Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga ma foliga o le faʻatoʻaga o ituaiga pepa eseese "Gemini F1"

O le tele lava o taimi, o loʻo sailia e le faʻatoʻaga ni ituaiga o tamato ma kukama, ma faʻagaloina o isi laau toto na toto i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai foi ona maua ai se seleselega tele ma o loʻo faʻalelei pea le tofo.

O le asō o le a tatou talanoaina le pepa "Gemini", o le a tatou iloa ai uiga ma faʻamatalaga o lenei ituaiga, le au faifaatoaga o lona faʻatoʻaga.

Faamatalaga ma le ata

Seʻi o tatou amata i se faʻamatalaga fafo o le laau, ma talanoa foi e uiga i uiga iloga o le fualaau aina, matou te taʻuina atu vaega autu.

Busu

O le fasi pepa "Gemini" ei ai le ogatotonu o le maualuga i luga ae o le eleele, e oʻo atu i le maualuga 0.6 m. O lapisi laupepa ua gatete ma ua i ai se lanu uliuli lanu. O se fuainumera tele o laulaau puipuia le fua mai le susulu o le la.

O le vao o loʻo i ai se malosi malosi malosi e le mafai ai e le laau ona "taooto" pe a amata ona amata fua.

Fua

O fua e lanu samasama lanu ma ia i ai se foliga paʻu. O le mamafa o le fua o fualaau aina e 200 g i le avanoa tatala ma e tusa ma le 300 g i totonu o eleele puipuia.

E taua! I le taimi e mafai ona aveeseina, o fualaau aina e lanumeamata.

O le mafiafia o puipui o le fua e 8 mm. E vavaeese mai le 'au e aunoa ma se taumafaiga. E taua le matauina o fualaau aina e lelei lona tofo, e tusa lava pe na aoina aʻo leʻi oʻo i le matua, i le taimi o le matua matua. O le pepa ua uma ona suamalie ua i ai se suamalie suamalie ma se mea oona le maitau.

O fua i le taimi e mafai ona faʻaaogaina ai le matutua e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se faʻamoemoega, ae o loʻo sili atu ona talafeagai mo le faʻasaoina, ma o fua o loʻo lelei atoatoa e sili ona faʻaaoga fou.

Siaki foi ituaiga ituaiga o pepa e pei o Soloist, Golden Miracle, Swallow, Atlant, Kakadu, Ear Bull, Anastasia, Claudio, Ratunda, Habanero, "Gypsy", "Hero".

Eseese uiga

I luma atu o tatou o se ituaiga o ituaiga laau toto, lea e maua ai se seleselega i le 78 aso ina ua uma le toinaina o laau. E teteʻe atu i faʻamaʻi masani. I luga o le tasi togavao ua fusifusia i le 10 fua o le lalelei o le laumei.

O le kulupu e fetaui lelei mo eleele uma e tapunia ma tatala, o le mea lea "Gemini" e mafai ona tupu ae i le malulu, ma maua ai le tele o fua.

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻamatalaga:

  • vave seleselega ma le fua tutusa o le tele o fua;
  • lelei tele ma faʻalelei tele;
  • lelei le tofo tusa lava pe o le pepa e seleseleina i le taimi ole maketi poʻo le matua matua;
  • pepa faʻatusa i luga;
  • tetee i faʻamaʻi viral;
  • lelei fua.
E te iloa? Peʻa a uma togafitiga vevela e teu ai vitamini ma minerale, lea e mafai ai e oe ona maua mea uma e te manaʻomia e oʻo lava i fualaau kuka.
Cons:

  • le telegese le suiga mai le matua matua i meaola, ona o le mea na leiloa ai le pepa;
  • i le leai o ni ofu, e sili atu le manifinifi o puipui o le fualaau aina, ona o le mea e leiloa ai le paʻu i isi ituaiga;
  • pe a fua mai se fuainumera tele o fualaau aina pe pe a tupu aʻe i totonu o se kiona, e manaʻomia pea e le vao vao se pa.

Tuputupuina o laau

O le isi, o le a tatou talanoa e uiga i le auala e ola lelei ai laau totō o le "Gemini F1", faʻapea foʻi ma mea e manaʻomia mo le totoina o mea i le amataga.

Taimi umi, eleele lelei, lulu

Tatou amata i le mea e sui ai. O fualaau e manaʻomia se eleele mālūlū, lea o le a lelei i le taimi lava e tasi ma maua ai suavai lelei, o lea e manaʻomia ai ona tatou ave 2 vaega o humus, 1 vaega o le eleele ma le 1 le oneone.

Faʻafefiloi uma mea uma ma faʻatumu ipu.

Mo le totoina o fatu e manaomia ai le maualuga o le vevela - 25-27 ° C. Ole maualuga ole vevela e mafai ai ona toto ile 22 ° C.

Afai o le a totogo laau toto i luga o le eleele, ona tatau ai lea ona toto fatu i totonu o le tane i le amataga o Mati, ma i le itu i saute-i le II-III tausaga o Fepuari. Afai o le a ola le pepa i totonu o se fale koli, ona mafai lea ona e totōina e pei o Ianuari

E taua! O fatu aʻo lei totoina e le manaʻomia se gaioiga faʻaopoopo, e pei ona uma ona tausia e le kamupanī lenei mea.

O le luluina e faia i se eleele faʻamamaina. I le laasaga muamua, e le manaʻomia e le mea e luluina mea faʻapitoa ona faʻapalaina.

O faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai ammophos, monophosphate, Plantafol, Sudarushka, Kemira, ammonium sulfate, ma Azofoska.
Laʻau o le lulu - 2 cm. O le faʻapipiʻiina o le fatuina o fatu o le a taʻitaʻia ai le totogo, ma o laau totō lava o le a faʻaumatiaina ona o le maualuga o tau.

Totoina o togalaau

A maeʻa le lūlūina, e tatau ona faʻamamaina le palapala, tausia le maualuga o le vevela ma le maualuga o le susu. Afai e tausia mea uma, ona oʻo mai ai lea o pine muamua i le sili atu i le 2 vaiaso mulimuli ane. A maeʻa ona faʻaalia muamua le lauusiusi, e mafai ona faʻaitiitia le vevela i le 24 ° C ma faʻaaogaina laau toto i se nofoaga lelei ina ia lava le malamalama.

E taua! Suavai nei laau toto ma le vai mafanafana.

E taua le manatua o le pepa e manaʻomia le itiiti ifo ma le 12 itula o le ao. I le toesea po o le le lava o le malamalama, e toso ese ai le vao ma faaleagaina.

A fuaina e laau laau muamua laʻau moni e lua, e mafai ona fafagaina i le vai. Ina ia faia lenei mea, i le 1 lita o le vai mafanafana e tafe ai le 0.5 g o le ammonium nitrate, 3 g o le superphosphate ma le 1 g o fugalaʻau.

E tatau ona toe faʻaleleia le fafagaina pe a uma le 2 vaiaso, ae tatau ona faʻaluaina le fua o vaega taʻitasi.

Totoina o toga

O le fufuluina o fualaau aina i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo le eleele tatala e tatau ona i ai i le 45-50 aso, i le maeʻa ai o le tineia. E le gata i lea, e tatau ona i ai i laau taʻitasi ia le itiiti ifo i le 5 laʻau e lelei ona atiaʻe ma le maualuga e tusa ma le 16 cm.

Mo le faʻamalosiina o laau uma i le vaiaso ao lei totoina oe e te manaʻomia e amata ona e alu i totonu o le ea fou, o lea e masani ai oe i le maualalo o le vevela, matagi ma le susulu o le la.

E taua! E le fiafia le pepa i le gaosiga masani, o le mea lea o le a vave ona totoina fatu i totonu o fagu e tasi poʻo totonu o se atigi pusa lea o le a lava ai le avanoa.
O le vevela o le eleele i le taimi o le pikiina e tatau ona le itiiti ifo ile 13 ° C. Afai o le eleele e maualalo ifo le vevela, e oʻo lava i se vevela vevela o le a le mafai ona lavea le laau mai le siʻitia o le aʻa. Ae o le palapala lea o le a faia ai le pikiina, e tatau ona mama, sina pati carbonate. I lenei tulaga, e tatau i tagata muamua ona avea ma fatu lelei (cereals or legumes).

Ina ia ausia le maualuga o le gaosiga ma le lelei o le totoina o laau, e tatau ona e toto laau e tusa ai ma le polokalame 60-80-90 × 35-40-50 cm.

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le totōina o le suavai mo le vave seleselega e tatau ona itiiti ifo (30-35 afe laau i le hectare) nai lo le auala masani o le galueaina (e oʻo atu i le 45 afe i le hectare).

Aoga Tausi

Tausiga e aofia ai le faʻafefeteina masani, faʻamaʻapeina o le palapala, faʻapena foi le faʻaofiina o laʻei ma le mulutū palapala.

Mulch

Lavea laau e talafeagai ina ia tumau ai le susu i le palapala ma puipuia aʻa mai suiga o le vevela. E le gata i lea, o mulch o le a fesoasoani e puipuia mai le salinity.

Laʻei pito sili

E faʻaaogaina faʻamalositino i le 3 taimi: tasi le vaiaso pe a maeʻa, ao fuʻa ma i le amataga o le faʻavaeina o fua. Lava le faia o phosphate ma mea faʻapipiʻi, ma le pepa e le manaʻomia le gaʻo.

E taua! E le taliaina e le laau le chlorine, o le mea lea "e le tatau ona i ai lenei vai i le tuufaatasiga.

Aoaoga

O le suka o le suka o loʻo faʻapipiʻiina i le 1 'au, e vave ona ave faʻamalosi itu. E tatau foi ona e tipiina muamua le fuga muamua.

Garter belt

Afai ua ola le laau i totonu o le eleele vevela, ona tatau ai lea ona manaʻomia se pusa. E tatau ona mafua lenei, i le mea mamafa, i le mamafa o fua, lea i totonu o greenhouses e oʻo atu i se aofaiga o le 300-350 g.

I totonu o le laufanua, o fualaau aina e le o se "mamafa", o lea e mafai ai e le togavao ona tatalia la latou vaega.

Seleseleina ma le teuina o le seleselega

E mafai ona aoina le paʻu mo le teuina i le taimi o faʻatauga faʻapitoa (pisinisi) ma le ola faʻatasi (atoa). I le tulaga muamua, o le fua o fua o le a aveesea i le faaiuga o Iulai, i le lona lua latou te faatalitali mo foliga mai o se lanu samasama e tasi ma aoina.

O le seleselega e tatau ona teuina i le vevela mai le 7 i le 12 ° C.

E te iloa? O fua o le pepa e faʻaitiitia ai le toto, o le mea lea, e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata matutua.

O lea na matou faamaeaina ai le talanoaga o se laʻau matagofie ma lauiloa - "Gemini F1". E le mafai ona fai mai o le laau e atoatoa, ae e maua ai fua lelei e lelei le tofo ma e iloga i se lanu susulu, pe afai e te faatali mo le tino ola. I le taimi lava e tasi, e le afaina le laau i faʻamaʻi, lea e faʻaitiitia ai le tau o gaioiga ma faʻaleleia ai le fua mulimuli. Faʻaaogā faʻamatalaga ua tuʻuina atu e totoina ai laau ola maloloina e fiafia ai i fua tetele ma suamalie.