Fua o le gaosiga

Le faʻaaogaina o fua i vailaʻau faʻaleaganuʻu: mea tau vailaʻau ma faʻamaʻi

E toʻatele ua faʻalogo e uiga i mea aoga o le sua sua. I a tatou latitudes, e le masani ona taatele, ae o tagata o Amerika i Matu latou te fiafia i lenei vaiinu ma faamamaluina lenei laau. O le tele naua na mafai ai e tagata Kanata talu mai le seneturi lona 18 ona faʻaaogaina se fasi suka gaosia e avea o se faailoga o le setete, ma talu mai le 1965, ua faʻapipiʻiina i luga o le fuʻa aloaia a Kanata. Ae ui i lea, e le gata o le suamalie ole sua e maua ai le lelei i le tino o le tagata, o isi "okeni" o le laʻau - laʻau, fualaau aina, fugalaau - e iai ni mea faʻamalolo. I totonu o tagata faʻamaʻi, faʻaaoga le sua, sualaʻau, meli, mea teuteu, mea faʻafefete. E uiga i le auala e faʻaaoga lelei ai nei meafaigaluega ma po oa faʻamaʻi latou te fesoasoani ai e faʻaumatia, sei tatou talanoa i lenei tusiga.

E te iloa? I Kanata, o se numera tele o maples. O suāuʻu manogi o se tamaoaiga taua o le tamaoaiga o le atunuʻu: o loʻo faʻaaogaina mo fafie, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le suka.

Vailaau faʻamaʻi

Ina ia iloa po o le a le mea o loʻo i ai le faʻamalolo o meatotino, mafaufau i lona fomaʻi. E ui lava, matou te vave matauina, talu ai e leʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina i togafitiga faʻale-aganuʻu, o lona tuufaatasiga ua le lelei le suʻesuʻeina. E iloa lelei o suauu o loʻo iai suga ma mea faʻalaʻauʻau, aemaise lava, ascorbic, malic, acetic, ma minerale, e pei o le potassium, magnesium, calcium, ma le kasikoni. O loʻo i ai saponini, alkaloids, tannins i fualaau aina, laʻau ma le paʻu. O lau o loʻo aofia ai meaola ma meaola o le phenol carboxylic, carotenoids, capa, resin, mea oona, vailaʻau C ma E, gaʻo gaʻo, lipids. O suauu, cyclotry, capa na maua i fatu.

O faʻamalologa o faʻamaʻi

Talu ai ona o lenei tuufaatasiga o mea, o loʻo faʻapipiʻiina ai le faʻaaogaina o faʻalapotopotoga uma o faʻamalolo ma ua maua ai le faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua. Aemaise lava, o loʻo ia:

  • immunomodulatory;
  • anti-inflammatory;
  • tonic;
  • fomaʻi;
  • faʻamaʻi;
  • antipyretic;
  • fomaʻi;
  • mea faʻatau.
O tupe mai le maple e mafai ona faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le gaioiga o maso ma sooga, faʻavae toto, faʻaitiitia le mamafa.

E le gata i lea, o le maple ua faʻaaogaina i le dendrotherapy. E talitonuina o le paʻi atu ia te ia ua molia ma le malosi, faamamaina le atuatuvale, manatu le lelei ma le vaivai.

O ona meatotino o se mea e sili ona lelei. E faʻaaogaina e avea o se talo ma se vailaʻau lelei, i faʻamaʻi o le tino, mo le faamamaina o vaʻa, i vaitau o beriberi ma faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi. O ia foi o se mana malosi malosi.

Laʻau moa moa

E lauiloa foʻi le manogi mo lona matagofie o le meli. O lona maliega o le meli e maualuga tele ma e oo atu i le 150-200 kilokalama i le 1 ha o landings. Ma mo le maple fanua, o lenei fuainumera e oo lava i le 1000 kilokalama i le 1 ha. Mai se tasi faʻataʻitaʻi, o pi e mafai ona aoina i le 10 kilokalama o le meli i le amataga o le tautotogo.

O le tele o taimi, o le meli lanu mumu lanu, e ui i lea, o le Tartar po o le paʻu mūmū eleʻele e maua ai le meli pogisa ma se manogi susulu ma le lelei. E i ai sona aʻafiaga puipuia ma le faʻamalosia i le tino o le tagata, fesoasoani i le atherosclerosis, faʻaleleia le maualuga o le hemoglobin i le toto, faʻaleleia le lactation.

E te iloa? O le masani masani e taatele i la tatou latitudes, lea e taua foi o le spiatic, platanoid, platanoliferous. Igoa Latina e pei ole Ácer platanoídes.

Le seleseleina ma le teuina o le maple mata

O faʻamalologa gaioiga faʻapitoa e na o vaʻai laiti o le laau, o le mea lea, e tatau ona aoina i le tautotogo ma le taumafanafana.

E tatau ona seleseleina laʻau mumu i le amataga o le taumafanafana, pe a oʻo le laau i le taimi o le tau. Muamua, e mamago, e tuʻuina i nofoaga avanoa i lalo o le la, ona ave lea i lalo o se faʻavaa po o totonu o potu malulu, lea e le mafai ai e le lā ona sulu. E mafai ona e faʻamago lau i totonu o le fale, terrace, i lalo o se faʻavaa. Afai e maua, e mafai ona e faʻaoga se masini. O le vevela i totonu e tatau ona + 50 ... +60 ° C.

O le paʻu o le maple mo togafitiga faafomaʻi e selesele i le tautotogo pe a amata le tafe.

E tatugo le tumutumu i le amataga o le tautotogo pe a latou fetogi. Muamua e teuina i totonu o se potu malulu ma maua lelei le okesene. Ona mago.

Faʻamatalaga fiafia e uiga i mea aoga: fugalaau, actinidia, cherry bird, yew, linden, almond almond, yarrow, fennel, saffron (crocus), lunchort, mint, melon.
Fugalaau fugalaau i le taimi lava e amata ai ona ola le laau. Ua auina atu mo le faʻamago vave. O le nofoaga e faʻamago ai fugalaau e tatau ona malupuipuia mai le la ma faʻamalosi lelei.

Fualaau aina-lua-hatchback e seleseleina pe a uma ona matua. Fufulu i latou i le mea faʻagogo po o le ogaumu.

E tatau ona teuina meafaitino i totonu o pusa pepa pepa poʻo pepa, taga tino. Latou te taofiofia o latou aoga aoga mo le lua tausaga talu ona maeʻa. Afai ei ai sau fesili "O afea ma pe faʻapefea ona aoina le sua suamalie?", Ona totoina lea i le amataga o le tautotogo (Fepuari-Mati), pe a uma ona fulafula lelei le taʻo, ae leʻi faʻateʻaina. E masani lava, amataina le faʻamasaina o le tasi i le lua vaiaso muamua atu nai lo laau o le birch. O le tafe o le suavai e tapulaa i se vaitau o ni nai vaiaso.

Ina ia mafai ona totoina lelei le sua ma aua nei afaina ai le laau, i totonu o le ogalaau, i se mamao e 30 cm mai le eleele, e faia ai se tamai pu, e tusa ma le 1.5 cm le lautele. Ua faʻapipiʻiina i totonu se vaʻai faʻapitoa (e faigofie lava ona fai mai auala faʻaleleia). E tuʻuina se pu i totonu o le pusa, ma tuʻuina lona pito i totonu o le pusa, pe a fuafua e aoina le sua. Mai le tasi le pu i le maualuga, e mafai ona e faʻamalosi 30 lita o le sua.

E taua! E le talafeagai le aoina mai o le sua mai le palapala, lea e ola latalata ane i le alatele pe latalata i se fale gaosi oloa.
Taofi le sua i se mea malulu. Afai e fuafua e teuina mo se taimi umi, ona avea lea o le auala sili e sauniuni ai o le saunia lea o se siva (ua teuina mo le tasi le tausaga i lenei pepa) pe lola i totonu o se fagu, ua ufiufi i faʻamaufaʻailoga faʻamau.

Recipes mo le faʻaaogaina o vailaau masani

O faʻataʻitaʻiga masani o le faʻataunuʻuina o le gaosia o togafitiga a tagata e faʻafetaui ai faʻamaʻi eseese ua atiaʻe ai le tele o fua o fua. Suauu, decoction, tincture - o le mea lenei e mafai ona faia mai le mafolafola mo togafitiga faafomaʻi. Faʻatasi ma fua masani sili ona taatele ma aoga e mafai ona e mauaina i lalo.

Faamatalaga aoga e uiga i mea tau vailaau o togalaau: elderberry, cbra, purslane, kalanchoe, marsh marsh Labrador rosewood, mutia vao, peony, freezer, hibiscus, aconite, anemone, nettle.

Faʻatasi ai ma le faʻamavaega lautele

I le avea ai o se pusa suamalie ma suamalie e inu ava malosi. E aoga le faʻaaogaina o tagata uma i se tino vaivai, ma fafine maʻitaga, tagata gasegase.

O loʻo i ai foʻi se fua mo le susu susu lea e mafai ona maua ai se aʻafiaga faʻapitoa. O se ipu susu e tatau ona faʻafefiloi ma le lua punetini o sua suamalie, ma maua ai se meaʻai lelei ma maloloina lelei. Ua faʻamaonia, faʻatasi ai ma se faʻamavaega lautele, ma le suamalie suamalie, o lea na maua ai foi le faʻaaogaina o vailaʻau. Saunia o le tuufaatasiga o le suavai fou faatoa aoina mai e ala i le aveeseina: o le koneteina ma le sua o le a tuu i luga o le afi ma vevela seia oo ina aveese le vai i le afa. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻafefiloi sina siʻosiʻu suka. A maeʻa maeʻa le siva, o le a maua ai se vaʻaiga mafiafia. E mafai ona faaopoopo i le lauti po o le tele o ipu e pei o pancakes, pancakes, paʻu.

E te iloa? 1 lita o le syrup suamalie e maua mai pe tusa ma le 40 lita o le sua suamalie.
Ma mai le suauu suamalie o loʻo sauniuni se isi meafaigaluega aoga - faʻamaunuʻu le suauʻu, o le faʻaaogaina e masani ona masani ai i le kukaina. O le syrup ua muamua vevela i le vevela o + 112 ° C, ona faamalolo ai lea i + 52 ° C. Faatasi ai ma le faʻaosoosoina pea, o le a faʻaalia ai le tutusa i foliga o se kulimi. O le pata, e pei lava o le sipuni, e faʻaaogaina i pancakes, paffles, pancakes, toasts, pies.

Pe a tale

Pe a fautuaina le tale e fautuaina ai pea le faʻamalosi o fatu. Ina ia faia lenei mea, e 1 le sipuniti o fatu e tuu i le 200 ml o vai (kuka). Fai ma alu mo le 40 minute. Ona pasi lea o le suavai i le susu ma inu i le 50 ml aʻo leʻi 'ai.

Ma le malulu

E le gata i lea, pe ae moe ma malulu, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o susu ma sua suamalie. Fufulu se ipu susu mo le tusa o le tolu minute. Susu ma sasaa se ipu malamalama i totonu. Afai e manaʻomia, ma afai e maua, e mafai ona e faʻaopoopo se sipuni sipuni o le meli. O le a aoga le mea faigaluega pe a lua inuina i le aso.

O le teuteuina o laʻau paʻu o se vailaau antipyretic.

Ma le stomatitis

O le laʻau mumu, faʻatasi ai ma isi mea, o loʻo i ai vailaau e mafai ai ona faʻaaogaina ona vailaʻau faʻamaʻi i le tulaga o faʻamaʻi o le oral mouth - stomatitis, gingivitis, quinsy, etc.

Saunia o se teuteuga o le 1 sipunipuni o laʻau tipi ma le vai inu (300 ml). E tatau ona kuka i le vevela vevela mo le afa itula. A maeʻa le mafanafana, e mafai ona faʻaaoga le teuteu mo le fufulu o le gutu. E fautuaina e faʻatino lenei faʻatinoga faʻatolu i le aso.

E le gata i lea, pe a fesoasoani faʻamaʻi o le pupuʻu o le gutu i le teuteuina o fua o le sua. O le a manaomia ai le 1 sipunni o mea e masani ai ma se ipu vai. O le suka e tunu mo le afa itula. A maeʻa le mafanafana ma le faʻamamaina, faaopoopo le vai e faʻatumu ai le ipu.

Ma le manava

A oʻo mai faʻafitauli o le gastrointestinal, faʻatasi ai ma le manava, faʻaaoga se teuteuga o le paʻu paʻu. I le 10 g o le paʻu, faʻaopopo se ipu vai inu ma faʻafefete mo ni nai minute. A maeʻa ona faʻaaogaina ua sauni mo le faʻaaogaina. Ua onā 50 g taimi faatolu i le aso.

Faʻatasi ma faamaʻi paʻu ma fatu fatu

Faʻatasi ai ma faʻalavelave colic ma fatugaʻo, o loʻo i ai ni fatu ma ni laʻau e fesoasoani e faʻafefe. O lona fua o loʻo faapenei: faʻafefiloi 1 teaspoon o fatu ma le 2 sipuni tele o laʻau tipi, faaopoopo vai inu, tuʻu i totonu o le vai vaiʻeleʻele ma faʻapipiʻi mo le 30 minute. A maeʻa, latou te inu 50 g i le tolu i le fa taimi i le aso.

O lenei fuataga e fautuaina e faaaoga mo le urolithiasis, aua o le tasi o mea totino nai lo laupepa aoga o le fesoasoani lea e soloia maa ma aveese le oneone.

E mafai foi ona e faʻaaogaina se teuteuga o lau. Aʻo lei faia taumafataga taitasi, e tatau ona e inu i totonu o se ipu 50-miligram.

Maʻi faʻamaʻi o le manava

O tagata e maua i le gastritis fautuaina le teuteuina o laʻau paʻu. Ua saunia e ala i le liligi atu o le sipuni se tasi o le vai mago. O le suavai e faʻamalosi mo le afa itula ma inu faʻamaʻi faatolu i le aso. Afai e te masalomia o loʻo iai sau maʻi ogaoga, poʻo pe afai e leʻi faʻaleleia lou tulaga pe a uma ona e faʻaaogaina oloa gaosi, alu loa i le falemai.

Faatasi ai ma faamaʻi pipisi

Ina ia faʻamalieina le mumusu i totonu o sooga ma inu ai le susu. Tolu laʻau mamago mo le 1.5 ipu vai. O le mea e maua ai le fofo o le a faʻapupulaina, ona fai lea o le fuafuaga e tasi: tasi le masina i le 0.5 ipu tolu taimi i le aso aʻo leʻi 'aʻai, se malologa - i le vaiaso. Ona toe faaluaina lea o le vasega.

A oʻo i fafo o le faʻamalolo ma le tiga i totonu o sooga e faʻaaogaina fafo le ava malosi o le 20 g o lau ma le 100 ml o vodka. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona tu le tincture mo aso e fa.

Ina ia faateleina le mafai

O le ava malosi o laulaau laʻau laiti e fautuaina mo alii o loʻo mafatia i le le atoatoa. O laulaʻau e tipi i se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea e gaosia ai le ava ma faaopoopo i ai le ava malosi. O le ava e tatau ona 1/3 o le numera o lau. Faʻafefete faʻamaʻi ile lima taimi i le aso. E mafai ona faʻamoemoeina le fa vaiaso talu ona amata le faʻaaogaina.

E tasi le isi fua mo se sui e faʻaleleia ai le malosi: o laulaau lau e tumu i se ipu vai inu e tumu i se vevela. O le vai inu ua faʻamafanafana fa fa i le aso.

Mo faʻamaʻi maʻi lavelave

I le i ai o manuʻa o le purulenti, ua fautuaina e togafitia i latou i se vailaʻau faʻapitoa, ona faʻaogaina lea o se laʻei ma lau paʻu paʻu. E tatau ona faʻaaogaina se puluvaga i vaega ua aafia o le tino i aso uma. O le togafitiga e 1 le vaiaso.

Contraindications

E toetoe lava a leai se faʻailogaina o le Maple. Ma e mafai ona latou popole e na oi latou o loʻo i ai le le talitonu. E le gata i lea, ua fautuaina tamaitai faʻapea ma tamaiti laiti e faʻaaoga fua faʻatau oloa pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma se fomaʻi. A uma, o le laau o loʻo i ai palaloids.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le maple o se mea moni moni i le lalolagi. Faatasi ai ma mea teuteu, e totoina i paka a le taulaga ma sikuea, ma o ona fafie e faʻaaogaina e faia ai musika ma meafale. Laʻau, paʻu, fualaau aina ma le sap na faʻaaogaina e tagata faʻamalolo i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi. Ae o laʻau e fiafia i le manogi lelei mo le manogi manaia ma avea le laau ma mea taua i tagata tausi fale.