Fua o le gaosiga

Matou te faʻaleleia atili totonu i totonu: tui i totonu o se fagu vailaʻau, fagu ma isi koneteina

O se tasi o teuteuga sili ona teuteu o le potu o se fugalaau teuteu matagofie e totoina i totonu o se ipu tioata matagofie - o se fagu po o se fagu.

Ina ia mafai e le laau ona faʻaleleia ona ituaiga o vaomatua mo se taimi uumi, e tatau ona iloa ni mea faʻapitoa o le faʻatupulaia i le tioata, faʻapea foʻi ma tulafono o le gafa ma le tausiga.

Toto i ipu tioata

Orchid i totonu o se ipu tioata, fagu poʻo le ulo o se faʻaopoopoga sili i totonu. ma lona teuteuga, lea o le a fetaui i le fale ma i se ofisa tofi. E le gata i lea, o lenei mea e tele lava ina filifilia o se meaalofa.

Vaaiga lautele

O ipu tioata e foliga mai e matagofie tele, e tuʻuina atu le malamalama, ma o le mea totino e tuʻuina i totonu o se pusa e foliga manaia ma muamua.

Glass vases, ipu ma pulou mo fugalaau e sau i le tele o foliga ma ata: umi ma faʻaloloa, ma le faʻalauteleina i lalo, lapotopoto, i foliga o tioata ma se ipu, mai le manino atoatoa i le lanu lanu paʻepaʻe: lanumoana lanumoana, lanumeamata lanumeamata poʻo le lanu samasama. O lenei vailaʻau e mafai ai e oe ona filifili le ituaiga gafatia sili ona fetaui mo se laau faapitoa.

Ae o le fugalaau lava ia, e sau i ituaiga uma: mai le lanu paʻepaʻe, milipo ma le kulimi i le paʻepaʻe violē, mumu, piniki ma le lanumoana.

Ata

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se ata o pipi i ipu tioata.

Le taua o le filifiliga gafatia

E masani ona faʻatau atu ni kulimi i ni vanu vali lanu tioata matagofie, ae e lelei mo na o sina taimi e faʻaaoga ai - pe a uma ona faʻatau, e tatau ona totoina le laau i totonu o se ipu o se ituaiga e sili atu ona lelei: umi ma vaapiapi i le pito i luga ma lava le lautele i lalo. E faapena foi e tatau ona faʻamautinoa e le vaapiapi le fagu vailaauina ia aloese ai mai le lafoaia o laulaau.

E mafai ona ou toto ma pe faapefea ona ola?

E mafai ona totoina le kulipi i le tioata, ma matau ni nai tulafono faigofie: filifili se laau e talafeagai mo le totoina (e tatau ona maloloina), se pusa tioata o le saʻo lelei, faapea foi le eleele lelei. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻafoeina lelei le fafaga.

Otogo - o se tasi o laau sili ona talafeagai mo le totoina i totonu o le tioata, aemaise lava pe afai o le potu e le o se maualuga maualuga.

Faʻatau ma faʻasoa

O se tasi o itu taua lelei o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o gafatia e mafai ona faʻamautuina muamua lona galuega teuteu, lea e avea o se teuteuga matagofie o lenei laau matagofie. E le gata i lea, tioata e faʻamaonia lelei le malamalamae taua foi lena.

Faʻaopoopoga i lenei:

  • lautele atofaʻi na tuʻuina i faleoloa, e mafai ai ona e filifilia le gafatia mo mea uma e tofo ma le tele o le laau;
  • ona o lona mamafa e faʻatusatusa i tioata palasitika e matua mausali;
  • le leai o paluga e mafai ai e oe vave ona faʻafouina le laau;
  • I le faaopoopo atu i le malamalama, o le fugalaau o le a maua le tele o le ea.

O le pito i lalo ole vases, ipu ma isi mea i le leai o se avanoa e faia ai ni pupu faaopoopo i le pito i lalo mo auala faʻavaivai. O le mea lea, o le tele o le susu e mafai ona aliali mai. Afai e vaapiapi ma uumi le vaa, o le a maua e le laau le malamalama, ae le lava le ea.O le a afaina ai lona tuputupu ae.

Ituaiga o pusa: vases, pots, puʻu

I le taimi nei o loʻo maua ai se numera tele o filifiliga eseese mo nei mea, ae mafai ona e filifilia le mea sili ona taatele ma masani ona faʻaaoga:

  • vases of different forms and highs, e aofia ai sikuea ma faʻalanoa;
  • ipu;
  • tioata tioata;
  • faʻataʻitaʻiga i foliga o tamai tioata, ipu ma ipu tioata.

E faapena tioata tioata foliga matagofie ma mataʻina. O le a latou faafaigofieina lava soʻo se mea i totonu ma avea ai ma tulaga maualuga o le potu.

Vaega o le filifiliga o pusa

  • Mo laau uumi, e taua le suʻeina o se fagu mo le tuputupu ae o se orchid, ma ia mautinoa o ona laʻau e sili atu pe leai foi, ma o le pito i lalo o le vaa, ae e le lautele tele. Ia mautinoa e faʻapipiʻi le vaʻaia e aloese ai mai le faʻaleleia o le ea.
  • O ipu faguni e tatau ona tutusa ma le tele.
    Afai e maloloina le aʻa, e fautuaina e ave se ipu ma sina tamai, pe tusa ma le 1 cm le lautele, o le tele o meaʻai mo aʻa, aʻo aʻafia faamaʻi e tatau ona totoina i se mea vavalalata i puipui e puipuia ai le malulu o le susu.
  • E pei ona i ai i se vailaʻau, e tatau ona filifili ia fulu e tusa ai ma le tuputupu ae o le laau, ma ona o le lauitiiti vaapiapi, o laau totő e iai ni aʻa vaivai e mafai ona totō i ai. E manaʻomia foʻi le vaʻavaʻa.
  • Mo tamai, laʻititi laʻititi e fetaui ma ituaiga "tioata" ma "tioata."

E taua foi le ituaiga o laau. O lea o le mea sili ona talafeagai mo le totoina i le tioata o le phalaenopsis ma le vanda. Toe totoina lelei pe a uma ona fuga.

O le filifiliga o le mamafa o le vaa e faalagolago i le tele o aʻa, ma le maualuga i luga o le tuputupu ae o le laau. E mafai ona totoina ni togi i totonu o le pusa e tasi pe a lava le lapoa ma le tele o le vaa.

E sili ona lelei le filifilia o se pusa e fesuisuiaʻi ina ia i ai aʻa o le laau i totonu, e le mataga tele, ma o laulaau ma fugalaau e fafo. Ma o le a sili atu ona talafeagai mo le fugalaau lava ia, ma e faigofie mo se tagata ona tausia lelei.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Faʻamasinoga

Matou te tuʻuina atu taʻiala i laʻasaga taʻitasi i le auala e totoina ai se orchid i totonu o se fagu vailaau, fagu poʻo isi pusa. A o leʻi totoina le faʻatulagaina, e tatau ona faʻapipiʻi le fagu i le sasaa lea o vai inu. ma faʻapea ona faʻamaʻi.

  1. Faʻapipiʻi le mafiafia o iliili i le pito i lalo: faʻalautele le gaʻo, tamai fasi pulu tuʻu, iliʻu, lapisi ma isi - filifili mai. O le a avea ma alavai. E mafai ona e faʻaopopoina se faʻaoga faʻapipiʻi sphagnum luga i luga.
  2. Ona faʻaopopo lea o se mea lelei lelei, faʻatumu i latou i avanoa uma.
  3. O le puipuia o le vai, sina vevela i se tulaga mafanafana ma sasaa mea o loʻo i totonu o se fagu, fagu poʻo se puʻu.
  4. A maeʻa le afa itula, sasaa le vai ma toto i le eleele. Ufiufi le paʻu o le paʻu i se fasi manifinifi o moss susu, ia mautinoa o le ua le o se mea e tumu ai.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le totoina o orchids i le tioata:

Tausiga

O le tulafono autu o le tausiga i lenei mataupu o le faʻaleleia lelei lea, lea e tatau ona faʻamaʻele ai aʻa i le vai mafanafana mo le 30 minute muamua. O le fugalaau lava ia ma lau e puipuia ai mai togafitiga vai.

E mafai ona pulupulu le togi. O le filifiliga sili lea mo le faʻamaina. O le faʻafia ona faʻaleleia e faalagolago i le susu i totonu o le potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tau malulu, pe a maeʻa le ea, e mafai ona faʻatinoina lenei faiga i le aso.

Le itiiti e taua le fafagaina ma fafaga le laau ao tuputupu ae, faʻaopoopo faʻamaʻi faʻamalosi i le vai mo le faʻasusu.

Afai e mamago aʻa ona o nisi mafuaaga, ma o lenei faafitauli e masani lava ona tupu i le faatauina mai o nila i ipu tioata, e tatau ona teu i le vai mafanafana mo 10-15 minute i le aso, toe faia le faiga masani seia oo ina uma le malogo.

O le maualuga o le vai e manino lava i tioata.o le mea lea, e le faigata ona mataʻituina le maualuga o le susu, ae e taua le manatuaina o le eleele e magoto mai le sili atu le vave nai lo totonu, aemaise pe a oʻo mai i koneteina tioata.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e tatau ai ona faʻaleleia lelei le paipa i le tioata:

O aʻafiaga e mafai ona totoina

O le faafitauli ogaoga i lenei mataupu e fesoʻotai ma le faʻavaivai: o le lofia o le a fesoasoani i le pala, ma le faʻamamaina - aʻago. Ae e sili atu le faigofie ona tauivi ma aʻa mamago, o le mea lea ua fautuaina e aua le lolovaia le togi.

O le lona lua e masani lava ona feagai ma faafitauli e maua mai i le tele o laau totō e tupu aʻe i le fale ma i luga o le auala, o foliga mai o ni 'ie, vaʻavave ma isi mea ola. I vases tioata e le masani ai, ae o le a le faigata ona aveese faʻamaʻi.

Ia, ma le vaega lona tolu - e masani lava i luga o puipui o tioata matagofie e foliga mai o se tamai patina, o lea e tatau ona fufulu lelei le suāsusu mai lea taimi i lea taimi.

Nofoaga e faʻatau ai ipu talafeagai

O le tele o visi tioata, ipu, puʻu ma ipu mo le totoina ma fugalaau fugalaau e mafai ona maua i luga o le upega o fesoʻotaiga i aai uma o loʻo faʻatusalia ai lenei kamupani. Tau mai le 90 ruulu mo se tamai ulo.

O ipu tioata mo fugalaau o se vaega sili atu le maualuga o tau e mafai foi ona maua i faleoloa a Sara. O le tau aupito i maualalo e tusa ma le 2,000 rubles mo se ipu laititi.

O faleoloa faʻapitoa e tele foʻi mea matagofie mo fugalaau. ma laau. O tau amata i le 150 rubles.

E le gata i lea, o loʻo i ai pea le avanoa e faʻatau ai mea e te fiafia i ai i le initaneti i faleoloa fugalaau. O le tau e amata mai i le 200-300 rubles mo se tamai ipu tioata ma le 700-800 rubles mo se pusa maualuga.

O se fugalaau fugalaau teuteu o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se fagu vailaau matagofie o le a avea ma mea teuteu matagofie o le falema, e ui o lenei mea toto e manaomia le tausiga faifai pea ma nisi o poto masani i le totoina o fugalaau, e le faigata tele ona tuʻuina atu i ai tulaga uma mo le alualu i luma lelei ma le fugalaau.