Laʻau

Raspberry Diamond: faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga, iloiloga o faifaatoaga, aemaise lava le totōina ma le tuputupu ae ma tausia le fale

O le kulupu o se fale lea e maua ai e tamaiti uma ma tagata matutua ni lagona agavaivai. O le au faifaatoaga e faatauina atu fualaau aina ma vine, ma fai togalaau o loo totoina laau mo le taumafa, e eseese a latou faamuamua i le filifilia o ituaiga. Ae o le vaega oa latou mea e fiafia ai i nisi taimi e fetaui lelei: Raspberry Brilliant fruiting tele ma seia oo i le tau o le autumn, faaumiumi le fiafia o le fiafia i fualaau suamalie i le malulu.

Le tala i le fatuga o le vine vine Brilliantovaya

O le tusitala o le ituaiga o Ivan Vasilievich Kazakov, o le fomai faapitoa o le Rusia Academy of Agricultural Sciences, o se saienitisi i totonu o le atunuu, o se faatupulaia ma se faiaoga, o se tasi o fualaau aina lauiloa ma popularizer o ituaiga fugalaau eseese.

Ivan Vasilievich Kazakov - o le fatu o le ituaiga Brilliantovaya ma le tusa ma le luasefulu futu vine

I.V. Na fausia e Kazakov se faʻavae fou i totonu o le lotoifale o filifiliga o fugalaau - o le fatuina o ituaiga o ituaiga o le fauina lea e fausia ai le fua o fua o vine i luga o selesele faaletausaga i le faaiuga o le taumafanafana - amataga o le autumn. Na ia faʻamaonia ma faʻatulagaina se faʻataʻitaʻiga o se "mea lelei" toe faaleleia. I luga o le faʻavaeina o le ituaiga, o ituaiga muamua o le ituaiga o le fauina sa faia ma le gaosia o le 15-18 tone o vine i le hectare ma le fua o le mamafa e oʻo atu i le 8-10 g. Eseese Apricot, Augustine, Indian Summer, Indian Summer-2, Diamond, Heracles, Golden Domes, Elegant e aofia i totonu o le Setete Resitala o filifiliga na filifilia mo le faʻaaogaina. O nei ituaiga eseese e mafai ona fetuʻunaʻia i tulaga tau le siosiomaga, o la latou tekinolosi e taugofie ma faʻaleagaina le siosiomaga.

//sad-iogorod.com/statji/glossarium/kazakov_i_v/

Na manatu Ivan Vasilyevich o le lelei tele o ituaiga o mea e faaleleia ai latou te le manaomia ona ufiufi, talu ai o le fuaina mai o ia ituaiga fugalaau e tupu i luga o popo faaletausaga. O le mea lea, i le vavaeina o le togavao i le tautoulu, e mafai ona e faamoemoeina se seleselega mo le tausaga a sau, e aunoa ma le popole e uiga i le malutaga o laau totō poʻo le faafitauli o le taofia o meaʻai i le vao.

Ae o le tele o galu o fualaau oona e faamoemoeina mai ituaiga o vine, o le mea sili lea ona leaga, aua o le itu i matu o le galu lona lua o le seleselega e leai se taimi e fua ai. E tatau ona ou faia ni taumafaiga se tele ina ia oo mai i lenei tulaga. Ae o lenei e leai se mea e tatau ona faʻalavelave ai i le nanaina o vao.

Vitio: maualuga-gauaʻi ma toe faʻaleleia ituaiga vine

Faʻamatalaga ma uiga o le fusi vine Brilliantovaya

Ua aofia i totonu o le Setete Setete talu mai le 2006 ma ua fautuaina mo le galueaina i le itulagi Tutotonu. O le eseese o loʻo toe faʻaleleia.

Bushes 1.2-1.5 mita maualuga, felafolafoaʻi. E saʻo saʻo lanu, lalala. O le malosi o le tuputupu aʻe e maualuga. I lalo o le mamafa o vine, e paʻu lala e aunoa ma le taoto i luga o le eleele.

O pulu tetele o lala lanu manogi matagofie e punou i lalo o le mamafa o le seleselega

Tausaga taʻitasi e muamua lanu-mumu; e oʻo atu i le faaiuga o le tausaga latou te liua lanu viole. O loʻo i ai se laulau o le pala. O gaʻo o le tausaga lona lua e mama lanu enaena. O vao tuitui e vaivai, laiti, latalata i le pito i lalo ole fana. I le tele o tausaga, o le vao e aumai mai le 1-2 i le 5-6 togi. I le malulu o le tau, e tele atu le tuputupu ae.

O le lau o le laulamu e tutusa lona lapopoa, feʻeseʻeseaʻi, pupuu faʻamauasolo, ma pito mataʻu. Ua valiina le lanumeamata.

Laʻau faʻamalaʻau o le ituaiga Brilliantovaya ma fua o fua eseese o le matua

O fugalaau e laʻititi tele. Pestle e sili atu i luga o sima. O vaimalaga e laiti. O vine e telē tele, faʻasolosolo foliga, valiina i se lanu maumea. O le lau o le fualaau aina e susulu ma toetoe lava a le o le pubescence. O Drupe o loʻo nofo i luga o se mea faʻapitoa. E tele le maa.

O le tofo o le pulupulu e tele lava lona faalagolago i tulaga o togavao. O ituaiga kulupu masani e mafai ona faapalepale ile paolo, ae mo le toe faaleleia o ituaiga, o le totoina o laau i totonu o nofoaga malamalama e taua tele.

Le tofo o fualaau suamalie Vaʻaia suamalie ma le manogi. O le pulupulu e oʻo atu i le 5.5% suga, o meaola oona e tusa ma le 1.2% ma sili atu ma le 20 mg% vitamin C. O le manogi e vaivai. O le mamafa o fua o vine o le 4.1 g Fua o le faʻaaogaina lautele, faʻafefe lelei le femalagaaiga. Taumamafa fou, saunia ni meainu suamalie ma meainu suamalie, tao tao keke ma keke keke, solo i le suka, faʻapipiʻi ma faʻasao. Brilliantov Raspberries e toetoe lava aʻafia ma le vavao. E mafai ona e faia ni mea manaia pe faʻafefiloi mai se paluga o nei vine.

O vine lapoa o le Rasberi vine Diamond o loʻo ufiufi i se aso e le masani ai ma e susulu i le la

O le vailaʻau e teteʻe i le lāmala ma e mafai ona gafatia le vevela maualuga o le taumafanafana e aunoa ma le faaleagaina o le seleselega. Faʻamaumauga a le Faatoaga e na o le faʻaleleia o le tofo o vine. Gaioiga ole laʻititi ole 76 kilokalama / ha.

Totoina o ituaiga o raspberries Diamond

O le tusitala o le ituaiga e faʻapipiʻi faapitoa i le mea o le a tutupu ai fugalaau, fautuaina ai le filifilia o nofoaga lalata, sili mai le itu i saute o le fale. O nofoaga sili ona mataʻina e puipuia e le pa poʻo le brickwork. I lenei tulaga, o le pa puipui e le gata na puipuia mai matagi malulu, ae e faʻapupulaina ai foi le vevela, faia ai tulaga lelei mo le vave ona fua o fua. E i ai se aafiaga le lelei i le matagi i le taimi o le vaomatua atoa o le laau: e afaina ai le palotaina ma iniseti, vavae fualaau aina ma tuʻituʻi vine mama.

O faʻamalaʻau e faʻamalosi le la, malulu mai le matagi

O le fugalaau lumanaʻi ua fuafuaina ina ia i ai i le va o vao i le laina o vaʻa 40-60 cm, i le va o laina tuʻu atu i le 1.5-2 mita. E faia lenei mea ina ia mafai ai ona maua le vaomatua e ufitia i vine, ae e le afaina ma talepeina lala i le taimi o le seleselega.

Ua faatauina mai ni meaʻai mai oloa faʻatau, i falemaʻi faʻapitoa tele, e puipuia ai laau mai le faʻamaʻi mai faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi.

Mo le tulaʻeleina:

  1. Latou teli se lua ma le loloto o le 50-60 cm ma le lautele o le 40-50 cm. O le auala o le totoina o le togafiti e masani lava ona faia, o le mea lea o loʻo faʻapupiiina ai le gataifale umi, lea e tuʻuina ai totoa i le itu taumatau.

    E masani ona totoina fasi laau i rava.

  2. I le pito i lalo o le lua poʻo le vai, o le humus poʻo le solo solofanua o le solofanua ua faataatia i le maualuga o le 15-20 cm. Ina ia maua le potassium i le humus, e sasaa le ash i le fua o le 3-5 lita i le vao. O nisi o fai togalaau, e le mananao e faatapulaa i fugalaʻau, faaopoopo minerale i le lua: potassium sulfate, superphosphate. Faʻasolo pe tusa o le 1-2 punetenete o le faʻatoʻaina o le fugalaʻau i le vao. Latou te momoe faʻatasi ma se mea e aofia ai la latou lava meaola lelei ma humus i le fua faatatau o le 2: 1. Afai e mamafa tele le lalolagi, e mafai ona e faaopoopo le oneone, i se voluma tutusa ma le humus. Vaʻa lelei i vai.

    Fugalaau totoina le totoina o le suavai

  3. Ua tuu le fatu i le ogatotonu o le lua. Afai o le totoina i totonu o se faaputuga, o laau e tuu i le mamao tutusa mai le tasi. O le aʻa ua tanumia i le pe tusa o le 3-5 cm e faaosofia ai le fausia o pupuʻu faaopoopo. Ona latou momoe ai lea i le palapala, solipala ina ia aua le tuua ai ni meaola.

    O le kulupu vine ua tuu i le ogatotonu o le totoina o le lua

  4. Toe fafagaina tele ma mulumulu.

    O le mulilua e taofia ai le susu ma faʻafefe ai le tuputupu aʻe o vao

I le taimi lava e uma ai ona totō, e seleseleina le seedling i se maualuga o le 15-20 cm. O le mea moni, o Raspberry Brilliantovaya i le tausaga muamua o le a taumafai e faafetai i vine suamalie, ae e sili atu le vavaeeseina o fugalaau, e pei ona fautuaina e le au fai togalaau, ina ia leai se malosi o le laau, ae tuputupu ae malosi.

O le leai o soʻu lava poto masani i le seleseleina o le fugalaau, o le taʻitaʻia e le science science, i le tausaga muamua talu ona totoina, na ou faʻapuupuuina ai le tipi i le 15-20 cm. Talu mai loʻu totoina i le tautoulu, na galo ia te aʻu le totoina o se fatuga i le taumalulu na sosoo ai. I le tautotogo, i le mauaina o pamu o le tausaga ua teʻa, mo nisi o mafuaaga na vave ona latou tipiina i aʻa ma faatoa iloa ai lea e suʻe i le tusi lesona i le teuteuina o fualaau aina. Na tusia iina e faapea, i le tautotogo, e tatau ona e faʻatali mo le tulaʻi mai o ni taʻaleʻa talavou ma pe a uma ona vavae ese le aʻa o le tausaga talu ai. Tagata lauiloa e laki! O aʻu fugalaau, na ofoina e uo e aunoa ma le taʻuina o le igoa, na avea ma se tausiga tausiga. O le teuteuina sa lelei mo ia, ma i le tausaga lava lea sa matou maua ai le avanoa e fiafia ai i fua matagofie.

O vaega o le tuputupu aʻe o vine vine Brilliantovaya

Toe faʻaleleia togalaau faʻatoʻaga faʻatasi ai ma le poto masani fautuaina mulching i le vaitau atoa o le tuputupu ae. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona fafagaina ile faʻaogaina o se apa - sasaa le 500 ml o le apa ile 5 lita o le vai, faʻafefe ma aumai le vai i lalo o le togavao. E aoga tele le fafagaina o laau ma le faʻafefete o mullein poʻo le faʻamalu o manulele. Mullein poʻo le mea faʻaputu e faʻafefeteina i le vai 1: 3, faʻamalosi mo le 2-3 aso, ona faʻateleina lea o le manogi o mullein infusion e lima, ma le vaifofo ma le manulele manu 7 taimi.
O le tele o fua o le ituaiga, o le tele o meaʻai e maua. E talitonu le au faifaatoaga o se fualaau fafaga e le "sola ese."

Vitio: auala e maua ai se fua tele o fugalaau toe faaleleia

O se laasaga tāua i le faʻaleleia o le toe faʻaleleia o fugalaau vine o le teuteuina. Ina ia togafitia oe i le vave o vine, e mafai ona e tuua se tasi pe lua i le tausaga ua mavae, ae e sili atu le tipiina o laʻau i le aʻa i le tautoulu, ma le tausaga a sau e maua ai se fua mai fualaau fou fou. E leai se mea e tatau ona faanatinati i le teuteuina, e pei o meaʻai mai aʻa e alu i aʻa, saunia o se seleselega i le lumanai. O le teuteuga e sili ona lelei le vave faia, pe a uma ona faʻavae le malulu o le tau, o nisi taimi ua i ai i le kiona. Ma afai e leai se auala e alu atu ai i le fale i le tautoulu, ona vavaeeseina lea o le vaitau o le tausaga i le amataga o le tautotogo.

Vitio: uiga o le tausia o vine

O tagata faʻapitoa ma tagata faʻapitoa i le taumafanafana o loʻo totoina ituaiga uma o fugalaau ina ia mafai ona maua se popo o le tau vevela mai ralaʻau masani, ma filifili le mea tuai mai le toe faʻaleleia o meaola pe a oʻo i le taumafanafana. E leai se mea e tatau ai ona finau pe o le a le mea e sili atu ona tuai. O le mea moni, o le mea sili na ia totoina, ola aʻe ma fafagu. O laau suamalie matagofie, ua teuteuina i le tautau vine lanu viole teuteuina le togalaau, faaeega paia ma se tofo suamalie. E faigofie foi ona latou tausia.

Faʻamatalaga

O le tofo o le Diamond e sui mai le tau: e matua suamalie lava, e leai. Tatou te aoina 2 taimi i le vaiaso (e sili atu ona manaomia) ma o taimi uma lava e toetoe lava a tofo ai le tofo, e ese lava le nofoaga o le vao e ese pe o se paranesi i le paolo po o le la ma o le tofo ua uma ona suamalie. O le ituaiga e matua faʻaaloalogia e le au faatau, ae e le faʻaaloaloina - tagata e tipi vine. O le ituaiga e tupu tele i le faalumaina! Na o VERY !!!! Ma o le iuga, o le pito o nei vine e le o vaaia ... auga o le a pa'ū le malulu ...

Vik-Lev. Rusia-Ukraine, Kiev

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=6591

Luga faʻamalosi - malosi malosi, maualuga le maualuga - 1.2 - 1.5 m. Bearingless (leai ni totoa). O le au e suamalie ma manaia, tele, susulu. O loʻo i ai se faʻamatalaga tulaga ese ma le manogi malosi.

Rydi RINSTER. Iukureini, Cherkasy

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=6591

Faʻasologa (Darth Vader @ 11/22/2014, 12:33) * Lelei lelei ... ... Fautuaina, totōina (toe faʻapipiʻi) i le faaiuga o Setema o. fugalaau (Diamond, Golden Autumn - na totoina mai ipu, Orange.chu ma Bryansk ofoofogia - na toe totoina mai se isi mea) - e mafai ona vavaeina i le aʻa? O le a ou alu e tietie i le atunuu ma o loʻo i ai se avanoa, ae i le tautotogo e mafai ona ou alu na o le faaiuga o Aperila. O le lalolagi i le asiasiga mulimuli e 20 centimeters inzen, o loʻo i ai nei le faʻamoemoega mo se faʻalola umi. Pe e talafeagai le tuʻuina o pine (faʻasao i le kiona i loʻu tulaga e le tatau ai)? ... District Taldomsky.

Tausiga o Snow - naʻo oe e iloa lau 'upega tafaʻilagi, pe faapefea ona susu, vevela pe ... O loʻo i ai le faʻaputuina o le savili ma le kiona iinei, e taua tele na ou faʻamautu mo ni nai tausaga i le tautotogo i le afa lona lua o Aperila.

Elvir. Cottage i sisifo o Bashkiria

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=25061&st=100

E talitonu le Faatoaga o le tofo o le Diamond e suia mai tulaga tau fesuiaiga. Aisea e leai ai? E tali mai Raspberries i le mafanafana ma le vevela o le tau, ma avatu ai se manogi malu ma le manogi. E ese pe a ou le tali atu.