Laʻau i totonu

E faʻapefea ona totoina se uila i le fale

Pupini tuputupu aʻe i le vateatea o le Metitirani, faʻapea foi i Sahara, Himalayas, Kuatemala ma Oregon.

O lenei ituaiga o laau matala o se vaega o le aiga cypress. E i ai so latou faʻalauteleina poʻo le faʻamalosia.

E faʻaaogaina le Cypress e avea o se mea teuteu, e ola i paka ma togalaau.

E te iloa? O nila ma vine o nisi o ituaiga o perosi e faʻaaogaina e gaosia ai suauu mama.

I Kalefonia, sa amata ona ola laau taamilo e le gata i togalaau ma paka, ae faapena foi i le fale. O lenei o le a matou tuʻuina atu oe i mealilo o le totoina o perosi i le fale.

Pusa o le potu: faʻamatalaga lautele

E i ai ituaiga o conifers e lagona lelei i le fale i totonu o se fagu fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga Cypress tele-fruited, lea e matua faigofie lava ona tausia i le fale. I totonu o le fale, o le ipu o le pafi uila e fausia ai se siosiomaga o aso malolo o le Tausaga Fou ona o lona manogi ma foliga vaaia.

E tutusa lava le foliga o le palama o le fale, o pine lava e tasi, o loʻo ufiufi mai i itu uma ma laulaʻau-foliga tutusa-o fua, e pei o le cypress masani. Na o le ese lava - laiti laʻitiiti.

O laulaau e lanu meamata i le lanu, o fua o fua o fuamoa, i le fua o le ufiufi o fatulami.

E te iloa? O tulafono uma na fautuaina e Plutarch e tusi i luga o laupapa laupapa.

O le a le mea e fiafia i ai Cypress, Faʻatupulaia o Tulaga Tutupu

Ina ia ola vave lau laau o le perosi ma sogisogi mo le tausaga, e tatau ona e iloa le auala e tausia lelei ai i le fale. Matou te taʻu atu ia te oe lenei mea i vaega nei.

Lelei ma lelei le vevela

Lautele potu vevela mo le fale uila i le taumafanafana - e tusa ma le 15-20 ° C. I le taimi lea, e manaʻomia e le fale faʻaalu le tele o taimi i fafo. Afai o le vevela e vevela tele - faʻamalama pusa moli e oʻo i le fa taimi i le aso.

I le vevela, e mafai foi ona e faia se vaivai mo le perosi ma teu le laau i luga o se fata ma susu susu. I le taumalulu, e lelei tele le faatumauina o le vevela o le 10 ° C.

Le filifiliga o le nofoaga e fuafua i le moli

I le tau mafanafana, e tatau ona vaʻai le laau mai ave saʻo ma tuʻu i luga o le pusa. I le taumalulu, e tatau ona ia lava le malamalama, tuu lelei le ulo i le itu i saute seia oʻo i le tautotogo.

Ina ia malamalama o le laau e le lava le malamalama e matua faigofie lava: O le a tafe le perosi ma aveesea lona teuteu. Afai e tele naua le malamalama, e leiloa le laʻau.

E te iloa? I pusa kesi ma kusi, sa tausia e tagata Roma tusi sili ona taua.

O le a le ituaiga eleele e fiafia i le paina o fale

Le eleele lelei mo le perosi - o se faʻafefiloi o laumei, laʻau poʻo le peat land ma le oneone paʻu. E masani ona ave se tasi o vaega o sodoma, 2 vaega o laulaau ma le tasi vaega o le oneone.

E manaʻomia foʻi e Cypress le eleele faʻamalo, a leai o le a mate le laau. Manaomia se alavai lelei i le pito i lalo o le ulo.

E faʻapefea ona totoina se uila i le fale

O le ola i luga o pafi i le fale e faigofie. Ua lava lea e faʻatau ai fatu i totonu o se faleoloa poʻo le suʻeina mai o laulaʻau enaena mai i le kiona.

Filifilia se ipu mo le perosi

O le ipu e tatau ona 3-4 lapopoa tele nai lo aʻa o le laau. E sili atu ona lelei le faʻatau o se ipu falaoa, aua i totonu o se pusa tioata o le a faʻamago le eleele, ma i le taumalulu e malulu le eleele, e leaga mo le laau.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le totoina o le uilati e matua faigofie lava. E tatau ona aveeseina fatu mai le faga poʻo le ato ma toto i totonu o ipu. Le vai. A maeʻa ni nai vaiaso, ona aliaʻe mai ai lea o pine muamua, ma a maeʻa le masina, e mafai ona totoina ni nai perosi i totonu oa latou ipu.

E taua! E le tatau ona loloto le ua i le aʻa i le taimi o le totoina.

O vaega o tafaoga o potu tausi tausiga

Faʻasalaga lelei, o le a fiafia le laau ma tuʻuina atu ia te oe le avanoa e faʻateleina ai i le fale.

Faʻasaina tulafono

E taua tele le faʻafeinu o le uila tele ma tele. Ae i le taimi lava e tasi, o le mea autu o le setiina lea o le "vaeluagalemu" ina ia le mafai ona fufulu le laau pe tuu foi e aunoa ma se vai.

Uʻu le uila e tatau foi. E fautuaina e fai lenei mea i le taeao ma le afiafi. Faʻaaogaina i le taimi lava lea e faʻafefe ai vai i le vevela o le potu. I aso vevela, e tatau ona e sulu le laau i aso uma.

I le taumalulu, e le tatau ona sosolo le uila, ma e tatau ona fafaga le laau i le vaiaso.

E te iloa? O laau o le Cypress e maua ai le phytoncides e fasiotia ai le mole.

Faʻaleleia eleele

O muamua faʻamaʻi faʻamaʻi e iai ni fusi faʻapitoa e faia i le lua masina talu ona totoina, ae o le fualaau lua e lua taimi e vaivai ai nai lo se fale matua.

O paopao matutua matutua e faʻamaʻaina i supple supplements mineral faalua i le masina. E faia lenei mea mai le ogatotonu o Iulai. Vaʻaiga faʻamaonia lelei fualaau faasaina "Kemira". Aʻo leʻi faʻamamaina, 150 g o le vailaau faʻasaina ua salalau solo i luga o le liʻo o se nusipepa o le pristvolnom ma faʻaaoga i le palapala. A maeʻa lena, faʻaiʻuina le fafaga ina ia sauni le fale mo le taumalulu.

E taua! Aua le faʻaaogaina le humus, aua o le ai ai se aafiaga leaga i luga o le uila.

O laʻei pito i luga e tatau ona aofia ai le magnesium, ma o le maualuga o le kulukoni o loʻo i ai i totonu e mafai ona afaina ai le uila.

O le a le taimi ma pe faapefea ona teuteuina le laau

O le teuteuina e le itiiti ifo lona taua nai lo le fafagaina ma le fafaga.

O le teuteuina o le perosi i taimi uma e faia i le amataga o le tautotogo. O faʻamafanafana o kuluni na fufulu ese ma aveese lala tuai ma le mama.

I le faaopoopoga i le masani masani o le teuteuina o tausaga, Manaomia le fausia o se pakalati. E masani lava o lenei mea e masani ona faʻapipiʻiina pe faʻamalosi. I le faaiuga o le vaitau o le tuputupu ae, o lona uiga, i le tautoulu, latou te tipiina se vaega o le tuputupu ae o le tausaga nei, tausia le foliga masani. O le mea lea e faʻamaualuga ai le perosi.

E taua! Aua nei tuua ni laʻau paʻu i luga o le vao, o le a latou mamae i le taimi, ma o le ae toe tipiina lava.

O Cypress e mafai ona tuʻuina atu se foliga sili ona lelei pe afai e te tipiina i le foliga o se pusa, polo, pyramid poʻo le taʻavale. E televave le ola o Cypress, o lea e tatau ai ona e tipiina i le taumafanafana i vaiaso uma e lua.

Laʻau papuni e gaosi

Ua totoina se laau talavou i le tautotogo. O laau tifaga matutua e totoina pe a manaʻomia, talu ai o aʻa e le taliaina lenei faagasologa lelei.

I le pito i lalo o le ulo o loʻo faʻafefe le mea faʻaleleia mo le tele o senitimita, sosoo ai ma le faʻafefiloi o le eleele fou (tasi vaega o le oneone, peʻa ma eleele maso). Half moe, ona tuu lea o se faaputuga i le perosi ma moe i le pito o le ulo ma le paluga tutusa. Matou te tausia le taameni talavou e pei o se tagata matua.

E te iloa? O mea faʻatauvaʻa e faʻamalosi ai le ola i le cypress e aoga i le soifua maloloina, ma i le faagasologa o le teuteuina oi latou ua sili atu ona faʻasaʻolotoina.

Laʻau faʻasaina

Afai e te fiafia i lenei laau toto, e matua faigofie lava ona faʻaaogaina i le fale. E mafai ona e faia lenei mea e ala i fatu ma tipi.

Fatu fua

Faʻatau mai le faleoloa poʻo le aoina o fatu o le perosi auina atu i le fusi i le pusaaisa mo le 3-4 masina. Ona susu mo le 12 itula i le vai mafanafana po o le vaipuna vai.

E totoina i pusa e tusa ai ma le polokalame 4 i le 4. I totonu o pusa e tatau ona i ai se alavai mai le paʻu paʻu (2 cm) ma le faʻafefiloi o le palapala mo laau faʻasao. Mo otaota palapala e faʻaaoga ai launiu po o oneone, ae o le taimi lava e amata ai e fatu ona tuʻuina atu muamua fugālaau, ua aveeseina.

O le pusa fatu ua tuʻuina i se nofoaga mafanafana. O le eleele e tatau ona susu. A oʻo i le 6 cm le maualuga, e totōina laau toto i ipu eseese.

E taua! E le mafai ona tanumia le ua o le fatu.

O le taimi nei e manaomia ai le tausiga o le uila, lea e faigofie ona fai i le fale. O le mea autu o le faʻaauau pea o le vai, ia mautinoa e fufulu, faʻamalolo i le taimi ma tuʻuina atu le malamalama lelei. Afai e saʻo mea uma, o le a ola le perosi i le 25 cm i le tausaga.

Paʻu faʻasolosolo

O le tipiina o se tasi lea o auala e faʻateleina ai numera o lau laau o le perosi.

Totoina o laau i le faaiuga o Aperila, Iuni ma le amataga o Setema, ae sili ona lelei le tipiina ia Aperila.

Faʻaaogā faʻasolosolo faʻaogaina. E seleseleina, faʻamamaina ma tuʻu i totonu o se fale e faʻaogaina ai sina falemalama ma le maualuga maualuga.

E mafai foi ona e faaopoopoina mea e faʻaleleia ai le ola i le eleele. E fafagaina i latou i le tele o taimi i le vaiaso.

E faalua i le tausaga, ona fafagaina ai le uila.

E te iloa? I aso anamua, sa lilofia Kuperu i vaomatua e le mafai ona totoina ma sili ona taatele i totonu o laau i le lotoifale o le perosi.

E fiafia tele tafaoga i o latou foliga matagofie ma foliga vaaia. E pei ona e mafai ona e malamalama, o le meaʻai e leai se faʻalelei i le tausiga, e le pei o le tele o isi laau.