Laʻau

Actinidia Dr. Shimanovsky - faʻafeusuaʻi le malulu ma laʻau teuteu

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o meaola eseese o le actinidia, o loʻo faʻaalia e uiga i fafo, o le tofo ma le faʻafeiloaia i le tau. O le ituaiga e sili ona malulu, talafeagai mo le tau o totonu o Rusia o Rusia ma itu i mātū, o actinidia o loʻo faʻamaonia le Dr. Shimanovsky. E le gata ina tosina atu le faatoʻaga i fualaau suamalie suamalie. O le eseesega e iloga i ni mea teuteu teuteu o motley, o suiga o ata e faalagolago i le vaitau.

Faʻasolopito o le vasega

O le mea lea, o le mea lea o loʻo i ai i le Sasaʻe Sasaʻe, Saina, Iapani, Korea, Primorye, ma Sakhalin, pe a ma le 70 ituaiga. I le avea ai o se laau teuteu ma fualaau suamalie, ua totoina talu mai le 1855.

Actinidia Dr. Szymanowski - o le taunuuga o le galuega a le au Faʻalapotopotoga Polani, na faaigoa i le na faia. I le 1995, na faʻalauiloaina le eseesega e Schepan Marczynski. I le 2000, o le actinidia na totoina Dr. Shimanovsky i luga o le maketi i totonu o le lotoifale, na faasolosolo malie ona faatoilaloina le avanoa o togalaau a Rusia.

Actinidia Dr. Szymanowski - o le tele o filifiliga a Polish o loʻo maua atili ma sili atu ona lauiloa i le maketi a Rusia

Mo se faʻamatalaga. O le manatu o le sui o lona igoa e mafua ona o le lanu lanu susulu o le laʻau ma le faaliliuga o lona uiga o le "susunuina", "tauaso." E masani ona taʻua o le matagofie o Arctic ona o lona mafai gafatia 40 tikeri o le kiona.

Vitio: actinidia pule

Faʻamatalaga

Actinidia Dr. Shimanovsky o se ituaiga fafine e iai foliga faʻapitoa. E tusa ma le 35% o fua o loʻo faʻapipiʻi e aunoa ma ni faʻaopoopoga faaopoopo. Ae mo se seleselega mauoa, e tatau ona totō tama tane i se mea lata ane.

O le Actinidia e le gata o fualaau fualaau suamalie. E faʻaaogaina mo le teuteuina i luga o le vevela o pergolas, arbors e tusa ai ma le mafai o laʻau e sui ai lanu. O le lanu masani o laulaau e aliali mai mai le lua i le tolu tausaga. I le taimi muamua, latou te paʻepaʻe-lanumeamata mai le apamemea, pe a maeʻa ona latou maua foi se kulimi piniki, ma i le tautoulu latou te vali samasama ma violē-mumu.

Actinidia Dr. Shimanovsky na faʻaaoga e teuteu ai le togalaau

I se tusi. I le taimi o le fuga o le fusi, ua tumu le togalaau i se manogi manaia. O le matagofie o laʻau o lau laau e tosina ai iniseti mo le palotaina.

O le eseesega o le taimi ua leva, ua amata ona fua mai i le lona fa po o le lima tausaga. O le matagofie o le Arctic o se ituaiga o le taumalulu-e faigata, e talia ai se pa'ū taua i le vevela, o lea e mafai ai ona totoina lelei i luga o le eleele e oʻo lava i le itu i matu.

Feʻau

Actinidia Dr. Shimanovsky - vao vao lianoid e ola i le 3-4 m le umi. O lanu e manifinifi, lanu, susulu, lanu enaena. O le ola o le tamaʻi talavou e le o le mamafa o le lagolago e sili atu nai lo le 10 cm. I le leai o se lagolago, o le vaega pito i luga o le fana e punou agai i lalo ma afifi i ona lava ala.

Laua e eseese, elliptical, umi-tusitusi, mafaʻatau. E fuga mai le 5 tausaga, ia Iuni mo le 20 aso ma fugalaau paʻepaʻe e iʻu ile 1.5 cm.

Actinidia Dr. Shimanovsky - vine vine e oo i le 4 mita le maualuga

Fua - fualaau lanumeamata lanumeamata lanumeamata, 2.5 cm le umi, mamafa e oo atu i le 3 g O le pulupulu o fua ua suamalie e vaivai, manogi, suamalie ma suamalie, ma le manogi o le apu ma le pineapple. O le togalaau na amata le lelei i le faaiuga o Aokuso - amata ia Setema, faigofie ona pala.

I se tusi. Colomicta o se tagata e umia faamaumauga mo vitamini C: 100 g o fualaʻau e aofia ai le 1000 mg o le acid ascorbic, 10 taimi itiiti i le lemon, 3 taimi i le blackcurrant. O le Actinidia e na o le vao vao e gaosia.

Colinict actinidia - tagata e umia faamaumauga mo vitamini C

Laufanua Faʻamasinoga

Ina ia mafai e actinidia ona faʻamalieina le seleselega ma teuteu le togalaau, e tatau ona fuafua lelei le nofoaga mo le lumanaʻi. A maeʻa, o se tagata o le a le umi o le ate, e ola i le 50 tausaga, ma i se siosiomaga lelei - e oo atu i le 80-100 tausaga.

Filifiliga nofoa

E sili atu le totoina o se vine i le itu i sisifo poʻo le itu i saute sisifo o le togalaau, faʻatasi ai ma sina paolo i le taeao. Actinidia e le o faia ni ovaries i lalo o le paolo, ma susunuina i lalo o ave susulu o le la, aveesea o latou mea teuteu.

Taua! O tuaoi sili mo actinidia o pi, taloni, currants currants, hazel, calendula, marigolds, asters, petunias. O fualaau aina e sosoo ma i latou e afaina ai o latou eleele e ala i aʻa.

E masani ona totoina le aganuu i fale laupapa, arbors, pa puipui, e puipuia mai matagi malulu mamao. O le ola o Actinidia i luga o le malamalama, eleele lamolemole palapala vaivai ma se tali le fetaui pe foliga malie. Clay ma eleele maualalo lea e malulu ai le malulu ma o le suavai i le eleele e le fetaui lelei.

Colinict actinidia sili ona totoina i tafatafa o se puipui poʻo se pa

O le mauaina o fualaau

O fualaau e tatau ona faʻatauina i na o togalaau faʻatoʻaga ma fale tausi maʻi, pe a fai e togafitia ai togalaau. E le gata i lea, o le au fesoasoani o faufautua o le a fesoasoani ia te oe e filifili se fesuiaiga eseese mo se nofoaga patino, taʻu atu pe faapefea ona e tausia lelei le seleselega.

2-3-laau-matutua-vine e sili ona lelei aʻa. E tatau ona faʻatau i se atigipusa: o le actinidia o loʻo i ai se aʻa aʻa, ma afai o loʻo totoe ia laau i le matagi po o le la, e oʻo lava mo sina taimi puupuu, e mamae, e mafai ona oti. O aʻafiaga e matua aʻafia aʻa, lag i tua i le tuputupu ae. O le taimi lava e tatau ai le faʻatau o isi ituaiga mo le lelei o le palota.

O fualaau e tatau ona suʻesuʻeina ma le faaeteete: o lala e tatau ona fetuutuunai ma aua le mago, laulaau e aunoa ma ni pogisa - o lo latou i ai e faailoa ai faʻamaʻi. A aveeseina mai le afifi, e tatau ona mausali le vaega o le eleele ma faʻalagolago i aʻa.

O le plantinidia e tatau ona faʻatauina i se aʻa i totonu o nofoaga faʻatoʻaga faapitoa

Taimi aupito sili ona faʻaleleia

Mo le totonugalemu o Rusia ma itu i matu, o le taimi sili ona lelei e tulaʻi mai ai o le amataga o le tautotogo. O totogo na totoina ao lei amataina le vaitau o le a maua ai le taimi e maua ai le aʻa ma o le a vave ona tupu. I le taimi o le totogo o le autumn, atonu e le maua e le liana se taimi e fetuunai ai i tulaga fou ma mate pe a paʻu le vevela. I le itu i saute, e mafai foi ona totoina le laʻau i le tautoulu, 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le tau malulu.

Sauniuniga i le nofoaga

Saunia se nofoaga 2 vaiaso aʻo lei tulaʻi. O le nofoaga ua eli, faamamaina vao. Pits 60x60 cm ua eli i se mamao o le 1.5-2 mita mai le tasi i le isi. 15 cm le faʻaleleia o le faʻaleleia (paʻu piliki, maʻila) i le pito i lalo e aloese mai le vai. O se vaega o le eleele lafulemu ua sasaaina i le pito i luga ma le faaopoopo o le humus (10 kilokalama), superphosphate (100 g), nitrate ammonium (20 g), fugalaisa (30 g) poʻo le pefu (200 g). I le omea, e tatau ona aumai i totonu se pakete oneone.

O le tupu e vave ona tupu, o le mea la pe a totoina, latou te faapipiiina se alalaupapa: latou teli i pou 2 m maualuga ma le vaeluaga i le va o le 2 m ma le tele o laina o le uaea.

Tulafono faʻavae

I aso ua mavae, o mea totō, faʻatasi ai ma le eleele, e teuina mo le afa itula i se vaifofo o Kornevin poʻo le Heteroauxin, lea e faʻaleleia aʻafia ai aʻa.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Lalo le fua i totonu o le lua, ufiufi i le eleele, e aunoa ma le faʻalolotoina o le ua uʻumi - e tatau ona i luga o le eleele.

    E totō faʻatoʻa le fatu faʻamalo faatasi ma se apa i totonu o se pu ua saunia

  2. Ua faʻapipiʻiina le eleele ina ia leai ni mea e totoe e totoe.
  3. 2 pakete vai ua aumai i lalo o le laau toto, ia faʻaalu.
  4. Faʻamau se mulumalu 10-centimita (mulimulu, vaomago).
  5. O le taimi muamua e tatau ona ufiufi paʻu ile pepa poʻo le ufiufi.

Taua! Faʻamaʻo le totoina o fualaau, e le pei o isi fualaau aina, e le faʻapuupuu pe a uma ona toto.

O le manogi o le tupulaga actinidia e tosina ai pusi. O manu e sosolo i moli vevela i le pito i lalo, faʻafeiloaʻi i latou lava i le vaovao, lea e faʻamalosia ai i latou pei o se tagata valea. E le fefefe pusi o laau matutua ma se vaega o le ogalaau. Ae o le vine talavou ina ua uma ona totō e puipui ia manu mai le osofaʻiga o loʻo fusia i se uʻamea poo se polymer mesh, eli i le eleele. O fagu o le juniper ma le mint o le a fesoasoani e tau le manogi.

Ina ia puipuia mai pusi, o le fatuga o loʻo fusi

Vitio: O le totoina o le Actinidia

Faʻasalaga o le tausiga

O le atinaʻe atili o le actinidia e tele lava ina faalagolago i le tausiga. E tatau ona mataituina le puleaina o le suavai, ia fafagaina, ia faia ni puipuiga e faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻasalaina ma faʻamalo

O le aʻa o le actinidia e alu i le eleele i se loloto loloto o le 25 cm. O le mea lea, e taua le aua neʻi faʻamago, faʻafeinu vai e le aunoa. Faatasi ai ma le leai o se susu, o laau e lafoai lau laau.

O le Actinidia e faʻamalūlūina e ala ile fufuluina e faʻaaoga ai se pulumu pulumu. I le taimi lava e tasi, e le gata o susu e susu, ae o le palapala foi i lalo o le vine. O tamaʻi laʻitiiti e felafolafoaʻiina i le taeao ma le afiafi, pe a fai e vevela ma vevela le tau. O laau matutua e manaʻomia le 50-60 lita o le vai.

Mo le sili atu o le faʻavevega, o le susu o le eleele ua vaʻaia lelei i se loloto papaʻu ina ia aua neʻi faaleagaina aʻa, ua aveese vao. A maeʻa ona vaʻaia, o le eleele e mulimulitaʻi, lea e fesoasoani e faatumauina le susu ma faʻalavelave ai le tupu o vao.

O le lio o le poloka e tatau ona mulched e puipuia ai le susu ma puipuia ai le tuputupu ae o vao

Laʻei pito sili

Ua maitauina o le actinidia e toetoe lava a le maʻi i luga o eleele lelei. I le 2 tausaga muamua, e le manaʻomia e le aganuu le faʻamalosi - e leai ni meaʻai na faʻalauiloa i le taimi o le totoina. I le tautotogo, o le ammonium nitrate (30 g), superphosphate (15 g), masima tiso (15 g) o loʻo faaopoopo i lalo o le vine. Faʻafefe faʻaputu i le palapala. Pe a faia ovaries, o le actinidia e fafagaina ia Kemira (20 g / 10 l). I le faaiuga o Setema, faʻalauiloa mai ai le fotula-potassium-fertilizers (40 g / m2).

I le faʻaalia mai o le laau, e mafai ona e iloa po o le a le mea na le maua. Faatasi ai ma le le lelei o le potassium, o lau e magumago i pito, o le le lava o le nitrogen ma le magnesium e taitai atu ai i le samasama o le lau.

Faʻatasi ai ma le leai o se eletise, o laulaau e lanu samasama, tuputupu ae lemu, maualalo le gaosiga

E faʻaaogaina faʻamalaʻau minerale e faʻafefiloi ma mea faʻalaʻau. Laʻau paʻu (500 g i le 10 l) pe a uma le faʻafefeteina e fafagaina 1:20 ma faʻamaʻaina le faʻafeinu. O le taamilosaga liʻo ua ufiufi i le pala i le autumn, lea o le a le gata ina puipuia aʻa mai le malulu, ae o le a avea ma meaai maloloina i le tautotogo.

E mafai ona faʻaleleia le faʻaleleia ma le fesoasoani o le fugalaʻau o le Zdraven-aqua, lea e faʻaaoga mo aʻa ma folia luga o vine. Talu ai ona o le i ai o le faʻalavelave talafeagai o macro-ma microelements i totonu, o le atinaʻe o laau totō ua faʻateleina, o le numera o ovaries e faʻalautele, faigata o le taumalulu ma le teteʻe i faʻamaʻi.

O le Zdraven-aqua o se fomaʻi faʻapitoa o organomineral e aofia ai se seti o elemene sili ona lelei mo actinidia

Manaomia le lagolago

Actinidia Dr. Shimanovsky o se vine e vave ona tuputupu ae, ma mo le faʻavaeina o le laau i se tulaga saʻo, e manaʻomia se lagolago, lea e tatau ona faʻapipiʻi vave i le maeʻa ona totoina. E tatau ona malosi ma tumau le gasologa - o le ola o se tagata e fai ma sui e umi. E fautuaina le faʻaaogaina o se fausaga e faigofie ona gaugau faʻatasi ma se laupepa - o le mea moni lenei mo le itu i mātū, lea e talafeagai ai se fale o aganuu.

Mo le liana, e tatau ona faʻapipiʻi se fesoasoani i le taimi lava e tulaʻi ai

Sauniga o le taumalulu

O le vailaʻau e faʻaalia i le maualuga o le malosi o le kiona, ae i ogaoga malulu i fulufulu lalo -30 ° C o pine e tipi i nisi taimi, o ni fua o fualaau aina. O nei faʻaleagaga e le afaina, o le actinidia e faigofie ona toe faʻaleleia. I le itu i saute ma le ogatotonu o laina, e le mafai ona aveeseina le ave mai le vao; O mea vevela e leʻi faʻaaogāina ua faʻasolosolo ma na o tamaʻi meaola vaivai, aʻo latou mulimulitaia muamua le palapala ile vine. I le itu i mātū, e puipuia mai le malulu malulu malulu, actinidia, faʻatasi ai ma le vao, e tuʻu ifo i le eleele, ufiufi i le vevela, ma le maligi o le kiona i le taumalulu.

O faʻafeiloaʻi o le tautotogo e sili ona leaga mo actinidia. O le faaitiitia o le vevela i le -2 ° C e tau atu i le faapipiiina o laulaau ma le paʻu o ovaries, ma i le -8 ° C le fasiotia o le oti. O le mea lea, e talafeagai le ufiufi o laau totino ma mea e leʻi faʻalanuina aʻo lei faʻaitiitia le vevela.

O le Actinidia e mafai ona aʻafia i le afu o le tautotogo

Vitio: galuegainidia fale mo le taumalulu

Faiaina o Liana

O le Actinidia ua fausia e pei o se vine tele. O le fuainumera ma le umi o lala o loʻo faʻatulagaina e le fai togalaau, faʻatatau i tulaga faʻalotoifale. Mo le tolu tausaga muamua, e le o vavaeina le liana, e mafai ai ona tupu. Ma, i laau matutua, o pupuʻu e faapuupuu i tausaga taʻitasi e le 1/2 le umi. Talu ai o ovaries o actinidia e masani lava i le tuputupu ae o le tausaga talu ai, tuu 2-4 fualaau aina ma lala e lua o sui o tausaga eseese. E vavae ese foi le 50% o le tuputupu aʻe faaletausaga. I laau e sili atu nai lo le 7 tausaga, ua faia le teuteu o le matua, ua leva ona vavaeeseina uma lala o le vaovao. O le faatapulaaina o le faatapulaaina o le tuputupu ae tele o le vine, maua ai le ea ma le mafanafana e le la, e puipuia ai le foliga mai o meaola faalafua.

O le Actinidia o loʻo faia e pei o se vine e tele-vine, taʻitasi aveeseina vine taʻitasi

Taua! Trimming actinidia o loʻo faʻatinoina i le tautoulu, pe a uma ona pau le laʻau. I le tautotogo, i le taimi o le tafe o le suavai, o le laina "tagi" i luga o le tipi, lea e tau atu i le faaleagaina o le laau.

Faʻalauteleina o aganuʻu

O le Colomict ua faʻalauiloaina lanu meamata ma faʻapipiʻiina le vaʻaiga, tipi ma fatu. Le ala pito sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina - toe gaosia e ala i le taoto. I le tautotogo pe a uma ona mata, ona totoina lea o le pupuʻu umi i le pito i luga o le eleele, faʻapipiʻi faʻamau ma fusi i le palapala. Moisturize ma mulch i le sawdust. I le tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, e vavae ese ai le fana mai le togavao ma totoina i se nofoaga ua saunia.

Le auala pito sili ona faigofie e faʻalautele ai le actinidia - lafoaʻi

Pe a faʻasalalau e ala ile lanu meamata i le taumafanafana, e seleseleina laʻau i le faʻapipiʻiina, tuʻuina i totonu o se paluga susu o le peat ma le oneone i le maualuga o le 60 ° e tusa ai ma se mamanu 5x10 cm ina ia i ai le fatuga ogatotonu i le palapala. Latou te faʻatusatusaina le palapala, faʻafefeteina, ufiufi i le fufusi. A mavae le 2 vaiaso, ona aveese lea o le fale. I le autumn, ao leʻi oʻo i le malulu, o loʻo afaina i laʻau paʻu, mea e leʻi faʻalanu. I le tautotogo i le vaega o le lanu lanumeamata ua totoina.

Tip. O le lanu matamata e vaevaeina i ni vaega o le 15 cm ma le 3 buds ia taʻitasi. I lalo o le auʻau e tatau ona vavae i le maualuga o le 45 °. O laʻau apical ua faʻapuupuu e le 1/2, o loʻo faʻaititia ia pito i lalo e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu.

Actinidia e mafai ona faʻalauteleina e ala i lanu meamata

O le Actinidia e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻapipiʻiina o fua. I lenei tulaga, e seleseleina pupuu i le tautoulu ma tuu i se nofoaga malulu. Ia Aperila, ua vaevaeina i ni vaega 20 cm le umi, ua toto i le maualuga o le 45 tikeri i le paluga o peat ma le oneone, faʻafeinu ma ufitia i se ata tifaga. O le faleoloa e faʻaleleia, faʻamamaina le eleele 3 taimi i le vaiaso. O le tausaga na sosoo ai, o aʻa o aʻa ua totoina i se nofoaga tumau.

O le faʻavaeina o le fatu e matua faigata tele. Lafoaina ma le mamago fatu e tuʻuina i le faʻamalosia - mo le 3 masina tuʻuina i totonu o se pusaaisa poʻo lalo o le kiona. Ona latou lūlūina lea i eleele mama, faʻafeinu, ufiufi i se ata tifaga. I totonu o se kiona, e tatau ona faatumauina le vevela o le 22-27 ° C, faʻamalosi, aveese le condensate. E totoina totogo i luga o ni moega pepe, ia mautinoa e faʻamafanafana i latou mo le taumalulu. O le gaioiga e faia i le tautotogo.

I le taimi o le totoina o fatu, ua totōina fatu laau i luga o laau

Puipuia faʻamaʻi

Actinidia Dr. Shimanovsky ma le tausiga lelei e seasea ona maʻi. Ae ui i lea, i tulaga o le maualuga o le susu, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o spores o le lauulu enaena, e mafai ona i ai se uila pupula i tua o le actinidia i le tautotogo. Mo le puipuiga, e fautuaina e sulu le laau i le tolu taimi i le tautotogo faatasi ai ma le va o le 7 aso e Fitosporin (15 g i le 10 l), pe a maeʻa - Soa, aʻo lei saunia mo le taumalulu - 3% Bordeaux mixing.

Actinidia e mafai foi ona aafia i le phylostictosis. O le faʻamaʻi e aliali mai e pei o lanu mumu-lanu enaena i le laʻau. O le afaina e tupu mai i sigi o le taumalulu i le taoto. O le mea lea, e tatau ona aoina ma faʻaumatia laulaau paʻu, ia faʻagasolo i le vaega o le lanu lanumeamata, toe a mavae le 7 aso, Horus, Terselom (2 g mo le 10 l).

Lafumanu, po o le phylostictosis, e mafua ai le paʻu o le lau o le taumalulu i le paʻu paʻu

O iniseti, o le laʻau laʻau e mafua ai le afaina tele i le actinidia, lea e 'aina le laulaʻau, ma tuʻu ai na o veins. E oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana, e leai se laʻau o le laau. E mafai e le pusi ona faʻaumatia le tele o le seleselega: o vine e laʻititi, faʻapala vave. Mo le puipuiga i le amataga o le tautotogo, Karate laau (2 ml i le 10 l), Karbofos (75 g mo le 10 l) e tatau ona togafitia, ma i le tautoulu - le tuufaatasiga o Bordeaux (100 g i le 10 l).

Actinidia foi ua osofaʻia e le moth momoti. Caterpillars gnaw holes i se laulau lau. Ina ia faʻaleagaina le pupae, e tatau ona tatala le eleele, togafitia i le 0.05% Kinmiks, 0.1% Faʻaleleia aʻo lei tupu. A maeʻa ona fufulu, faʻamalolo i le 0.02% Actellik, 0.2% Fufanon, Tersel (25 g mo le 10 l).

O le anufe moth e matua faaleagaina ai le laau e ala i le 'ai o laulaʻau

Seleseleina

O fua o le actinidia na sili atu ai le Dr. Shimanovsky i le taufaaiuiuga o le taumafanafana - i le amataga o le tautoulu e le talafeagai, o lea e faia ai le seleselega i ni vaega. E vave ona paʻu vave fualaau aina, o lea e tele lava ina aveeseina ma le mamafa ma agavale e vevela i le vevela vevela. Ae ui i lea, o le tofo o se mea e leiloa.

O le Actinidia e faʻaaogaina e le gata i le fou, ae ua saunia foi le siamu, faʻapipiʻiina, mago ma mago, faaopoopo i meaʻai ma meaʻai. E leai se mea e taʻua o le pule o le lumanaʻi, aua o loʻo i ai le tele o mea aoga e talafeagai mo le soifua maloloina o tagata.

O le fua o fua o le actinidia o loʻo faʻamafanafana, suamalie ma inu ma maloloina

Faʻamatalaga

Ua ou tuputupu ae mo le valu tausaga. Sa muai totoina i se nofoaga le manuia, na mafatia mo le tolu tausaga. Ona ia totoina lea, i totonu o le paolo e tupu ai nei i tafatafa ane o le togavao. E ola vave, fuga ma faaputu ni fualaau aina, e oʻo mai i le taimi e le tele ni fua, fua-lapopoa (pe tusa ma le 1.5 cm), e malepe i le matua. Ou te leʻi mafatia O LE taumalulu (2003-2004) - e malulu le maualuga o le kiona. Ona tupu vave ai lea. Pau le mea ou te le fiafia i ai, e leai lava se eseesega. E naʻo le taimi o le fugālaʻau e iai se lanu mūmū laʻititi e iai i le ogatotonu o le laulaau - e leai ni paʻepaʻe paʻepaʻe na aliali mai.

Tamai Mamoe

//www.websad.ru/archdis.php?code=373123&subrub=%CB%E8%E0%ED%FB

Na ou sola ese mai le liʻo mataʻutia o pamu e leʻi faʻaaogaina ma fualaʻau ma le leai o se faʻamalamalamaga manino e uiga i tagata elemene e ala i le faʻatau mai o Dr. Shimanovsky pe a fai o le igoa e fetaui ma mea. O lenei ituaiga o loʻo faʻalauiloaina e pei o le faʻaleleia lelei: e mafai ona fesoasoani ia te ia lava ma foaʻi atu i se tasi o loʻo vavalalata. Ma afai e foliga mai o se tuaoi (vasega Adam), ona ia faaopoopoina lea o le pollen i Szymanowski - o le a le sili atu le lelei. E i ai lava ou te mauaina. =) I le auala, Shimanovsky, e tusa ai ma le faʻamatalaga, e matua malulu lava le malulu, lea na faʻamaonia faʻamaonia e lona taumalulu e aunoa ma se faʻafitauli i loʻu eria.

Amataga Amio

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=10182&st=530

Na ou totoina le Dr. Shimanovsky i le togalaau, e siosiomia e le masani masani a Colomicta - o loo i ai se tamaʻitaʻi ma o loo i ai se tama tane. O lea ua i ai laʻu upega saogalemu mo le palotaina. Afai e te le malolo i le malulu malulu o Ural.

Andrey S

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?p=305495

O loʻo i ai au colomictes a Dr. Shimanovsky (faʻafeiloaʻi ia te ia lava) ma ou te le iloa po o fea, ae e foliga mai o se tamaititi. Sa ou Shimanovsky mo le tusa ma le 7 tausaga, ae e le mafatia mai le tele o talitonuga. E foliga mai o ia (o ia?) E le i ai. O le mea na totoina, mo le manuia, toetoe lava i le kulupu, ma a o toe totoina aʻa, ona tipiesea ai lea, o le tane, aʻo fuafuaina le teritori, suatia le eleele toetoe lava i lalo o le ogalaau ... A o tuputupu ae i gooseberries, sa tele ni fua ina ua sau le tama (i le tausaga ua tuanaʻi) , e tele atu vine. O pusi uma e le fiafia i pusi lata ane; ou te le valea ma le malutaga (Moscow Region).

Swt

//forum.homecitrus.ru/topic/305-aktinidii-actinidia-kolomikta-arguta-vse-krome-kivi/page-6

... O Dr. Shimanovsky na ia talitonu na ou saisai foi nisi fualaau aina pe a leai se tama tane, ae i lena tausaga na i ai muamua le fugalaau, mo nisi mafuaaga na amata ai ona mamae ma ua vaivai nei ma ua afaina, atonu ona o le suavai po o le lolovai, ma atonu ona o le vavalalata i le apu, ae o se isi tala.

Andrii

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=396&page=91

Actinidia Dr. Shimanovsky - o se laʻau matagofie ma lau laʻau, e mafai ona tupu e teuteu ai faga, fao poʻo puipui. O le vine e faʻaaogaina e le gata i le faʻasologa o le laufanua: o ona fua e maua ai se tofo suamalie ma e aoga tele. E le o se mea faigata tele le tuputupu ae o se faʻatalanoaga i luga o au lava fuafuaga, na e manaʻomia lava ona e faia ni tulaga lelei mo ia.