Vailaau faʻapitoa

O le papa e faʻamaluluina: faʻaaoga, manuia ma le faʻaleagaina

Ua leva ona lauiloa le moega vaivai o se laau togafitiga, lea ei ai le tele o mea aoga ma fesoasoani i faamaʻi eseese. Matou te ofoina atu e saili po oa maʻi e mafai ona togafitia i luga o lenei faʻavae.

Faʻapefea ona foliga ma pe o fea e tupu ai

Luga mama (lat. Gálium mollúgo) o se taʻutaʻua o le aiga o Marenov. O lenei vao e tupu 0.25-1.25 mita le maualuga. O ona togitogi o loʻo i ai foliga o le tetrahedral, faatasi ai ma le tuputupu ae. O laulaʻau e aoina i totonu o le isrls, e masani lava e ono i le valu laulaʻau e iai le umi 2 cm ma le lautele e 0.25 cm. E mafai foi ona faasino pe oʻo i luga.

E fuga mai le vao mai le amataga o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. I le taimi lea, o le laau e maua mai ai mea faʻapitoa i le tulaga o le salalau palaupapa, lea o loʻo aofia ai pusa faʻalaupala. Fugalaau o lanu paʻepaʻe, 0.2-0.5 cm le lautele. O le manogi manaia, o fugalaau e fai ai le laau o se meli. A maeʻa ona totogo, e aumai e le mea faʻapitoa ni fua ninii o le lanu enaena, lanumeamata poʻo le uliuli, lea e pauu i ni fatu se lua.

E masani ona maua Bedstraws i luga o laufanua, togalaau, i luga o pa ma auala tetele, latalata ane i vai, i nofoaga avanoa i lalo o le la. O ia o loʻo nofo i vaomatua ma vaomatua-steppe o le Northern Hemisphere. Lauiloa i tagata o Eurasia, Aferika i Matu.

I tagata, i teritori eseese, o le papa vaivai o lo oi ai foi igoa deryabka, cosmo-grass, marbles, gutu, meticukone paʻu.

Mo manu, o le mutia o le mea oona - pe a latou 'ai, latou te matua afaina.

E te iloa? O le igoa faasaienisi mo le ituaiga o mea taua, Gálium, na tuuina mai mai le upu Eleni gala - susu. O le mafuaʻaga, pe a fai e povi le mutia, o la latou suāsusu ua suia lanu i le mumu ma vave ona afaina. Talu ai ona o le mea mulimuli - vave le gaosia o le susu - o le Tatars e taʻua o le bedtrap yogyrtom.

Vailaau faʻamaʻi

O se faʻamatalaga o se mea vaivai vaivai o le a le maeʻa e aunoa ma se faʻamatalaga e uiga i lona fomaʻi.

I totonu o se vaomatua ua i ai nei:

  • vitamini C;
  • pati;
  • acids: citric, gallotanin, chlorogenic;
  • macro- ma microelements: iron, molybdenum, manganese, chromium, strontium, titanium, vanadium, nickel, zinc;
  • flavonoids;
  • tannins;
  • pigments;
  • taua o suauu;
  • moe;
  • anthraquinones;
  • Saponins;
  • faʻailoa.

Mea tau vailaau

O le vailaʻau faʻasolosolo o loʻo tuʻuina atu ai se taimi momoe mālōlōina ma nisi faʻamalosiga:

  • immunomodulatory;
  • faʻamaʻi;
  • maofa;
  • faʻamaʻi;
  • urinary, sweat-ma choleretic;
  • faʻailoga;
  • mea maualuga;
  • anti-inflammatory;
  • estrogen.
O vae ma meaʻai e faia mai le moega o le moe e faʻaaogaina e faʻamalolo ai mu, faʻamaʻi faʻamalolo umi, gasegase toto, ma maʻi paʻu; mo le faʻaumatia o le paʻu o le intestinal, o le ulu, ma le gaogao.
Faatasi ai ma le toʻafilemu, chernokoren togafitiga, togafiti e pei o le ivy, o le fulafula, o le verbeynik, horseradish, mauga arnica, iglitsa, cohosh, opu, parsnip, enoteru.

O le saunia ma le faʻaaogaina o auala, e tusa ai ma mea na matauina e tagata faʻamalolo, fesoasoani e faʻafilemuina le tino o le tino pe a osofaʻia, faʻamalolo le gaʻo, faʻaitiitia le toto. E aoga foi i togafitiga o conjunctivitis, pancreatic ma gastrointestinal diseases.

Fautuaina e faʻaogaina i fafo ma totonu o togafitiga faʻavae.

E te iloa? Igoa "taeao moe" na mafua mai i le upu Silasila "Marati", o lona uiga o le faaliliuga "ulavale". O le mea moni, o lanu samasama ma lanu meamata mo lanu masani e faia mai fugalaau o na ituaiga o mea lanu e lanu samasama..

Faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu: sāpala

Soft bedstrap o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu. O se tasi lea o mea e faʻaaogaina i vailaau Tibet. I togafitiga masani, o le vaovao e le o se vaega o se vailaau e tasi, e ui lava o loo lisiina i totonu o le resitala o vailaau o le Rusia i le malo e pei ona faatagaina mo togafitiga o le homeopatics, ma o isi ituaiga, o le moega-mo otaota, e faatagaina e avea o se mea e faaaoga mo mea taumafa.

Tea

O lea mai le moe e saunia e pei ona taua i lalo: Liligi le lua laulau punupuni o otaota i totonu o le vai ua tunuina (400 ml). Faatasi ai ma le mutia o le mutia mo le lua minute. A maeʻa le la, e tatau ona faʻafefe. O le tele o le ava e mafai ona e inu i le aso e lua pe tolu ipu.

Ua fautuaina le Tea e inu i le taimi o le togafiti o le mumusu i le veveder, edema, cystitis ma isi faafitauli ma le polokalama urinary, faamai o le fatu ma toto toto. E aoga mo i latou e manaʻomia ona faʻafilemuina le faʻalavelave popole.

O Chamomile, mint, lemonimonimo, lavender, clover medication, violetine violet, cyanosis blue, fafie laau, fir, pine pine, tarragon, quince, blackberry, calendula e i ai se mea aoga.
E le gata i lea, o le lauti e faʻaaogaina e avea o se sui fai fafo - o meaʻai e faʻaaogaina e faʻaaoga i manua ma le la. I lenei tulaga, e tatau ona malosi le la.

Atagofie

E fautuaina le susu e inu i le manava o le manava e fesootaʻi ma le soliga o le mea o loʻo i ai meaʻai, pe afai o loʻo iai sou tiga o le fatu fatu, vevela, poʻo le kulūlū, e faʻaitiitia ai le toto, e faʻavae ai galuega a le loto. E talitonuina o le decoction e fesoasoani i suauʻu, eczema, ulia.

E saunia le meafaigaluega mai le lua teaseti o laau, lea e teuina i luga o le vai vai taele ma se vai vai inu mo le kuata o le itula. Broth insists 30 minute ma faamama. E tatau ona e inu se sipuni siva fa fa i le aso.

Mo popolega atuatuvale, ua saunia le susu e ala i le liligiina o le 40 g o le mutia ma se lita o vai inu ma tuu i luga o le ogaumu mo le lima minute. A maeʻa ona inu inu se sipuni tele tolu taimi i le aso.

Afai e faʻamalosi le gaʻo e tasi mo le lua itula, ona mafai lea ona faʻaaoga mo maʻi o le ate. A maeʻa ona faʻasolosolo ma faʻamamaina, latou te inuina se afa tioata po o se ipu faʻataʻi tolu i le afa ma le afa itula aʻo leʻi oʻo i taumafataga. Togafitiga e tatau ona faʻaauau mo le tolu i le lima vaiaso.

Faʻatau

Mo le sauniuniga o le faʻauʻu manaʻomia lua sipuni tele, faʻatumu i lua ipu vai inu. Ua faatagaina le fale e tu mo le itula. E sili atu pe afai o le faʻamausali o le a tupu i se vevela.

Inu se tasi o vae tolu o se tioata fa fa i le aso. E fautuaina mo dermatosis ma dermatitis, urolithiasis, manava, edema, faafitauli ma le gastrointestinal tract, furunculosis, maʻi gynecological. O fafo o le afu o manuʻa manuʻa, faʻamaʻi o le paʻu, maʻi maʻi.

Tincture

Le saunia o le tincture oe manaʻomia e ave le mutia, tuʻu i le pito i lalo ma se laulau 2-3 cm i totonu o le fagu fagu, sasaa vodka. E tatau ona teu i totonu o se mea pogisa mo le 21 aso. O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina i fafo e faʻamalolo ai le tiga i le gasegase - ua gaosia i totonu o ni manua tiga. O se fualaau lelei foi mo le faamamaina o tiga ma le vaivai mai lima o tagata o loo galulue i galuega faigata faaletino.

I le tulaga o le gasegase, o le faamalologa o meatotino o larkspur, marigolds, momordiki, scoroneri, plectrantus, marsh wildmary wild, echinacea, gentian, juniper, veronica officinalis, yucca e togafitia.
Mo faʻamaʻi paʻu, e fautuaina foi e ave taʻele ma mea faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, 100 g o le mutia na gaugau i le 3 lita o vai. A maeʻa, faʻaopopo i le taele pe a taʻele. Ae o le sua o le laau latou te inu ai lua teaseti faatolu i le aso, fefiloi ma le meli, ma le vaivai. E faʻaaogaina foi mo le fufuluina o le tino e faʻamalolo ai manuʻa. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, o le paʻu mai fugalaau mamago o se moega-sasa ua sasaaina i luga o mea faaleagaina, poo se suauu o le 10 g fugalaau mamago na faʻafefiloi ma le 100 g o le pata.

E tele foʻi togafitiga mo faʻamaʻi eseese lea e aofia ai le mea faʻapipiʻi e avea o se tasi o vaega autū.

E taua! Aua le faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo e avea ma togafitiga autu. E na ona mafai ona faʻamaopoopo le togafitiga. Ae e te leʻi amata faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Aoina mai, sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O le aoina o vailaʻau faʻasaina e tatau ona faʻatinoina i le vaitau o loʻo fuga mai ai laau toto - o lona uiga, mai ia Iuni ia Setema. Mo le sauniuniga o mea e faʻaaogaina na o fugalaau. E seleseleina paluga ma faʻamago i le limbo. E manaʻomia ona nonoa faʻatasi i lago ma tuʻu lemu i lalo o se pupuni i se nofoaga e le mafai ai e le la ona ulu mai ma e lelei le ea.

E mafai foi ona faʻamago i lalo fale o le inflorescences, o le mea autu o le lelei lea. O loʻo tautau i luga o se manoa i se tulaga faʻasolosolo pe tuʻuina i totonu o se tasi faʻavae ile pepa poʻo le ie. Teu oloa laititi e tatau ona i totonu o se pusa tioata i se nofoaga malulu malulu. E fetaui foi mo le teuina o taga ie ma pepa teutusi. E le sili atu i le lua tausaga le ola o le vao vao.

Contraindications ma le afaina

E pei lava o soʻo se vaomago, o se ufiufi vaivai e mafai ona aumaia uma lelei ma faʻaleagaina.

Talu ai o le mea faʻapipiʻi ei ai lona malosi malosi, o togafitiga faʻavae i luga maʻisuka ua solia.

Talu ai ona o le faʻataunuʻuina o le meaʻai ma togafitiga, e le talafeagai le faʻaaogaina mo tamaiti o soo se vaitausaga ma maʻitaga.

E taua foi le mafaufau i le mea moni e faapea o nisi tagata e ono i ai le le lava o le tagata i mea e fai ai vao.

E taua! Talu ai ona o le le tausisia o fua o le fua e mafai ona matauina le oona ma isi mea e le manaomia, e tatau ona matua usitai i le fuainumera..

Bedstraw o se vao masani e faaaoga i vailaau masani ma i le kuka. Pe a filifili e faʻaaoga auala i luga o lenei laʻau mo togafitiga togafitiga, e tatau ona e faamasaniina oe lava i le lisi o faʻasalaga ma logoina lau fuafuaga i lau fomaʻi.