Fua o le gaosiga

Fasiotiina o le olaola "Azofos": auala e fafaga ma faʻaaoga ai

I totonu o liʻo o faifaatoaga ma faifaatoaga, o le lauiloa o le fungicides o loʻo ola faʻateleina i aso uma. Afai o ni nai tausaga talu ai na vaʻaia ai nei vailaau faʻamaʻi ma se masalosaloga, o lea la i le asō o ni fesoasoani taua i le faagasologa o le tausia o laau totō.

O se tasi o fitafita aupito sili ona malosi i fungal infections i fualaau aina suamalie o se mea malie o le tupulaga fou - "Azofos", pe faigofie - "azofosk". Sei o tatou iloa po o le a le mea e aofia ai, pe faʻapefea ona saunia ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Faʻavae ma le tuʻuina atu

"Azofos" na atiina ae e saienitisi Belarusian e faʻaaoga ai taunuʻuga aupito lata mai o le saienisi. Ua lauiloa o ia i liʻo o faifaatoaga, o se oloa malupuipuia, lea e faia i le usitaia o tulaga uma o le siosiomaga ma le soifua maloloina.

O le vaega autu o le tuufaatasiga (silia ma le 50%) o le fungicide ua faia e faaaoga ai le ammonium-copper phosphate (AMP). E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mauoa i elemene, o se vaega tele o ia mea o le phosphorus, apamemea, kapisi, molybdenum, nitrogen, zinc ma le magnesium. O le auai o nei microelements e mafua ai le tuputupu aʻe maualuga ma le ola maloloina o le laau, ma mafai ai foi ona faʻaaoga le azophoska ma avea o se ofu pito i luga.

Fomu sauniuni - faʻamalolo litaea.

Mo le togafitiga o lau togalaau ma lau fualaau faisua e tatau ai togafitiga talafeagai: "Ridomil Gold", "Ordan", "Skor", "Acrobat MC", "Quadris", "Titus", "Antrakol", "Tanos", "Fitosporin-M" "Alili B", "Prestige", "Fitolavin".

Ona o le tuufaatasiga o vailaau ua filifilia, "vave lava ona faaleagaina e le" Azofos "meaola laiti na totoina i luga o le seleselega, ma faapea ona faateleina ai le fua. I le faaopoopo atu i ai, e le afaina mo lou soifua maloloina (e aofia i le vasega lona 4 o le oona) ma e lelei le faʻaleleia o le siosiomaga.

E te iloa? O le atinaʻega fou a tagata Iapani o loʻo faʻamaʻi, e faʻavae i luga o le tuufaatasiga o le bacteria lactic acid e faʻaaoga nai lo vailaʻau matautia.

Faamanuiaga

Azofoska ei ai le lautele o lisi o tulaga lelei, e aofia ai:

  • maualuga le aoga o le faaaogaina;
  • faigofie i le sauniuniga o le tali ma le faʻaaogaina o galuega;
  • e aofia i le vasega lona 4 o le faʻamaʻi, ma o lea e saogalemu mo le soifua maloloina o tagata, iniseti meli ma le siosiomaga;
  • o le faʻasolosolo o vailaʻau kemisi o le fungicide e mafai ai ona faʻaaogaina sili atu ma le tasi i le vaitau. I le taimi lava e tasi, e le afaina ai se avega maualuga o vailaau faʻasaina ile palapala ma laau;
  • o le i ai i le tuufaatasiga o fualaau oona o le tele o microelements e fesoasoani i le ola maloloina o le laau, talu ai ona o le agavaa e fafaga le aganuu e ala i le aʻa;
  • Azofoska e tele ituaiga o talosaga, e mafai ona faʻaaoga i le toetoe lava o fualaau aina ma fualaau aina;
  • o se tau e taliaina, pe a faʻatusatusa i isi vailaau e faʻaulufaleina mai fafo, faʻateleina le totoina o kemisi;
  • saogalemu lelei mai phytophthora;
  • saofaga i le atinaʻe lelei o aʻafiaga o aganuu;
  • faʻaauau le teteʻega o le fale i suiga faʻafuaseʻi i tulaga tau fesuiaiga.

E te iloa? Ona o le mea moni, o le lauiloa o vailaau e tineia ai manu faalafua, aemaise lava faamai, ua vave ona faatupulaia, o le atinae malosi o oloa fou o loo faagasolo i le lalolagi atoa. O le sini autū o tagata faʻataʻitaʻiga o le fatuina o vailaau faʻasaina e matua le afaina uma i tagata ma le siosiomaga. I tausaga talu ai nei, ua atiaʻe ai e saienitisi ni oloa faʻaleleia o le siosiomaga e faʻafefe i carbon dioxide ma vai i le palapala.

Mataupu faavae o le taotoga

Azofoska o se tasi o mea e gaosia ai fua o mea e fesoʻotaʻi ai, o lona uiga, e tau faasaga i faʻamaʻi ma meaola faalafua i luga o lau ma laʻau o le seleselega. Metotia o le talosaga - totoina.

E le gata i lea, o le fungicide ua faʻaaogaina e avea o se faʻalalaʻau. O faifaatoaga ma le poto masani e fautuaina le faʻaaogaina i luga o peat, omea, eleele palapala, ma eleele mamafa. Peitai, ua fautuaina e matua tausisia tulaga manaomia.

Sauniuniga o fofo galuega

O le auai i le gaosia o se vaifofo o le fungicide "Azofos", e tatau ai ona tausisia uma inumaga ua faailoa mai i faatonuga mo le faaaogaina, ma faatonuga pe faapefea ona faaitiitia.

O le tui e faʻalagolago i le ituaiga aganuu ma le ituaiga o ona maʻi.

O le malosi sili mo le fofo o se fagu e faia i le palasitika, tioata poʻo le uʻamea, le numera manaʻomia. O fua o le fualaau faasaina e tatau ona fuaina lelei e tusa ai ma faatonuga.

E faasaina le tuufaatasia o "Azofos" ma vailaau e tineia ai manu, lea e aofia ai le i ai o le sulfur polysulfide (PSK, lime-sulfur solutions).

O le aofaʻiga manaʻomia o azofosca (o le dose pito i sili ona lelei e 100 ml) e faʻamavae i le 4-5 lita o le vai ma faʻafefiloi lelei. Ona faaopoopo lea o nisi vai. O le fua faatatau lelei o le fofo o le 10 lita. A uma ona toe faʻafefiloi le paluga, e mafai ona e alu saogalemu i le suʻeina.

E taua! Ina ia saunia se fofo o le azofoski e manaʻomia vave ona faʻaoga. E fautuaina e faʻaaogaina atoa i totonu o le 6 itula. E faʻasutonuina le teuina o nei paluga.

Metotia ma tulaga o gaioiga, taumafa

Faʻalagolago i le ituaiga o aganuu, le tikeri ma le ituaiga o ona maʻi, fuafua le taimi o le talosaga ma le faʻaaogaina o le fofo galue. E naʻo le lua auala e faʻaaoga ai azofoski: faʻaleleia ma faʻafeinu vai.

  • fugalaau, strawberries ma strawberries e tatau ona liliuina faalua: o le muamua - aʻo lei tupu, o le lona lua - o le amepasa o le piki o vine. O le fua lelei o le fungicide o le 30 ml i le 1 mita o le eria;
  • Ina ia aveese faʻamaʻi pipisi i luga o arasi ma togalaau, 30 ml o le sauniuniga mo le 1 mita o le faʻatoʻaga e faʻaaoga. Lafoaina fua o vine i le taimi muamua ao lei tupu;
  • O le togafitiga o cherries, plums, peni cherry, apricots, cherries e tatau ona faatulagaina 4 taimi. O le taimi muamua e togafitia ai laau i le vaitau o le fulafula o le pua, o le lona lua - i le amataga o le fua o le laau (aʻo lei tupu aʻe), lona tolu - pe a uma ona fuga, le lona fa - pe a uma le seleselega. Mo se fualaau aina fua, e tatau ona saunia 10 lita o le fofo o galuega, mo se laau e 3 tausaga le matua ma le itiiti - 2 lita;
  • uu ma le apu o loo sosoloina i le sauniuniga e faalua e puipuia ai laau mai le paʻu ma fua mai ai fua. O le uluai togafitiga e faia i le vaitaimi o le fulafula o fatugaʻo. I le faʻaopopo atu i fatuga, e tatau ona faʻatautaia le ogalaau ma faataamilo poloka. O le togafitiga lona lua e tatau ona faia aʻo lei tupu. O le masani o le galue galue mo se laau e oʻo i le 6 tausaga le matua e 2 lita, mo se tagata matua - 10 lita;
  • E manaʻomia e le fuatini le suʻeina faatolu: pe a fuga, pe a fuga, ma pe a seleseleina le seleselega. I se tasi togavao e tatau ona e faʻaalu 1.5 lita o le faʻafefiloi.

E taua! E fautuaina le pulupulu i le afiafi pe a iai se tau filemu, toʻa, mago.

Sauniuniga saogalemu

O le fualaau faasaina e mafua mai i le ogatotonu o le vevela. O lona uiga o le taimi e faʻaaoga ai e tatau ona mataʻituina ni puipuiga faapitoa. E tatau ona aloese mai le fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le azotoska poʻo le faʻafefiloi. I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi ma se pa'ū i luga o le paʻu poʻo le mata, ia fufulu faʻamaʻi vaega o loʻo aʻafia i le vai. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faia ni lavalava puipui faapitoa. O vaega sili ona vaivai o le tino o le tino o mata ma lima, o lea e tatau ona puipuia muamua. O ipu tioata ma totini lima e sili ona faʻafeiloaia. E fautuaina foi le faʻaaogaina o "auaunaga" a se respirator poʻo se fusi faʻamalosi.

Tulaga o le teuina

Teuina le vailaʻau i totonu o se pusa ua tapunia i totonu o se nofoaga malulu, pogisa. I le tausisia o tulaga masani o le teuina, o le fungicide e talafeagai mo le faʻaaoga mo le tolu tausaga. Afai o le afifiina o le fualaau faasaina ua tatala pe ua faaleagaina, o lona aoga aoga e ono masina.

O le mea lea, ua matou faatuina o le fungicide "Azofos" o se tasi o auala sili ona aoga mo le puipuia o fua o fualaau aina mai meaola faalafua ma faamaʻi. I le faʻaaoga lelei ma le tausisia o tulaga uma o puipuiga, o le vailaʻau e matua le afaina ai tagata ma le siosiomaga, ae aoga i le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi.