Faatoaga faatoaga

O ituaiga e le masani ai o moa

I le natura, o loʻo i ai ituaiga o moa e seasea lava pe iai ni uiga uiga ese. I la tatou tusiga o le a tatou talanoa e uiga i manulele e le masani ai ma avatu ia i latou se faʻamatalaga.

Appenzeller shpitschauben

O le laufanua o manulele o Suitiselani. E masani lava o latou susulu, faʻafeiloaʻi-alofa ma moa televave. Ia i ai se malosi malosi, e masani ona mafai ona vaaia i lālā o laau. O se uiga iloga o moa o le i ai o se mea e le masani ai, e foliga mai e le masani ai, o foliga vaaia e talitutusa lava ma pulou i totonu o le fale o tagata Appenzeller. O le lanu a le manulele e mafai ona uli, uliuli, auro poʻo le siliva.

E taua! Pe a tutupu mai moa o moa vao e le masani ai, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa tulaga o fale, e pei o nisi o ia mea e ono le ola i tulaga masani mo manulele masani.

E masani ona i ai sui ei ai ni fulu paʻepaʻei paʻepaʻe ma le lanu uliuli. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 2 kilokalama, moa - e tusa ma le 1.5 kilokalama. O le fua faatatau o fuamoa e tusa ma le 150 fasi tupe i tausaga taʻitasi.

Araucana

O pou o lenei ituaiga e sau mai Chile. O lo latou tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni o loʻo latou ave fua o lanu eseese (turquoise, lanumoana). Ona o lenei lanu, e masani ona taʻua i latou o le Eseta. E le gata i lea, o sui o le Siamani fanau mai Araucans e leai se siʻu.

Faitau atili e uiga i le ituaiga Aramu.

Araucans o ni manulele taatele, e faigata tele ona fausiaina ona o le oti o moa o loo i ai pea i totonu o le fuamoa. O le mamafa o le mamafa o le moa e 1.8-2 kg, moa - 1.5-1.7 kg. E tusa ma le 160 fasi pepa i le tausaga le fuamoa.

Ayam Chemani

I le faaliliuga, o lenei igoa o lona uiga o le "togenegene uliuli" ma faʻamaonia atoatoa le foliga mai o le manulele. O se vaega o le fatu o ona sui e matua lanu uliuli - latou te maua ai le paʻu o le pitch, crest, beak, vae, mata. Ae o le mea e sili ona manaia o lo latou ivi, o aano o manu ma le toto o loʻo iai foi le koale.

O le fanau mai o manulele o le motu o Sumatra. E i ai fualaʻau maualalo o fuamoa (pe tusa ma le 100 fuamoa i le tausaga), ei ai sina vaega itiiti e tusa ma le 1.5-2 kg. O le mamafa o le mamafa o se moa e 2-2.5 kilokalama.

Barnevelder

E leai se mea e maua mai i Europa e maua Barnevelder i luga o faatoaga. O ona sui ei ai le fulufulu tulaga ese: o fulu taitasi e lua ona fausaga, lea e maua ai le lacy foliga. O Bernevelder e le gata o se foliga matagofie, ae o se fuamoa gaosia fuamoa lelei: e tusa ma le 180 fuamoa i le 80 g i le tausaga. I le faaopoopo atu, latou te tuuina atu e tusa ma le 3-3.5 kilokalama o aano o manu. O le moa laititi e tusa ma le 2.4-2.8 kilokalama, o le moa e mamafa le 3-3.5 kilokalama.

White viandot

Mo le taimi muamua na faavaeina ai le tulaga o lenei ituaiga i le 1883 i Amerika. O ona sui atonu e eseese lanu, ae o tagata sili ona matutua o manulele paʻepaʻe. Faʻatasi ai ma se lanu piniki e le masani ai, o nei moa e foliga manaia.

Talitonu o le aofaʻi o moa lelei e tele. E fautuaina le au faifaatoaga e aʻoaʻoina le auala e filifili ai, fausia ma faapalapalaina le moa moa, e pei o le: faia o se perch, o se faamoega, faʻalelei, ma ia e masani lelei i tulafono mo le filifilia ma le faʻaaogaina o se moega gaosi mo moa.

O le mamafa o le mamafa o se moa e 3-3.5 kilokalama, ma moa - 2.5 kilokalama. O le fua faatatau o fuamoa e tusa ma le 180 fasi vaega. O le gaosia o lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina i le aoina o faatoaga, o le faʻamoemoega o le faatumauina lea o le vaitafe o le manulele tulaga ese.

Moa Brabant

O moa Brabant na fafaga i Prussia i le taimi o XIX-XX seneturi. O a latou uiga masani o le tuusao saʻo. O fafine e iloga i le mafanafana o le pulou, ao tane e maua le fulufulu mata ma se selu, e aofia ai afa e lua. O le mamafa o le moa e 1.7 kilokalama, o le moa - 2 kg.

Oviposition e tusa ma le 170 fuamoa i le tausaga muamua, ona faʻaitiitia vave lea o lenei faʻaaliga.

Brad

Faʻasalaga muamua na faʻafeiloai i le faatoaga a Dutch, ae o le taimi nei e mafai ona vave vaaia. Faatasi ai ma foliga o lenei manulele o le leai lea o fulufulu o ulu i luga o le ulu ma le i ai o se mea faʻapipii faʻamalosi ae le o se selu. O le mafuaʻaga lea na maua ai le igoa lona lua - "ulu o le ulu". O le ituaiga e faʻaalia e ala i le saoasaoa vave o le fulufulu i luga o vae. O le tele o fugalaau o le siʻusiʻu lea o le manulele.

E te iloa? E tusa ai ma le au saienitisi, o moa e na o le pau ia o suli o tyrannosaurs oe na ola i aso nei.

O sui o loʻo i ai le toʻafilemu, faʻaosooso vave i tagata. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 2.2 kilokalama, o le mamafa o le moa e tusa ma le 3 kilokalama. E tusa ma le 160 fuamoa. E tusa ai ma nisi o manatu, o manu a Breda o se uluai tofo, e le pei o le moa masani.

Meatau

O wyandot roosters e iloga i luga o se ulu laʻititi, o lona uiga o se pupuʻu puʻe lanu samasama, e pupuʻu. O le uiga iloga autu o le i ai lea o se palatini palaka e fetaui lelei i le ulu.

Faitau pe faʻapefea ona faʻasaina e se moa se moa.

O le tino e foliga le lelei: e umi atu le uumi nai lo le maualuga. E maua ai e Wiandot le sikuea. O foliga o pou i foliga foliga tutusa lava. E laiti la latou lapopoa ma se mea maualalo ifo o se siʻusiʻu siʻosiʻomaga nai lo le mea e maua ai le taʻavale. Palu pou - 2-2.5 kilokalama, moa - 3-3.5 kg. O le fua faatatau ole fuamoa e 150-170 vaega i le tausaga.

Ga Dong Tao

I le lalolagi ua na o ni nai ulu o sui o lenei ituaiga. O le laufanua o manulele o Vietnam o loʻo nonofo ai i lenei atunuu. I le taimi muamua, sa manatu o lenei mea o se ituaiga taua, e pei o le manulele e tele lona tele: o le mamafa o se moa e 6-7 kilokalama, o le moa o le 4-5 kg.

O Ga Dong Tao o se manulele malosi ma lona susu lautele, e iai ni apaau pupuu ma se ua faʻalanu. Toes i luga o paʻu e puupuu lava. O le mea autu o le i ai o le mafiafia, i nisi o vae leaga.

Ole fua ole fua ole fuamoa e maualalo ile 60 fuamoa i le tausaga.

Gagana Gilyan

E tusa ai ma talitonuga maumaututu o faila masani, o loʻo i ai nei le laumei o Gilan i le taimi nei - Oryol. E mafua mai i le mea moni o loʻo i ai ni faʻaaliga o le amataga o lenei manulele: o le muamua e talanoa i aʻa o le Dagestan, ma le lona lua o le gilyanka o le faavae lea i le foafoaina o le ituaiga Oryol.

Faitau atili e uiga i mea taua o le faʻatoʻaina o le Oryol o moa i le fale.

O Gilyanskaya beauty e mafai ona faʻafeiloaʻi i vaʻalele. I le vevela o le vaitau, atonu o le a oʻo ia te ia le le mautonu, ae e lelei lona lagona i le laʻititi o le vevela. E maua e poula se atinaʻeina o le pepe - o le a latou faʻapipiʻi ma le onosai fuamoa seia oʻo ina fanau mai moa.

O sui o le ituaiga e mafai ona paʻu, uliuli, papaʻe, fawn pe mumu-lanu enaena. Roosters ei ai ni fusi faʻamalosi, mausali ma mama malosi, e tofu ma le 4 tamatamailima. O le matagofie o Gilyan e iloga i ona vae uumi umi, o le ua faʻalanoa ma le maualuga o le maualuga. Roosters ei ai le mamafa o le mamafa - e tusa ma le 7 kilokalama, ma moa - 4-6 kg. O le fua o le fuamoa fuamoa e 100-150 fasi vaega.

Dutch ma paepae ma paepae

O sui o le Dutch white-crested i nisi taimi e igoa o le Polani, ona o lo o iai o latou pulou fulufulu, o lona foliga e pei o le ulu o se fitafita Polani.

O le ae fiafia e mafaufau i vaega o ituaiga o moa: aano o manu-fuamoa, fuamoa, pine ma teuteu.

O le Dutch white-and-white e iloga i lona mamalu ma le alofa tunoa. E ufiufi le ulu atoa i luga o le ulu, o le mea lea ua le o iai le tulimanu, ae e faigata ona le matauina le pele o le lauulu. E ese le lanu o le kiona. Lafoaʻi o le mamafa - e tusa ma le 2 kilokalama, tane - e tusa ma le 2.5 kilokalama. E tusa ma le 120 fuamoa le faaputugaʻi.

Saina Saina

O se vaega o moa silikina Saina, o latou fulu e le fesootai i le tasi, o foliga vaaia e foliga mai ai le fulufulu pei o le fulu. E le gata i lea, latou te tosina mai le tosina mai ona o le pulou fulufulu, lea o loʻo i luga o le ulu ma pau i luga o mata.

E taua foi le maitauina o sui o lenei ituaiga e iloga i se uila o le taligalu ma le gutu, ma e 5 tamatamaivae o latou vae. O le mamafa o le fafine e tusa ma le 1 kilokalama, le tane - 1.5 kg.

E taua! Afai e te mauaina le moa siliki Saina, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa ana meaʻai, naʻo le tulaga lenei, o le a mafai ona e ola aʻe i lana "lauulu mata" le masani ai.

O le ituaiga ua manatu e sili atu ona teuteuina, talu ai o le fua o le fuamoa o fuamoa e na o le 80 vaega.

Foafoa

O Krevker o se tasi o ituaiga o tagata matutua ma le masani ai, lea na maua lona igoa e faamamaluina ai le aai o Crèvecoeur i Normandy. O manulele o loʻo i ai i ulumatua ma e masani lava e na o faaaliga faʻapitoa. I le tele o tulaga, o manulele e lanu uliuli, o nisi taimi ei ai sui o lanu uliuli, paʻepaʻe po o le lanu. O le Rooster e tusa ma le 3.5-4 kilokalama, moa - e oʻo i le 3.5 kilokalama. O le fuamoa fuamoa e tusa ma le 120 fasipepa i tausaga taʻitasi.

Moa vao israeli

O lenei ituaiga e mafai ona taʻua saogalemu o se vavega ofoofogia o le natura. O lona igoa e manino le faamatalaina o foliga o le manulele - e leai lava ni fulufulu, o lona uiga, e le lavalava. Dr. Avigdor Kohaner, o le na fafagaina lenei ituaiga e le masani ai, na ia faamalamalamaina le le lava o fulufulu i le ea maualuluga ma le mea moni e le manaomia e moa ni vailaau i se ituaiga o tau.

O paleni paleni taumafa o le ki lea i le faateleina o le gaosiga o fuamoa i moa. Aoao pe faʻapefea ona fai meaai lelei mo moa, saunia meaai mo moa ma mo manulele matutua, mo le tuʻuina o lens ma le masani masani o le fafagaina o laumei.

Sa manaʻomia e se saienitisi se kuata o le seneturi e ausia ai se taunuuga faapea ma "tape" se gene e le tatau ai. O le fua faatatau o fuamoa e tusa ma le 120 fasi vaega i le tausaga. Lafoaʻi o le mamafa - 1.5 kilokalama, tolo - 2 kilokalama.

Iceland Landrace

O le eseʻesega o lauʻeleʻele Icelandic o loʻo i ai i le mea moni o loʻo latou puipuia i le maualalo o le vevela. Faʻatulagaga o foliga e fesoʻotai ma le auai o sui o le ituaiga pepe mo se taimi umi i Iceland.

Ia faamasani i maʻi moa, metotia o togafitiga ma le puipuiga, ma aemaise lava i coccidiosis, faamai pipisi, colibacteriosis, pasteurellosis ma le manava.

Fai mai o le tele o moa na aumai i totonu o le atunuu, ae o le toatele oi latou na maliliu mai le kiona, ma oi latou e mafai ona tatalia na ituaiga o vevela na avea ma tuaa o Iceland landras. O sui o le ituaiga e ono i ai ni fesuiaiga eseese.

O manulele e faʻailoaina i galuega maualuga ma le alofa i le saʻolotoga, latou te lagona le leaga i totonu o cages, o fuamoa o loʻo taatia i le tausaga atoa. O le taunuuga e tusa ma le 200 vaega. O le masini o le fafine o le 2.5 kilokalama, o le tane e 3 kilokalama. Ae i nofoaga vevela e masani ona masani ai nei moa - latou te feoti mai le vevela maualuga.

Polverara

O aʻa o foliga vaaia o le polverara e alu i se tamai taulaga o le igoa lava lea i le itumalo o Padua (i sasae o Italia). O nei manulele e tosina mai le mafaufau o tagata e lelei tele le aano o manu ma le maualuga o fua faatatau o fuamoa. E le gata i lea, o loʻo i ai se latou uiga e le masani ai o se selu ma se mea itiiti.

O le ae fiafia e iloa le mea e fai pe afai e le o lelei le gaosiga o le moa, o le taimi o le fuamoa, o fualaau e manaʻomia mo le gaosiga o fuamoa, pe faʻafefea ona faateleina le gaosiga o fuamoa i le taumalulu, ma faitau ai foi le fuaina o moa o fuamoa.

I aso nei e lua ituaiga ituaiga - i lanu uliuli ma paʻepaʻe. E tusa ma le 1.5-2 kilokalama, moa - 2.5-3.5 kg. O le faʻi-120-160 fuamoa laiti i le tausaga.

Sultanka

O le Sultan o se tupua Turki e seasea ona tupu, o le eseesega o lona uiga, o se moa matagofie, o le paʻu ma le tele o fulufulu o vae. E iai foi sui o le ituaiga e 5 tamatamaivae. E tolu ituaiga o sultanund fuafua i le lanu (e mafai ona uliuli, lanumoana ma paʻepaʻe). O le pito sili ona lauiloa.

O Sultanka e faalagolago i le usiusitai, filemu ma le faauo. Paʻu o le lamolemole lanu - 2 kilokalama, moa - 2.7 kilokalama. O le gaosiga o le gaosiga e maualalo ma na o le 80-100 vaega i le tausaga.

Phoenix

O le mea autu o le i ai o se pito umi pito i luga e tusa ma le 3 mita. O le lanu o le manulele e eseese: e mafai ona uliuli ma mumu, uliuli ma siliva, uliuli ma auro pe papaʻe. O le phoenix o se ituaiga e le masani ai e toleni ai le maualalo o le vevela.

E te iloa? I Iapani, mo le fasiotia o sui o le phoenix faʻasalaga ogaoga mamafa, e oo atu i se faasalaga oti.

E le gata i lea, o le tausiga o manulele e matua faigata lava, ona o le siʻusiʻu e manaʻomia ai le gauai faapitoa. O le maualuga o le mamafa o le tane e 2.5 kilokalama, tamaitai - 2 kilokalama. O le fuamoa o le fuamoa i le tausaga muamua - e tusa ma le 100 fuamoa, ona - oʻo atu lea i le 160.

Chamo

O poumoa i totonu o Homeland Chamo o Iapani. I le faaliliuga, o lenei igoa o lona uiga o le "tau". Vaʻaia e faatatau i le tau. E mafai e Shamo ona mitamita i le fatuina o maso o le fatafata, fulufulu pupuu e fetaui lelei i le tino, o se tulaga tulaga ese, o le ua i luga ma le saʻo, o se vaaiga mataga ma se ulu laitiiti.

O le tauina o ituaiga o moa o ni mea aupito sili ona tuai i ituaiga uma. Siaki i taʻaloga sili ona lauiloa o moa.

O manu felelei e vaevaeina i ni ituaiga se tolu ma e taʻitasi ma maua lona lava igoa, e fuafua i le tele: o se manulele tele (tane 4-5 kg, tamaitai 3 kg) - o-Shamo, medium (male 3-4 kg, female 2.5 kg) - chu-chamo, dwarf (tane - 1 kg, tamaitai - 800 g) - co-shamo.

Ua tumu le lalolagi i mea ofoofogia ma manu e masani ona fiafia ia i tatou i manu felelei. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e mauaina ni ituaiga o fatu ma tutupu i luga o lau faatoaga. Matou te mautinoa o le ae mitamita i le mea moni e faapea o se tasi o ituaiga tulaga ese o moa i le lalolagi e savali i totonu o lou fale.

Vitio: o ituaiga e sili ona le masani ai o moa