Fualaau aina

Auala o le totoina o togalaau i totonu o le laufanua: togafiti togafiti ma mea sese masani

Ginger o se laau totino ua avea ma vaega oo tatou olaga. Ua leva ona faigata ona mafaufau i se mea taumafa a le pastry poʻo se meaʻai gaosi meaʻai e aunoa ma lenei mea manogi.

E foliga mai o lenei aʻa e faigofie ona tupu i ou lava lima, e oʻo lava i totonu o le atunuu poʻo totonu o le togalaau i soo se auala, e aofia ai le taimi ua uma ona amataina gaioiga.

Faitau le mea o le a tupu i le laau pe a totoina i ni auala eseese. O le a taʻuina atu i le tusiga le auala e totō ai fatu totō, aʻa ma tupu totogo e tupu mai ai aʻa.

E mafai ona tupu i luga o le eleele?

O le tamaʻaiga o le fale i Initia o Initia, o se atunuʻu e iai le vaomatua ma le vateatea. E masani lava lena aʻa e mafai ona tutupu i le maualuga ma le maualuga o le susu. O tulaga tutusa i luga o le fanua i luga o le eleele avanoa e mafai ona maua i na o le itu i saute o Rusia.

I latitudes i mātū, e mafai foʻi ona faʻaleleia togalaau, ae i totonu o greenhouses poʻo luga o se windowsill, lea o le a faʻateleina ai le vaitau tuputupu aʻe o le laau.

Vaʻaia fafo

I le taimi nei, e tusa ma le afe ituaiga o mea manogi. E eseese i latou i le ituaiga o tulaga, i lanu lanu, ae o le tofo e ese si ese. Ae iloga faʻaalia masani nei ituaiga o faʻamaʻi:

IgoaFaʻamatalagaFaʻaauauFaʻasologa
JamaicaFaʻaaoga tele i le kuka, o le mea autu lea o le tele o ipu ma meainu.Maua le manogi sili ona manaia ma le manogi.Faiga faʻatafuna
AusetaliaFaʻaaoga tele i totonu o le fale gaosi oloa.O loʻo i ai se faʻamatalaga lemoni faʻamaonia ma se tofo suamalie.Faiga faʻatafuna
AferikaFaʻaaogaina mo le sauniuniga o suauu ma mea manogi tauaLaʻau malosi malosiLe manogi manogi ma le manogi
InitiaFaʻaaogaina i le kuka, mea faʻafiafia, i vailaʻauLafo fiafia i lemoniFaiga faʻatafuna
SainaFaʻaaogaina i vailaʻau ma kuka, o loʻo i ai se fausaga malulu ma sili atuMeaʻai suamalieE aofia ai le pasene maualuga o le nitrogen dioxide

O afea e teu ai i le atunuʻu?

O le vaitau o le matua o le aʻa o le fatuina o le 8 - 10 masina. O le mea lea, ina ia mafai ona selesele aʻa laau totō na totoina i luga o le eleele, ia Setema - Oketopa, e tatau ai ona totoina togalaau i le faaiuga o Ianuari - amataga o Mati.

O le taimi tonu e toto ai le taimi e tatau ai ona fuafua le amanaia o le latitude latina: i le itu i saute o le atunuu, e mafai ona seleseleina le seleselega ia Oketopa - Novema, o le mea lea, e tatau ona totō le laau ia Mati, ma i le ogatotonu - na o Ianuari - Fepuari, "toto i luga o le eleele avanoa seia oo ia Oketopa.

E mafai e tagata nofoia o nei itulagi ona faia se isi mea: i le amataina o le malulu, ia eliina le aʻa faatasi ma le paʻu oneone ma totōina i totonu o se falala poʻo se isi pusa lapoa, faʻafeiloaʻi i se potu mafanafana ma faʻaauau pea le vaitau o le tuputupu aʻe totogo seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

Afai ua fuafuaina le togafiti e le totōina i luga o se mea totino, ae ia tupu aʻe i se potu, ona mafai lea ona totō i soo se taimi o le tausaga.

E faapefea ona fai saʻo?

  1. Saunia ni suʻesuʻega. Mo le totoina o le togafiti i le lauʻeleʻele avanoa, o le a e manaʻomia se suo, faʻafeinu, ma le lūlūina o fatu ma mo le totoina o fualaʻau aʻa, o le ae manaʻomia ni pusa: 8-10 cm le maualuga o fagu ae le o se loloto, ae o le lautele. O koneteina uma e tatau ona faʻamaʻi pe a fufulu i latou i se omomi e susu i le ava malosi.
  2. Filifili se nofoaga. Mo le faʻamaʻaloga, o se nofoaga e puipuia mai le matagi ma se nofoaga manaia e fetaui lelei, ae aunoa ma se susulu tuusao (afai e le mafai, e tatau ona saunia le malulu ile vevela i le aoauli). Ia, o le a ia lagona o ia lava i totonu o le penumbra, i le mea o loʻo i ai pea le eleele i se tulaga susu susu, ae o le vavalalata o le eleele i luga o le eleele e tatau ona le aofia ai.
  3. Laufanua sauniuni mo le tulaueleele. O le aʻa o le a manaomia le lafoaʻi, nutimomoia, manava ma le suavai palapala. O le tele lava o fai togalaau e faʻafefiloi 2 vaega o humu lau, 1 vaega o le oneone, 1 le vaega o le peat ma le 1 le vaega eleele masima. E mafai pe'ā eliina le 'upega tafaʻilagi mo le taumalulu i le eleele e faia ai faʻamaʻi faʻamalaʻau ma fesuiaʻi manu.
  4. Totoina o mea. O le auala autu o le toe gaosia o le totino o le vaega o le rhizome. E mafai ona e faʻatau togalaau faʻamau i le togalaau o togalaau poʻo se faleoloa i luga o le initaneti o loʻo faʻatau atu naʻo oloa faamaonia. A faʻatau se aʻa i totonu o se faleoloa, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le a le tupu. Pe a faʻatau se aʻa laau, e tatau i se tasi ona gauai atu i foliga vaaia (fou, lamolemole, mea e gaosia, manaia, lanu enaena), le i ai o le "mata" (pulupulu o mata), le leai o ni faaletonu.

    O le tau masani mo se aʻafiaga o togalaau i totonu o Moscow e mai le 200 ruulu i le kilokalama, i St. Petersburg - mai le 240 ru ma le kilokalama.

O le faʻaleleia o fatu o se faagasologa uumi ma galue. O fatu lelei e toetoe lava a le mafai ona maua, ae o nisi taimi e mafai ona maua i fale faʻapitoa poʻo faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi. Faiga Faʻavae: Moscow - mai le 140 rubles mo fatu e 10, St. Petersburg - mai le 150 rubles. mo fatu e 10.

Faʻamasinoga

Fanauina o fatu

  1. Mo le lūlūina o fatu o le a manaʻomia: vaʻa papaʻu (8 - 10 cm), eleele, alavai, ata (tioata), fatu, sulu.
  2. O eleele ma fatu e tatau ona faʻanofoina: faʻaleleia le palapala i le vevela (30 minute i totonu o le oven i + 180 ° C - + 200 ° C), salu fatu mo le 30 minute i se vaifofo o Fitosporin.
  3. I le pito i lalo o le tane faʻamumu le palapala (1 cm) o le alavai, ona - o le eleele.
  4. O le palapala e faʻamaluluina lelei ile atisite.
  5. I le pito i luga o le meaʻai e tatau ona tufatufaina fatu fatu i se mamao e 3 i le 5 cm, faʻafefeteina solo i le eleele poʻo le oneone (e le silia le 0.5 cm).

Faʻaleleia e aʻa aʻa

  1. E tatau ona saunia: aʻa aʻa, potopoto (papaʻu, lautele lautele), eleele, naifi, paluga faʻatoʻaga, gaioio galue (ash), alavai, oneone.
  2. Kornekluben e tatau ona faʻamaʻi e ala i le fufuluina i se vaifofo o le palamati (1 gram i le 100 ml o le vai) poʻo le oso i totonu o se vaivaiga vaivai o Fitosporin mo le 30 minute, vevela le palapala faʻafefeteina poʻo le faʻamaʻavale faʻataʻi.
  3. O vaega o aʻa mo le po e tatau ona faatofu i le vai mafanafana e "ala" ai fatugaʻo.
  4. Mo le germination, e mafai ona tuu le aʻa i totonu o se pusa paʻu ma tuu i se mea manaia.
  5. O aʻa aʻa i le taimi nei ma "mata" ua afaina, e tatau ona tipi i ni vaega (5-8 cm), e tatau ona aofia ai ia le itiiti ifo i le 2 pulu (mata).
  6. 'Otiʻoti vaega e tatau ona togafitia i lalo o le pefu o le fale poʻo le faʻafefeteina i le paʻu eletise ua gaosia.
  7. E tatau ona faatumuina le fagu i le alavai (1/3 le maualuga) ma le eleele (2/3 le maualuga).
  8. O le aʻa (totogo i luga) ua paʻu i le afa, ona ufitia atoa lea i le eleele (2 -3 cm), o le pito i luga o le paʻu ua paʻu i lima. Faasalalauina.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i le toe gaosia o le totoa i aʻa ma fatu:

Faʻasoloina o laau totō faʻatoʻaga

Mafaufau pe mafai ona toto le aʻa pe afai ua totogo, ma pe faapefea ona fai sao.

  1. E tatau ona saunia se laau, suo, faʻafeinu, alavai, oneone.
  2. I le taimi o le tautotogo, ua faʻapipiʻiina le laau i luga o le eleele. E lua lua senitimita alavai (faʻalautele le palapala, kalaupapa, ma isi mea) ma se lua-senitimita o le oneone oneone e tatau ona liligi i totonu o le lua e faʻaleleia ai le lua (20 cm), ona mafai ai lea ona faʻatumu le apa.
  3. O le eleele i totonu o le pu e tatau ona lelei le faʻamalu. Tuu le vai i totonu.
  4. O le laau e totoina faatasi ma se polo lanu.
  5. O mea e maua ai le palapala e ufiufi i le palapala, faʻapipiʻi lemu i luga o le paʻu mo le faʻaoga.

Tausiga a le Peraimeri

Mo pupu

  1. A uma ona lūlūina, e tatau ona faʻamalosi le fagu i se ata (latalata i le tioata) ma tuʻu i se nofoaga mafanafana ma mafanafana (+ 23С - + 25С).
  2. E tatau ona tatalaina le Polyethylene i aso uma mo le vavave ma le faʻavaivai mai se pulumu.
  3. A maeʻa le totoina o laau (pe a uma le 2 - 4 vaiaso), ona aveeseina lea o le ata, e masani ona faasusu vai (i le tasi taimi i le 1-2 aso) ma paolo i le tulaga susulu o le la.
  4. I le oʻo mai o le lautusi moni muamua, e tatau ona fai se pi, faʻalauteleina o fatu i totonu o ipu taʻitasi.

I totonu o se fagu

  1. A uma ona totoina le ipu e tatau ona tuu i se nofoaga mafanafana (e le i lalo ifo o le 20C). O le nofoaga e tatau ona susulu, ae aunoa ma le susulu o le la, o lea o le a le aoga le faamalama i saute.
  2. Ole faia ole masani, o le pito i luga o le palapala e tatau ona i ai i taimi uma i se tulaga malulu, ae le tatau ona faatagaina vai inu.
  3. I le vaiaso aʻo lumanaʻi le fuafuaina o le totoina ile eleele, e tatau ona "vevela" laau toto: muamua ave i le ea fou mo le 1.5 itula, ona - 5-6 itula.

I le avanoa tatala

  1. O le taimi muamua pe a uma ona totoina le tototo i totonu o le eleele tatala e tatau ona faia soo, ae i le taimi e tasi, aloese mai le "waterlogging" o le eleele. O le taimi lava e faʻaaogaina ai le laau, e mafai ona faaitiitia le taimi o le fausiaina, ae e le tatau ona faʻamago le eleele.
  2. E lelei, pe a uma ona faʻamaluluina aʻa, o le a faʻaleleia (loloto o le 1 cm).
  3. Pe a oʻo le maualuga o le laau i le 20 cm, ona tatau ai lea ona faaputuputu; O lenei faiga e tatau ona toe faia i le 10 i le 12 aso.
  4. Ginger e fiafia i le maualuga o le maualuga o le ea, o lona uiga e tatau ona faguina le laau ile aso po o le afiafi.
  5. I le vaitau atoa o le tuputupu ae, e manaʻomia ona fafagaina aʻa. I le taimi lava e uma ona totoina i le 10 aso, e mafai ona faaopoopo faatasi ma mullein (1:10), ma i le afa lona lua o le taumafanafana e fautuaina e amata ona faʻaaogaina fomaʻi oona i le potassium ma le phosphorus (potassium magnesia, superphosphate).
  6. O se aʻa o le aʻa na totoe i le eleele mo le taumalulu (na o tagata nonofo i saute o le atunuu) e tatau ona mulimulitaʻi ma faʻafefiloi, ufiufi i le faʻafefiloi.

Mea sese i le faagasologa

O le togafiti e matua fiafia lava: e ono iai ni faafitauli i le tulaga o le le usitaia o manaoga mo le nofoaga o le a tupu ai le aʻa, o le tuufaatasiga o le eleele, le fuafuaga o le suavai ma i lalo o le tulaga e leai ni mea e teu ai. O se taunuuga o nei mea e mafai e le laau ona pala, faʻamamago pe ono aʻafia e faʻamaʻi pipisi. Ina ia taofia lenei mea, e tatau ona e mulimulitai i fautuaga uma o loʻo tuʻuina atu i le tusitusiga o loʻo i luga.

E naʻo le tasi le taimi e faʻatau ai le togafiti i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ma e mafai ona e "maʻi" i lenei mea manogi i se uiga lelei o le upu. Aua le fefe e faataitai!