Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina se auro uila i totonu o le fale mafanafana, togafiti togalaau

Goldenrod - mea teuteu ma togafitiga faafomai. I le natura natura o loʻo maua i Europa, le Caucasus, i le Europa o Rusia, i totonu o Asia Tutotonu, o le Metitirani ma Scandinavia. O le laau e sili ona fiafia i luga o auvai o vaitafe, vaomatua ma fiafia.

Goldenrod (solidago)

O le Goldenrod o se tagata e sili ona lelei i le aiga o Asteraceae. O le laau e ola e oʻo i le mita le maualuga, o le aʻa e saʻo, e le faʻapipiʻi mai lalo, e tupu pe a tupu. O le vaega atoa o le vaalele e ufiufi i se sua susu. Lanu mumu, o nisi taimi e lanu mumu. I lau laʻau aurorod, o le foliga e tutusa ma se ellipse, o le mata e maamaʻai ma ni vaitusi. O fugalaau o le aurorod e laiti, susulu, lanu samasama, ua fusifusia i taamilosaga e aofia ai ni ato se tele.

O fua o fatu ia foliga o se paʻu, uʻu ma pipiʻi. Ua fuga mai le Goldenrod ia Iulai, e fuga mai i Setema e aofia ai. Fua na fuaina ia Oketopa. O Goldenrod e lauiloa o se aulelei matagofie. O le susulu o ona lanu lanu ma le tele o nectar i totonu o latou e tosina mai ai pi. O le aurorod o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea faʻatau mo vailaʻau, e faʻaaoga uma ai le vaega pito i luga ma le rhizome mo le gaosiga.

E taua! I lona tuufaatasiga, o le aurorod, poʻo solidago (igoa faasaienisi o le laau) o loʻo iai mea oona. O fualaau e faavae i luga e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi.

E faʻapefea ona totoina aurorod, filifiliga o le nofoaga

O foliga o Goldenrod e sili ona lelei i totonu o se moega fugalaau, mixborders ma rabatkah. Mai le laau ua maua mai ai se mea mataʻina. Solidago e faʻafefiloi lelei ma ituaiga eseese o laʻau manogi.

Malamalama mo aurorod: la po o le paolo

O lagona o Goldenrod e tutusa le lelei i le la ma i se vaega malulu. I le mea muamua, o fugalaau solidago fuga mai muamua, i le lona lua latou te fuga umi.

O le a le eleele e manaʻomia mo le ola aʻei aurorodrod

O le tulaga ese o le laau o lea e atiina ae lelei e oo lava i luga o eleele mamafa ma leaga. Afai e te manaʻo e vaʻaia le lauolaola lauolaola, e sili ona lelei le totoina i luga o meaʻai paleni, ea ma le malulu.

Totoina o tekonolosi o le aurorod i totonu o le togalaau

O le vaitau o le solidago o le fugalaau e fesootaʻi ma le taimi o le totoina ma le tausiga taimi. Afai e te totoina le laau i le faaiuga o Aperila, o le a totogo i le lua vaiaso mulimuli ane nai lo le vaega o fugalaau aurorod. A uma ona toto ma totoina le laau e manaʻomia le tele o le suāsusu.

Taʻaloga o le tau

O le taimi sili ona lelei mo le totoina ma le faʻapipiʻiina o le aurorod o Aperila - Me. O le eleele ma le ea e tatau ona lava le vevela, ma o le pasene o aʻafiaga ma le ola e faʻalagolago i le palapala o le eleele.

E faʻapefea ona toto fatu o aurorod

Mo le laau e te manaʻomia e eli ai se lua, e taulai atu i le umi o aʻa o laau totorod. Lua lua vai ma faatumu se faaputuga eleele i lalo. Faʻamaulalo le fatu i luga o le mauga, faʻamautu le aʻa, ina ia le punou aʻa ma lagona le vateatea. Ona fufuluina lea i le eleele, ia manaia le manava ma ou tamatamailima ma vai lelei.

Vaega o tausiga mo aurorod i le togalaau

O Goldenrod o se faʻafitauli e le faʻafitauli i le totoina ma le tausiga. E mafai e le laau ona faʻafelelei le lamala, ae e le mafai lava ona faʻamalo le palapala, pe a e manaʻo i se laʻau matagofie. E tutusa foi le faaaogaina i ofu. I luga o eleele vaivai, o le a le totogo lelei le aurorodise, o lea i le tautotogo, faia ni fatuga faigata mo fua o laau toto ma se autu o le nitrogen i le 20% o le tuufaatasiga atoa. Ma i le tautoulu ma le maualuga o le nitrogen i le 10%. O le tootoo auro, e pei ona taua ai le laau, ola lelei, o nisi taimi e manaomia ai le fesoasoani. A maeʻa ona tupu, pe afai e te le manaʻo i le fatuina o le tagata lava ia, e tatau ona aveeseina ia mea e le maua ai fatu. Aʻo leʻi i ai le kiona, tipi ese le vaega o le eletise, ma le tuua ai le silia ma le 10 cm le maualuga i luga o le laufanua: o le auala lea o le a ola lelei ai le laau i le taumalulu. O le ufiufiina o le aurorodau e le manaʻomia: e malulu.

E te iloa? O le meli e maua mai le goldenrod e faʻaaogaina i vailaau e togafitia ai le tele o siama i totonu o le tino. O le faʻaaogaina sili o le oloa o le faʻatalanoaga umi. O le meli o loʻo tumau pea ona aoga meatotino ma uiga e oʻo ile ono masina.

Totoina o le aurorod

Mo aurorod, e tupu mai i le fatu e le aumaia i taimi uma iuga. O fatu o le laau e vave ona le toe gafatia lo latou gafatia ona tupu.

Fatu

Afai e te filifili e lūlū fatu, faʻatali mo se vevela e talia mo le lulu - e le itiiti ifo i le 18 ° C. Fai ni paʻu papaʻu ma tuʻu ni fatu se lua pe tolu i totonu o le tasi pu, sasaa ma vai. E tatau ona togi i le lua i le tolu vaiaso.

Faʻalogo! Manatua o le ae faatali mo le totoina na o le tasi le tausaga talu ona toto. Ae ui i lea, o laau totō ola mulimuli ane e faʻateleina le lelei e ala i le totoina o le tagata lava ia.

Motoga o le totoina

O loʻo i ai le avanoa e totoina ai aganuu. Pe a faʻatau, asiasia ipu ma fualaau: e tatau ona faʻalaʻau le vao, o laʻau e mama ma mauoa i le lanu, o le eletise - faʻaleleia ma malosi. Afai e te manaʻo e faʻaleleia lau vaomatua, aʻo le i totoina fatu i le eleele, eli le nofoaga ma le faʻaofiina o humus. A totoina, faʻamama le vaieli, faʻasaina le fale pe a maeʻa.

Faʻapenaina o le aurorod i le vaevaeina o le vao

I le faagasologa o le atinaʻeina, o le aurorod e tupu malosi, ma mafai ai ona toe gaosia e ala i le vaevaeina o vao. Felafolafoaʻi vao i tausaga uma e fa, i le tautotogo. O le togavao eli lelei, e vaevaeina i ni vaega (e tatau ona i ai le malosi o laau ma aʻa). Pe a totoina i le va o le vao e alu e tusa ma le 40 cm. A uma ona totō, e tele lava le vai.

Tataina o Goldenrod

O le auroro ma le faʻalauteleina e ala i le vaʻaia; Mafaufau i le auala e tupu ai se laau i lenei metotia. Mo le faʻataʻitaʻiga na seleseleina aʻa malolosi o le tausaga o loʻo i ai, e masani lava mai luga o le vao. E mafai ona e ave na lala na tupu mai i le tumutumu ina ua uma ona tipiina ia mea. Mo le totoina, pusa po o le lautele o ipu ua saunia, ua tumu i se paluga o le vaitafe oneone ma le solo 1: 1. O faʻamaʻaloga ma se faʻaletonu laʻititi e faʻalolotoina i totonu o le meaʻai, pe a uma ona aʻafia le totoina i se nofoaga tumau.

Tului O vailaʻau faʻaleagaina o le laau ua lauiloa mo se taimi uumi, e oo lava i fomaʻi anamua. Faaliliu mai le faa-latina, solido o lona uiga "ia fusia, fesootai." O le Goldenrod e faʻaaogaina mo le tuiina o masini i totonu o tagata faʻaleaganuʻu ma agaifanua.

O le tetee atu o le aurorod i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O Goldenrod e le faigofie i faʻamaʻi, sei vagana ai le palapala paʻu, ma le le tausia lelei. E mafai ona faʻavevesi le manogi e ala i le masani ona faʻamaʻiina i le gaosiolosi, totōina totō totō, faʻapea foʻi ma le suavai. Mo le puipuia o le togavao mai le faʻamaʻi, e tatau ona iloa le fuataga o le faʻamaʻiina, faʻafeinu ma le vevelaina o laau i le tele o taimi, ma tuu ai se mamao mamao i le va oi latou. Afai o le faʻamaʻi e aʻafia ai solidago, faʻamalo le totoina o le Bordeaux vai poʻo le sulfate sima. O faʻamaʻi pipisi o aurorod e lamatia ai slugs. O nei parasite e manaʻomia ona potopoto faʻatasi; Ina ia faalavelaveina lo latou avanoa i laau totō, faʻasalalau solo le nutimomoia faataamilo i aurorod i luga o le palapala. O le totoina o se faapaleniva i luga o lau fuafuaga, o le ae mauaina se matagofie matagofie mo se togalaau poʻo ni togalaau fugalaau. O le laau e matagofie ma aoga i se togalaau e tasi, ma i totonu o se vaega o laau e fuga i le vaitaimi tutusa. E le gata i lea, o le tausia o ia o se mea faatauvaa ma faigofie ma e le tele se taimi ma le gauai.