Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o le tuputupu aʻe o Caragana i lo latou fale taumafanafana

O le totoina o togavao, fugalaau ma laau o ituaiga eseese ma uiga i luga oa latou togalaau, fai togalaau, o se tulafono, e masani lava i le faiga o le sailiga o laau fou, le masani ai, o le a avea o se teuteuga mo le teritori o le tuatusi ma ia iloga i le le mautonu i le tuputupu ae ma atili tausia. I lalo o le faʻamatalaga tuʻuina atu, o loʻo salalau lelei le faʻalauteleina o laau totō. caragana treelike (samasama acacia), o ituaiga ia o loʻo faʻaalia i le ata.

Faailoga o le tane

O le genus Karagan e aofia ai le tusa ma le 70 ituaiga tagata, e tutusa ma le isi io latou foliga teuteu fafo. E masani ona latou ola i vaomatua i vaomatua-steppe i Sasae Mamao, i Siberia ma le vaega Europa o Rusia. O nei laau iti laʻau po o laau o le aiga legume e ese mai le lanu pe o le galala ma le bisexual, e aoina i le 3-5 vaega, fugalaau o lanu samasama ma auro. O le tele o laau toto o Karagana e lelei tele laau toto.

Meli - o le oloa sili ona taua e masani ai toetoe o tagata uma. E iloa e tagata uma e aoga, ae le o le toʻatele o tagata e iloa ona aoga aoga ma pe oa ni taunuuga lelei e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o le meli acacia.

Autu autu (faatasi ai ma le ata ma le faʻamatalaga)

O sui matua o Caragana o loʻo taua i lalo:

  • caragana treelike, pe, i totonu o tagata, o le acacia o le samasama, o le ituaiga sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. E foliga mai o se laau lamolemole e 7-mita, e leai ni lanu, lanumeamata ma le 10-senitimita, o taimi e suia ai ata, laʻau (i le tautotogo - lanumeamata lanumeamata ma le pala, i le tau vevela - lanu ma lanu meamata). Laʻau fugalaau i luga o laʻau ma fugalaau lanu samasama e tasi. A uma ona tupu, o lauulu lauulu, lauitiiti ma sina lauulu e foliga mai i luga o le laau;

  • Kalegan tree treasures Pendula, po o Weeping Acacia, o se tamai laau lauiloa, e ese mai isi ituaiga o le uluai pale ma lala uumi ma tagi o loʻo tautau i le eleele. E pei ona masani ai i le Caragana masani, o laulaau e suia ai lo latou malu e faalagolago lava i le vaitau - i le tautotogo latou te malamalama, o le taumafanafana latou te lanumeamata, i le tautoulu latou te vali ai i nisi taimi. E fuga mai pe a uma ona fuga o lau laau (o le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana) ma fugalaau lamolemole 20-milimili e aoina i se fusi poʻo le tuputupu ae faʻatasi. O fua o le fatu pi, o se mea paʻu;

  • Aʻau o Caragana. O lenei ituaiga o meaola e faʻailoaina e se tamai laau iti e itiiti ifo i le lua mita le maualuga, o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumeamata po o se lanu samasama lanu samasama, e faapipii i luga o le umi atoa o vaʻaiti vaiti. Lago acacia mai le amataga o le tautotogo i le amataga o le taumafanafana, fua ia Iulai;

E taua! O lala o laau vao e masani ona faaaoga i le tele o fua o togafitiga masani ma e masani ona faaaoga mo le togafitiga o diathesis. O le toto o le laau o loʻo i ai se gaioiga faʻasaina, ma soʻo se tagata e mafai ona faigofie ona feagai ma lana sauniuniga: 1 tbsp. O le sipuni o lala ua sasaa i se ipu vai inu ma tuu mo le tusa o le 5 itula, ona fufulu lea ma faʻaaogaina i le 10 ml 3 taimi i le aso.

  • Caragana Dwarf e ese mai i nai laau laiti e maualuga e le sili atu ma le 1 mita. O le mea eleelea o le laau o loʻo ufiufi i le paʻu lamolemole, susulu ma le auro, lea e puna mai ai lala mumu ma lau lanu lanumeamata lanumeamata. O lenei ituaiga o loʻo i ai se vaitau umi o le fugalaau: fugalaau samasama auro fiafia i mata i le taimi o le taumafanafana. I vailaau faʻasolosolo, o loʻo faʻaaogaina le tele o ituaiga o mea e fai ma anti-inflammatory, o le avega o le fiva, ma e le na o lala e aofia ai i le fusi, ae o aʻa, fugalaau ma fatu o le laau;

E te iloa? I le senituri lona XIX, na lauiloa Karagana i Rusia i lalo o le igoa "plow plow", na tuuina atu ia te ia mo ni fua e pei o le pi.

  • Caragana lau - laau toto e ola maualuga e oo atu i le 1.5 mita. O loʻo faʻamatalaina e le tele o lauʻau moa faʻatasi ma lau laʻau laititi, o lona aʻa e muta i totonu o se vaitui. O le laau e fuga mai i le samasama e lua centimeter fugalaau.

O fea e totō ai Karagana?

O le faagasologa o le totoina ma le olaola o Caragana e faigofie ma e faigofie ona faatino, ae ui i lea, e pei lava o isi laau uma, e sili atu le tuu o le acacia samasama i le nofoaga e sili ona manaia ona o le eleele ua filifilia lelei muamua.

Nofoaga ma moli

O Kalagana e atiae lelei i nofoaga paʻu-pouliuli, ae mo le lelei o le tupu ma sili atu le matagofie o le totoina o le laau e sili ona lelei i luga o se laufanua susulu ma susulu. E taua foi le manatuaina o le le fiafia o le laca samasama mo le tele o le susu ma le tele o le marshiness.

Faʻafefe eleele

O le eleele mo le totoina e tatau ona avea ma oneone oneone - o lenei mea e sili ona saofaga i le tuputupu ae malosi o le au. Ae i se tulaga lautele, e mafai ona totō i le eleele o soʻo se tuufaatasiga - e leʻo faʻaeteete i le taua ma le aoga o le eleele.

O le legume aiga e sili atu ma le 20,000 ituaiga, e aofia ai: peanuts, aluga, alfalfa, pi, clover, vetch, wisteria, lupine, laau salu, certzis ma le legume.

Totoina tulafono tulafono

O le tekinolosi o le totoina o le siakiina o Caragana e faigofie, ma e mafai foi ona faʻaaogaina e le nusipepa, ae ina ia mafai ai e le fai togalaau ona maua le mea e manaʻo i ai i le tulaga o se aganuʻu matagofie ma atinaʻe, e tatau ona amanaʻia tulafono faavae o le totoina lelei ma faʻaleleia atili:

  • pe a maeʻa se nofoaga faʻatulagaina saʻo, e tatau ona maka i se maea faʻapitoa, ona faʻapipiʻi lea o le laina i pine;
  • faia ni pu mai le 40 i le 50 cm loloto;
  • o le pito i lalo o le lua e tatau ona ufiufi i se tamai laulau o lapisi, lea e sosogi lemu i le eleele i luga;
  • e manaomia le luluina o le fua i le taimi o le tulaueleele, ina ia mafai ona tafe le va i le va o aʻa;
  • ona tuu lea o totō i totonu o vaieli, ma o le eleele ua faʻapotopotoina faʻataʻamilomilo i latou;

E taua! E naʻo le faʻamalosia o le totoina o mea totō e matua le fautuaina - e mafai ona faʻaumatia tumau.

  • ona tatau loa lea ona sasaa tele le suavai i le vai, e tatau ona solia le eleele ma taatia i totonu o se pu o le ogaumu ma se vaega o vaomatua po o ni pine o le pine (5 cm).

E faapefea ona tausia se laau?

O le tausia o Karagana e aofia ai fua faʻataʻitaʻi autu o loʻo faʻaaogaina i le tele o togalaau faʻatoʻaga: fafaga, fafaga, teuteuina.

Tausiga ma le tausiga ile eleele

O le faʻavaivaia o le palapala ile laka samasama e tatau ona faia e tusa ma le faatolu i le vaiaso, ae le toe i ai, aua e le mafai e le laau ona faʻafeiloaʻi le mea e pei o le laʻau ma e mafai ona oti mai aʻa. O le eleele e tatau foi ona vavalalata ile taimi (e sili pe a uma ona faʻamama), faʻamalo le palapala mai "tuaoi" e le manaʻomia.

O tagata mafanafana taʻitasi nofo i le mafanafana ma le fai togalaau latou te iloa lelei vao leaga, ona o tagata uma e tatau ona tau ma i latou. Matou te fautuaina oe ia iloa po o le a le masini e filifili ai mo le aveesea o vao ma aʻa, faʻapea foi ma ituaiga ituaiga o herbicides o le a fesoasoani e puipuia ai laau mai weeds.

Laʻei pito sili

O fualaau aina e fafaga i luga o le Caragana i na o le amataga o le atinaʻe, pe a laiti lava laau. Fertilizers e sili ona lelei mai Mati ia Aokuso, i vaitaimi o le 2 vaiaso. O le ofu sili mo le acacia e tatau ona aofia ai se vaifofo o le moa moa poʻo mullein (1:50).

Teuteu

O se mea taua mo se laau o lona teuteuina lea, lea e tatau ona amata i le amataga o le tausaga lona lua o le olaga. Mai le laau o Caragany e lelei tele le fausia o ni pa puipui e mafai ona faʻafiafia ai le mata mo le tele o tausaga. I le taimi muamua, pe a totoina se fatu laau, e tatau ona faapuupuuina lona 1/3, ona tatau lea ona faia i le tausaga na sosoo ai i luga o laau ua ola. E le gata i lea, o laau toto ua faia i le tele o le manaʻo o le fai togalaau, i le loto. O le kukaina o caragana e tatau foi ona faia i nisi taimi e ala i le teuteuina, ina ia faamemelo ai le laau teuteu sili ona teuteuina i luga o le saite.

Saunia mo le taumalulu

O le acacia samasama ua manatu o se laau e sili ona malulu, ae o laau laiti, e na o le 2-3 tausaga le matua, e tatau ona puipuia mai le malulu - ia afifi lelei ma le faaeteete ia pamu ma tafiesea.

Faʻatauga auala

O lenei laau e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala: fatu, e ala i le vaevaeina o le vaomatua, tuʻuina ma le faapipiiina. Ae ui i lea, o le sili ona faigofie ma sili ona lauiloa i le au fai togalaau o le vaevaeina lea o aʻa, lea e tele tele lava Caragana. E fautuaina e vavaeese na o latou i le taimi o le tautotogo, i le taimi lava e tasi, ma le eleele i le eleele.

O sui uma o le acacia e faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu ae ma le lelei, o le mataʻituina o le tausiga e mafai ona maua ai se tuputupu ae lelei. Matou te fautuaina oe e faitau i auala e mafai ai ona e faʻalauteleina le acacia.

Mo le faʻalauteleina e ala i le taoto, na o na lala laititi e faʻaaogaina, lea e faʻaopoopoga i aʻa, ae le galo e faʻafeinu vai i le taimi muamua. O le tipiina o ni afu, e pei o se tulafono, e tupu i le tautotogo, mulimuli ane e tatau ona vavaeeseina ma le faaeteete mai le ogalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi masani e aʻafia ai Caragana o ni togalaau faʻatoʻaga ma ituaiga o togalaau: manogi paʻu, otaota, paʻepaʻe paʻepaʻe. E fautuaina e tau ma i latou i se togafitiga "taotoga" - e aveese ai vaega ua aafia o le laau, ma mo le puipuia e faia ai le teuteuina o taimi, faapea foi ma le vele ma susunuina paʻu paʻu. Bordeaux vai e tatau ona faʻaaoga e faasaga i le ele. O faʻalavelave e masani ona osofaia se acacia e faigofie ona faʻaumatia e le faleoloa iniseti. O le osofaʻiga e aofia ai: acacia aphid, mea tioata, mea sese ma listobloshki.

E te iloa? Caragana, e faaopoopo atu i ona foliga vaaia teuteu ma mea tau togafitiga lauiloa, o se taua tele o le vevela ma le meli. O lona medoproduktivnost i le vaega o le tuputupu ae masani e oʻo atu ile 350 kg / ha.

E faʻatatau i uiga lelei uma o le samasama acacia, e mafai ona taʻua o se tasi o mea sili ona tutoatasi poʻo se vaega o mea teuteu mo soʻo se togalaau e tupu faigofie ma e le tuʻuina atu i lē e ona le faʻafitauli le talafeagai.