Fua o le gaosiga

Cineraria: fugalaau mo fale ma tuaoi

O Cineraria foi o loo i ai le igoa o le alofilima - o le aiga o Astrov, o le atunuu o Aferika i Saute, ae sili ona lauiloa i isi teritori ma se eseesega o le tau. O le laau e tosina atu i ai le matagofie ma le matagofie ma le matagofie o laʻau. O le ituaiga o vineina e aofia ai na o ni nai ituaiga meaola. E ui lava o ituaiga o mea teuteu eseese o se numera tele, ma e eseese lava. E i ai le vaevaega i: fugalaau ma laau teuteu teuteuina, o le sili ona lauiloa lea tatou te iloiloina i lenei tusiga.

Vaʻa (siliva)

Silver Cineraria o se laau teuteu teuteu o le a teuteuina ma le manaia soʻo se teritori o le fale ma le moega fugalaau. O paʻu laupepa e faʻamafiafia ma selesele i ni fasi vaega. O laulaau e lanumeamata, ae ufitia i le mafiafia o le siliva-eleelea vaivai.

O laulaau i le umi atoa o le ogalaau o le a avea ma se gaʻo tele. O vailaʻau vaʻaia e mafai ona fuga, ae e le foliga manaia. Laititi laʻasaga samasama e le faʻatasi ma le lanu o laʻau.

E taua! O le lanu siliva i luga o le laufanua e sili atu ona totō i le faaiuga o Me, i le vaitau lenei o le a malosi atili le malosi o le laau ma ua mafai ai ona tetee atu i tulaga leaga o le tau.
Fiafia ituaiga:

  • Paʻu lanu auro - laau afu ma laʻau lanu matagofie matagofie, puupuu (oʻo atu i le 25 cm);
  • Cirrus - vavalo vao ma laupepa ogatasi, e tusa ma le 45 cm le maualuga.
O le gataifale (silver) cineraria e taua foi o le faʻataina o le cenecio poʻo le sami.

Toto

O le toto toto e eseese lava le fugalaau susulu. O aʻa e malolosi tele, ae o loʻo faʻavae.

E maualuga le maualuga e mafai ona ausia i le 70 cm, e ufiufi uma lava i matala o lau lanu lanu meamata. Mai le afa lona lua o Iulai, e ufiufi ai le vaomatua i se "pulou" o lanu lanu matagofie o lanu eseese.

O lenei meaola ua manatu e sili ona talafeagai mo le tuputupu ae i tulaga o potu, o lea e masani ai ona taʻua o le potu vineraria poʻo le kulupu.

I luga o lau 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e ola i ni mea manogi e pei o: bougainvillea, irga, Buddley Tavita, euonymus, hydrangea paniculata ma le pedunalum, spirea, geyhera, honeysuckle.
Fiafia ituaiga:
  • Faalua - o mea teuteu teuteu ma le maualuga o le 35-70 cm, e maua mai ai se fugalaau matagofie. Tasi fugalaau e tusa ma le 5 cm le umi, e tosina mai i le mea moni e faapea, o paʻu e valiina i ni lanu eseese.
  • Grandiflora - maualuga o laau afu mai le 50 i le 70 cm, o lona lauolaola faigofie, lapoa, i le foliga o se ato e iʻu ile 8 cm;
  • Stellat - 70-90 cm le maualuga, e fuga i totonu o ato laʻititi ma peti lanu eletise.

Graceful

E matagofie le Cineraria - Laʻau faʻafeʻau faʻatasi ma laʻau faʻapitoa, e oʻo atu i le maualuga o le 60 cm. I luga o togitogi ma tuʻu ai se faaputuga pipi.

O faʻauigaga e le mautonu ma faigofie, i le tulaga o ato, tupu aʻe i vaega ma faʻatupuina le tele, faʻataunuʻuina i luga o se tasi. Fiafia varietal vaega teuteu:

  • Ligulosus - bushes sredneroslye, e tele le laʻau faʻaluaina o lanu eseese ma lanu.
  • Tinamatua - O fugalaau tetele e tele i le tumutumu o paʻu ma paluga piniki, e tutusa ma le asterisks. O le maualuga e oʻo atu i le 25 cm, e aofia ai le vaega o le maualalo.
E te iloa? Le igoa faasaienisi o le alofilima i le Latina - "senex",o lona uiga "lauulu", "le tuai". O le fesoʻotaʻiga o le a maeʻa le matua, e le toe maua e le pulupulu a latou gaʻo ma maua "foliga mata.

Polynnolistnaya

Rumpberry e aofia ai le fa-itu poʻo le tafatolu i le pito i lalo o laʻau o loʻo amo ni fugalaau o lanu samasama susulu. Pepa o papatusi o loʻo aoina i le rosette. O laupepa e faʻaauau ona vevela ma foliga tutusa ma filo lanu meamata. Ata Cenoraria o se pepa.

Ivy-foliga

Faʻafeiloaʻi le ituaiga o tagata ivy i Aferika i Saute. O laulaau e laʻau ma mea malie, e ese mai i se faasologa lapotopoto ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o 'ie o loʻo i totonu o le taula. O le faʻalavelave i mea e aofia ai le tele o ato laʻititi o lanu samasama samasama. O lenei ituaiga o Cineraria e sili ona olaola i totonu o koneteina, i luga o mauga papa po o pito i tua o le pa.

Rowley

O le 'auʻaunaga a Rattle / Cineraria o se faʻalavelave faʻapitoa o le Aferika, lea o loʻo faamatalaina i lona uiga masani ona o le leai o laʻau.

O se ituaiga o le alofilima. Fuafuaina mo le tuputupu ae i totonu.

E taua! Mo se tuputupu aʻe lelei E manaʻomia e Rowley se vaitaimi o le taumalulu.
O Cineraria o le a vave ona i ai sona fiafia i se tagata e tosoina soo se tulaga, aua e le mafai ona gauai atu i lona matagofie ma lona fausaga. O le eseesega o le atuason ua teteʻe i mea e le masani ai ma teuteu.

E te iloa? I totonu o Iukureini, o le fugalaau pito i tele na i ai se logo i le talafaasolopito o le aai na tatala i Kharkiv mo le Euro 2012, lea na totoina ai le siliva siliva ma isi lanu.
O loʻo i ai le faʻamaoniga e mafai e le vailaʻau o le sami ona malulu atoa i totonu o le togalaau ma mo le tolu tausaga talu ona totoina e fiafia i ona fua.

Ma mo le amataga, ua fautuaina e le au fai togalaau le amataina o le totoina o lenei laau toto, filifilia o se togalaau manaia. O loʻo i ai i togafitiga faʻapitoa se togafiti o le faʻalauteleina o le fugalaau o se fuālaʻau suamalie e ala i le aveesea o le paʻu ua paʻu.

O le matagofie ma le eseese o lenei sui e mafai ona faʻailoina e le gata i totonu o le togalaau, faʻatasi ai ma lona faʻaleleia ma isi fugalaau, ae faʻapea foʻi i totonu o le fale.