Laʻau

Tomato Lyubasha - o fua muamua o lau togalaau

Tomato o se tasi o fualaau aina sili ona fiafia i ai le togalaau ma le tele o miti o le tofo i fualaau aina i le vave e mafai ai. Tagata faʻatoʻa mauaina ituaiga fou uma e eseese i le vave o le matua. Lyubasha, o se ulugalii e masani ona amataina i totonu o le aiga, e mafua foi i na vave totogo.

Faamatalaga o le ituaiga Lyubasha

Na maua lata mai talu ai nei tomati tumatumu Lyubasha, i le 2016, e le au Farani o le aufaifaatoaga a le Pasefika. Talu mai le 2017, o loʻo i ai le ituaiga i le Setete o le Setete ma ua fautuaina mo le totoina o fanua i luga o le eleele ma i le vevela i Rusia.

O le kulupu e amata mai i uluaʻi fuamato ma e faʻamatalaina i se tofo lelei. Mai le tupu mai o fualaau i le seleselega e naʻo le 70-85 aso (e ono mafaufau i suiga talafeagai i aso o taumafa i tulaga eseese o tau).

Tomato Lyubasha i luga o le vitio

Vaaiga o laau

Lyubasha o loʻo faatatau i le maʻoti o tamato, o lona uiga, e gata i le tuputupu ae. O le maualuga o le "tuputupu aʻe" o le vao e 1 m. O laau laiti e faʻatusatusa, e iai foliga faʻalelei. O aʻa e malolosi, lea e mafai ai ei latou ona faʻafeiloaʻi le mamafa o le fua. O le numera o laʻau i luga o le vao o le lau, o le tele o le lau e laʻititi, o le lanu e lanu meamata. E faigofie ia inflorescences, e masani lava e 4-5 fuamoa o fualaau aina e faia i luga o laau taʻitasi.

O le tele o le laʻau (avega mamafa 120-140 g), o fua e fua mai i se foliga lapotopoto, foliga laititi ma le faʻaogaina. O le paʻu e lamolemole ma e manaia, e manaia tele, ina ia le taʻalo ai tamato i taimi timuga.

Lybasha bushes e le tupu tele tele

I le laasaga o le tulaga faʻapitoa, o le pele e paʻu lanu lanumeamata, ma a oʻo ina matua, o le mumu sesega mumu. O le tino piniki e faʻaalia i le tele o le manogi ma le maualuga o le suamalie. O fualaau taʻitasi e maua ai le tele o kulupu vine (e faʻatusatusa i isi tamato), ae o le aofaiga atoa o fatu e le tele tele.

O le tele o tamato e oʻo i le 6-7 cm, ma o le numera o potu tele fatu e masani lava ona 3

O fualaau suamalie ma pulupulu ei ai le tele o vitio B, C, PP, ma le potassium, phosphorus ma isi elemene aoga. O mea e maua i le ascorbic acid e maualuga e pei o citrus ma currants curum. O le taumafaina o tamato fou ua fautuaina e faaleleia le metabolism ma avea ma sui lagolago mo le anemia, maʻi fatu cardiovascular, le mafaufauina o le mafaufau ma isi faamaʻi.

Taste tomato Lybasa mauaina ni faailoga maualuga mai tagata atamamai. O se manogi manogi e matauina foi, aemaise lava pe a oti.

Le lelei ma le le lelei, foliga, eseesega mai isi ituaiga

E ui lava i lona talafaasolopito talu ai nei, e masani ona maua e Lyubasha viia mai le au faifaatoaga ona o le tele o tulaga lelei e pei ole:

  • amataga vave ma vave amata ona matua;
  • maualuga le gaosiga (2-2.5 kilokalama mai le tasi vao i luga o le eleele ma e oʻo atu i le 4 kilokalama i totonu o se falemafa poʻo 8-10 kg / m2 ma 15-20 kg / m2 tusa ai);
  • tetee i vagavaga o le tau ma leai se tausiga;
  • leai se manaomia mo tulafono faatonutonu o le tuputupu ae;
  • lelei le tetee atu i meaola faalafua ma faʻamaʻi (aemaise lava, tuai moli, mosaic tapaa ma le pala);
  • le mafai ona fefaʻatauaiga ma le umi o le teuina ona o le paʻu paʻu;
  • lelei le tofo (faʻapitoa mo ituaiga vave tomato);
  • faʻaaogaina masani (talafeagai lelei mo le faʻasaoina ma le faʻaaogaina fou).

Faʻafitauli:

  • le le lelei o le tetee i le faaumiumi o le vevela;
  • fua le lapopoa o le fualaau aina: o le tomato muamua e oʻo atu i le 200 g, ona avea lea ma eleele;
  • le manaʻoga mo le teu (e ui lava i le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe) ma le pine;
  • fua tutusa o le seleselega, lea e le mafai ai mo se taimi umi ona fiafia i fualaau fou.

E le pei o isi ituaiga vailaʻau Lyubasha e le manaʻomia le laʻei pito i luga i le taimi o le tuputupu ae.

E i ai le tele o ituaiga meaola muamua ma hybrids o tamato, o le mea lea, mo le faʻatusatusaina ma le hybrub Lyubasha, o le a tatou iloiloina na o nisi oi latou.

Laulau: Faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa o le kulupu Lyubasha ma isi ituaiga totogo muamua

Faʻailoga Eseese / Suafa Igoa
LyubashaAlphaAphrodite F1Benito F1Greenhouse precocious F1Lanu auroLegionnaire F1
Taimi faʻatoulu70-75 aso87-96 aso75-80 aso95-113 aso80-90 aso95-98 aso90-95 aso
Maualugae oo atu i le 100 cm40-50 cm50-70 cm40-50 cmE oʻo i le 70 cmE oo i le 150 cm45-60 cm
Fetau lapoa110-130 g50-70 g110-115 g120 - 140 g120-180 g20-30 g140-150 g
GaioigaE oʻo i le 15 kg / m2E oo i le 6.5 kilokalama / m2E oʻo i le 17 kg / m2E oo i le 25 kg / m2E oʻo i le 15 kg / m2E oo i le 6.5 kilokalama / m2E oʻo i le 17 kg / m2
Metotia e Talia ai le Tuputupu Aʻegreenhouse / fafogreenhouse / fafogreenhouse / fafogreenhouse / fafogreenhousegreenhousegreenhouse / fafo
Le manaʻoga mo le saunia o fatugamanaʻomiae le o manaʻomiamanaʻomiamanaʻomiamanaʻomiamanaʻomiamanaʻomia
Faʻamanuiaga siliLe mautonu i tulaga tuputupu ae, tetee atu i le palaI le faʻaaogaina o le vevela ma le malamalama, o le mea aupito maualalo o manaʻoga o tekinolosi tau faʻatoagamama, agavaʻavaʻaveʻa, faateleina le teteʻe atu i faʻamaʻi faʻamaʻitetee atu i le vilting wilting ma fusarium, malosifua o le gaʻo, faʻasaga i verticillosis ma fusariumtele le tofoleai ni fualaau aina, faateleina le tetee atu i le siama mosaic virus
Tofigalautelesalatilautelelautelelautelelautelesalati

O Lyubasha e tupu ma atiina ae ma le matagofie i le avanoa, i totonu o greenhouses ma luga foi o le faapaologa i totonu o le taulaga. E tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona maua mai le gasegase aupito sili i totonu o tulaga o le greenhouse.

Vaega o le totoina ma le totoina o tomuka Lyubasha

E ui lava o Lyubasha e masani ona i ai ituaiga o ituaiga, e masani lava ona tupu i laau. Faʻasalaga toto i le eleele e naʻo totonu o le itu i saute.

O le taimi o le lūlūina o fatu mo fatuga e faalagolago i le tau o le itulagi ma e mafai ona ese mai le ogatotonu o Fepuari i le ogatotonu o Mati. O le taimi talafeagai mo le luluina e fuafuaina e faʻavae i luga o le manaʻomia o le totoina o fatu laau i se nofoaga tumau pe a ma le 40-45 aso i le maeʻa o le fatu. E tatau ona manatua i le mafaufau o le toto i le eleele e na o le maeʻa lava o le tau o fulufulu toe faafoi.

Totoina o fatu

Lyubasha tomato fatu ao le i totoina fatu laau e tatau ona togafitia mo le puipuia o faamaʻi. E sasaa atu mo le 2-3 minute ma se vaivaiga vaifofo o le potassium, ma fufulu i le vai mafanafana.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le luluina o fatu:

  1. Sauniuniga o koneteina: mo le totoina o fatu, ipu, atigipusa, kaseti, ipu, fualaau ma pepa palasitika e talafeagai. Ua tumu i latou i eleele elemene, o mea manogi pe o le eleele humus.
  2. E faʻamaligi le palapala i le vai mafanafana 1 aso ao le i totoina.
  3. Latou te faʻaaogaina le 1-1.5 cm ile palapala ma totō fatu. Pe a faʻapipiʻi laina i pusa uumi, o le mamao i le va o pu e lata ane e tatau ona 3-4 cm. Pe a totoina i ni ipu eseese, e lua fatu e tuu i pu taitasi.
  4. O pusa ua ufiufi e ufiufi i paʻu palasiti (e faigofie ona faʻaogaina le tifaga o meaʻai) ma tuʻu i le mafanafana (vevela + 23 ... +25 e uiga iC) Se nofoaga vaʻaia lelei.
  5. Ua aveese le ata tifaga mai fua o laau toto pe a maeʻa. Mai le vaiaso lona lua o le olaga, e manaʻomia ona faʻafeiloaʻi laau i se potu malulu ma se vevela o le 19-20 tikeri.

A lūlūina, o le faʻasalalau lea e mulimulitaʻi i ai: 1 - faʻaʻauʻau faʻasamaʻi ma le potassium faʻasalalau; 2 - filifili ipu ma faʻatumu i le palapala ile susu; 3 - ia totō fatu i le loloto o le 1-1.5 cm; 4 - ufiufi laau toto i se ata

Faʻaeteete i fualaau o le vao faapea foi fua o isi ituaiga o tamato. O se tasi o manatu o le umi o itula o le ao 10-12 itula (e mafai ona fetuunai e ala ile malamalama atili).

O phytolapms e maua ai le malamalama e manaʻomia mo fualaʻau

E tatau ona e faʻauluina tamato laiti i le taimi muamua i le vaiaso (o le faʻavave o le suāsusu e pulea e le tikeri o le faʻamamaina o le palapala), ma a maeʻa le 3 vaiaso o le tuputupu aʻe, e tatau ona e fesuiaʻi i le faʻafefe faʻafefete i le 4-5 aso. E le mafai e Tomatoes ona tu malosi i luga o le tino, o lea e tatau ai ona faʻaeteete ia aua neʻi faʻafefeina laau.

A oʻo mai se laʻau moni lona lua i laau laiti, e tatau ona faia se togi (mo Lyubasha e sili ona lelei e fai lenei mea e aunoa ma le tataina o le aʻa autu) i totonu o se atigipusa telē, mo se faataitaiga, i ipu e iai le volume o le 0.5-0.7 lita.

O se uiga iloga o le kulupu Lyubasha o le le manaomiaina o nisi meaʻai faaopoopo i le tuputupu aʻe o fatu. Afai ei ai masalosaloga e uiga i le lelei o le palapala faʻaaogaina, e mafai ona faʻaaogaina se fusilaʻau-pupuʻu po o ni fugalaau faʻapitoa i le vai faʻavaivai.

Vaʻa i fafo

Pe a ma le 1.5 masina mai le taimi o le germination, e masani lava ona tupu le fatu laau i le 20-25 cm le maualuga, o loʻo i ai se malosi malosi ma 7-9. I le avea ai o se tulafono, e oʻo mai i le taimi nei o le uluai fugalaau fugalaau ua uma ona faia. I totonu o lenei setete, e mafai ona totoina ni laau totō ile lauʻeleʻele poʻo totonu o se lau. E mafai ona faʻataunuʻuina se mea e faʻaaogaina pe a oʻo i le taufaamatau o le po. E masani ona tupu i le faaiuga o Me.

Mo moega mo tomati, e tatau ona e filifilia le nofoaga lalata i luga o le laupepa, lea e susulu mo le taimi sili ona umi. Toeitiiti lava o soʻo se eleele e talafeagai - Lyubasha e le o se togi.

Pe a totoina, e masani lava ona fautuaina e tuu le faʻalea i totonu o vaieli. Afai e faia lea mea, o fuamato e na o le ola ae lanu. O le mea lea, o le faaopoopoina o meaʻai ma le Uria i vaieli e le fautuaina. E sili atu le faʻaaoga o masima paluga poʻo le pefu.

O le tele o le totoina o tomato Lyubasha e tatau ona 4-6 mita i mita taʻitasi (o le va o le va o laau e 30-40 cm). O le mea lea e le pauu ai vao i le eleele aʻo fuaina, e sili atu ona vave nonoa i latou i siteki.

Tausiga o togalaau

Lyubasha e le faʻamalosi ma e le manaʻomia ni togafitiga faapitoa. Ae ui i lea, ina ia mautinoa le lelei o le seleselega, e manaʻomia le faʻatinoina o nei faʻatulagaga faʻapitoa, e pei o le veleina, faʻasusu, fausua, faʻavaveina, lalaga pito i luga, ma le puipuia o faʻamaʻi.

Busu

Ona o le mea moni o Lyubasha e gata i le tuputupu aʻe, e le manaʻomia ona fusiina o ia: o se fualaau suamalie e faia i le pito i luga o le ata tele. E ui lava e le maualuga tele le vao, latou te manaʻomia le faʻamalosi ma le pipiʻi (aveese o taamilosaga lanu).

E maua le faʻamaoniga lelei o fua o le gaosiga pe a faʻatupuina vao Lyubasha i le 2-3 gaʻo (ma le totōina o fatu 2, ma se laau e le masani ai - 3).

Pe a tausia se laau i le 2 laau i luga o le vaomatua, o le autau tele ma le tasi itu tafatafa, o loo ola i lalo o le pulupulu muamua, e totoe. O le itu itu e totoe e tatau ona aveeseina i taimi uma.

Pe a oʻo i le 3 'au, latou te gaoioi i se auala talitutusa, ae tuʻu le isi mea e tupu aʻe i luga ae o le pulupulu muamua.

Tomato formation - vitio

E tatau ona maitauina i totonu o le mafanafana o le itu i saute e mafai ona e tuua se numera sili atu o laasaga.

A o tuputupu ae le vao, e tatau ona nonoa. E ui lava i le malosi ma le mafiafia o upega i le taimi o le fua o le fua, e mafai e le vao ona talepe, e pei o se vaega o le vaovao o le fua tutusa o tamato. Mo le faʻamalosi, e mafai ona e faʻaaogaina maualuluga faʻasagaga, siteki, twine.

Tui Tomatoes - Ata

Laʻei pito sili

A o lei totoina, e le mafai ona fafagaina tomato Lybasa (e ui lava, pe a manaomia, phosphorus, magnesium, tuufaatasiga o paluga e mafai ona faaopoopo i le vaiaso muamua o le tuputupu aʻe).

E masani lava, o le sili ona lelei mo le faʻatoʻaga o togalaau o le fafie. Mo tamato, e aofia ai Lyubasha, fusi manu ma manulele manu e le tatau ona faʻaaogaina. O tagata fai togafiti poto e sili atu le faʻaaogaina o fualaʻau minerale pe a tutupu totoina: Phytosporin, Glyokladin, Kristallon, Lignogumat, Boroplus. Mai togafitiga faʻaleagaga, o le efuefu e atoatoa. O luga o laei e faia i le tele o taimi i se vaitau.

O le poto masani a le tusitala i le tutupu aʻe o tamato ua faaalia ai e aoga tele le "faʻalotomaʻi" ia i latou ina ia puipuia ai le gaogao o laau totō. O le taimi lava e amata ai le tuputupu ae vave o vao, ia faaitiitia le faasusu pe aveese se tasi pe lua laulaau maualalo. O ia faiga e faʻamalosia ai laau e taitaia a latou malosiaga i le tuʻuina o fugalaau fusi ma le faʻavaeina o fua. E le gata i lea, e tatau ona ave le tausiga i luga o laei. A uma ona totoina, e le mafai ona e fafagaina tamato i le kulimi (sei vagana ua i ai se paʻu manino). E fautuaina le tuʻuina atu o le pito muamua o laʻei (ma le fagu) e na o le taimi o le fuga o le pulumu 5-6. Folie top dressing with magnesium solutions ma isi elemene e aoga lelei i laau. O fua e sili atu ona lelei ma sili atu ona vave i luga o le eleele leaga i mea tau meaola. O le mea lea, e le tatau ona e aʻafia i mataupu ole meaʻai pe a sauni le eleele, ma i le taimi o le totoina, e le mafai ona e tuʻuina le manure i totonu o pu. I le faaopoopo atu i le gaʻo o le gaʻo, o le tele o organics e mafua ai faʻamaʻi o tamato i le paʻu. I le tulaga lautele, o tamato e sili atu le tuputupu ae ma le leai o sina paleni nai lo le gafatia. Mullein solution e le tatau ona sili atu ona faʻaaogaina 2-3 taimi i le vaitau.

Faatasi ai ma le tele o meaʻai, o tamato e faigofie tele ona amata ona gaʻo. Ina ia taofia lenei mea, e mafai ona e faia laasaga nei:

  1. O le eleele e le tatau ona lelei tele. E oʻo lava i le tautoulu, e le fautuaina e faʻalauiloa le manulele i le palapala.
  2. Aua le fafagaina tamato i le 2-3 vaiaso talu ona totoina (aemaise lava pe a vave totoina). O le tipiina o laau e tuʻuina ai le suavai i totonu o pupu. Faʻaopopoina le tapulaa o le suāsusu e fesoasoani i le atinaʻe malosi o le aʻa. E matua faasaina le fufuluina o le eleele - o fugalaau atonu e pala, o le mea lea, faatasi ai ma le faatapulaaina o vai, e tatau ona ave le tausiga.
  3. Aua e te tuʻuina ni tamato 'oloʻo faʻamafanafanaina i le taimi atoa o le tuputupu ae.

Faʻasaina laau

O Tomatoes mo le tuputupu ae masani ma fualaau o fualaau e manaomia ai le masani ai o eleele, aemaise i le vevela o le tau. E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻatau i lalo o le aʻa i le afiafi poʻo le vaveao. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina o le suavai.

Faʻamamaina o le totoina o tamato e mafai ona e faatulagaina oe lava

O tulafono fautuaina mo tumatumu Lyubasha e fafagaina i soo se 5-7 aso, ma i vevela vevela ile 3-4 aso. O le fua faatatau o le susu o le 4.5-5 lita i le 1 vao. O le masani ai ma le tele o vaiinu e na o le faaleagaina ai o le laau.

E masani ona masani le faʻafeusuaʻiga o tamato e mafua ai le tupu aʻe o le aʻa o le aʻa, e faʻaitiitia ai le tetee atu o laau i aʻafiaga i fafo.

2-2.5 vaiaso aʻo leʻi selesele, e tatau ona taofi le vai.

Puipuiga o tamato mai maʻi ma meaola faalafua

E ui lava i maualuga maualuga o Lyubasha i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e i ai lava le lamatiaga o le a maʻi pea lava laau. O auala sili ona faigofie e puipuia ai:

  • usitaia o manaoga o suiga o fua o faatoaga;
  • talafeagai le faʻamaʻafiaina o vao ma otaota mai le nofoaga;
  • totō totogo mai le moega ma le isalaʻelu ma pateta;
  • tausia le va i le va o vao.

Mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, o sauniuniga o mea olaola Alirin poo Gamair e talafeagai lelei.

Ina ia toe faʻaleagaina meaola faʻasao, e fautuaina e totō faʻataʻoto i luga o moega o tomato.

Seleseleina, teuina ma le faʻaaogaina o fua o faatoaga

O fua e amata ona seleseleina i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni - i le amataga o Iulai. Faafetai i le lelei o le lalelei, e mafai ona vavaeina i ni pulumu atoa.

Tomato e mama i fusi, lea e faigofie ai le seleseleina

Taofia kulula i se mea malulu i se vevela o le 10-12 e uiga iC ma le masani ona lele. I lalo o ia tulaga, e le mafai ona teuina fualaau aina mo le 2-2.5 masina. O fualaau aina e seleseleina e taofi o latou uiga i le pusaaisa mo le 1 masina.

Ona o lona tofo lelei, o tumato Lybasa e mafai ona faʻaaoga uma i salakeke ma mo sauniuniga eseese. O le laʻitiiti o le fualaau aina e maua ai le faʻaogaina o le teu. Latou te faia foi le sua suamalie, matagofie le adjika ma isi sauʻai.O tumato Lybasa e mafai foi ona faanatinati.

Faʻafetai i le pulupulu, o ogalaau Lybasa ua mamago

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

Sa ou faatauina le hybrub Lyubasha, na ou faatau mai i le amataga - 75 aso !!! mai Pana, faʻafuaseʻi, e foliga mai e moni. Na tuʻuina atu e le Atua lena faʻamatalaga e uiga ia Lyubasha F1 o le a sili atu i le afa faʻatasi ma le faʻamatalaga.

Aleksander

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,6652.msg1009053.html?SESSID=8onjafqbbps0ccnu6sv4dak7m6#msg1009053

I le OG i lenei tausaga, o lo o ou ula lava i le Lyubasha hybride. Ou te le tipiina, ou te le avanoa ma masani ona lafoaia. Ia, naʻo le Iuni Iuni na faʻateleina ai le fia maua o le fiaʻai ma mea uma. A o ola ma (pah-pah-pah) soifua maloloina. E masani lava o se tamato masani-tofo suamalie. E paʻu le paʻu. Mo mea faigaluega, atonu o le mea sili lea. Mo se salati, ou te le fautuaina

NOFOA MA FUR

//www.forumhouse.ru/threads/403108/page-106#post-19677186

Tomato Lyubasha F1 e matua lelei lava, e mafai ona tupu, e mafai ona tupu uma i totonu o le kiona ma totonu o le kesi vela. Fautuaina e ola i 2-3 tulimanu, o le isi mea ua aveeseina, ua sili atu lenei mea. Uo fiafia, fua o fua. I luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le "Paaga" e mafai ona e matamata i se vitio faʻamatalaga o le agronomist Fursov N.P., lea latou te talanoa auiliili ai e uiga ia Lyubasha.

Dzena1372

//www.forumhouse.ru/threads/384489/page-65#post-17877239

Sa ou totoina Lyubasha, o le na faigata ona faigata - Ou te le o fiafia e uiga ia i latou, i luga o le ono vao 2-3 o pulumu uma ma fualaau aina, maualuga i luga atu o le 1, 2 mita, o laau vao e matua tauagafau, leai se folafolaga mai le folafolaga, o se lagona le alofa na ou le e fetaui ma au tala, i le tausaga a sau o le a ou toe taumafai e toe faʻafouina ma afai o le mea lava lea e tasi o le a ou le toe faʻafesoʻotaʻi le kamupani a le Partner - Ua ou sese mo tupe ma laʻu galuega

Galina vishnyakova

//otzov-mf.ru/tomaty-f1-otzyvy/

O aʻu ma le tele o isi na faatauina Lyubasha, Lustica. Laʻau lelei tele

Lyudmila63

//www.forumhouse.ru/threads/403108/page-198#post-20718543

Hybrid Lyubasha e le mautonu i le tuputupu aʻe o tulaga ma faʻasaʻo i faʻamaʻi. Le faʻatoʻagaina o 'autau e oʻo lava i le leai o se poto masani. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono faigofie o le tausiga, o lenei tamato o le a maua ai se seleselega muamua o fualaau suamalie.