōina vao o le a lafoina ata i luga o le isi. Le totoina o ni fuamato eseese "Mikado piniki" e manaomia i mea e tele ai le la.

O fualaau o tamato o lenei ituaiga e matua faigata lava ile tulaga o le vevela. I le + 16 °, o le fuainumera o ovaries ua faʻaitiitia. O le maualuga o le taumafanafana mo le 20-25 °. Afai e te le ausia lenei tulaga, e mafai ona faʻaitiitia le fua o le seleselega. Fatu mo fatu na toto i le faaiuga o Mati. I le taimi lea, o le a ia manaʻomia se faʻamatalaga faaopoopo. Toto i le eleele i le faaiuga o Me, i totonu o le greenhouse i le ogatotonu o Me.

O le palapala mo tamato e tatau ona matala ma fua. I ni nai aso talu ona totoina, e tatau ona e faaputuputu, ma vaʻaia le palapala ile mea itiiti. Tomato e sili ona le masani, ae tele le suāsusu. "Mikado" e le fiafia tele i vao, o lea latou te manaomia ai le veleina masani.

Faitau atili e uiga i le palapala mo laau toto ma mo tagata totō matutua i greenhouses. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga o eleele mo tamato, pe faapefea ona saunia lau eleele lelei ma pe faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo mo le totoina.

Faʻeseese ituaiga o tamato io latou greenhouses ma moega mo togalaau. E tofu i latou ma ona lava uiga ma mamalu. O lenei mea o le a mafai ai ona e maua fualaau faisua fou mo salati, ma mo le tele o sauniuniga mo le taumalulu.

VaitausagaLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AnastasiaBudenovkaPalemia
Fagu vineMaea le naturaFualaʻau
Meaalofa a le TupuPink roiDe Barao le Sili
Polokalama MalachiteCardinalDe barao
Pink heartTinamatuaYusupovskiy
CypressLeo TolstoyAltai
Toa lapisiDankoRocket