Grow cucumbers i totonu o le falemafa

E faʻafefea ona taulimaina le mamae o kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele

O lau o Wilting o le faafitauli taatele lea mo tagata faifaatoaga o loʻo totoina kukama i greenhouses. Mai la tatou tusiga, o le ae iloa ai mafuaʻaga e mafai ai ona tupu lenei mea, faapea foi ma le auala e faʻafefe ai lenei mea matautia ma lona puipuiga ina ia mafai ona ola maloloina kukama ma fua lelei.

E mafua ona o faʻamaʻi

E ui o le kaluva e matua le lelei, o se tasi o mafuaʻaga e mafua ai le kukama i totonu o se fale lauʻeleʻele o le i ai o faʻamaʻi. Tatou te mafaufau i faʻamaʻi matua e mafai ona taʻitaʻia ai laʻau o kukama.

Mo le totoina i totonu o le falesaua e fetaui lelei ituaiga eseese o le kukama "lima", "Spring", "Libella", "O taliga talima."

Fusarium

Fusarium - o se maʻi afaina, o faailoga muamua ia o le faʻamagoina o luga ma le pala o le aʻa o le laau. O aʻa o kukama e lanu enaena, mumu ma pala. O lenei faʻamaʻi e mafai ona aʻafia kukama i luga o eleele mago ma le maualalo o le vevela.

Mo le tetee atu i fusarium, ia faʻaaoga auala nei:

  • faifaipea le faʻapalapalaina o le eleele;
  • aveesea ma le faatamaia o laau mamai;
  • aloese mai le tele o le susu i le eria, aemaise i le malulu o le tau;
  • luluina kukumba, lea o le a puipuia ai aʻa ma mafua mai i le faaputuputuina o vai;
  • pulea le vevela o le vai mo le fausiaina (e le tatau ona sili atu ma le 22 tikeri);
  • le vevela o le eleele e le tatau ona sili atu i le 20-30 tikeri;
  • faʻaaoga i le fafagaina o togi laiti o faʻamaʻi.
E taua! O pamu ua afaina ma laulaau e tatau ona susunuina vave ma e le tuua i tafatafa o laau ola maloloina.

Laʻu aʻa

O le lamatiaga o aʻa i le faigata o le faailoaina muamua o vaega. E afaina ai aʻa o kukama i totonu o le falemalama, vali i totonu o le lanu uliuli, e fesoasoani i le samasama o laulaau pito i lalo ma faaosofia ai se auala e sosolo ai e alu i luga o laau uma e le mafai ona laveaiina. O lenei faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • fafaga i vai i lalo o le 20 tikeri;
  • suiga faafuasei i le vevela;
  • fatuga o le condensate i luga o kukama ona o le maualuga o mea inu o totonu o le potu;
  • lē mafai ona mulimuli i tulafono o le tausiga o eleele (taimi faʻatulagaina ma le faʻaaogāina);
  • sili atu felauaiga, aemaise lava o le vailaʻau ma mea faʻalautele;
  • tioata malulu.
E taua! Ina ia aloese mai tusi, i totonu o greenhouses e te manaʻomia e fai ai ni faʻaaliga faʻapitoa faʻalelei poʻo le tautau faʻamau i luga o pupuni.
O le auala aupito sili ona puipuia e faasaga i le foliga mai o le pala o le folasaga lea o le peat i totonu o le eleele ma tausia le vevela i totonu o le kiona i le lautele o le 18-30 tikeri.

Paʻu paʻepaʻe

O le faailoga autu o le faʻamaʻi pipisi ma le paʻu paʻepaʻe, o le faʻamaeʻaina o le fautuaga a le mama ma le paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o laʻau ma fatu. O faʻamaʻi e muamua atu i le le usitaia o le vevela ma le vevela i totonu o le greenhouse.

Auala e tetee ai i lenei maʻi:

  • aloese mai le pala i totonu o le kiona;
  • tausia o le vevela e le itiiti ifo i le 18 tikeri;
  • le faʻaaogaina o eleele lanu meamata.

Mealy dew

O lenei faʻamaʻi e faigofie ona iloa e ala i le i ai o ni lanu enaena i luga o le vao ma se fuga lauulu e sinasina. O le liona e ufiufi muamua se vaega itiiti o le laulaau, i luga o le taimi e faateleina ai le lapoa ma faaoso ai le magoina o laulaau uma. Kova mago ma le toe tupu, lea e mafua ai le oti o le laau i totonu o le kiona.

O le paʻu manogi o se mea malie lea e teuina i le palapala mo se taimi umi. O loʻo agaʻi i luma ma faʻataʻitaʻiga ma mimiti leaga, lea e faʻaitiitia ai le tetee o le kukama i le faʻamaʻi.

Auala e tetee atu ai i paʻu palapala:

  • laʻei pito i luga ma fugalaisa, lea e aofia ai le potassium ma le phosphorus;
  • ogaoga faʻamaina o laau;
  • i le faia o se afiafi e fufulu ai vaifofo o mullein. Lisi o mullein e tatau ona tumu i le vai malulu ma faʻamalosi mo aso e tolu. Ona faʻafefe lea i se pakete vai ma faʻagasolo lau.
E taua! Ina ia aloese mai gaʻo leaga ma le tele o faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina e faʻaaogaina le trichodermin i le eleele i le lua vaiaso aʻo leʻi luluina.

Greenhouse Kukama Pests

O le isi mafuaaga e mafua ai ona maua mai kukumba ua mama. Mafaufau i ituaiga autu o meaola faalafua ma metotia mo le faʻaumatia.

Aoao e uiga i metotia e le masani ai ona totoina kukumba: i taga, i luga o le faapaologa, windowsill, kalo, fale koli, pakete, fagu palasitika.

Aphid

O nei laumei lanumeamata pe lanumoana. O laumei kukama o le muamua lea e osofaia e aphids; latou te mamaʻi. Ona le toe fuga lea o le laau ma fua mai. O le leai o se ea ma le manava i totonu o se kiona pe a osofaia e aphids e mafai ona oo atu ai i le faʻaumatia atoa o vao. Ina ia tetee atu i nei mea e manaomia:

  • aveese ma le faaeteete aphids i le mamafa o vai;
  • fufulu laʻau pito i lalo ma se fasimoli insecticidal.

Failautusi

Laʻau moli - o se faafitauli ogaoga mo kukama koli. O nei iniseti e laʻititi ma lanumumu-lanumeamata i lanu. Latou te ola i lalo ifo o se laʻau o se laau ma inu i lona sua, ma ua maeʻa le laulaau i luga o le upega tafaʻilagi, maeʻa ma oti ai. O le soifuaga o le togi e 30 i le 50 aso. I le taimi lea, o tamaitai e oʻo atu i le 400 fuamoa, o le fatu e tupu aʻe ma osofaʻia laau toto. Laveaʻi mai le meaʻai:

  • 'aua le faʻafefe ma faʻamaloloina le eleele i taimi e tatau ai;
  • faʻamaʻu le fulufulu mamoe ma le 'ava malosi ma tape pepa;
  • Mo le 1 lita o le vai, ave ni ulu se 2 o kelele, tapuni ma fai mai o le fofo na tapunia mo le 5 aso. Fufulu i le vai i se fua faatatau o le 1: 1 ma faʻamalolo le vao.
E te iloa? Kukamato - o se tasi o fualaʻau maualalo maualuga-kalori. 100 kalama e na o le 15 kilokalo ma gaʻo tumu oona e matua leai lava.

Faatoaga togalaau

O le faʻalauteleina o le faʻamalolo e tau atu ai i foliga o slugs in the greenhouse. Slugs o mollusks e ufiufi i fusi; a latou gaoioi, latou te tuua se faailoga susu.

O se olaga ola malosi i slugs e tupu i le po, o le foliga mai o lo latou aso e muamua atu i le faateleina o le pala i totonu o le kiona. Latou te faʻaleagaina fua, o lanu o le kukama ma tuʻu ai gaʻo ma le paʻu i luga o le laau. A e matauina se tasi tagata i kukama, e tatau ona vave tali atu i se tasi o auala nei:

  • eliina le eleele ma eleʻeleina i le lime lafoaʻi;
  • lafoaia vave o otaota;
  • fofola mai mai mailei i le afiafi (fasipepa pepa, paʻu, ma isi). O le a fetolofi i luga i le taeao, pe a maeʻa e ao ona aoina ma faʻaumatia;
  • faʻalauiloa le uʻamea i luga o le palapala.

Faʻasalaga le tausiga

O le isi faʻamatalaga mo le mafuaʻaga e mamae ai laulaau o kukama, e mafai ona avea ma sese i le faagasologa o le tuua.

Le malamalama sese

E manaʻomia e le kukama le 12 itula o le malamalama i aso taitasi, o lea e talafeagai ai le faʻaaogaina o le moli uila pe a tupu aʻe laau. Tuuina atu o kukama e manaʻomia le pogisa mo le faʻatulaga lelei ma le tuputupu ae, e muta le faʻamalama mo le 6 itula. A faʻaaogaina le moli uila, e tatau ona tutusa lelei le vevela i le aso, e faatagaina le maualuga o le 8 tikeri. E le gata i lea, e le mafai ona e faia se malologa i le va o le natura ma le faʻamalama.

I le faagasologa o le tuputupu ae o kukama, e faʻaaogaina le faʻavelala lanumoana, ma i le taimi o le fuga ma le faʻavaeina o ovaries, mumu.

Faʻasaʻo mea sese

Kukama e manaʻomia se vai faʻaleleia lelei. E le tatau ona e faʻafefe le eleele, ae e le tatau ona e faʻatagaina le susu tele, aua e tau atu i le pala o aʻa.

A o leʻi fugaina, e manaʻomia e kukama 5-6 lita o le vai i le 1 sikuea mita. m, pe a uma ona fuga - 9-12 lita. E tatau ona faʻavevelaina le vai i le vai mafanafana e ala i vaʻaiga faʻapitoa.

Tulaga tau tau

O le maualuga o le timuga, aemaise i le maualalo o le vevela, e faaleagaina ai kukama. O le mea lea, e tatau ona e fai sina vaʻavave i le lauʻeleʻele. Ae i le taimi lava e tasi, e le mafai ona faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga ma fesuiaiga o le vevela.

O se vevela maualuga e vaivai ai le laau, ma o le maualalo o le vevela e taofia ai lona tuputupu aʻe. I le ao ile greenhouse e te manaʻomia e tausia le 22-28 tikeri, ma i le po - 17-19, ma se eseesega i le va oi latou e sili atu i le 5-7 tikeri.

E te iloa? O le kukama, lea e masani ai i tatou, e lanumeamata, ae i le lalolagi o loo i ai ni lanu paʻepaʻe, lanu samasama ma le mumu o fua. O le mea sili ona le masani ai i latou o le kukumba crocodile, lea e foliga mai e foliga mai o se lanu samasama-lanu moli ma se lanu mumu.

Le lava po o le sili atu o le faʻamaʻi

Komepiuta o loʻo aioi atu i le tuufaatasiga o le eleele. A oʻo ina tupu, e tatau ona faʻaaogā faʻasamala o meaʻai ma mineral e fafaga ai le palapala ma ave ni sisiva leaga mai le palapala. Ae e tatau ona e mataʻituina le tele o le faʻamalaina: o le tele po o le le lava o ia mea e aʻafia ai le malosi o le tuputupu ae o laau, tulaga o le laulaʻau ma fua.

Fafagaina kukama sa faia i aso uma 10. 10 lita o vai e manaʻomia i sikuea mita o le eleele, lea e tatau ona solo le 1 sipunetone o le faʻalavelave faʻalavelave.

O le faagasologa o le tuputupu aʻe o kukama i greenhouses e faigofie. Ma le iloaina o tulafono uma ma togafiti o le tausia oi latou, e mafai ona e faʻaitiitia le faafitauli o le lalagaina o laʻau ma faʻaogaina ai laau ola maloloina, ma le tele o le seleselega.