Laʻau

O manatu sili e sefulu mo le teuteuga o le Tausaga Fou o se fale o le atunuʻu ma se fasi fanua

O le faamanatuina o le Tausaga Fou i le natura o le miti a le tele o tagatanuu. Ae e mafai ona naʻo na tagata laki i latou o lo o latou umia, o loʻo i ai lava se fanua laitiiti ae o loʻo i fafo atu o le taulaga. Ma, ioe, oi latou o uo ma i latou. Vaʻai faalemafaufau i le manaia o le sola ese mai le vevesi o le aai ma oso i le lalolagi o le ea fou, le leoa ma le matagofie o le kiona. O le mea moni, e mafai ona e kuka muamua so o se mea manaia ma aumai ma oe, ae e tatau lava ona e faia se keke uila-kemu-manogi i le atunuu. Naʻo le faʻataunuʻuina o le faiva taleni, ma e tatau ona faʻamafanafanaina le fale ma teuteu mo le taunuu mai o malo. Matou te talanoa e uiga i mealilo o teuteu i fafo o le fale ma le fanua.

Manatua # 1 - faʻafiafia teuteuga ice

E le o tagata uma e laki i le taumalulu ma le malulu. O lenei filifiliga o le teuteuina e naʻo tagata e nofo i nofoaga malulu e mafai ai. Ae peitaʻi, afai o le tau malulu e aunoa ma le faʻasalalau e faʻafeololo i taimi o aso malolo, e mafai ona e saunia ni mea lanu tioata mataʻutia i totonu o le pusaaisa ao le i faia muamua ma faʻaaogaina. I le faia o lenei mea, i ni tulaga talafeagai, e tatau ona e taatia lelei laulaau, lala laau, lanu viburnum ma paluga o mauga, tamai pulou, taʻalo, meataalo ma sasaa vai. E oo lava i le vaimamaina o le vai, e pei o se lanumeamata lanumeamata Kerisimasi, o se moli mumu po o ni ata lanu eseese o le a foliga manaia.

I le avea ai ma faavae mo teuteuga o le aisa, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o fualaau faʻasalalau taumalulu ma vine o pusi mauga po o viburnum, ae o fugalaau foi po o petals

Aua nei galo e faaauupega au mea e fai ai leisa ma le faʻamalosi po o le filo, lea o le a faigofie ai ona tautau i latou. E mafai ona e teuteuina se laau Kerisimasi ola i le lotoā o lou fale faʻatasi ai ma meataalo po o lala o laau. O loʻo tautau i lalo o le taualuga o le fale, faʻapipiʻiina i pou o le pa poʻo luga o pito o le faasitepu. O se mea e le masani ai le Kerisimasi o le aisa o le a manaomia ai se foliga tele. Faʻasaga i se mūmū masani poʻo se lipine auro, o le a foliga mai e le masani ai, o le a le taumateina o le a tosina atu ai le mafaufau o au malo.

O keke tapake e taofi ai susu e masani lava ona faʻaaogaina e fatuina ai se fusi. Ina ia aveese le fusi ua maeʻa mai le siaki, ia tuu sina mafanafana

Manatua # 2 - Gaosiga Kerisimasi mai lala

Aua le togiina lala laau laiti e totoe pe a uma le teuteuina o laau. Ua oʻo mai le taimi e faʻaaogaina ai. I le afiafi o le Tausaga Fou, o le mea saʻo lava lea e mafai ona faʻaaoga e faia ai ni mea teuteu matagofie o ituaiga eseese.

E faia uma le kiona i le ala lava e tasi, e faavae i luga o le faʻaaogaina o lālā na totoe pe a uma le teuteuina o laau

O le a matou ofoina atu ia te oe na o ni nai filifiliga, ae matou te mautinoa e mafai ona e faʻaopoopo i lenei lisi oe lava.

  • Kilia Kerisimasi. E faigofie lava, ae e foliga mai e atiaʻe. O le mea moni, e mafai ma e tatau ona teuteuina i le faaaogaina o lipine, teuteuga o le Kerisimasi ma isi uiga tatou te faʻamalosia malosi ma le Tausaga Fou mo lenei faʻamoemoe.
  • Snowman Ina ia iloa lenei manatu, ua lava le valiina o lala lanu mananaia i le paʻepaʻe, afifi i latou i ni mama se tolu, nonoa se sikafu matagofie i le taumalulu i se tagata le lelei, tuu se pulou i luga o ia ma tautau keke Kerisimasi ma le uila i lona ua. Ma o le mea moni lava i totonu o le itula ma le afa, o le a foliga mai se kiona sosoʻo i luga o lo matou faitotoa i luma.
  • Tausaga Fou. Ina ia fatuina se Kerisimasi, e mafai ona e valivaliina lala i paʻepaʻe, auro, siliva poʻo le mumu. Ma e mafai ona e ufiufiina i latou i se kelu manino ma togiina i totonu o le pulu. O lālā liliu mai o le a avea ma faʻavae o le tuufaatasiga, ma polo, kiona, loto, uila poʻo tausaga o le Tausaga Fou - lona faʻasologa manuia.
  • Pulu. O a latou lala lamolemole ma fesuisuiai e mafai ona fausia ni polo e tulaga ese Valiina i le paʻepaʻe, auro, apamemea, siliva po o latou foliga masani, o le a latou le iloa. E teuteuina i latou i laau Kerisimasi, lala laau. E mafai ona latou salalau solo pe salalau i luga o le ala pe tautau i luga o le faapaologa.

Afai e afifi uma ia polo i ni pusa vao Kerisimasi saogalemu, o le ae mauaina ni moli malamalama lelei o le a talafeagai lelei i lenei aso malolo patino.

O nisi nei filifiliga e lua mo le faʻaaogaina o lala. Matou te mautinoa o le faagasologa o le teuteuina o se nofoaga i le lotoifale ma se fale, e mafai ona e fatuina mea sili ona matagofie i ou lava lima

Manatu # # 3 - fatuga ma sleds ma skates

Afai o loʻo taoto faʻasalalau i luga o lau falemalaga pe a fai e le o faʻaaogaina mo latou faamoemoega faamoemoeina mo nisi mafuaaga, ua oʻo i le taimi e aofia ai i le Tausaga Fou o le laufanua o lou fanua poʻo le fale.

Ina ia faia taʻaloga tuai e faʻaaloalogia, ia lagona le saoloto e faʻaoga se vaega o le lanu moli poʻo le vali vali i luga o latou foliga paʻu. O le pito i fafo o le seevae o le a foliga gatasi i le tuufaatasiga ma aufana, lipine, pulu, meataalo, kiona gilded. Laʻau paʻu i vine manogi, pulu faʻamalosi, faʻasologa o pusa meaalofa i totonu.

O taʻaloga tuai e mafai foi ona fesoasoani ia te oe o se Tausaga Fou Tausaga. Tau lava o le tilotilo pe o le a le tino o latou foliga i totonu o le laufanua e taamilo i le itu o le faitotoa pito i luma

E mafai ona uʻu le laulaʻau i le kelu ma faʻapipiʻi i le paʻu o le polystyrene paʻu, lea e tumau pea pe a uma ona faʻatau mea tau fale. Faʻapipiʻiina i lenei auala o le a foliga lelei i luga o le faitotoa i luma, luga o le puipui. E avea i latou ma vaega o se lalelei matagofie.

O le lanu lanu meamata o le aso malolo o lumanaʻi e mafai ona faʻapipiʻiina i tuatusi tuai. E le tatau ona teuteuina lelei. E lava le faʻafouina o le lanu ma, atonu, nonoa se lipine malamalama ma se aufana ia i latou. Ma le mea uma, e sau Santa Claus i tamaiti i luga o se faasee, o lea o latou lava o se ituaiga o faailoga.

O le tauagavale tauagavale ma le numera o le fale i le taimi lava lea e foliga tutusa lava ma se otootoga o se laau Kerisimasi ma se fetu i luga. O lenei tutusa e matuā maofa lava le sasaina o le pule

Faʻalagolago i le tele o le selu, o loʻo tautau i luga o le puipui o le fale, faalagolago i le faitotoa, faʻaaogaina o se laulau mo isi teuteuga poʻo elemene o le malamalama. I soo se tulaga lava, latou te fetaui lelei i totonu o le ata tele.

Manatua # 4 - fugalaau matagofie

Ua mavae atu le taumafanafana, ma o fugalaau mananaia na matou totoina ai laau taʻitasi ua leai se galuega. E leai se mea e leai se mea. O le taimi nei o le a tatou vave maua pe faapefea ona teuteu. E tutusa uma lava elemene aoao o le New Year's decoration, e mafai ona tuu i totonu o pisinisi: paʻu o laau coniferous, gilded ma silver-plated cones, polo Kerisimasi, "timu", lala lanu eseese, lipine ma aufana.

O lua nei suiga eseese e faʻaogaina ai le fugalaau. I le tulaga muamua, e faʻaaogaina o se laasaga i lalo o le elemene o le malamalama, ma i le lona lua - e foliga mai o se cornucopia, folafola atu manuia i lē e ona i le tausaga a sau

Faʻapipiʻi fugalaau i luga o le faapaologa lautele, mai le mea o le a mafai ai ona faamemelo i le afi, lea o le a mautinoa lava pe a maeʻa le Tausaga Fou. O fugalaau fugalaau e mafai ona avea o se teuteuga matagofie o le ulufale atu i le fale. I le faʻamuamua, e mafai ona tuʻuina i latou io latou nofoaga masani. A maeʻa, o le a latou faʻatinoina a latou galuega muamua i na o tau fou.

O nei fugalaau masaga e ono foliga matagofie i le taumafanafana, ae i le taumalulu latou te manaia tele. O polo o taoto i luga o nila e foliga manaia

Manatua # 5 - lafumanu i luga ole laulau i taga

E seasea lava ona e vaʻavaʻai i le faʻaaogaina o le laumei masani i totonu o se fale i le taimi nei, ae o lona faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le polyurethane poʻo le palasitika e masani lava. Vaʻavaʻai atu i le manoa lelei i lalo o le uila. Pe na ia faamanatu atu ia te oe se mea? Ae o se faavae lelei lenei mo se pulou Kerisimasi. E mafai ona valiina i ni vali vali. Afai o le manatu o se teuteuga e tele-lanu, e sili atu le faʻaaogaina o paʻu kesi.

O le maualuga o sea medallion o se lalolagi atoa mo le faʻatinoga o ou mafaufauga. E le gata o aufana ma kiona fusi e faʻaaogaina, ae o laʻau foi, ma e oo lava i le rhinestones. Afai o le pine e foliga faigofie ma e le mafua ai ni lagona fatuga ia te oe, e mafai ona e faʻaaogaina e avea ma faavae mo se pulou, lea o le a natia uma i lalo o lala faʻasalalau ma le tele o mea teuteu, e talafeagai ma le faʻalavelave.

Paʻu, uʻamea, uʻamea paʻu, afifi, faʻamau ma le tele-lanu laupepa - o nei elemene uma e maua ai le teuteuga o se uiga faapitoa ma uiga lelei

Manatua # 6 - se ata o le deer mo lau togalaau

O lena ituaiga tagata teuteu o le a le tuua ai se tasi e leai se uiga. E moni lava pe a uma le aso malolo e te le manaʻo e vaeluaina.

E matuai faigata lava ona vaeluaina ma se tagata lelei tele. I le tautotogo, e mafai ona e fesuiaiga se sikafu malulu taumalulu mo se sikafu māmā, ave lau laumei ma teuteu ni pu i fuga lanu susulu

Ina ia faia, o le a e manaʻomia:

  • se pusa tioata vai suavai ma se gafatia o le 10-12 po o le 16 lita, e fuafua i le tele o le ata - o le tino;
  • tasi fasi laau o le ua;
  • laina saʻo e fa e tusa ma le umi tutusa - vae;
  • o le tuai tuai o alii (tapuni pe tapuni) tele lapoa - foliga;
  • fusi lala - nifo;
  • tele pine pine - tail;
  • se pea o lamolemole lamolemole ma susulu "i luga o le vae" - o mata;
  • o se tamai fasi ie mumu lanu o le isu.

O se seevae tele e tatau ona valiina i le paʻu paʻepaʻe papaʻe, faʻatagaina e faʻagogo. Mata ma le isu e afaina i le filo, e sili atu le faʻapipiʻi vave i luma o le tia. Matou te siaki i latou i se uaea i tua o le seevae. Fai se pu i lona puʻupuʻu, latalata i le mulivae. I totonu o le fagu, e tatau foʻi ona e faia se pu e laʻititi ifo nai lo le fagu. Faʻafesoʻotaʻi le ulu o le tia i lona tino i se fasi laau. Faʻaofi fa o vae o le tia mai le itu o le "manava" o le ata. E tatau ona latou malolo i totonu o lona "tua". Le faʻamauina o le siʻusiʻu tatou te faʻaaoga ai le uaea. O pu matagofie o le a maeʻa ai le ata.

E tumau pea ona fai se ofu talaloa lelei. Mo lenei mafuaʻaga, tatou te faʻaaogaina se sikafu pulumu ma sela umi o le a natia ai tulaga o le fesootaʻiga o le ulu ma le tino, totini tulivaevae poʻo totini i luga o vae ma se ofuvae tuai mo le tino. E tatau ona tosoina le uila i luga o le fagu ao leʻi amataina le faʻapotopotoga. Afai e tulaʻi mai ni faʻafitauli e le tatau ai lavalava, e mafai ona valiina le tino o le tia. Snow i le pito i tua o le a fesoasoani e faʻamalamalama le sisal. O meataalo ma Kerisimasi i luga o nifo o le a faʻafeiloaia foi.

E le mafai lava ona pasi atu se ituaiga mea e aunoa ma le ataata. Vaʻavaʻai i ai, e faia i luga o pusa ma mea o loʻo i totonu o fale uma

Manatua # 7 - ogalaau o ogalaau

E mafai ona vevela le fale o le taumalulu i auala eseese, ae afai ei ai se fale afi moni o lou fale, ona le tatau ai lea ona i ai se faafitauli i fafie. O le a tatou faʻaalia mafaufauga ma faia ni mea faigofie, ae ootia. E le tatau ona paʻepaʻe paʻu ma ulu, ae sili atu pe afai e manino. Ina ia mamanuina ia fuainumera, totini tuai, tulle ma sikafu e talafeagai. Afai e te manaʻo e faia ni auiliiliga faaopoopo, faʻaaoga lagona, pepa, pepa, sisal ma isi mea faapena.

Ina ia fausia ni tagata matagofie, e te manaʻomia se tau maualalo ma se manaʻoga sili e faia se mea manaia mo oe lava ma isi tagata uma

Manatua # 8 - kiona ma moligao mai fagu palasitika

Afai ei ai le tele o le kiona i totonu o le atunuʻu ma o lona laʻau e mafai ai ona e fatuina se tagata moni kiona i se isu, ma se fagu i lona lima ma se pakete i luga o lona ulu, e mafai ona e lafoaʻia ma le saogalemu lenei fautuaga ma faitau. Matou te fia fesoasoani ia i latou e leai se kiona e lagona le manaia o le taumalulu: e mafai ona e faia se kiona e toetoe lava o le kiona mai le pito i lalo o fagu palasitika, uaea, maea ma isi elemene.

Afai e te manatu o nei kiona na faia mai le kiona, ua e sese. E manaia, ae foliga mai e masani lava i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe.

Ina ia tumau le mausali o le kiona, e tatau ona e faia i le pito i lalo o se pine po o se paipa e tuleia i le eleele. Mai le uaea uʻamea mamafa matou te fausia ai ni polo se lua e manaʻomia ona ofuina i luga o le matou fale. Matou te afifiina polo i le maea ina ia sili atu le lelei o vaega e sosoo ai, aua le gaoioi ae aua nei togi.

Tatou vavaeese ma le faaeteete ia faavae mai le 1.5 lita tioata manino. Ia mautinoa o le tele o latou tutusa. Matou te valiina paʻepaʻe, tuʻu faʻamago. Matou te puʻeina ni pu se lua i autafa o avanoa e faafesagai ma le tasi ina ia mafai ai ona faigofie ona fusi i luga o se masaga i le foliga o le papa.

E pei ona e matauina, e le na o le kiona, ae o moli moli foi o loʻo faia i fagu palasiti iinei

Matou te afifiina polo i nei mea, e aunoa ma le faagaloina e toe faaleleia. Matou te teuina mea e maua mai ai le kiona i le isu, pulou, sikafu, mata, pona ma se ataata fiafia. Ua sauni se tagata kiona e puipui lau 'upega tafaʻilagi.

Uluai moligao Kerisimasi e faia i le auala lava e tasi. O le malamalama lava ia e tatau ona leai se mea. O le ulaula i luga o moligao o loʻo faʻaalia ai le faʻaosoina o le pulu. Mai le lua-lita lanu lanumeamata, e mafai ona e fausia ni nila mananaia i le vae o le moligao. Laupepa mumu ma le samasama ei ai se mamanu auro ua faʻaaoga e avea o se isi faʻaopoopoga.

I le faia o ia mea matagofie mai le palasitikiti, e taua le faʻaaogaina o se punavai malamalama o le a le faʻafefeteina ai lenei fausaga faigata uma

Manatua # 9 - Malamalama Faasao

O le autu o le faʻamalamalamaga o le Tausaga Fou e matua telē lava e tatau ai ona tuʻuina atu se talanoaga. I aso nei, o moli susulu ma fesuisuiaʻi o se uiga taualoa aso malolo. Faatasi ai ma le fesoasoani a paʻu eletise ma moligao e teuteu ai togalaau aina, fausaga o fale. O tagata uma i le lalolagi atoa, o loʻo maua ma le faʻaeteete ia tulaga tau maketi, e ofoina atu ma le ofoina atu le tele o suiga eseese o le malamalama.

Ina ia mafai ona faʻavaeina se faʻalavelave faʻapitoa ma e le o gau i luga o pili eletise, e tatau ona e malamalama lelei i tekinolosi e teu ai punaoa

O le ata matagofie e sili ona lauiloa. E masani lava o nei tagata masani, e aunoa ma se mea e le mafai ona fai e lenei faafiafiaga. Iinei ma le Santa Claus, ma le Snowman, deer ma Santa Claus ma lana aufaigaluega. E oʻo lava i se faʻatagata e tasi a le aufaigaluega na maua ai ana tagata. E pito atu ia i latou o faatusa o le Kerisimasi: agelu, fetu.

Manatua # 10 - Faʻasalalau ma Atumotu Fausia

Garland o se isi teuteuga o loʻo aofia ai i le lisi o mea masani. E pei o lenei i le selau tausaga talu ai, ma o lenei ua maua pea. E moni, i Sisifo e sili atu nai lo tatou. I le faʻamuamua, o se teuteuga e faigofie tele ona faia i ou lava lima. Ae e le mafai ona taʻua o le siosiomaga faʻalelei. Afai e le lava a tatou lala, o le a tatou faia se isi mea e aunoa ma le faaleagaina o le siosiomaga.

E le tau fai mai, e foliga mai e manaia tele le papa, ae sili atu pe a fai na faia mai mea e leai ni mea

Faatasi ai ma lau tama, o le ae fiafia i le fausiaina o soʻo se tasi o mea nei. E mafai ona tatou tipi ese muamua mai se fasi pepa gaugau i ni nai taimi, ona vali lea i lou fiafia. I le tulaga lona lua, ua lava lava le faʻamalosi o oe lava i le uaea, lipine laititi vavae ma se maea. Ia faigofie foi. Ae o le faigofie o le lona tolu. Ina ia fatuina, o le a tatou tosoina se maea manoa malosi ma na ona tautau mea uma tatou te mananao i ai i clothespins.

E tolu mea teuteu, e ui i le faigofie o la latou gaosiga, e foliga matagofie. Lafoaʻi, pepa, ofuvae laupapa, paʻu, satini lipine ma le uaea - pau na o mea e te manaʻomia e faia ai

Afai ua i ai nei malolo i luga o le faitotoa ...

O le mea lea tatou te le maua se taimi mo se teuteuga maeʻaeʻa, aua, mo se faʻataʻitaʻiga, o le manatu e faamanatu le Tausaga Fou i le Dacha na tulaʻi mai i se taimi le tumau. Ae e tatau ona e kukaina le tele o mea lelei, maeʻaeʻa le fale ina ia e lagona le mafanafana i le taimi o le aso malolo.Ae o le le lava o le taimi mo le faʻatinoga o le fuafuaga e le o lona uiga e tatau ona e lafoaia le faia o se faʻalavelave faʻalavelave o le aso sili ona lelei o le tausaga.

E tele ni manatu mo lenei mataupu. O i latou oeo loʻo faia i le mea faʻapipiʻi e iai pea la latou 'oloa e tele lanu lanu e totoe mai i galuega na muamua. O latou lima e le mafai ona latou faʻaaogaina. O se pulou Kerisimasi e mafai ona faʻapotopotoina mai i le glomeruli o lanu ma lanu eseese. Faauma la latou vaʻavaʻai ma polo polo lanu eseese ma ua saunia lau pulou. Vaʻai le matagofie!

O le fatuina o se pulou, e taua tele le aua nei faia se mea sese i le tuufaatasiga o lanu. A uma ona faʻaaluina se taimi itiiti, matou te maua se teuteuga talafeagai mo faʻafetai uma

E te maua meataalo, ae e leai sou taimi e teuteuina ai le Kerisimasi ma i latou. Faʻatulaga pasila o Kerisimasi, uila ma fusi i totonu o fagu tioata ma faʻatulaga i totonu o na nofoaga o le 'upega tafaʻilagi e manino le iloa mai le faitotoa. Faʻasaga i tua o le kiona paʻepaʻe, o le a mautinoa lava le tosina atu o tagata uma i le malamalama. Ae na o lou faʻaaluina o ni nai minute e faia ai ni mea fiafia ma le matagofie.

O se fagu o polo e paʻepaʻe i le kiona paʻepaʻe e foliga mai o loʻo aofia uma ai manaʻoga sili ua matou saunia e avatu ia matou malo i le afiafi o lenei aso malolo matagofie - New Year

Ioe, ou te manao lava e faia mea uma ma le matagofie ma fiafia i le togafiti na faia e oʻu lava lima. Ina ia lagona lagona malie, ua lava le faaaogaina o elemene tetele ma susulu. Aua le tele naua, ae o nei foliga matagofie i le susulu ma le faaaogaina o lanu meamata ma lanu mumu ma lanu matagofie o le a le galo.