Musika

Vailaʻau mataga o Ukraine: TOP-15

E toʻatele tagata fiafia e fiafia e faʻaputuina i latou lava, ae na o se tagata poto masani mushroom e mafai ona taʻu mai le meaʻai mai le mea e le mafai ona maua ma e le alu i le falemaʻi ma le 'ona oona. A maeʻa ona e faitauina lenei tusiga, e mafai ona e suʻeina poʻo a mea e foliga mai e sili ona taatele o musika puʻe saogalemu ma pe faʻapefea ona iloa mai ia mea mai le afu.

White mushroom

White mushroom (pe pei foi ona taua o le boletus) o le tupu o musika uma ma e taua lea ona o lona tino manaia, lea e avea ma lanu paʻepaʻe atoatoa pe a kuka.

Siaki i ituaiga laʻau e sili ona lauiloa.

E ala i foliga vaaia e matua faigofie lava ona fuafua le boletus:

  • o le mushroom adult's mushroom ei ai se pulou enaena enaena ma enaena e pei o le 10 i le 30 cm. I nisi o atunuu, e mafai e le manua mumu ona oʻo atu i le lautele o le 50 cm le maua e timu ma o le tau e matua agamalu lava. O le pulou o se mushroom matutua matutua e masani lava ona manaia, vevela i le paʻi, ma i luga o se aso timuga, o se moli manino manino e aliali mai ile luga;
  • o le vae o le pusa o le pletus e paʻu, mafiafia (pe tusa o le 5-7 cm le lautele), lanu paʻepaʻe po o le lanu enaena i le lanu, e laʻititi laʻititi e oʻo i luga (10-12 cm le maualuga);
  • o le pulupulu o le "tupu o musipolo" e matuā manaia ma lelei, e matua tino ma pala.

O lenei mushroom e tupu i luga o le lima konetineta o loʻo i ai nei (i Ausetalia - vevela ma vevela, i Antarctica - malulu) i totonu o vaomatua uma. O le tuputupu aʻe o le boletus e faʻatatau tonu lava i lona nofoaga masani: i nofoaga mafanafana o loʻo aliali mai i le tautotogo o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana, ma faʻaumatia ai le fiafia o le au musasroom i le maeʻa o le autumn. I eleele malulu, e fiafia le mata mai ia Iuni ia Oketopa. O le tuputupu aʻe o lenei mushroom e matua vave lava, i totonu o le vaiaso ua matua atoatoa le boletus, o lona uiga taua.

Saili poo a ituaiga o pulou papae, pe faapefea ona aoga, pe faapefea ona saunia ni pulou papaʻe mo le taumalulu ma le auala e iloa ai se mushroom sinasina moni mai se mea sese.

I le aoina o lenei ituaiga puʻupuʻu, e tatau ona e faʻaeteete: e faigofie ona fenumiai ma le mushroom gall (pulu boletus), lea e ui lava e talitutusa, ei ai ni eseesega:

  1. O le eseesega sili ona lelei i le va o le paʻu paepae o le lanu lea o le fasi pepa: e sinasina i le lanu ma oʻo ai ina pogisa, i se sui sese e samasama pe papaʻe, ae vave ona suia le paolo.
  2. E le o iai se "laina" i luga o le vae.
  3. O le mea faʻapipiʻi (o le vaega pito i lalo o le ufiufi) e piniki i totonu o le pulu puaʻa, ma sinasina i le taimi nei.
  4. O se sui sese o eukaryotes e tofo i le oona, e le o se uiga o le boletus edife.
O le tulaga ese o le sui "tupu" o le mafai ona faʻaaogaina i soʻo se ituaiga, ma e tele ituaiga ipu ma lenei mea e mafai ona fai: e mafai ona e faia se salati (faʻatasi ai ma gusi poo aano o manufasi), marinate (faʻatasi ma le pata ma aniani), faga ma aano po o pateta , faʻaopopo i le suka ma sili atu.

E te iloa? I le averesi, o le siʻosiʻomaga o le ola o se pailate e naʻo le vaiaso, e sili atu i le 10 aso. Ae ui i lea, e seasea lava tuusaunoaga e faapea "ola" mo le 15 aso ma i le taimi lea latou te puleaina e sili atu ma le faalua.

O le mushroom musika

O le mushroom masani masani (mushroom oyster, mushroom oyster, lump) o se mea taua tele e maua, aua o lenei mushroom e matua lelei lava, ma e faigofie ona faʻasili i lou lava taumafanafana taumafa. O le foliga mai o le anufe o le anufe o le anufe e matua taua lava, o lea e faigata ai ona fenumiai ma isi ituaiga meaola:

  • o le pulou o le paluga e talitutusa lava foliga tutusa i le taliga o se tagata, o loʻo i ai se mea matte ma e mafai ona sinasina pe tutusa. O le lapoa o le "apex" e eseese mai i le 5 i le 25 cm. Talu ai o le mushroom anufe e tupu aʻe i vaega, o pulou o puʻupuʻu i totonu o le faʻalavelave faʻapitoa o foliga o se tagata e felafoaʻi. O le manogi latou te maua e matua vaivai lava, ae sili ona manaia;
  • o le vae o le poloka o le lautele, puupuu (2-3 cm), toetoe lava a le mafai ona iloa, o se lanu malamalama;
  • O le anufe mushroom mushroom e matua manogi lava, e manaia le manogi ma le manogi o le tofo, e sili atu ona soona inu ipu.

O anufe anufe e sili ona fiafia e ola i le tele o atunuu i vaeluaga, vaeluaga ma vaomatua i vaovao pala ma laau ua mate. O le auala pito sili ona faigofie e maua ai se tagata fiafia ia i latou latalata i le birch, willow poo aspen.

E taua! I le tele o atunuu, o lenei mushroom ua tupu faʻateleina mo le siʻosiʻomaga.
O anufe anufe e fiafia e aliali mai i le taimi o le vevela o le vevela, e amata mai i le faaiuga o Setema e oo i le faaiuga o Tesema, aua o lenei ituaiga e le mafai ona taliaina le vevela maualuga.

E masani lava ona faigofie le fenumiai ma isi tagata o le aiga lava e tasi i le mushroom oyster masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se moa moli moli e foliga tutusa lava ma le oyster oyster, ae o le a lanu ai le lanu, e ui lava o foliga ma foliga vaaia lautele e tutusa lava. E leai se mea oona o mushroom anufe i Iukureini, o le mea lea pe a lava le aoina e lava le gauai i le paolo. E na o le malamalama po o le lanu eleelea o le a suamalie.

E mafai foi ona ola tupuʻamea i le fale ma malulu pe faʻagogo mo le taumalulu.

O alo o ni eukaryotes lautele: e mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga (kuka, fried, fermented), o le mea lea pe a filifilia meaai, o le a le maua se fale, ona o ia mea e mafai ona e faia ai le tele o mea manogi matagofie ma mea manogi.

White Wolf

O le paʻepaʻe paʻepaʻe (poʻo le paʻepaʻe paʻepaʻe) o se sui o le aiga o Milky Way, lea e ofoofogia lona manaia ma se tofo lelei. E le faigofie tele ona faʻafeiloaʻi se lanu moana, o lea e tatau ai ona e iloa le foliga o le mea e le misia:

  • se pulou o se malamalama (lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi) ma le lautele o le 5-8 cm. O le itu pito i luga o le pito i luga e masani ona pogisa, ae o le paolo lava e tasi. Volnushka e na o le pau lea o le mushroom e iai sona ufiufi fulufulu lauulu (lauulu), o lea e faapitoa ona faalauiloa i itu;
  • vae vaefaitiiti puupuu (3-5 cm), e masani ona papaʻe i le lanu ma e iai foi sina lalelei;
  • o le aano e masani lava e le mausali, nai lo le paʻepaʻe, sinasina.

Elu i luga o le vine birch groves po o vao vaeluaina, o se laau masani lea e tatau ona avea o se birch. O le manogi e masani ona aliali mai mai le aso o Aukuso i le faaiuga o Setema.

Saili po o fea e tupu ai le volnushki ma le faʻafefea ona le toe maua la latou masaga.

O le paʻepaʻe paʻepaʻe e talitutusa lava ma le paʻepaʻe ma le piniki piniki. White podruzdok O nei eukaryotes e suamalie ma e talitutusa lava i le tofo i le lanu moana. E faigofie lava ona vaʻavaʻai mai le avega - o le pulou o le pito mulimuli e lamolemole ma e leai se "tulaga" uiga ese, ma o le piniki piniki ei ai se lanu piniki.

I meaai, e mafai ona faʻaaogaina na o ni piko ma na o le muai fufulu ma le kuka. A faʻamalieina, e tumau pea le paʻu o le ufiufi ma se sosola ma maua ai se tofo fiafia.

Maea moni

O lenei vevesi (po o le paʻepaʻe paʻepaʻe, mata, mūmū pe palu) - o se tasi o musika sili ona suamalie mai le aiga vave:

  • o le ulu o se salmon e masani lava 5-20 cm le lautele, ma se pulou i le ogatotonu. Paʻu mucous paʻu, manogi pe paʻepaʻe, e masani lava i vaega o le eleele poo vao;
  • O le vae vae e masani lava laitiiti (3-7 cm) i foliga o se paʻu, manaia i le paʻi, paepae poʻo le samasama. Totonu o vae o lenei pulou o le mushroom;
  • o le aano e matua leaga lava, e le malie, e iai se paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi matagofie.
E taua! O foliga vaaia o lanu enaena i luga o le anufe ua fautua mai ua matutua i latou.
E mafai ona e faʻafeiloaʻi se vaomatua moni i vaeluaga poʻo vaomatua. O le tulaga autu mo le tupu aʻe o nei fatuga o le i ai o le birch, aspen poʻo le lime trees i lona siosiomaga. E masani lava ona latou tutupu aʻe i ni vaega laiti, ma o le au moa o loʻo i tua o latou mea e taʻitaʻiina ai se sailiga moni. O i latou e fia taumafa i mea taumafa e tatau ona mulimuli ia i latou pe a oʻo mai le la. O le taimi sili ona lelei mo nei sui o Iulai, Aokuso ma Setema.

E faigata tele ona faʻafefiloi se mushroom ma soʻo se isi mushroom ona o le tulaga ese o lona pulou, e pei o le faʻavao lava ia. I le tele o atunuu o le lalolagi, ua manatu le mushroom o se mushroom e le mafaatusalia, i nisi o atunuu CIS e masani lava ona mafai ona aoga ma e naʻo le salting. I le taimi lava lea e tasi e manaʻomia ai ona faʻaʻumiʻumi mo se taimi umi, ae mo le lelei o se tofo lelei tele, e matua aoga lava.

Matou te fautuaina oe e fia iloa pe o le a le ituaiga o eleele muʻu, o le a le aoga o nei anufe ma le auala e saunia lelei ai pulou susu mo le taumalulu.

Pine mumu

Pine Ginger (po o le Lactarius deliciosus) o se mushroom suamalie. E le manaʻomia, e le mafai ona e 'ai ma' ai saʻo lava:

  • o loʻo ia te ia se pulou lanu mumu lapopoa o foliga lanu e le lelei. E mafai ona ese le lanu mai le mumu mumu i le loloto;
  • o le au e maualalo, ae matua lautele ile ulu. O le fomu ua i ai se lipine, pulupulu;
  • Puepisi iʻa e matua manogi lava, e maua ai le lelei ma le manaia. E toʻatele tagata e 'aina lelei i totonu o le vaomatua.
O nei mea suamalie e ola latalata i pines, saʻo i pine o pine. Latou te aliali mai i le ogatotonu o le taumafanafana ma e le faamutaina le fiafia seia oo i le amataga o le taumalulu. Ryzhiki faigofie ona fenumiai ma ulechikov. E le afaina i le soifua maloloina, ae e le maua le tofo ma le manogi. Faatasi ai ma le susu o le saffron e mafai ona e kuka ai se mea, ae o le mea aupito sili lava o le 'ai na o ni pulou puʻupuʻu fou.

E te iloa? Ua faailoa mai e saienitisi o le malo o mea malie sa i ai mo le sili atu i le 400 miliona tausaga, o lona uiga ua matutua i latou nai lo tainasoa.

Eleni matai

Lisi o le lanu (ryadovaya sosolo, tamai gutu (kiofiti, kiore), podsosnovik, sulu, gutu lauulu, pasili) - galo suamalie, lea o le aiga Ryadovkovyh:

  • o le manulele ei ai lona lauulu enaena uliuli e tusa ma le 15 cm. E masani lava, i le ogatotonu o le pito i luga, o loo i ai ni ave uila o se paolo pogisa. O eukaryotes matutua, o le mea e le manaia o le luga;
  • vae i laina e tutusa lona umi, papaʻe;
  • o le tino e masani ona sinusina, e i ai le manogi o le manogi ma se manogi matagofie.
Gilani Myshata e tupu i vao vao, aemaise lava i le tau malulu, pe a leai nisi puʻupuʻu. Laʻau e tupu i luga o le gafa na o ia pe i ni vaega toalaiti.

O se laina lanu enaena e mafai ona fenumiai ma se sui o le ituaiga lava lea - o se laina o le kiona, lea e sili ona matautia, aua o le mashroom mulimuli o le oona. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni eseesega manino i le va oi latou: o le lanu uliuli o loʻo i ai se pito sili ona faʻailoaina o le pulou.Mausali o le kiore ryadovka Mouse - o se mea ofoofogia e maua, ona o lea mea e mafai ai ona e kukaina soʻo se ipu, ae tatau ona faʻataʻitaʻi (20-minute le kuka).

Faʻamasamanoa masani

Faʻamasamanoa le masani (poʻo le faʻataʻitaʻiga moni, moa laʻau, pecheritsa) - masalo o le mushroom sili ona taatele, lea e faigofie ona e faʻatau i soʻo se supermarket:

  • O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se lapisi lanu papaʻe lanu papaʻe ma se pito i lalo. O lapisi e eseese (2-7 cm);
  • pale paleni, lamolemole, filo, o le lanu tutusa e pei o le pulou;
  • o le aano o le tino e matua pala, e maua ai le manogi manaia o le mushroom ma le tamaoaiga mau i le taimi o togafitiga vevela.
E taua! O le tofo o le musika e itiiti lava se mea e tutusa ma le vaomatua. O laufanua e sili atu le tamaoaiga ma sili atu ona lelei. Ae ui i lea, e oʻo lava i tagata e puʻeina mushroom masani e le masani ona aoina mai pulou, aua e faigofie lava ona fenumiai ma le toadstool.
O loo i ai ni anava vao mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le faaiuga o le tautoulu, ae o le faleoloa e mafai ona fua mai i le tausaga atoa. O le vaomatua vaomatua e fiafia tele i le eleele, o le auala sili lea ona faigofie e maua ai e latalata ane i meaola manu. E le masani ona maua i totonu o le vaomatua, o le nofoaga taatele mo le siva o laufanua ma fanua.

Faamasani oe lava i le auala o musika e ola i le fale.

Pechertsy - anufe inosia, ona e foliga tutusa lava ma se aiga leaga - o se pale toadstool. O le eseesega tele mai luga o le fale teu ai o le tostostool e tupu na o totonu o le vaomatua, ma o le musika e malogo i le faavae, ma o le manulele oona o loʻo i ai se mea maʻaleʻale. E mafai ona e kuka mea uma mai siamupini: meaʻai, vevela muamua ma le lua. O lenei mushroom e maua mai ai le susuga manaia. E talitonuina o le sua mai le ogaumu e sili ona manaia ma sili ona malosi.

Faʻasalaga faʻasalalauga

Ma ou te faʻapotopotoina puʻupuʻu, e le oona. Ou te le iloa pe o fea, ae o "a tatou" mea oona e matuai ese lava mai a latou meaʻai suamalie: latou te lanu samasama i sina mea itiiti lava, ma i ai se mea manogi ...
Donchanin
//forum.toadstool.ru/index.php?/topic/1719-/#comment-117639

Manuʻa

O le manulele (poʻo le lath) o se mushroom e fiafia e ola i vaomatua coniferous ma e le o se mushroom muamua, ae e fiafia i se tulaga lauiloa i le au musasroom hunters:

  • e sili atu le lautele o le pulou (mai le 5 i le 12 cm) o se paʻu mumu po o le paʻu enaena, ae sili atu le manogi. Mai le pito i luga o le pito i luga o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi palapala;
  • o le vae o le 'oti e tutusa lelei ma le pulou (5-12 cm), ae atonu e fai si puupuu, o le mea lea e taugofie ai;
  • o le aano o le samasama po o le lanu enaena, e taumafai e ave i luga o le piniki pe a oti.
E le mafai ona fenumiai se laumei i se musika, ae o se tagata poto masani mushroom e iloa le mea e foliga mai o se'oti e mautinoa lava o le pepa e laʻititi tele ma o lona tofo e ese mai i se meaʻai (ei ai le oona). O ipu e mafai ona saunia mai lenei oloa e sili ona eseese, ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina le pipi, e tatau ona faʻaogaina le vevela.

E taua! Kozlyak e le fetaui lelei mo le veleina poo le salting.

Autaluga o le Autumn

Autumn (pe moni) paolo o le vaaiga pito sili lea ona sailia mai lenei aiga. O le tulaga ese o le tuputupu ae i luga o se laau.

  • o le pulou o nei puʻupuʻu e masani lava ona oʻo i le 10 cm (i se tulaga e le masani ai - 15 cm), e foliga mai o se elemene o se paolo lanu enaena, o loʻo ufiufi i ni fua laʻititi;
  • vae o se keke e tutusa lona lautele (7-12 cm), paepae i lanu ma se lanu enaena;
  • o le aano o le paʻu o loʻo i ai nei e masani ona eleelea, inu i le tofo.
E amata ona aliaʻe mai musika mai le faaiuga o le taumafanafana ma mou atu i le ogatotonu o le tautoulu. Latou te fiafia e nonofo i luga ole ola ma laau ua mate (sili ona masani ai, aemaise alofa birch). O aiga uma e tupu aʻe ma e taatele i Ukraine. E mafai ona maua le poto masani i se auala, e talafeagai mo mea uma, ae ao lei faia lenei mea e tatau ona togafitia le vevela.

Chanterelle

Chanterelle (moni, samasama) o se sui sili ona manaia, e le mafaagaloina le aiga o mushroom.

  • O le pulou o peserelles e i ai se lanu samasama po o le mumu lanu, o le lautele o le pito i luga e 4-10 cm. I le ogatotonu o loʻo i ai se faoloa uiga, ma o pito e le oi ai se otootoga manino (o se mushroom o foliga le lelei);
  • o le vae ei ai le lanu tutusa e pei o le pulou. O le vae ma le pito i luga o loʻo tuʻuina atu i se pulupulu pulumu. Umi le umi - 4-7 cm, lautele lautele;
  • o le aano e matua manaia, e matua manaia i le tofo, ei ai ni fualaau suamalie i le manogi.
Chanterelles e ola i ituaiga uma o togavao mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le faaiuga o le tautoulu. E masani lava ona maua i vaomatua.

E te iloa? Chanterelles o se tasi o nai eukaryotes e le fefe i anufe.

O lenei chanterelle e iai ni mea e talitutusa ma se pese pepelo, ae o le chanterelle pepelo o loo i ai se ufiufi moli ma se mea e gaogao, e le pei o se chanterelle samasama ma se mea eleelea. Chanterelles e talafeagai mo le tele o ipu, e mafai ona e kukaina pei o oe. Ae ui i lea, o tagata poto masani e fautuaina lenei oloa ina ia falai, aua o sea gaioiga o lona tofo e faaalia i le maualuga.

Saili pe o fea e tupu ai pese pese ma pe faʻapefea ona le pa'ū mo musika sese.

Chanterelle tali

Chanterelles o ni pulou mama "mama". I le uiga o latou anufe toetoe a le amanaiaina. AE. E toetoe lava a le eli i le tino o le tagata ... Ie ia 'ai ia mea o se mea e le afaina, ae faʻaaogaina uma le le aoga. Matagofie? Ma e te tilotilo atu ia i latou "i le faitotoa" ma le "i fafo" ma faʻatusatusa. I le lautele - anufe e lelei le 'ai o anufe e masani lava o le mea sili ona lelei! E le o le uiga o kopi, ae i le uiga o le ituaiga o manulele. E tele mea e iloa e anufe e uiga i pulou
Kazan
//forum.ixbt.com/topic.cgi?id=15:4

Boletus

E tele pulou e pei o birch, ae o le pusa e mafai ona maua i lalo o lenei laau:

  • o loʻo i ai se pulou laitiiti, e sili atu le manava (5-12 cm), o se lanu uliuli, e masani lava e le o se mea lelei le taamilosaga;
  • vae uumi, palamole, sina vavalalata vavalalata i le ape;
  • aano e leai, ea, manaia e manogi ma tofo.
Boletus i le tipi O le pulou Brown o loʻo taatele i vaomatua e lata ane i laau birch mai le ogatotonu o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn. Podborozovik masani e matua faigofie lava ona fenumiai ma le aiga oona - o le galo gall. A e tipiina nei pulou o loʻo faʻaalia manino ai o le mashroom gaosi e le suia le lanu, aʻo gaʻo vave ona gaʻo le lanu mumu.

O lenei oloa e mafai ona saunia i soo se ituaiga, e manaia uma le falai, ma kukaina pe faʻafefe. Gall mushroom i se tipi

Aspen samasama samasama samasama

Yellow-brown asparagus (poʻo le paʻu paʻu-paʻu) o se sui e le masani ai o eukaryotes, e ese mai i isi aiga taumafa e ala i lona vaevae:

  • E tele le ulu o le lapoʻa, e oʻo atu i le 20 cm. E le o se mea manaia, o se lanu samasama-lanu uliuli ma ona lauulu lamolemole;
  • O le tele o vae e masani ona tele, mafiafia, ma maualuga lona maualuga. O lanu uliuli e faʻamaonia lelei le vae paepae;
  • o le pulp o se aspen o se mea tino, e manaia, ae e leai se manogi faʻaleleia.

O Boletus e fiafia i talavou laiti ma vaeluaina vaomatua ma e aliali mai ia Iuni, ma e mou atu ia Oketopa. E masani lava, o le au meli e seleseleina le tele o togalaau i le ogatotonu o Setema. Подосиновик похож исключительно на грибы из своего же семейства и отличается только цветом. Этот продукт прекрасно подходит для маринования. Соленые или квашеные подосиновики получаются хуже, потому как теряют свою форму.

Полубелый гриб

Полубелый гриб (боровик, болет полубелый) - относится к виду боровиков:

  • o le pulou o le paʻu paepae papaʻe e tele, e oʻo ile 20 cm le lautele. O se mea manaia tele, omea poo se lauulu uliuli;
  • vae vaefaitiiti puupuu (10 cm), mafiafia, paʻu, samasama i lanu ma se lanu enaena;
  • o le pulupulu o le boletus e pala, lanu samasama, ma le lanu e le suia pe a faia le inisiua. O loʻo i ai se manogi manaia o mushroom ma le tofo.
E fiafia Bolet i le vevela, ma o lea e tupu ai lava i le taumafanafana i totonu o vaomatua ma vao vaeluaina (e fiafia o ia i le oak, beech). E faigofie lava ona fenumiai le pusa i le paʻu paepae. E ese mai le laʻau mumu-lanu mai le mushroom paʻepaʻe e ala i lona manogi malosi.

O lenei mushroom e faatatau i na meaola e mafai ona faʻaaoga i le kuka i le maualuga. E mafai ona falai, kuka, tao tao, kuka, suamalie, ma sili ona taua - e lelei tele i le tele o oloa.

E te iloa? I le taimi o le tuputupu aʻe, o le ono mafai ona aʻafia i luga o le faʻalavelave pa'ū e mafai ona oʻo atu i le 7 'ea. E mafai e se tamai mushroom ona faʻapipiʻi mafiafia le maamora.

Polish mushroom

Poleni mushroom (po o se chestnut, uʻamea enaena, mushroom pansky) o se sui o le vaega lona lua o musika, lea e lauiloa tele i gourmets:

  • o le pulou alofilima e tele ma oʻo atu i le 20 cm le umi. E i ai le foliga o se hemisphere ma o loʻo i ai se lanu enaena brown matte. A mavae le timu, e aliali mai se malamalama;
  • vae vaevae, 14 cm le umi. E i ai se lanu enaena lanu enaena. Afai e te taʻalo ai i luga - o loʻo i ai ni mea e vaivai ai, lea e mulimuli mai e enaena uliuli;
  • o le aano o loʻo i ai se fua tele, o se manogi manaia ma le suamalie suamalie. E masani lava papaʻe pe samasama.
O le pansky mushroom e fiafia i eleele o le vaomatua o vaomatua po o vaomatua. E masani lava ona maua i tafatafa o ogalaau. Tuputupu ae na o ia, ma aiga mai le ogatotonu o le taumafanafana i le tautoulu. E faigofie lava ona fenumiai le felafoaʻi o le anufe ma isi tagata o lenei ituaiga. E eseese i lanu o le pipi. O le paʻu lanu enaena saʻo e paʻepaʻe pe samasama e aunoa ma ni mea leaga. E mafai ona kukaina lenei mushroom pei ona e fiafia i ai, e manaia i le taimi o le fulu ma le taimi o le veleina.

Lapa uila

Spruce Hedgehog (po o elovik) - e faatatau i namu o le russula:

  • O le pulou elovik e laʻititi, o le maualuga pito i luga e 8 cm. E i ai sona foliga faʻapipii, e masani lava i sina tamai kopa i le ogatotonu. O pito pito i luga i lalo lalo i lalo. O le luga i le tau vevela e lamolemole ma e lanu mumu;
  • o le vae e faʻatusatusa, mai le 2 i le 6 cm le maualuga, e foliga mai e pala, ae e faigofie lava ona gau. Le lanu e fetaui ma le lanu o le pulou;
  • pulu moli, faatasi ai ma uiga taua i le manogi ma le tofo.
E mafai ona faʻafeiloaʻi le laumei mumu i vao vao, ma le tele o nila o le coniferous e mūmū, faʻapipiʻiina ai se fata. Amata ona aliali i le taumafanafana ma mou atu i le ogatotonu - o le faaiuga o le tautoulu. Faʻafefiloi puʻupuʻu ma isi puʻupuʻu e matua faigata lava.

E te iloa? I le tele o atunuu o le lalolagi, o lenei meaola ua manatu e le mafaitaulia, ae o Rusia ma Iukureini o se aganuu le tolo ma le masini.
A maeʻa ona faʻaaogaina lenei oloa, o le urine e mumu. O musika o se mea aoga tele ma aoga, ma o se tele o nei mea o loʻo tutupu i Ukraine. Ae ui i lea, e taua tele le suʻeina o mea e fiafia i ai pulou ma le mea e mafai ona fenumiai ai, ona e matua atamai lava. O nisi o sui oona e faigofie lava ona fasiotia se tagata.